[Επίσημο] iPad Mini @2012

Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPad Mini

Παμε παρακάτω.... τι σε χαλασε λοιπον στο ipad mini ?
Δεν ειπα οτι με χαλασε κατι.

Δεν το εχω δει καν από κοντα.

Με ''χαλαει'' η τιμη του και η μικρή αναλυση της οθόνης.

Επισης, για τις δικές μου αναγκες, (μου) ειναι παντελως άχρηστο.

Τπτ από τα παραπανω όμως δεν οδηγεί στο συμπερασμα οτι δεν θα ειναι ενα απολαυστικό μηχανακι (όπως σχεδον όλα της Apple) και χρησιμο για καποιους.

Εγω παλι διαφωνω τελειως. Το μεγαλυτερο πλεονεκτημα του mini σε σχεση με τον ανταγωνισμο, ειναι οτι ειναι ...ipad με τα ολα του (ευχρηστία, απροβληματιστη & απολαυστική λειτουργια, 275.000 εφαρμογες μονο για ipad, αυτονομία, κορυφαία ποιοτητα κατασκευής). Και δευτερευοντος ειναι ελαφρύτερο και λεπτότερο απο το nexus 7, εχοντας μαλιστα μεγαλύτερη οθόνη. Σίγουρα υπολειπεται σε θεμα ανάλυσης, αλλα τα υπέρ ειναι πολυ σημαντικότερα απο τα κατα και γι'αυτο εχει γινει ανάρπαστο..
Σίγουρα η ποιότητα κατασκευής του mini είναι πολυ καλύτερη και το nexus είναι λίγο πιο βαρύ.. Αλλα ως εκει.
Πλέον και τα android προσφέρουν απροβληματιστη, απολαυστική λειτουργία, η αυτονομία είναι η ίδια, για τις εφαρμογές μιας και μιλαμε για φορητό tablet δεν νομίζω ότι Υπάρχει κάποια έλλειψη..

Ακριβώς ότι η οθόνη είναι λίγο μεγαλύτερη δυσκολεύει στο να το σηκώσουμε με το ένα χέρι και να το βάλουμε σε τσέπη.. Το λεπτότερο πλαίσιο γύρω απο την οθόνη το κάνει δυσχρηστο μιας και όταν το κρατάμε με το ένα χέρι ο αντίχείρας μπαίνει στην οθόνη και επιλέγει ή εκτελει κατα λάθος εντολές, και αυτο μας αναγκάζει να το πιάσουμε και με τα δυο χέρια. Το δείχνει και στο βίντεο πιο πανω..

Οι "backstreet boys" ο δικος μας "ταμπακης" και απειροι αλλοι, είχαν γίνει αναρπαστοι και αυτοι..

Το επόμενο mini με την retina display και χαμηλότερη τιμη..μάλιστα.. :)

Η τιμή ειναι αναλογη του προιοντος και της ποιοτητας κατασκευης.
Μη περιμενεις ποτε "φτηνές" τιμες απο Apple... εκτος αν αλλαξει υλικα και design.

Το μεγεθος και το aspect ratio, κατα τη γνωμη μου, ειναι πιο σωστο γιατι εχεις μεγαλυτερη επιφανεια , ειδικα σε web browsing ... το 16/9 δεν ειναι καλο για ενα tablet.

Οι εφαρμογες, μιας κι εχω android συσκευη, απλα δεν εχουν καμια σχέση.
Ειδικα για tablet , δεν υπαρχουν καν εφαρμογες που να εκμεταλλευονταιι σωστα τις διαστασεις ενος tablet σε android.

Το ιδιο και για το hardware ... δεν εκμεταλλευονται στο επακρο τις δυνατοτητες των επεξεργαστών, καρτων γραφικων κλπ.

Πως θα μπορουσαν άλλωστε, οι devs θα επρεπε να φτιαχνουν πολλες version , αναλογα με τη συσκευη που απευθυνονται.

Για μενα, αυτος ειναι ο λογος (οπως σχεδον και στα PC) που δεν εχουμε ακομη αυτη την αισθηση σε android συσκευες.

Last edited:
Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPad Mini

Τα μειονεκτήματα είναι μόνο δυο (για μένα προσωπικά φυσικά)

1. ανάλυση οθόνης
2. μικρή μνήμη 512

Η αναλυση ειναι μια χαρα... εδω δε με χαλαγε στο ipad 2 που ητανε και μεγαλύτερο.

Φυσικα , καποια στιγμη θα μπει και retina οθόνη... αλλα δεν νομιζω οτι ειναι πρόβλημα.

