[Επίσημο] iPhone 11 Pro | 11 Pro Max

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone 11 Pro | 11 Pr

Γνωστο αυτο αλλά αλλο συζηταμε (off topic πλεον), αφενος αν ειναι desktop ικανες και αφετερου την συγκριση με Intel / AMD.

Οπως ειπα, το οτι κανουν 4Κ video processing δεν σημαινει οτι μπορουν να κανουν (το ιδιο αποδοτικά) ολα τα αλλα που κανουν οι desktop cpus (οι οποιες εχουν να διαχειριστουν ενα καρο προσθετες συσκευες / διαυλους κλπ) και επισης το οτι οι τελευταίες δεν εμεταλλευονται σωστα απο το λειτουργικό / εφαρμογες σε Win δεν σημαινει ότι δεν ειναι πολυ πιο δυνατές από τις Apple.

Anyway, αν δεν συγκρινουμε επι της ιδιας βασης (λειτουργικό / δυνατοτητες) δεν θα μαθουμε.

Ας ερθει το πρωτο mac με Apple CPU με το καλό και βλεπουμε.

Αν θυμάσαι πέρσι, είχα συγκρίνει χρόνο rendering μεταξυ iPhone και MacBook Pro, με το ιδιο προγραμμα (iMovie) το οποιο ειναι optimized απο την apple και στα δυο λειτουργικα και το iPhone τελειωσε ελαφρα πιο γρηγορα.
Αλλά και πέραν αυτού, τα benchmarks μετρανε ξερα επιδοσεις ανεξαρτητως optimizations και εκει βλεπεις πως οι A1X cpus ειναι πλεον σε επιπεδα desktop.
Τώρα το ποσό καλά θα κουμπώσουν στο Mac OSX μενει να κριθει στην πορεια. Δεδομενου ομως οτι η apple κανει κινησεις ομογενοποιησης (οπως με την γλωσσα Swift, και την δυνατοτητα πλεον να γινουν ευκολα port IOS εφαρμογες στο Mac), θεωρω πως ειναι θεμα χρονου να δουμε ενα MacBook με Α1Χ επεξεργαστη και τρελη αυτονομια.

Παίδες καλή διασκέδαση με το νέο κινητό !

Takisot , έχεις δίκιο από την μια πλευρά για επιδώσεις Single Thread.
Σε ST τα Lightning core της apple είναι στην ίδια κλάση με τα core intel / amd
Αυτό από μόνο του είναι εντυπωσιακό

αλλά δεν είναι τελικά τόσο ανταγωνιστικό CPU .
ίσως πάλι αν συγκρίνεις Lightning με κάτι low end laptop intel που ακόμα και η apple χρησιμοποιεί , και πάλι να εντυπωσιαστείς.
Η intel τόσα χρόνια όλο κάτι σκάρτα τσιπάκια δίνει στην χαμηλή κατηγορία, χωρίς να έχουμε δει αισθητές διαφορές εδώ και χρόνια. Χάλια χώμα απόδοση διπύρηνου που ανεβάζει και θερμοκρασίες κ.ο.κ.

Το παιχνίδι έχει αλλάξει πια, για σοβαρές επιδώσεις δεν αρκεί το ST
Θες πολλούς πύρινες, καλή επικοινωνία μεταξύ τους, μεγάλη cache, πολλά PCIe lanes, πολλαπλά usb / sata etc.

Οπότε το διπύρηνο lightning άντε να αντικαταστήσει ένα εντελώς low end model από αυτά που έτσι κι αλλιώς τα CPU τους είναι της πλάκας και η εμπειρία χρίσης τους τραγική.
Για να ανέβει πιο ψηλά σε επιδώσεις θα χρειαστεί να κάνει τεράστιες αλλαγές στο CPU
Δεν είναι τόσο εύκολο να μετατρέψεις ένα σύμπλεγμα Lightning σε 8 πύρινο / 16 πύρινο κ.ο.κ.
Εντωμεταξύ, δεν είναι και εύκολο να πας από την μικρή ενσωματωμένη κάρτα γραφικών του CPU σε κάτι αντίστοιχο των μεγάλων ανεξάρτητων GPU.
Βάλε μαζί και όλα τα περιμετρικά – PCIe lanes / sata / usb , που θα πρέπει να προσθέσεις στον πυρήνα, και υπάρχει μεγάλη δυσκολία για να πας σε κάτι αξιοπρεπές και ανταγωνιστικό με τα σοβαρά Intel/AMD.

προφανως, αν ειναι να ετοιμασει κατι δικο της για desktop - laptop , θα εχει και τον αντιστοιχο επεξεργαστη ...δεν θα ειναι ο ιδιος ακριβως.

