[Επίσημο] iPad Pro @2022

Άρα έρχεσαι στα λόγια μου. Το μόνο ουσιαστικό πρόβλημα του μικρού iPad είναι η τιμή.
Μα ναι, σαν αναβάθμιση από το περσυνό μοντέλο είναι μια χαρά το 10ης γενιάς, η τιμή μας τα χαλάει και το κάνει εντελώς ασύμφορο και μπάινει στα χωράφια του Air, είναι εντελώς λάθος κοστολογημένο για αυτό πέφτει και τόσο θάψιμο.

μην το αγοραζετε τοτε... ποιο ειναι το προβλημα?
Υπαρχουν κι αλλα ipad οπως και αλλα ταμπλετ !

Επιλογη του καθενος ειναι... εγω πχ παρολο που πηρα το ipad pro M1 δεν ειδα κατι ιδιαιτερο, και γι αυτο ξαναγυρισα στο παλιοτερο .

Το να κραζω καθε μηχανημα ειναι ακαιρο και δεν εχει κανενα αποτελεσμα.

το ιδιο εκανα και με τις φωτογραφικεες...οταν ειδα οτι εχουν παρει την ανηφορα δραματικα, χωρις να εχουν καμια σπουδαια βελτιωση, απλα τις εδωσα και ησυχασα.
Εχω μια φτηνη και μικρη μηχανη, ισα ισα για να κανω τη τρελλα μου.... το να βγαινω καθε λιγο και να κραζω πχ την olympus/fuji/sony/canon κλπ για τη τιμολογιακη της πολιτικη κλπ δεν εχει κανενα νοημα πια.

Ουτε διακιολογουμε , ουτε επικροτουμε την apple... μακαρι αυριο να εβγαζε ενα ipad pro m2 στα μισα χρηματα , ενα macbook το ιδιο κλπ
Δεν προκειται να συμβει, οποτε ο καθενας ας πραξει αναλογα.

• Like
Reactions: jig
μην το αγοραζετε τοτε... ποιο ειναι το προβλημα?
Υπαρχουν κι αλλα ipad οπως και αλλα ταμπλετ !
Προφανως το προβλημα ειναι το hardware του . Αναβολή αγοράς για ακόμη 1 χρόνο για τον μικρό. Θα χρησιμοποιεί το δικό μου air . Ή τον βλέπω να καταλήγει με ένα surface go .

και καλα θα κανει... δε χρειαζεται το τελευταιο και καλυτερο.
Κι εγω το ιδιο κανω πια.

ΥΓ..., ελπιζω το davinci να τρεχει στο δικο μoυ ipad pro 2018, αλλιως με βλεπω να πουλαω παλι οτι εχω! :p

Καμια σχεση . Εγω Μιλάω για hardware εφάμιλλο του air 2020 ακομη και στα ίδια χρήματα. Εσύ μιλάς για πρόσθετο κόστος για ένα παρωχημένο και αποσβεσμενο hardware feature .. Αν ήταν ένα ανανεωμένο air 2020 με την κάμερα στην σωστή θέση μια χαρά είναι τα 629.

Τι καμία σχέση; Άλλη κλάση το Air, άλλη το εισαγωγικό IPad. Δεν απευθύνονται στο ίδιο κοινό. Όπως είπαμε το μόνο πρόβλημα του νέου εισαγωγικού iPad είναι η υψηλότερη από την αναμενόμενη τιμή.

Πάντως η λογική όντως λεει να γλυτωσει κάποιος περίπου 300 € παίρνοντας τα περσινα μοντέλα με τον Μ1, μιας και ο επεξεργαστής πάει μάλλον στράφι έτσι κι αλλιώς.

Σκεπτόμενος το μεγάλο pro, προβληματίζομαι λίγο όχι για το βάρος αλλά για το ποσο εύκολα πλέον θα φτάνω να πληκτρολογώ χωρις οι καρποί να μετακινουνται από την θέση ξεκουρασης στα ποδια (προφανως μιλάω για χρήση καναπέ) και πως θα φτάνω τις άκρες τις οθόνες χωρίς μεγάλες κινήσεις (όπως γίνεται τώρα στο 11αρι).

Γενικα φοβάμαι οτι θα είναι πιο κουραστικό στη χρήση.

Πάντως η λογική όντως λεει να γλυτωσει κάποιος περίπου 300 € παίρνοντας τα περσινα μοντέλα με τον Μ1, μιας και ο επεξεργαστής πάει μάλλον στράφι έτσι κι αλλιώς.

Και εγώ θεωρώ πιο έξυπνη αγορά τα περσινά μοντέλα, ειδικά αν βγουν σε προσφορά σε κανένα Amazon τώρα που θα κυκλοφορήσουν τα νέα.

Σκεπτόμενος το μεγάλο pro, προβληματίζομαι λίγο όχι για το βάρος αλλά για το ποσο εύκολα πλέον θα φτάνω να πληκτρολογώ χωρις οι καρποί να μετακινουνται από την θέση ξεκουρασης στα ποδια (προφανως μιλάω για χρήση καναπέ) και πως θα φτάνω τις άκρες τις οθόνες χωρίς μεγάλες κινήσεις (όπως γίνεται τώρα στο 11αρι).

