[Επίσημο] iPad Pro @2015

Μια απο τις καλυτερες εφαρμογες στο Ipad, τωρα και για το Ipad pro optimized!

Το νεο Djay Pro της Algoriddim, με πολλα στοιχεια απο την εφαρμογη για mac και μερικα που δεν υπαρχουν ουτε σ αυτο!

Το μεγαλυτερο μεγεθος αλλα και η ισχυς του Pro, δινουν στους devs πια τη δυνατοτητα να εξελιξουν πολυ τις εφαρμογες τους και ειναι απο τις πρωτες που το τολμουν.
Με αναλογο κοστος βεβαια (19 ευρω) αλλα δινουν για πρωτη φορα και το Vjay μαζι σε μια εφαρμογη !

Μακαρι κι αλλες εταιρειες ν ακολουθησουν το παραδειγμα τους (Adobe ακους ? :p) !

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Smart Keyboard integration

djay Pro for iPad works with the Smart Keyboard offering over 70 keyboard shortcuts for cue points, looping, library navigation, search, and more. This takes the best of both worlds, desktop and iPad, and melds them together for an unparalleled experience.

Advanced iOS Multitasking

djay ProΒ´s advanced iOS 9 Multitasking capabilities let you quickly open another app and interact with it without leaving djay Pro. This improves the preparation and performance workflow by allowing you to take notes about a track list or write down song requests on-the-fly. With Split View, you can go a step further and have djay Pro plus another app open and active at the same time.

<font color="#999999"><span style="font-family: Avenir">

Last edited:
Mεγειά!! Με το Smart keyboard θελει και silicone back για να προστατεύεται η πλάτη του ή το καλύπτει και απο πίσω;

Thanks!

Το smart keyboard της Apple καλυπτει μονο το μπροστινο τμημα.
Yπαρχει και συμπληρωμα φυσικα για πισω.

Εγω βαζω παντα 3M αυτοκολλητο skin carbon πισω , σε ολα τα ipad για να μην εχω αυθξηση βαρους-ογκου. Δινει και μια ωραια αισθηση στο κρατημα και προστατευει απο μικρο-φθορες και γρατζουνιες.

Για το ipad pro θα παραγγειλω αμμεσα, δεν υπαρχουν πολλα ακομα.

στο παραπανω βιντεο της παρουσιασης (review) του νεου djay pro , ολο το "ζουμι" ειναι στη δηλωση στο 8:50 περιπου, που λεει ....

"Αυτο που εχω να πω, ειναι οτι το djay pro για το ipad pro ειναι αμμεσα συγκρισιμο με αυτο για Mac, και σε μερικες περιπτωσεις το ξεπερναει ! "

http://www.digitaldjtips.com/2015/12/review-video-algoriddim-djay-pro-for-ipad/

Mia ακομα εφαρμογη που μολις βγηκε η αναβαθμιση για ipad pro (και υποστηριξη του Pencil) , ειναι το Pixelmator που υπαρχει και στο Mac .

Ειναι μια πολυ καλη και κυριως γρηγορη κι ελαφρια εφαρμογη για photo retouching kai painting , που εχει και πολλες λειτουγιες απο το Photoshop (πχ το Healing-Removal brush) .
Εγω το δουλευω πολυ στα Mac κυριως γιατι ειναι πολυ γρηγορη, κι εχει και icloud υποστηριξη .

Eχει υποστηριξη μεχρι 8Κ photos στο Ipad και τωρα και Multitasking via Split View.

Eπισης κατι πολυ σημαντικο (μεταξυ αλλων) ειναι και η υποστηριξη PSD files που ειναι το βασικο format του Photoshop.

Last edited:
Για τον ηχο , οτι και να πω ειναι λιγο !

Εβαλα ν ακουσω Spotify στη δουλεια μου και μαζευτηκαν ολοι να ακουσουν το ipad ... δεν πιστευαν οτι βγαινει τετοιος ηχος απο αυτο.
Τα βιντεο αποκτουν αλλη διασταση και η μουσικη ακουγεται για πρωτη φορα τοσο ωραια απο τετοια συσκευη .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

κατι που μ ενοχλησε, ειναι το οτι πολλες εφαρμογες δεν εχουν γινει ακομα optimized , με αποτελεσμα να μην εχω το νεο πληκτρολογιο σ αυτες.
Σιγα σιγα ελπιζω ολες (οι γνωστες) εφαρμογες να υποστηριξουν το νεο πληκτρολογιο, γιατι αμα το μαθεις δυσκολα αλλαζεις !

Το ιδιο και με το split screen, ακομα και οι εφαρμογες της Google δεν το υποστηριζουν... ελεος βρε Google!

