[Επίσημο] iPhone 11 Pro | 11 Pro Max

Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone 11 Pro | 11 Pro Max

Νομίζω ότι ξεκάθαρα σε τρολαραν

+ όσο ψάχνεις βρίσκεις ;)
Πάντως είναι γεγονός ότι τα στραβά συμβαίνουν κατά 90% σε αυτούς που ψειρίζουν την μαϊμού και δεν μιλαω μόνο για τα τεχνολογικά προϊόντα, ούτε για τον spcav φυσικά.

Αυτό, που δε βλέπω να σχολιάζει κανεις το τραγικό QC ενός κινητού για το οποίο σκάμε ενάμισυ χιλιάρικο το χρόνο αλλά σχολιάζετε μόνο για τρολαρισματα και ψείρες είναι πραγματικό “καταναλωτικό¨ επίτευγμα της Apple...

ΥΓ Τα στραβά συμβαίνουν σε όλους, απλά μαθηματικά. Απλά κάποιοι ασχολούνται (είτε απλα να τα αποκαταστήσουν ή και να τα δημοσιοποιήσουν για το συμφέρον όλων των καταναλωτών).

Από που αγόρασες;
Στείλε μου πμ αν δεν επιτρέπεται από τη δεοντολογία.

Από 2 μεγάλες αλυσίδες. Προφανώς δεν έχει σημασία το κατάστημα και ήταν θέμα παρτίδας.

Υποψιάζομαι ότι απλά για να ικανοποιήσει τη ζήτηση από την 1η μέρα (ήταν σχετικά εντυπωσιακό ότι ικανοποιήθηκαν σχεδόν όλα τα backorders στην Ελλάδα) η Apple έκανε τα στραβά ματια σε θέματα QC.

Ψάχνοντας το λιγο βλέπω ότι το θεμα με την οθόνη είναι γνωστό.

Ένα απλό google search https://www.google.com/search?q=iphone+11+screen+scratches&ie=&oe= λέει πολλά

Εδω είναι τα περισσότερα https://discussions.apple.com/threa...5XOaxyJU-DwUx0Mo38wUkn2ku2SSX90Qk0&ircid=7613

Το ρεζουμέ είναι ότι πολλοί παραπονούνται ότι εμφανίζονται γρατζουνιές σε λίγες μόλις ώρες και παρά την αποφυγή κλειδιών κλπ.

Και απ ότι φαινεται, ειδικά από κάποια ποστ, δεν μιλάμε για μερικούς χαζούς που απλά δεν πρόσεξαν.

Οι περισσότεροι μάλιστα λένε ότι είχαν πάντα iPhone και πρώτη φορά τους συμβαίνει αυτό.

Σε εμένα μάλιστα συνέβη το εξης:

Το πρώτο που πήρα, το τσεκαρα στα γρήγορα (όχι με τρελή προσοχή καθώς δεν είχα ποτε κανένα θεμα με όλα τα iPhone που είχα) και μετά το χρησιμοποίησα 2-3 ωρες και μόνο βαλε βγάλε σε (κενή προφανώς) τσέπη (δεν το ακούμπησα ουτε καν σε τραπέζι).

Όταν μετά πηγα να βάλω το τζαμάκι (πριν ξεκινήσω καν να το βάζω) είδα την ''εσωτερική'' γρατζουνιά (δεν την ''επιανε'' το νύχι).

Αν και θεωρησα απίθανο να μην την ειχα δει αρχικά, σκέφτηκα ότι αυτή ηταν η μόνη εξήγηση.

Όταν πήρα το 2ο, το τσεκαρα πολύ προσεκτικά (λογικό, μετά τα παραπάνω) και δεν ειδα κάτι.

Δεν το χρησιμοποίησα παρα 2-3 λεπτά (ουτε καν το ακουμπησα κάπου) και όταν πηγα να βάλω το τζαμακι είδα 2 γρατζουνιές (μία ''εσωτερική'', όπως στο πρώτο - σχεδόν μάλιστα στο ιδιο σημείο και μία πιο εμφανή (την ''επιανε'' το νύχι - αυτή που έβαλα στη φωτό παραπάνω)).

Αποκλείεται προφανώς (μετά τα παραπάνω) να μην είχα δει καμία από τις 2 όταν το τσεκαρα.