Προσφατα , είδα ενα mbp retina... οντως καταπληκτικη η retina οθόνη... αλλα μπορω ανετα να ζησω και με τη δικη μου (mbp 2011).
Αν εβαζε τωρα retina, θα ειχε ακομη μεγαλυτερη τιμη, καταναλωση και παχος.

Του χρονου, οταν θα βελτιωθουν κι αλλο οι παραπανω παράμετροι.... ισως χτυπησω κι εγω το νέο Ipad mini !

Δεν με ενδιαφερει τι λενε και ποιοι.

Λεω απλως οτι προτιμω να διαβαζω επιχειρηματα και οχι ''αναγωγές'' σε καταναλωτικές συμπεριφορές τρίτων.

Προφανως και κανει κατι καλά η Apple. Δεν ειναι αυτο το θεμα μας.

Αυτό που λεω ειναι ότι ειναι πιο ουσιαστικό να λεμε τι ακριβώς κανει (ή δεν κανει) καλά και όχι να λεμε ''ειναι καλό (ή όχι) επειδή το αγοράζουν (ή όχι) κάποιοι (πολλοί ή λίγοι)''.

Αν διαβάσεις τι έγραψα, θα δεις πως ανέφερα τα πλεονεκτήματα του mini σε σχέση με τον ανταγωνισμό (οικοσύστημα, απόλαυση, διαστάσεις).
Το ότι πουλάει τρέλα απλά επιβεβαιώνει πως και ο μέσος καταναλωτής εκτιμά τα πλεονεκτήματα που του προσφέρει η συσκευή και το προτιμά παρότι είναι ακριβότερο από τον ανταγωνισμό.

Μη περιμενεις ποτε "φτηνές" τιμες απο Apple... εκτος αν αλλαξει υλικα και design.

Το μεγεθος και το aspect ratio, κατα τη γνωμη μου, ειναι πιο σωστο γιατι εχεις μεγαλυτερη επιφανεια , ειδικα σε web browsing ... το 16/9 δεν ειναι καλο για ενα tablet.

Οι εφαρμογες, μιας κι εχω android συσκευη, απλα δεν εχουν καμια σχέση.
Ειδικα για tablet , δεν υπαρχουν καν εφαρμογες που να εκμεταλλευονταιι σωστα τις διαστασεις ενος tablet σε android.
Σε πόστ σου, αναφερεις οτι σου φάνηκε ακριβο και οτι το προτιμούσες φθηνότερο.. Τι άλλαξε απο τότε... Τεσπα..

Ενα ειναι σιγουρο, οτι οποίος έχει τα χρηματα και τα διαθέσει για το mini θα το ευχαριστηθεί.. αυτο όμως δεν ανερει, ότι υπήρχε, αν οχι καλύτερη, ισαξια λυση και μαλιστα πιο οικονομική μέχρι να έρθει το iPad mini με retina display. Είμαι αρκετα σίγουρος ότι οποίος πάρει σήμερα το mini του χρόνου (ή και νωρίτερα) θα τρέχει να πάρει το νέο mini με retina.

Καλα τωρα, ελπιζω να μην πιστευεις οτι η τιμη εχει να κανει (σε σοβαρό βαθμό) με την ποιότητα, τα υλικά και το design.

Κατα 90+% ειναι θεμα marketing.

Τοσο ''μπορει'', τοσο πουλαει (και καλά κανει - εταιρια ειναι). Simple as that.

Το 16/9 ειναι προφανώς καλύτερο αλλά θελει περισσότερες ίντσες (αλλιως η επιφανεια ειναι πολυ μικρη).

Για τα αλλα εχεις δικιο.

ΥΓ Οι τιμές δεν ειναι ακριβές - ειναι υψηλές!!! Γμτ, ποσες φορες θα (σ)το πω; Ελεος!!! :p :p :p

Φυσικα και παιζουν ρολο τα υλικά και η σχεδίαση !!!!
απορω πως ΕΣΥ ειδικα , δεν το καταλαβαινεις αυτό....

Η αποδειξη ειναι απλή.... αλλα μαλλον δεν τη σκέφτηκες....

Η Google ειναι μια εταιρεια που (οπως δηλωνει η ιδια) δεν βγαζει λεφτα απο τα προιοντα της , αλλα απο τις online υπρεσιες της και τις διαφημίσεις.

Εχει δηλωσει επισης οτι πουλαει τα kινητα - ταβλετ (nexus) ΧΩΡΙΣ ΚΕΡΔΟΣ (οπως κανει και η Amazon).