Και στο iapd ειναι ενας πουσαρισμενος επεξεργαστης, φανταζομαι θα ειναι κατι παρομοιο σε μεγαλυτερη κλιμακα.

εγω εχω βαλει το 13.2 βετα και μια χαρα ειναι το airdrop (ultra wide chip) μεταξυ ios συσκευων.

Λαμβανω και στελνω κανονικα αρχεια μεταξυ ipad - iphone - υπολογισττη.

και που να γινοτανε κατι σοβαρο, οπως πχ το ξεκλειδωμα με κλειστα τα ματια απο το pixel 4, ή οτι ανοιγεις τα galaxy s10 με οποιο δαχτυλο να ναι οταν φορας screen protector κλπ

Οτι αφορα την apple πουλαει... αναπολω τις ημερες που ειμασταν λιγοι και καλοι που ασχολουμασταν με apple προιοντα ! :p

Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone 11 Pro | 11 Pro Max

Κλασσικο clickbate από Forbes

δλδ λες ότι λεει ότι να ναι / παραμυθια;

μιλαει για συγκεκριμένα περιστατικα

το ότι ''πουλαει'' δεν σημαινει ότι δεν (μπορει να) ισχυει (τα ιδια όπως με το θεμα της οθονης)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone 11 Pro | 11 Pro Max

δλδ λες ότι λεει ότι να ναι / παραμυθια;

μιλαει για συγκεκριμένα περιστατικα

το ότι ''πουλαει'' δεν σημαινει ότι δεν (μπορει να) ισχυει (τα ιδια όπως με το θεμα της οθονης)

Δεν έχω διαβάσει το συγκεκριμένο άρθρο, αλλα επειδή γενικά το παρακολουθώ, δυστυχώς το Forbes είναι πλέον αναξιόπιστο και όλο clickbate θέματα ανεβάζει.
Επί της ουσίας δεν έχω δει κάποιο θέμα με airdrop και το χρησιμοποιώ καθημερινά.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone 11 Pro | 11 Pro Max

Δεν έχω διαβάσει το συγκεκριμένο άρθρο, αλλα επειδή γενικά το παρακολουθώ, δυστυχώς το Forbes είναι πλέον αναξιόπιστο και όλο clickbate θέματα ανεβάζει.
Επί της ουσίας δεν έχω δει κάποιο θέμα με airdrop και το χρησιμοποιώ καθημερινά.

Αν το διαβασεις, θα δεις ότι μιλαει για πολύ συγκεκριμένα θεματα.

Και φυσικα το γεγονός ότι δεν εχει συμβεί σε εσένα και στον Γιάννη (ή και σε άλλους), δεν σημαινει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone 11 Pro | 11 Pro Max

Αν το διαβασεις, θα δεις ότι μιλαει για πολύ συγκεκριμένα θεματα.

Και φυσικα το γεγονός ότι δεν εχει συμβεί σε εσένα και στον Γιάννη (ή και σε άλλους), δεν σημαινει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα

Το διάβασα και λέει βλακείες. Και έμενα μου έβγαλε μια-δυο φορές το μνμ ultra wideband failed αλλά αυτό αφενός αφορά το νέο U1 chip (αυτό που έχει μόνο το 11ρι για precise geolocation) και αφετέρου δεν είχα και δεν έχω κανένα πρόβλημα στο airdrop μεταξύ mac, iPad, iPhone.
Το να αλιεύσει μερικά ποστ από forums και να τα κάνει headline δεν είναι σοβαρή δημοσιογραφία αλλά clickbait.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone 11 Pro | 11 Pro Max

Το διάβασα και λέει βλακείες. Και έμενα μου έβγαλε μια-δυο φορές το μνμ ultra wideband failed αλλά αυτό αφενός αφορά το νέο U1 chip (αυτό που έχει μόνο το 11ρι για precise geolocation) και αφετέρου δεν είχα και δεν έχω κανένα πρόβλημα στο airdrop μεταξύ mac, iPad, iPhone.
Το να αλιεύσει μερικά ποστ από forums και να τα κάνει headline δεν είναι σοβαρή δημοσιογραφία αλλά clickbait.

Το ότι αφορα το τσιπ που αναφέρεις το λεει και το αρθρο.

Σου εβγαλε κι εσενα λοιπον το error αλλα συνεχισε να δουλευει λες.

Αλλοι λένε ότι σταματησε να δουλευει γενικα (και τους αλλάξανε τις συσκευές).

Εχουμε λοιπόν ενα επιβεβαιωμενο error και καποιους να αναφερουν πρόβλημα μετα και καποιους όχι.

Μόνο βλακεια δεν ειναι να ενημερωνόμαστε για τέτοια θεματα.