Καταλήγω λοιπόν ότι καποιο fail υπάρχει στην παραγωγή, κάτι στην συναρμογή των layers της οθόνης ή στο coating και όταν πιεστεί λίγο (με ελάχιστη χρήση δλδ στο touch screen) εμφανίζονται αυτές οι γραμμές.

Η δε μεγαλύτερη ''γρατζουνιά'' στη δική μου περίπτωση πιθανολογώ ότι δημιουργήθηκε από την προσωρινή επαφή του τζαμιου της Spigen στην οθονη όταν τσεκαρα την ευθυγράμμιση (πριν την τοποθετηση - δεν είχα βγάλει καν τα αυτοκόλλητα από το τζάμι) από κάποια σκονη που υπηρχε πχ πανω στο τζαμακι.

Ναι, ακούγεται τρελό αλλά είναι η μόνη εξήγηση που υπάρχει με δεδομένο κάποιο fail στο coating της οθόνης του κινητού.

Το παραπάνω ταιριάζει απόλυτα με μερικά posts και φωτός στο support thread της Apple (που, εκτός από γρατζουνιές, δείχνουν και κάποια άλλα σημάδια που είναι τρελά).

Το θεμα είναι ότι μεχρι τωρα, απ ότι διαβάζω, η Apple βγάζει τρελούς τους χρηστες κατι που είναι προφανώς εξοργιστικό (ειδικά για κινητό αυτής της αξίας).

Μακάρι το θεμα να παρει τις διαστάσεις που πρέπει μπας και ξυπνήσει η Apple και διορθώσει το πρόβλημα και αποζημιώσει και τους χρήστες.

Φαντάζομαι ότι το QC δεν τους νοιάζει ιδιαίτερα, αφού στη βασική τους αγορά οι επιστροφές είναι τόσο απλή υπόθεση. Εξάλλου, στους 10 που θα έχουν το θέμα, οι 5 δε θα το πάρουν καν χαμπάρι, και οι 3 θα πουν δε βαριέσαι.

Τραγικό μεν, αναμενόμενο δε όταν μια εταιρία γιγαντώνεται σε τέτοιο βαθμό.

Φαντάζομαι ότι το QC δεν τους νοιάζει ιδιαίτερα, αφού στη βασική τους αγορά οι επιστροφές είναι τόσο απλή υπόθεση. Εξάλλου, στους 10 που θα έχουν το θέμα, οι 5 δε θα το πάρουν καν χαμπάρι, και οι 3 θα πουν δε βαριέσαι.

Τραγικό μεν, αναμενόμενο δε όταν μια εταιρία γιγαντώνεται σε τέτοιο βαθμό.

Αναμενόμενο δεν θα το έλεγα. Με τέτοιο κόστος είναι στοιχειώδης υποχρέωση να έχουν καλύτερο QC (το μέγεθος βοηθάει σε κάτι τέτοιο).

Ειδικά σε μία τέτοια περίπτωση που ξεκινάνε οι κουβέντες για το ποιος φταίει (''εκανες εσυ τη γρατζουνιά'' κλπ).

Εκτός των παραπάνω πάντως (που, δυστυχώς, ισχύουν), συνειδητοποιώ ότι μάλλον τελικά στην προκειμένη περίπτωση δεν μιλάμε για DOA κατάσταση αλλά για fail στο coating της οθόνης γενικά.

Κάτι που σημαίνει ότι το πρόβλημα μάλλον θα εμφανιστεί πολύ σύντομα (και όχι αναγκαστικά από την πρώτη στιγμή).

Δυστυχως αυτή η περίπτωση είναι πρακτικά πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί.

Διαβάζοντας το νημα στο Apple Support καποιος υποστήριξε ότι έγινε επιλογή για σκληρότερο γυαλί και αυτό σημαίνει αναγκαστικά πιο επιρρεπές στις γρατζουνιές. Δεν ξέρω αν ισχύει κάτι τέτοιο και σε τι βαθμό.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι δεν δικαιολογείται τέτοιο επιπεδο προβλήματος.

Επειδή πάντως αν δεν τα αναφέρουμε αυτά θα συνεχίζουμε να τα υφιστάμεθα, άνοιξα σχετικό τικετ στην Apple και εδωσα και feedback (διαφορετικές διαδικασίες).

