[Επίσημο] iPad Pro @2021

Καλησπέρα σε όλους σας.Σκέφτομαι να προβώ στην αγορα ενός ıpad,αγοραζοντας ταυτοχρονα το Affinity Photo για να κανω επεξεργασία.Το ερώτημά μου ειναι,με το Ipad Air 10.9 (2020) ειμαι καλυμμένος ή πρέπει να παω στήν αγορά iPad Pro 2021;

Καλησπέρα σε όλους σας.Σκέφτομαι να προβώ στην αγορα ενός ıpad,αγοραζοντας ταυτοχρονα το Affinity Photo για να κανω επεξεργασία.Το ερώτημά μου ειναι,με το Ipad Air 10.9 (2020) ειμαι καλυμμένος ή πρέπει να παω στήν αγορά iPad Pro 2021;
Οποίο και να πάρεις Γιώργο μια χαρά θα είσαι, προσωπικά είμαι με το Ipad air του 2019 και δεν βρίσκω κυριολεκτικά κανένα λόγω να το αλλάξω, σφαίρα πάνε όλα, εξαιρετική οθόνη και Photo και Video editing νεράκι. Πάντως να ξέρεις ότι παίζουν πολλές αγγελίες σε νορμαλ τιμές για Ipad pro του 2018, θα σου έλεγα πάρε όποιο από αυτά βρεις πιο φτηνά καθώς ολα είναι εξαιρετικά, απέφυγε μόνο την απλή σειρά λόγω της οθόνης κυρίως.

Ευχαριστω πολυ κυριοι για τις απαντησεις σας.Ποια απλη σειρα Νικολα μου λες να αποφυγω;
Υ.Γ.Θα εχω την δυνατότητα να συνδεσω σκληρο πανω για να μεταφέρω ολα τα επεξεργασμενα αρχεια ή να βαλω τον καταλογο του Affinity εκει;

Ευχαριστω πολυ κυριοι για τις απαντησεις σας.Ποια απλη σειρα Νικολα μου λες να αποφυγω;
Υ.Γ.Θα εχω την δυνατότητα να συνδεσω σκληρο πανω για να μεταφέρω ολα τα επεξεργασμενα αρχεια ή να βαλω τον καταλογο του Affinity εκει;
Για να συνδέσεις σκληρό πάνω θες Usb C οπότε Ipad air 2020 και Ipad pro 2018/2020/2021 και είσαι μια χαρά. Πάρε όποιο από αυτά βρεις πιο φτηνό και είσαι έτοιμος!!

Υ.Γ. Να αποφύγεις την entry level έκδοση του Ipad. π.χ. αυτή https://www.skroutz.gr/s/24801030/Apple-iPad-2020-10-2-με-WiFi-και-Μνήμη-128GB-Space-Grey.html

• Like
Reactions: gkpapad
M1 iPad Pro '21
USB Type-C Thunderbolt 4
και επιτέλους με τ 15 και progress bar

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
δεν ξερω αν το affinity υποστηριζει ανοιγμα και σωσιμο αρχειων απο εξωτειρκο δισκο (χωρις ν αντιγραφει στον εσωτερικο), αν καποιος εχει τωρα ipad με usb c ας το δοκιμασει (με το τελευταιο firmware ).
Eγω δεν εχω ipad να το δοκιμασω .

Ξερω πχ οτι καποιες εφαρμογες οπως το νεο Lumafusion υποστηριζουν ανοιγμα αρχειων απο εξωτερικο δισκο, διχως ν αντογραφει στον εσωτερικο.

αν δεν υποστηριζει, παρε τοτε το μεγαλυτερο ipad σε χωρητικοτητα που αντεχει η τσεπη σου.

Last edited:
Λοιπόν με το iPad Pro 10.5 που έχω μαζί μου διακοπές που έχει την πιο παλιά lighting θύρα, το τελευταίο IOS , τον original ανταπτορα Lighting σε USB3 (που θέλει και ρεύμα όμως μαζί σε αντίθεση με τη θύρα USBC) προσθέτω χωρίς κανενα πρόβλημα μαζικά αρχεία άμεσα απο τον εξωτερικό δισκο 2.5in που έχω φτιαξει σε κουτί USB2/3 (συμβατό σε ανάγνωση με το IpadOs , δεν μου έκατσαν όμως κάποια αλλα κουτιά που δοκίμασα)

Η δοκιμή έγινε μέσα από το LR mobile και χωρίς να μεταφέρω τα αρχεία στο Ipad πρώτα στο photos. Στη συνέχεια αφού τα επεξεργαστώ μπορώ να τα σώσω με την επιλογή export to Files ή Export as πάλι μαζικά ή ένα ένα σε folder του εξωτερικου δισκου που εξακολουθεί να τον βλέπει κανονικά μέσα από τα Files.

