Ακόμα δεν πιάσαμε στην Ελλάδα ταμπλέτα με 8 και ανακηρύξαμε το υπέργηρο iOS για ακόμη μία φορά βασιλιά των φορητών λειτουργικών. "Ουδείς προφήτης στον τόπο του" θα μονολογούν συχνά πυκνά στην Microsoft.![]()
Δεν νομίζω ότι έπιασες την PRO, της οποίας οι εφαρμογές (όλου του οικοσυστήματος των windows δλδ) βλέπουν τις εφαρμογές του AppStore και κρυφογελάνε. Σίγουρα είναι νωρίς αλλά αν το πράγμα αυτό δουλεύει αυτή είναι η επόμενη μέρα. Για αυτό και το RT βγήκε ως αντίπαλος του iPad και όχι το PRO. Το PRO είναι η "σοβαρή" ταμπλέτα της αγοράς και για αυτό κοστίζει και τόσο. Δεν χρειάζεται δλδ νέο οικοσύστημα. Το έχει χτίσει εδώ και πολλά χρόνια. Το έχει έτοιμο από ολόκληρη σχεδόν την αγορά πληροφορικής. Στην θεωρία κίνηση ματ, στην πράξη θα δείξει.εγώ την έπιασα καλή είναι για tablet , άλλα όχι για desktop , με τίποτα.
φυσικά , για εφαρμογές ακόμη είναι πολύ νωρίς μετά από 1-2 χρόνια , βλέπουμε!
Σορρυ για τα οφτόπικ από όλους. Κάτι τελευταίο μόνο. Τα 8 τα κατηγορεί όλη η κοινότητα/φίλοι/εχθροί των windows ότι σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για ταμπλέτα και "ξέχασαν" τον επιτραπέζιο χρήστη και εσένα σου φάνηκαν ότι θέλουν ποντίκι/πληκτρολόγιο? Εγώ τα έχω βάλει δοκιμαστικά σε virtual machine εδώ και 2-3 βδομάδες και έχω γεμίσει την οθόνη μου δαχτυλιές! Παρασύρομαι!το pro έπιασα και απογοητεύτηκα.
Το RT είναι συμπαθητικό, άλλα έχει έλλειψη εφαρμογών και το GUI είναι λίγο "περίεργο" .. έχει όμως μέλλον.
Στο PRO πρέπει να έχεις οπωσδήποτε ποντικί - πληκτρολόγιο, το touch είναι αντιεργονομικο… δεν έχει σχεδιαστεί γι αυτό.
Όντως με 4.1 που έχω στο nexus 7 έχει μια μικρη καθυστέρηση, την καταλαβαίνεις μόνο όμως αν έχεις/είχες iPad πριν. Ένας νέος χρήστης δεν θα την παρατηρήσει. Ίσως με το νέο android 4.2 να μην υπάρχει και καθόλου διάφορα.
Όσο αφορά τα app, το android έχει όλα όσα χρειάζεται ένας μέσος χρήστης.. Για πολυ εξειδικευμένες δουλειές όμως (όπως αυτές του Γιάννη) το iOS έχει ακόμα προβάδισμα. Κακά τα ψέματα όμως, ποιος θα κάτσει να κάνει σοβαρή δουλεια και για πολλές ώρες σε οποιαδήποτε ταμπλετα... Σίγουρα όμως βοηθάει και διευκολυνει σε κάποια πράγματα συν το ότι έχει fun η χρήση του.
Στο μέλλον (μαλλον) θα είναι όσο ισχυρά είναι και τα desktop, και keyboard, mouse θα είναι (αν είναι) μόνο για εξειδικευμένες δουλειές..
Η Microsoft ηγείται αυτού του σκεπτικού με το surface που είναι ουσιαστικά ένα laptop οπου τρεχει δυνατο επεξεργαστη και εγκαθιστά κανονικά προγράμματα windows, με τσουχτερη (ακόμα) τιμη..
Αν η apple δεν κάνει κάτι παρόμοιο ή να παρουσίαση μια νέα πρόταση, θα τα βρουν δύσκολα εκει στο cupertino.. Μέχρι τότε όμως η apple έχει το πάνω χέρι.
Αν και προσωπικά δεν βλέπω κάποια διαφορά άξια αναφοράς (μου φαίνεται διυλίζεται ο κώνωπας με αυτό το περιβόητο smoothness) θα είχε ενδιαφέρον μία ανάλογη σύγκριση με τον μαμά Browser του android. Ο Chrome είναι γνωστό ότι στην Android έκδοση είναι από τους πιο αργούς-προβληματικούς της αγοράς (o μαμά και ο Dolphin Jetpack θεωρούνται από πολλούς οι καλύτεροι. Ο μαμά από μένα) για όλες τις συσκευές android (σε αντίθεση με τον πολύ καλό αντίστοιχο για PC). To γιατί λοιπόν χρησιμοποίησαν chrome στο νεξους στο τεστ και τον μαμά του μίνι (ενώ υπάρχει κρομ για ipad:https://itunes.apple.com/us/app/chrome/id535886823?mt=8) είναι ένα ερώτημα. Oι με τους μαμά και οι δύο οι και οι δύο με chrome.δυστυχώς , το 4.2 είναι λίγο πιο αργό !!!
Δες κι εδώ σε σύγκριση nexus 7 vs pad mini (που είναι και πιο αργό από ipad3-4)
meta to 09.00 min
...
Το "υπεργηρο" iOS παραμένει το gold standard που ακόμα προσπαθεί ο ανταγωνισμός να φτάσει ειδικά σε τομείς όπως σταθερότητα, ασφαλεια, ευχρηστια & smoothness..
Το οτι μπορει να χρειαζεται ενα φρεσκαρισμα δεν σημαινει οτι είναι παρωχημένο..
Καλα καλα μετα απο τετοιες δηλώσεις τι να λέμε τωρα!! χαχαχαχα εεε δεν ειναι 2007 ακομα ξέρετε....![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.