Οι agents που μιλησα ηταν ευγενέστατοι και κατανόησαν το πρόβλημα αλλά φυσικά δεν μπορούν να το αναγνωρίσουν (ακόμα ; ).

Οποτε και η αγορά επόμενου παραμένει λόττο (και επειδή είμαστε στην Ελλάδα αν και το τρίτο κάνει τα ίδια μάλλον δεν θα βγει πλέον άκρη).

Ειλικρινά, αν δεν είχα ''δεθεί'' τόσο με την εταιρία αυτή (λόγω iPad και Watch βασικά) δεν θα είχα πλέον κανέναν ενδοιασμό να πάω σε Android.

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα...

Ας το θεωρήσω A consumers wake up call.

με την δευτερη beta της 13,2 επιτελους μπορεις μεσα απο την καμερα να ρυθμισεις αναλυση και frame rate στο βιντεο(μονο στα 11, 11pro/pro max)

πάντως, όλα αυτά που διαβάζω ρε παιδιά, μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι για την πορεία της Apple. Υποτίθεται το μεγαλύτερο ατού της εταιρείας ήταν και είναι το iPhone. Εαν αναλογιστεί κάποιος (από τη γέννησή της συσκευής) την αύξηση της τιμής της, τα προβληματάκια που παρουσιάζονται, την στασιμότητα στην εξέλιξη της εμφάνισής της και των χαρακτηριστικών της, θεωρώ πως μόνο αρνητικά σημάδια είναι...

πάντως, όλα αυτά που διαβάζω ρε παιδιά, μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι για την πορεία της Apple. Υποτίθεται το μεγαλύτερο ατού της εταιρείας ήταν και είναι το iPhone. Εαν αναλογιστεί κάποιος (από τη γέννησή της συσκευής) την αύξηση της τιμής της, τα προβληματάκια που παρουσιάζονται, την στασιμότητα στην εξέλιξη της εμφάνισής της και των χαρακτηριστικών της, θεωρώ πως μόνο αρνητικά σημάδια είναι...

Αν το δεις ψύχραιμα, η πραγματικότητα είναι διαφορετική: Παρότι η τεχνολογια στα smartphones εχει ωριμασει (οποτε ειναι αδυνατον να εχουμε τεραστια αλματα καθε ετος), το iPhone εξακολουθει σε επιπεδο CPU/GPU να ειναι μια-δυο γενιες μπροστα σε επιδοσεις (ειδικα σε single thread ξεπερνα αυτη τη στιγμη ενα iMac Pro!), να φοραει εκπληκτικη Oled οθόνη (με 1200 nits peak brightness στο HDR), να εχει το κορυφαιο (για την ωρα) συστημα καμερας, τρομερη βελτιωση στην διαρκεια μπαταριας κλπ κλπ
Having said that, φυσικά δεν είναι όλα απροβλημάτιστα. Το IOS 13 ηταν πιο buggy ως release σε σχεση με το περσινο IOS 12 (που ακομα και απο τις beta ηταν βραχος), θεματα QC οπως αυτο του Συριου (αν και σε βιομηχανικη παραγωγη δεκαδων εκατομμύριων κομματιων, αυτα ειναι αναμενομενα), καποια πισωγυρισματα (οπως με το 3D Touch).
Γενικά όμως, η Apple θεωρω πως ειναι στην καλυτερη φαση της ever, σε ολο το line up (Mac, iPad, Iphone, Watch).

Όπως ήδη έγραψα, με δεδομένο αυτό που μου συνέβη και αυτά που διαβάζω, για το θέμα της οθόνης μιλάμε μάλλον για χοντρο θέμα (και όχι απλή αστοχία στην κατασκευή αλλά πιθανότατα design issue).

Προσωπικά μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση σε τεχνικό επίπεδο πως διάολο συμβαίνει κάτι τέτοιο. Άμα δεις κάτι φωτό στο νήμα της Apple θα πάθεις πλάκα (σημάδια που δεν είναι απλά γρατζουνιές αλλά είναι σαν να έχει φύγει το coating).

Και σχεδόν όλοι λένε το ιδιο ακριβώς που συνέβη και σε εμένα Ότι τα σημάδια εμφανίστηκαν σχεδόν αμέσως και σίγουρα χωρίς επαφή με κλειδιά κλπ (και μιλάμε για χρήστες που είχαν χρόνια iPhone χωρίς τέτοια θέματα / όπως εγώ δλδ).