Το Affinity Photo δεν έχει επιλογή άμεσα για import Files αλλά πας στην επιλογή Import From Cloud (έχει επιπλέον επιλογές Import from Photos και Import from Camera για να ρουφήξει φωτό από τη δικη του κάμερα όχι εξωτερική) και σε οδηγεί στο δενδρο των Files όπου εμφανίζεται ο εξωτερικός σκληρός , οπότε πάλι φορτώνεις όποιο αρχείο θέλεις από εξωτερική διαδρομή.

Δεν μπορείς όμως να το κανεις μαζικά διαλέγοντας πολλά αρχεία όπως στο LR. Αυτό δεν το κάνει ούτε για τα εσωτερικά αρχεία του ipad είναι περιορισμός του AFfinity Photo. Πρέπει να προσθέσεις ένα ένα τα αρχεία σε ένα project , τουλάχιστον όσο το έψαξα γιατί δεν το ξερω και καλά.

Υπαρχει επίσης η επιλογή New Batch Job στο Affinity Photo όπου διαλέγεις μια σειρά αρχεία ακόμη και από τον εξωτερικο δισκο αλλά αυτη αφορά μαζικό export σε κάποιο άλλο φάκελο (εσωτερικά ή εξωτερικά) που διαλέγεις και όχι import.

Με λίγα λόγια οι τυχόν περιορισμοί που υπάρχουν είναι από την εκάστοτε εφαρμογή και όχι από το IpadOs ή την θύρα που έχει αφού ακόμη και εγώ με παλιοτερο iPad Pro με την Lighting θύρα έκανα μαζική εισαγωγή και εξαγωγή διορθωμένων αρχείων στο LR Mobile.

Last edited:
Επειδή κάποια από τα παραπάνω Γιώργο έχουν συζητηθεί και στο ειδικό νήμα για επεξεργασία photo με Ipad που διατηρούμε στην κατηγορία Photo Video , τα αντέγραψα και εκεί ώστε να είναι ενημερωμένο. Καλό είναι να του ρίξεις μια ματιά συνολικά πριν προβείς σε οποιαδήποτε αγορά.

Με γεια και καλή απόλαυση!
Έχεις βάλει Paperlike?
Να ρωτήσω επίσης, η χρήση στον καναπέ :giggle: με το magic keyboard, βολεύει;
Το λέω γιατί με το 11 pro και το smart folio βολεύει απίστευτα!
Παρατηρώ πτωτική τάση στο Γερμανικό amazon για το συγκεκριμένο πακέτο. Μ ενδιαφέρει η αναβάθμιση κι αναμένω..

Μετά από το 2017 που αγόρασα το iPad Pro 10.5" ήρθε η στιγμή να αλλαχθεί με το νέο iPad Pro 12.9" M1, το οποίο θα με συντροφεύσει αρκετά χρόνια.
Κύριο κριτήριο ήταν η καταπληκτική οθόνη και η άφθονη επεξεργαστική ισχύς + ram, εγγύηση για το μέλλον.

tempImageL1Uekm.jpg

tempImagehUdT5y.jpg

Μολύβι είχα στο παλιό και θα πάρω σίγουρα στο νέο, γιατί είναι εργαλείο της δουλειάς το μηχάνημα επίσης.
Πληκτρολόγιο δεν ξέρω αν θα πάρω.

Μολύβι είχα στο παλιό και θα πάρω σίγουρα στο νέο, γιατί είναι εργαλείο της δουλειάς το μηχάνημα επίσης.
Πληκτρολόγιο δεν ξέρω αν θα πάρω.
Εγω πηρα το πληκτρολογιο με το trackpad ετσι για να υπαρχει και τωρα το εχω μονιμως συνδεδεμενο. Πολυ βολικο.

Εγω πηρα το πληκτρολογιο με το trackpad ετσι για να υπαρχει και τωρα το εχω μονιμως συνδεδεμενο. Πολυ βολικο.
Πολλά τα λεφτά πάντως, 300+ ευρώ για το επίσημο της Apple.
Δεν ξέρω εάν το logitech αξίζει.
Δεν είναι εύκολο να τα δούμε και ζωντανά αυτά για να αποφασίσουμε.
Ταιριάζει και του 2020 μοντέλου, σωστά ;

Πολλά τα λεφτά πάντως, 300+ ευρώ για το επίσημο της Apple.
Δεν ξέρω εάν το logitech αξίζει.
Δεν είναι εύκολο να τα δούμε και ζωντανά αυτά για να αποφασίσουμε.
Ταιριάζει και του 2020 μοντέλου, σωστά ;

Ναι ταιριάζει. Το είχα πάρει πιο φθηνά, βγάζει κατά καιρούς προσφορές το Amazon.