Aν λοιπον το nexus 7 κοστιζει 249$ .... τοτε με απλα μαθηματικα , θα δεις οτι (με πολυ καλυτερα υλικά και design ) , to ipad mini με 329$ δεν ειναι ακριβο (δε μιλαω για Ελλάδα... που φυσικά ειναι πανάκριβο για μας) .

Δεν ειναι φτηνο , αλλα δεν ειναι παραλλογη η τιμη του.
Κι εγώ θα το προτιμουσα στα 250 $ -bye-....

ΥΓ.... αν δεν επαιζαν ρολο, τότε ολες οι εταιρειες θα ετρεχαν να βγαλουν αναλογα προιοντα , φτηνα .... αλλα δε γίνεται.
Και οι καλοι designers κοστιζουν επισης ... δε δουλευουν τσάμπα!

Last edited:

Αν διαβάσεις τι έγραψα, θα δεις πως ανέφερα τα πλεονεκτήματα του mini σε σχέση με τον ανταγωνισμό (οικοσύστημα, απόλαυση, διαστάσεις).
Το ότι πουλάει τρέλα απλά επιβεβαιώνει πως και ο μέσος καταναλωτής εκτιμά τα πλεονεκτήματα που του προσφέρει η συσκευή και το προτιμά παρότι είναι ακριβότερο από τον ανταγωνισμό.
Διαβασα τι εγραψες και δεν ειπα ότι δεν ανέφερες και ''σοβαρα'' επιχειρήματα.

Απλως ειπα, για αστειο, ότι παντα, στο τελος, όταν θες να ''επισφραγίσεις την αποδοχή της γνώμης σου'' ''επικαλείσαι'' τρίτους (αρχιζει να βρωμαει Sony το θεμα) :p :p :p

Αυτό που (ξανα)λεω,ανεξαρτητα με το τι λες εσυ - απλώς με αφορμή αυτών που αναφέρεις, ειναι ότι τι κάνουν οι υπόλοιποι πρεπει να μας μας ειναι αδιαφορο.

Όλοι ξέρουμε πχ ότι ενα μεγαλο ποσοστό αγοραστων Apple προιόντων αγοράζει μόνο για το trend. Συμβαινει παντου (οχι μονο σε σχεση με την Apple) και σε πολλα επιπεδα.

Ειδικά σε ένα τεχνολογικό forum, πρεπει να κρινουμε μόνοι μας (και δεν εννοω μονο αναλόγως των προσωπικών μας αναγκων αλλα και γενικά).

απορω πως ΕΣΥ ειδικα , δεν το καταλαβαινεις αυτό....

Η αποδειξη ειναι απλή.... αλλα μαλλον δεν τη σκέφτηκες....

Η Google ειναι μια εταιρεια που (οπως δηλωνει η ιδια) δεν βγαζει λεφτα απο τα προιοντα της , αλλα απο τις online υπρεσιες της και τις διαφημίσεις.

Εχει δηλωσει επισης οτι πουλαει τα kινητα - ταβλετ (nexus) ΧΩΡΙΣ ΚΕΡΔΟΣ (οπως κανει και η Amazon).

Aν λοιπον το nexus 7 κοστιζει 249$ .... τοτε με απλα μαθηματικα , θα δεις οτι (με πολυ καλυτερα υλικά και design ) , to ipad mini με 329$ δεν ειναι ακριβο (δε μιλαω για Ελλάδα... που φυσικά ειναι πανάκριβο για μας) .

Ωχ, Γιαννη, μην αρχίζουμε παλι...

Μην παραφραζεις αυτα που ειπα.

Ειπα ''Δεν παιζουν ρολο ΣΕ ΣΟΒΑΡΟ ΒΑΘΜΟ''.

Σε αυτη τη βιομηχανια, το κοστος κατασκευης ειναι το λιγότερο.

Αν διαφωνεις, ΟΚ.

Σε ενα τεχνολογικο φορουμ , οπως λες (γιατι μερικες φορες εχω αμφιβολίες ....) , θα πρεπε να κρινουμε ολοι μας πιο "ανοιχτά" , και αφου πρωτα εχουμε μελετησει καλα το αντικείμενο.
Και να μην ανοιγουμε "κιτρινα" θεματα , μονο για να τη πουμε ..... θα καταληγαμε μεσημεριαναδικο αν καναμε κι εμεις το ίδιο!

Εσυ απλοποιεις τα πάντα.... αυτο ελειπε , να κοστιζε το ιδιο μια συσκευη που εχουν γινει χρονια μελετης και research , με υλικα ανωτερα , και δυσκολια κατασκευης μεγαλύτερη.

