[Επίσημο] iPad Pro @2015

Einai ωραιο και περιεργο να ακους και να βλεπεις τις αντιδρασεις των αλλων ...

Χτες το ειχα στη δουλεια ολη μερα και για αλλη μια φορα διαπιστωσα ποσο υποκειμενικα ειναι καποια πραγματα.
Για παραδειγμα το μεγεθος και το βαρος...

Οι 7 στους 10 ειπαν οτι "Επιτελους, ενα μεγαλο tablet , χορταστικο , WOW κλπ " !
Eνας ειπε οτι ειναι "Σχετικα μεγαλο, αλλα θα μπορουσα να ζησω μ αυτο" και 2 στους 10 " Με τιποτα, ειναι πολυ κουμουτσα, προτιμω το mini ή το Air " !

Οσο για το βαρος, οι περισσοτεροι ειπαν οτι ειναι "ελαφρυ" για το μεγεθος του και καποιοι (λιγοι) οτι ειναι βαρυ για tablet.

Και η πλακα ειναι οτι ολοι εχουν δικιο , απο τη μερια τους ο καθενας...

Καλημέρα..

καλορίζικο το εργαλείο! Πιστεύω πως σίγουρα...δεν θα γυρίσεις πίσω (σε μικρότερο μέγεθος εννοώ).
Ότι έπαθα κι εγώ μετά απο την αγορά του 6s plus. Είχα πολλές αμφιβολίες πριν την αγορά, νομίζοντας πως θα κάνω την φόλα της χρονιάς.
Μετά απο 2 μήνες χρήσης όμως, δεν ξαναγυρνώ πίσω..-bye-

καπως ετσι...
φυσικα δεν ειναι πια τοσο φορητο, δε θα το παιρνα δηλ. στις διακοπες , αλλα ισως και να μη το χρειαζομαι εκει πια, αφου κι εγω εχω το 6s Plus.

κατι που εκανα και στο surface pro 3 , ηταν να παρω μια matte screen protector , για 3 λογους κυριως.

Πρωτον , γιατι το stylus εχει μια "πλαστικη" αισθηση οταν γραφεις σε γυαλινη επιφανεια και με ενα τετοιο προστατευτικο φιλμ, αλλαζει εντελως η υφη της επιφανειας που γραφεις-ζωγραφιζεις και θυμιζει πιο πολυ την αισθηση που εχεις οταν γραφεις σε χαρτι .
Αυτο μπορει ν αλλαξει στο μελλον φυσικα, αν η Apple ή καποιος αλλος κατασκευαστης βγαλει διαφορετικες "μυτες" για το Pencil.

Δευτερον, μειωνεις πολυ τις αντανακλασεις και ειδικα στο ipad που το χρησιμοποιω "οριζοντια" , οταν γραφω-σκετσαρω και εχω φωτα απο πανω, ειναι απαραιτητο.

Τελος, λειτουργει πολυ καλυτερα το palm rejection και το χερι (παλαμη) "γλυστραει" καλυτερα πανω στην οθονη και ταυτοχρονα δεν αφηνεις δαχτυλιες και σημαδια με τα δαχτυλα.

Το εχω παραγγειλει , και θα το αναλυσω οταν ερθει, μαζι με το Pencil φυσικα.

Το τιμημα ειναι οτι χανεις λιγο σε "λαμπροτητα" της οθονης , στην "οξυτητα" των περιγραμματων, οπως συμβαινει και με τις Wacom .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πολλοι χρησιμοποιουν και καποιο ειδικο "γαντι" για τελειο palm rejection , εγω προσωπικα δεν χρησιμοποιω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

το διαβασμα ειδησεων- περιοδικων κλπ αποκτα αλλη διασταση στο Ipad pro.

Οι αγαπημενες μου εφαρμογες γι αυτο ειναι ...

- Flipboard, δε νομιζω οτι χρειαζεται συστασεις!

- The Huffington Post , παρα πολυ καλη εφαρμογη , και με Ελληνικο περιεχομενο.

- euronews , εξισου καλη εφαρμογη , με Ελληνικα επισης και Live video !

- CNN Greece , το γνωστο καναλι , με Ελληνικο περιεχομενο επισης και Live video.

- naftemporiki , Η Ελληνικη απαντηση , πολυ καλη και αξιοπιστη.

Οι περισσοτερες ειναι ηδη optimized Για Ipad pro.

To matte screen protector βγαίνει μετά άν δεν ικανοποιήσει ή τελείωσε μπήκε, κόλλησε και ατο ήταν;

Το pencil ερχεται με μια εξτρα μυτη και ενα βυσμα lightning, που ειναι απαραιτητο για τη φορτιση του απο κοινο καλωδιο-φορτιστη lightning.
Αν δεν το εχουμε μαζι μας, τοτε φορτιζει απλα συνδεοντας το στο ipad κατευθειαν.

Ερχεται σχεδον 80% φορτισμενο και χρειαζεται pairing τη πρωτη φορα , απλα συνδεοντας το στο ipad.

Εχει μεγεθος οσο ενα κλασσικο μολυβι σχεδιασης και ειναι, οπως εχουν επισημανει, βαρυκεντρισμενο... Που σημαινει οτι δεν προκειται να ¨κυλλησει ¨ εκτος τραπεζιου , οπως και να το αφησεις. Μαλιστα το μολυβι σταματαει παντα με τη λεξη pencil που υπαρχει στο μαγνητικο καπακι του στη πανω μερια!

ImageUploadedByTapatalk1450107864.039084.jpgImageUploadedByTapatalk1450107875.969764.jpgImageUploadedByTapatalk1450107885.043114.jpgImageUploadedByTapatalk1450107892.019916.jpg

Κι εδω το μεγεθος του σε σχεση με 2 κλασσικα μολυβια σχεδιασης.... Οπως βλεπετε εχει λογο που ονομαστηκε pencil και οχι stylus , οπως τα υπολοιπα.
Απευθυνεται κυριως για σχεδιαση και λιγοτερο για notes κλπ

Επισης, λειτουργει και σαν γενικης χρησης stylus με δυνατοτητα για scrolling, browsing και χειριςμο του tablet πραγμα που δεν ισχυε για το surface pro και το δικο της stylus σε tablet mode.

ImageUploadedByTapatalk1450108765.706746.jpg

Last edited:
Η πρωτη αποπειρα σχεδιασης στο notes, πολυ αμμεσο το pencil, ταχυτατη αποκριση, σχεδον ανυπαρκτο lag , latency kai καθολου parallax.
Το palm rejection λειτουργει καλα, αλλα οχι τελεια. Μερικα μικρα στιγματα βγαινουν εδω κι εκει, αλλα οχι κατι σημαντικο.
Εξαρταται και απο την εφαρμογη βεβαια, στο procreate υπαρχει ειδικο mode που απενεργοποιει τη σχεδιαση με τα δαχτυλα, κι επιτρεπει μονο τα gestures (zoom, pan κλπ)

ImageUploadedByTapatalk1450112685.113105.jpg

Με τη matte μεμβρανη , η σχεδιαση ειναι απολαυση, καθολου αντανακλασεις και η υφη ειναι οπως και στις wacom!
Δε νομιζω οτι εχω πιασει συνολικα κατι καλυτερο στα χερια μου, κι εχουν περασει σχεδον ολες οι ψηφιακες υλοποιησεις....