Γενικα φοβάμαι οτι θα είναι πιο κουραστικό στη χρήση.
γι αυτο ειχα παρει το πληκτρολογιο με το touchpad... βολευε στο μεγαλο ipad pro.

• Like
Reactions: takisot
γι αυτο ειχα παρει το πληκτρολογιο με το touchpad... βολευε στο μεγαλο ipad pro.
Ναι αλλά έτσι γίνεται πλέον τούβλο / laptop και χάνει το νόημα του ως tablet (δεν συζητώ καν αυτή τη λύση).

Ναι αλλά έτσι γίνεται πλέον τούβλο / laptop και χάνει το νόημα του ως tablet (δεν συζητώ καν αυτή τη λύση).
Ποσο συχνα βρε πληκτρολογεις στο virtual keyboard του ipad? Αν η απαντηση ειναι πολυ, χρειαζεσαι και το magic keyboard αναγκαστικα.

Ποσο συχνα βρε πληκτρολογεις στο virtual keyboard του ipad? Αν η απαντηση ειναι πολυ, χρειαζεσαι και το magic keyboard αναγκαστικα.
Όχι παρά πολύ. Αλλά όταν το κάνω δεν θέλω να κουραζομαι. Με το 11αρι ειμαι ΟΚ.

Οσον αφορά την πληκτρολόγηση πηρα μια γεύση χθες. Όντως είναι πιο κουραστικό από το 11αρι λόγω μεγαλύτερου πλάτους.

Αυτο όμως που σκέφτηκα μετά το βράδυ ήταν πως θα ειναι όταν πχ διαλέγω tabs στον safari (κατι που κάνω πολύ συχνά).

Ποσο δλδ πρόβλημα θα ειναι να «ταξιδεύει« το χέρι τόσο «ψηλά«.

Όχι παρά πολύ. Αλλά όταν το κάνω δεν θέλω να κουραζομαι. Με το 11αρι ειμαι ΟΚ.

Οσον αφορά την πληκτρολόγηση πηρα μια γεύση χθες. Όντως είναι πιο κουραστικό από το 11αρι λόγω μεγαλύτερου πλάτους.

Αυτο όμως που σκέφτηκα μετά το βράδυ ήταν πως θα ειναι όταν πχ διαλέγω tabs στον safari (κατι που κάνω πολύ συχνά).

Ποσο δλδ πρόβλημα θα ειναι να «ταξιδεύει« το χέρι τόσο «ψηλά«.
Νομιζω διυλίζεις τον κώνωπα. Προφανώς θα υπάρχουν μειονεκτήματα σε σχέση με το μικρό, αλλά αυτά που κερδίζεις είναι περισσότερα κατ με, ειδικά για χρήση εντός σπιτιού.

Τι καμία σχέση; Άλλη κλάση το Air, άλλη το εισαγωγικό IPad. Δεν απευθύνονται στο ίδιο κοινό. Όπως είπαμε το μόνο πρόβλημα του νέου εισαγωγικού iPad είναι η υψηλότερη από την αναμενόμενη τιμή.
Άλλη κλάση το air 2020; Η μονη διαφορά τους σε hardware είναι το magnetic port και το pencil ... Αυτά είναι άλλη κατηγορία κοινου; Δικαιολογίες...

Άλλη κλάση το air 2020; Η μονη διαφορά τους σε hardware είναι το magnetic port και το pencil ... Αυτά είναι άλλη κατηγορία κοινου; Δικαιολογίες...

Προφανώς είναι άλλη κλάση το Air από το απλό (Tier 1 το IPad, Tier 2 το Air, Tier 3 το Pro). Μην κοιτάς που η άνοδος των τιμών έφερε κοντά το νεο Εισαγωγικό μοντέλο με το παλιο Air. Θα ανεβεί σίγουρα και η τιμή του επόμενου Air.

Το απλό Ipad έχει οθόνη με το κενό από κάτω, δεν έχει την αντανακλαστική επιφάνεια του Air και νομίζω δεν έχει και το P3....βασικά έχει αρκετα φτηνοτερη υλοποιηση οθόνης.

αυτη τη στιγμη υπαρχει συγχηση γιατι οπως ειπωθηκε , η παλια τιμη του air ειναι κοντα σ αυτη του νεου απλου ipad.
Αυτο θ αλλαξει συντομα, οταν βγει το νεο air που θα εχει υψηλοτερη τιμη... οποτε οποιος προλαβει!

Ειδικα στην ευρωπη θα ειναι απλησιαστες οι τιμες, ειδικα των pro και air.... οποτε καντε τα κουμαντα σας συντομα!

Το απλό Ipad έχει οθόνη με το κενό από κάτω, δεν έχει την αντανακλαστική επιφάνεια του Air και νομίζω δεν έχει και το P3....βασικά έχει αρκετα φτηνοτερη υλοποιηση οθόνης.
Ποια εταιρεία φτιάχνει ακομη τέτοιες οθόνες;... Να πω το παλιό εισαγωγικό ότι έκανε ξεστοκαρισμα . Εδω μιλάμε για παραγωγή νέας οθόνης και δεν είναι laminated σε αυτή την τιμη;;;

δεν ειναι , γι αυτο προσπερναμε... για τον απλο καταναλωτη βεβαια , ουτε που καταλαβαινει τι λεμε!

ΥΓ... αν ειχε νεα οθονη κι επαιρνε το pencil 2 , θα ηταν το AIR!