Το μεγεθος ειναι τελικα κατι που συνηθιζεται!

Οπως και με το iphone 6 plus kai 6s plus, επαθα ενα σοκ οταν το πρωτοειδα.
Περσυ αλλαξα 4 φορες iphone (μεταξυ αλλων) και τελικα κατεληξα σημερα με το "μεγαλο" 6s plus , κυριως λογω της μπαταριας και του σταθεροποιητη εικονας.

Στο Ipad , εχοντας δοκιμασει ολα τα μεγεθη, το Ipad pro ειναι σαφως το πιο εντυπωσιακο.
Οπως και με το Iphone, θυσιαζεις καποια πραγματα χαρην αλλων.

Θυσιαζεις την ευκολη μεταφορα κυριως εκτος σπιτιου με το ipad pro, οπως την ευκολια χρησης με το ενα χερι στο "μεγαλο" iphone.

Οσο το δουλευω ομως, τοσο πιο πολυ μ αρεσει ομως και δυσκολα με βλεπω να γυρναω πισω.

Με εκπληξη μου διαπιστωσα , οτι οι Live Photos του iphone 6s plus , δουλευουν και στο ipad pro , αν και δεν εχει 3d touch!
Μετεφερα μερικες live photos απο το iphone μεσω airdrop και τις ειδα κανονικα , πατοντας για λιγο διαστημα πανω στις φωτο στο ipad pro.

Well done Apple!

To Ιmovie ειναι ΑΠΟΛΑΥΣΗ !!!

Δεν το λεω μονο εγω.... http://www.fcp.co/final-cut-pro/art...al-cut-pro-x-with-apple-s-ipad-pro-and-pencil

Working amongst broadcast television people for the last few weeks has given me the opportunity to show hardened TV folk just how smooth iMovie on the iPad Pro can be. They have all been impressed, even more so when I tell them afterwards that the footage they were scrubbing through was 4K!

Μεχρι κι ενα διχρονο (σχεδον) μπορει να το χειριστει!

At the other end of the age scale and editing experience, my 20 month old daughter can zip up and down the timeline and even (if slightly accidentally) add and rearrange clips in iMovie with ease. For her it as simple as working a Peppa Pig game, she is growing up used to video being editing on hand held devices.

Τα ιδια shortcuts με το FCPX !

By holding down the Command key on the keyboard for a couple of seconds, a shortcut menu of the current app appears. FCPX editors will be very familiar with most of the editing combinations. This makes editing in iMovie very slick, well recommended.

astropad_duet_FCPX_ipad_pro.jpg

Last edited:
Γιαννη... Καλοδουλετο...
Μας εξαπτεις την φαντασία παντος.. (και μια μικρη ζήλια τολμω να πω..)
Περιμένουμε λοιπον και την αναφορα σου οταν θα παρεις και το pencil

με το Duet επισης μπορεις να εχεις ενα δευτερο μονιτορ για video output ή library στο FCPX (και σε καθε προγραμμα φυσικα)

Υπαρχει για MAc kai PC.

FCPX_iPad_Pro_Duet.jpg

και με αφη !

FCPX_iPad_Pro_Duet_2.jpg

Γιαννη... Καλοδουλετο...
Μας εξαπτεις την φαντασία παντος.. (και μια μικρη ζήλια τολμω να πω..)
Περιμένουμε λοιπον και την αναφορα σου οταν θα παρεις και το pencil

Ναι, αυτο περιμενω με αγωνια κι εγω!
Ισως στις γιορτες να το εχω....

pd_lifestyle_studioipad.jpg

Και μια ακομα εξαιρετικη εφαρμογη για video editing απο την Pinnacle

Eχει το πλεονεκτημα οτι μπορεις να κανεις export σε 24-25 fps που ειναι σημαντικο για μας στην Ευρωπη.
Στο imovie δεν μπορεις να κανεις native export σε 24-15 fps , πρεπει πρωτα να περασεις μεσα απο το desktop imovie-FCPX (η μεταφορα του project Γινεται ευκολα μεσω airdrop , icloud, ή itunes).

ελπιζω το βραδυ να προλαβω να δοκιμασω και το Astropad .
Με Illustrator-Lightroom kai Photoshop σε πρωτη φαση....

κατι που μου λειπει πολυ απο το Surface Pro ειναι το ενσωματωμενο kickstand.