Νομίζω είναι κατάσταση τύπου antenna gate.

Αλλά το πρόβλημα είναι ότι είναι πολύ ιδιαίτερη περίπτωση γιατί είναι κάτι για το οποίο πανεύκολα ρίχνεται το φταίξιμο στον χρήστη (όπως διαβάζω και στο νήμα της Apple άλλωστε / πολλοί αναγκάστηκαν να πληρώσουν για αντικατάσταση).

Για τους παραπάνω λόγους πολύ αμφιβάλλω αν θα το παραδεχτεί ποτέ επίσημα η Apple.

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone 11 Pro | 11 Pro Max

Όπως ήδη έγραψα, με δεδομένο αυτό που μου συνέβη και αυτά που διαβάζω, για το θέμα της οθόνης μιλάμε μάλλον για χοντρο θέμα (και όχι απλή αστοχία στην κατασκευή αλλά πιθανότατα design issue).

Προσωπικά μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση σε τεχνικό επίπεδο πως διάολο συμβαίνει κάτι τέτοιο. Άμα δεις κάτι φωτό στο νήμα της Apple θα πάθεις πλάκα (σημάδια που δεν είναι απλά γρατζουνιές αλλά είναι σαν να έχει φύγει το coating).

Και σχεδόν όλοι λένε το ιδιο ακριβώς που συνέβη και σε εμένα Ότι τα σημάδια εμφανίστηκαν σχεδόν αμέσως και σίγουρα χωρίς επαφή με κλειδιά κλπ (και μιλάμε για χρήστες που είχαν χρόνια iPhone χωρίς τέτοια θέματα / όπως εγώ δλδ).

Νομίζω είναι κατάσταση τύπου antenna gate.

Αλλά το πρόβλημα είναι ότι είναι πολύ ιδιαίτερη περίπτωση γιατί είναι κάτι για το οποίο πανεύκολα ρίχνεται το φταίξιμο στον χρήστη (όπως διαβάζω και στο νήμα της Apple άλλωστε / πολλοί αναγκάστηκαν να πληρώσουν για αντικατάσταση).

Για τους παραπάνω λόγους πολύ αμφιβάλλω αν θα το παραδεχτεί ποτέ επίσημα η Apple.

Θα δείξει Σύριε, δεν είναι σίγουρο ακόμα. Άλλωστε στους περισσότερους από εμάς δεν εμφανίστηκε κάτι τέτοιο (που θα έπρεπε εάν ήταν κατασκευαστικό πρόβλημα).

Οι θήκες της Apple είναι μεν ωραίες και με φοβερή αίσθηση στο χέρι αλλά λίγο bulky για τα γούστα μου.

με την δευτερη beta της 13,2 επιτελους μπορεις μεσα απο την καμερα να ρυθμισεις αναλυση και frame rate στο βιντεο(μονο στα 11, 11pro/pro max)

Επιτέλους! Επιβεβαιώνω, μόλις την έβαλα.

Επιτέλους! Επιβεβαιώνω, μόλις την έβαλα.

Όποιος έχει το Midnight Green μην ασχοληθεί με καμία άλλη θήκη εκτός της leather/Forest Green

ps
a. άντε και το bumperάκι
b. από κοντά η θήκη είναι macράν καλύτερη

View attachment 164961

https://www.youtube.com/watch?v=0jpVWYMSy38

Έτσι ακριβώς! Στην αρχή με χάλασε λίγο το δερμάτινο γκρίπ, αλλά μετά από λίγες μέρες, όπου έφυγε η ξενη αίσθηση, απλά δεν ξαναβγαίνει από το τηλέφωνο.

Έτσι ακριβώς! Στην αρχή με χάλασε λίγο το δερμάτινο γκρίπ, αλλά μετά από λίγες μέρες, απλά δεν ξαναβγαίνει από το τηλέφωνο.

Τις εχουν κανει πιο λεπτες νομιζω τις δερματινες η ειναι ιδεα μου Maestro ?

Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone 11 Pro | 11 Pro Max

Θα δείξει Σύριε, δεν είναι σίγουρο ακόμα. Άλλωστε στους περισσότερους από εμάς δεν εμφανίστηκε κάτι τέτοιο (που θα έπρεπε εάν ήταν κατασκευαστικό πρόβλημα).

