[Επίσημο] iPad 2nd Gen @2010

Ενδιαφέροντα τα όσα διαβάζω για το καινούργιο iPad γιατί με ενδιαφέρει να πάρω κάτι που να είναι ελαφρύ να έχω 1)web browsing 2)κάποια προγράμματα
marine navigation και 3)να έχει usb θύρα για να βλέπω ταινίες απο εξ. δίσκο
Το καλό είναι οτί τα δύο πρώτα μπορώ να τα ικανοποιήσω και με τις δύο πλατφόρμες apple και android,το πρόβλημα είναι το τρίτο γιατί το iPad δεν είχε
usb.
Γίνεται αυτό με το iPad 2?

Κυκλοφορει, αλλα ειναι για να συνδεσεις φωτογραφικη μηχανη και να παρεις τις φωτο σου στο ipad.
Μπορεις να συνδεσεις και στικακια, φορμαρισμενα σε fat32 , με φακελο dcim kai να κανεις και απο κει import τις φωτο σου.
Τιποτε αλλο (προς το παρον).

Υπαρχει επισης και ανταπτορας για sd card , για τον ιδιο λογο.

Δεν ειναι θεμα μονο ipad , αλλα σχεδιασης του iOS.
Oυτε στο iphone γινεται... νομιζω επισης οτι δε γινεται και σε κανενα νεο tablet.

http://www.youtube.com/watch?v=EFtx9HzM-lE

Last edited:
Aπ οτι ειδα παντως και αλλου, καποιοι υποστηριζουν, οτι αν βαλεις (σε στικακι φατ32 + DCIM folder) ταινιες συμβατες με ipad, μπορεις να τις κανεις import sto photo allbum !
An exei καποιος ipad, μπορει να το επιβεβαιωσει ?

Συριε, ακους?.... κανε και καμια δουλεια!-bye-

http://www.youtube.com/watch?v=k1ZZzpP6RPw&playnext=1&list=PLEE6A364BC0404337

Εμένα πάντως δεν μου δουλεύει ούτε με το stick(fat32) ούτε με την cd card
Δεν μπορώ να καταλάβω
Any idea?

με το iFile ,βλέπω κανονικά USB stick, SD card σαν δίσκο και μουσική, ταινίες κτλ παίζουν άψογα. (jailbroken)

Απάντηση: Re: iPad 2nd Gen

Aπ οτι ειδα παντως και αλλου, καποιοι υποστηριζουν, οτι αν βαλεις (σε στικακι φατ32 + DCIM folder) ταινιες συμβατες με ipad, μπορεις να τις κανεις import sto photo allbum !
An exei καποιος ipad, μπορει να το επιβεβαιωσει ?

Συριε, ακους?.... κανε και καμια δουλεια!-bye-

http://www.youtube.com/watch?v=k1ZZzpP6RPw&playnext=1&list=PLEE6A364BC0404337

ναι, όντως... τα .mov που είχα μέσα στο DCIM τα περνάει στο photo album και παίζουν σαν ταινίες.

Πολυ ωραια τοτε...

Mε το ifile, μπορεις και παιζεις .avi κλπ ή μονο συμβατες ταινιες με Ipad (mov, mp4 klp) ?
Κανεις δηλ. open with (στο ifile) με vlc κλπ ?

Βλεπει μηπως και εξωτερικο δισκο (fat32) , νομιζω οτι εκει το προβλημα ειναι η τροφοδοσια...

Ποιο firmware εχεις περασμενο ?

Last edited:
Πιθανό σενάριο (και δεν κάνω πλάκα, ούτε ειρωνεύομαι):

Παίρνεις το iPad και σε στέλνει η δουλειά σου εξωτερικό για δουλειά (π.χ. σεμινάρια κλπ). Σου δίνει λοιπόν κάποιος ένα στικάκι ή cd με .pdf . xls κλπ αρχεία.
Πως το περνάς στο iPad για να τα δεις; (μην μου πείτε να ζητήσεις να στο στείλουν στο email).

Αν το κάνεις συγχρονισμό π.χ. με κανά laptop συναδέλφου (που πρέπει να έχει itunes) προκειμένου να περάσεις τα αρχεία, θα διαγραφεί όλο γιατί θα σου πει ότι αυτό το iPad είναι συγχρονισμένο με άλλο itunes.

Απάντηση: Re: iPad 2nd Gen

Bαλτες σε φακελο DCIM ή καπτως ετσι.
Λοιπον Γιαννη το βρηκα!!!
Μεσα στον φακελο DCIM αν οι φωτογραφιες δεν αρχιζουν με IMG
πχ IMG1232.jpg, δεν εμφανιζονται.
Απιστευτο αλλα αληθινο!

Απάντηση: Re: Απάντηση: iPad 2nd Gen

Γιατί;

Γιατί 99% ο άλλος δεν θα κάτσει να φάει τον χρόνο του να στο στείλει email.

Και θα στο στείλει όταν θα γυρίσει πίσω στο γραφείο του, όταν θα έχεις γυρίσει κι εσύ στο δικό σου.

Re: Απάντηση: iPad 2nd Gen

Πιθανό σενάριο (και δεν κάνω πλάκα, ούτε ειρωνεύομαι):

Παίρνεις το iPad και σε στέλνει η δουλειά σου εξωτερικό για δουλειά (π.χ. σεμινάρια κλπ). Σου δίνει λοιπόν κάποιος ένα στικάκι ή cd με .pdf . xls κλπ αρχεία.
Πως το περνάς στο iPad για να τα δεις; (μην μου πείτε να ζητήσεις να στο στείλουν στο email).

Αν το κάνεις συγχρονισμό π.χ. με κανά laptop συναδέλφου (που πρέπει να έχει itunes) προκειμένου να περάσεις τα αρχεία, θα διαγραφεί όλο γιατί θα σου πει ότι αυτό το iPad είναι συγχρονισμένο με άλλο itunes.

Τάσο, επειδή αυτό ακριβώς μου εχει χρειαστει πολλές φορές, συνδεω το USB stick μέσω του camera connection kit και περνάω τα αρχεία με το iFile στο documents. Απο εκεί τα ανοίγεις με τα ενσωματωμενα viewer η με numbers, pages, keynote κτλ.