Το ποσο περισσοτερο θα πρεπε να κοστιζει δεν ειμαι σε θεση να σου πω, αλλα ακριβοτερο απο το nexus 7 σιγουρα θα βγαινει , οτι και να γινει.
Αν ειναι 50$ ή 100$ , αυτο μονο η Αππλε μπορει να το κρίνει.

Ακομη και ιδια τιμη να είχε, tablet Android δε θα έπαιρνα... οχι ακομη τουλάχιστον.
Οταν οι devs στραφουν σοβαρά στα Android tablets, θα το σκεφτώ.

Ωχ, Γιαννη, μην αρχίζουμε παλι...

Μην παραφραζεις αυτα που ειπα.

Ειπα ''Δεν παιζουν ρολο ΣΕ ΣΟΒΑΡΟ ΒΑΘΜΟ''.

Σε αυτη τη βιομηχανια, το κοστος κατασκευης ειναι το λιγότερο.

Αν διαφωνεις, ΟΚ.

Πες Γιαννη, τι θες να σου παρω δωρο τα Χριστουγεννα για να μαλακωσει ο πονος σου τοσων δεκαετιων;

Ενα κουκλακι του Bill Gates και 2 βελονες πλεξίματος κάνουν;

:p :p :p

απορω πως ΕΣΥ ειδικα , δεν το καταλαβαινεις αυτό.....

Μια διορθώσει... Το nexus 7 το 16gb κοστίζει 200$, το 32gb κοστίζει 249$, και νομίζω είναι πιο τίμιο ότι για 16gb παραπάνω σου χρεώνει 50$, ενω η apple τα χρεώνει 100$.

Last edited:

Η google δεν ενδιαφερεται για κέρδη apo hardawre.... και καλα κάνει , οπως ειπα εχει αλλους πορους.

Η Apple ειναι ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ (το εχω πει πολλές φορες) , εταιρεια hardaware και μετα ολα τ αλλα.
Μια χαρα ειναι και το nexus , αλλα δεν ειναι ipad....

Διαβασα τι εγραψες και δεν ειπα ότι δεν ανέφερες και ''σοβαρα'' επιχειρήματα.

Απλως ειπα, για αστειο, ότι παντα, στο τελος, όταν θες να ''επισφραγίσεις την αποδοχή της γνώμης σου'' ''επικαλείσαι'' τρίτους (αρχιζει να βρωμαει Sony το θεμα) :p :p :p

Αυτό που (ξανα)λεω,ανεξαρτητα με το τι λες εσυ - απλώς με αφορμή αυτών που αναφέρεις, ειναι ότι τι κάνουν οι υπόλοιποι πρεπει να μας μας ειναι αδιαφορο.

Όλοι ξέρουμε πχ ότι ενα μεγαλο ποσοστό αγοραστων Apple προιόντων αγοράζει μόνο για το trend. Συμβαινει παντου (οχι μονο σε σχεση με την Apple) και σε πολλα επιπεδα.

Ειδικά σε ένα τεχνολογικό forum, πρεπει να κρινουμε μόνοι μας (και δεν εννοω μονο αναλόγως των προσωπικών μας αναγκων αλλα και γενικά).

Συριε, εάν ένα οποιοδήποτε προϊόν έχει εμπορική επιτυχία, αυτό είναι σοβαρή ένδειξη πως κάτι βρίσκουν οι καταναλωτές σε αυτό, άρα κάτι κάνει καλά η εταιρία..
Κατα τα αλλά φυσικά και ο καθένας κρίνει βάσει των αναγκών του.

Συριε, εάν ένα οποιοδήποτε προϊόν έχει εμπορική επιτυχία, αυτό είναι σοβαρή ένδειξη πως κάτι βρίσκουν οι καταναλωτές σε αυτό, άρα κάτι κάνει καλά η εταιρία..
Κατα τα αλλά φυσικά και ο καθένας κρίνει βάσει των αναγκών του.
Καμία διαφωνία.

(επιεική σε βρισκω....χαλασε το τρυπάνι του Ντίμη; :p)

Η google δεν ενδιαφερεται για κέρδη apo hardawre.... και καλα κάνει , οπως ειπα εχει αλλους πορους.

Η Apple ειναι ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ (το εχω πει πολλές φορες) , εταιρεια hardaware και μετα ολα τ αλλα.
Ναι αλλα εγω τι να κάνω...;; Να λυπηθω την apple και να τις δωσω οτι μου ζηταει..

Χρήστης είμαι όχι αναλυτής marketing/management των εταιριών, ουτε και υποστηρικτής κάποιας εταιρίας..