Πιθανόν να μην το προσέξατε (αναλόγως και την έκταση του προβλήματος φυσικά). Κι εμένα στο πρώτο μπορεί να μου ξέφευγε.

Αν τύχει και βγάλεις το τζαμάκι κάποια στιγμή, θα θελα να το δω.

Το ιδιαίτερο με την περίπτωση τελικά είναι όχι το σου έρθει με γρατζουνιά όσο το ποσο εύκολα (από το πουθενά, κυριολεκτικά) εμφανίζονται τα σημάδια.

Συριε δυστυχώς εισαι γκαντέμης.
Αν και τοσο εγω οσο και ο Ντίμης, είμαστε σίγουροι οτι η Apple θα αναγνωρίσει το ελάττωμα μετά απο τρία περίπου χρόνια και θα σου αντικαταστήσει τις συσκευές...

ΥΓ. Τι είδους τοσο σοβαρή αλληλεξάρτηση εχεις που να σε εμποδίζει να χρησιμοποιείς Android κινητο και να κρατήσεις το Ipad και το Mac σου που εχεις τα iTunes σου κλπ?

Μα δεν είναι εκεί το θέμα. Τι είδους καλύτερη ποιότητα μπορείς να περιμένεις στο άλλο στρατόπεδο; shit happens, σε όλους. Εξάλλου, οι τιμές των «ονομαστών» παικτών απέναντι είναι πλέον εξίσου εξωφρενικές.

Μάλλον η καλύτερη λύση, αν και ξέρω ποσο δύσκολο είναι για μας τους αρρώστους, είναι να περιμένεις 1-2 μήνες μέρα το επίσημο λανσάρισμα.

Μα δεν είναι εκεί το θέμα. Τι είδους καλύτερη ποιότητα μπορείς να περιμένεις στο άλλο στρατόπεδο; shit happens, σε όλους. Εξάλλου, οι τιμές των «ονομαστών» παικτών απέναντι είναι πλέον εξίσου εξωφρενικές.

Μάλλον η καλύτερη λύση, αν και ξέρω ποσο δύσκολο είναι για μας τους αρρώστους, είναι να περιμένεις 1-2 μήνες μέρα το επίσημο λανσάρισμα.

Τι εχει να ζηλέψει σε θεμα ποιότητας ενα Note, S10, η το νεο Google pixel 4?
Οι τιμές στους ανταγωνιστές πέφτουν πιο εύκολα και προσφέρουν ισως και καλούδια που λείπουν απο ενα iPhone. Προφανώς θα λείπουν και κάποια πράγματα.

ΥΓ. Τακη μην αναφερεις το Note7, πάλιωσε :p (ασε που αλλες εταιρείες δεν αφηνουν να περάσουν χρονια για να παραδεχτούν αστοχίες τους :p )
ΥΓ2. Για να μην παρεξηγηθω, για iphone ψαχνομαι και εγω αυτή τη περίοδο.

Τι εχει να ζηλέψει σε θεμα ποιότητας ενα Note, S10, η το νεο Google pixel 4?
Οι τιμές στους ανταγωνιστές πέφτουν πιο εύκολα και προσφέρουν ισως και καλούδια που λείπουν απο ενα iPhone. Προφανώς θα λείπουν και κάποια πράγματα.

Δε με κατάλαβες, δεν είπα ότι υπολείπονται. Απλά όλοι οι κατασκευαστές πλέον πέφτουν στην ίδια παγίδα, της τεράστιας ζήτησης από την πρώτη μέρα (άρα ανάγκης για κατασκευή σε διαφορετικά εργοστάσια, εκπτώσεις στο QC - τα νούμερα για τα οποία μιλάμε πλέον είναι ασύλληπτα), και βέβαια του ανταγωνισμού και της ανάγκης για "νεωτερισμούς" (εντός και εκτός εισαγωγικών), που κρύβουν κάθε φορά παγίδες (τζιχάντι μπαταρίες, κεραίες που δε δουλεύουν, και τώρα οθόνες που ραγίζουν)

Οπότε, δε νομίζω πως έχει νόημα να μην ικανοποιήσεις αυτό που θες περισσότερο (το λειτουργικό δηλαδή που σου ταιριάζει) για αυτό το λόγο και μόνο.