Αντι γι αυτο , σκεφτομαι να παρω κατι τετοιο , κυριως για σχεδιαση .... εχει θηκη-θεση και για το Pencil και μεταβλητη γωνια στηριξης και μαλιστα σε portrait kai landscape mode.
Eιναι επισης συμβατο με smart covers and keyboards

http://www.mobilefun.co.uk/uag-rogu...edium=referral&utm_campaign=uag-rogue-ipadpro

2.jpg

Μια πολυ δυνατη εφαρμογη ακομα ειναι η Enlight

Εχει πολλες δυνατοτητες, απλη και γρηγορη. δουλευει αψογα και σε iphone.
ειναι η βασικη μου εφαρμογη στο Iphone αυτη τη περιοδο για retouch.

Εδω μερικα tutorials για την εφαρμογη https://www.youtube.com/playlist?list=PLnIt-h1ApMusUrDHheQ7AfVwGlqB1PrKd

Aλλα μια εφαρμογη που πλησιαζει οσο καμια αλλη τις desktop εφαρμογες σχεδιασης ειναι η Medibang
Παρα πολλες δυνατοτητες, layers, blend modes, menus, brushes κλπ

Οπως και το Pixelmator, εχει και αντιστοιχη desktop εκδοση για mac kai pc , που συνεργαζονατι αψογα μεσω cloud (και οχι μονο).

about-mpiPad.png

Last edited:
Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPad Pro

Με εκπληξη μου διαπιστωσα , οτι οι Live Photos του iphone 6s plus , δουλευουν και στο ipad pro , αν και δεν εχει 3d touch!
Μετεφερα μερικες live photos απο το iphone μεσω airdrop και τις ειδα κανονικα , πατοντας για λιγο διαστημα πανω στις φωτο στο ipad pro.

Well done Apple!

[/IMG]

Καλοριζικο Τζον!

Οι live photos φαίνονται κανονικά σε όλες τις IOS συσκευές και στο mac μέσω του iphotos.

Περιμενουμε και άλλες εντυπώσεις όσο το σκαλίζεις ;)

Δοκιμασα προχειρα ενα μονταζ μεταξυ 4Κ 100 Μbps video και δεν ειχε προβλημα να παιξει μεχρι και 3 layer στο ιδιο timeline (iMovie) !

Ειναι οτι πιο δυσκολο και υποψην το surface pro δεν καταφερε ποτε να παιξει ουτε 1 !
Ακομα και στα 1080 full resolution δυσκολευοταν στο timeline του premiere.

Ακομα και καποια macbook δυσκολευονται μ αυτο..... ειναι προφανες πια οτι η δυναμη υπαρχει (και περισευει)!

To Pinnacle όσο το κορόϊδευα στο desktop (για επαγγελματική λύση) τόσο ενθουσίασε στο ios. Aκομη και επι εποχής ipad2 έκανε φοβερά πράγματα. Το sout και παρόμιες λύσεις είναι λίγο "γκουμούτσες" στο ήδη μεγάλο pro. Noμίζω το μαμά cover χωρίς το keyboard είναι πιο στυλάτο. (και με silicone back)

Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPad Pro

Παρατήρησες Γιάννη βέβαια οτι εχει μεγαλύτερο φορτιστή (12 W, έναντι 10 W του Air 2) αλλα και πολύ μακρύτερο (και ίσως και χοντροτερο; ) καλώδιο.

Οταν φορτίζει όμως εμένα μου βγάζει ενα μνμ τύπου "το accessory δεν ειναι certified και μπορεί να μην δουλεύει σωστά"

Βέβαια φωτίζει κανονικά εν τελει

2 φορές το χω φορτίσει όλες κι όλες, την 1η δεν θυμάμαι αν το έβγαλε το μνμ (νομίζω ναι), την 2η σίγουρα

Αυτά, πριν του περάσω 9.2 (δεν ξαναδοκιμασα απο τοτε).

Δεν διαπιστωσα κατι τετοιο... Δε μου εβγαλε κανενα μυνημα.

Το καλωδιο ειναι οντως πολυ μεγαλυτερο, πολυ βολικο για μενα που εχω το φορτιστη πισω απο το γραφειο.

Μολις πηρα και το smart cover , τσιμπαει η τιμη του αλλα αξιζει. Περιμενω τωρα και το carbon skin για τη πισω μερια , αλλα θ αργησει να ερθει απο Αμερικη.

Εδω διπλα διπλα με το air...

4fb8948fdbba9d18b3232b53d3d85a5e.jpg

3e770b9a9c1f449e5821e6cb395b0dd6.jpg

Εχει ερθει και το silicon back, αλλα θα περιμενω το skin, δε θελω αλλο βαρος και ογκο.

To Smart Cover (και το silicon back) που το βρήκες διαθέσιμο;

Last edited: