[Επίσημο] iPhone 12 Pro | 12 Pro Max

Ελάχιστες.
Ας περιμένουμε λίγο να δούμε εάν θα βελτιωθεί με τα επόμενα updates.
Μέχρι στιγμής πάντως, στο video επί παραδείγματι, το HDR περισσότερα προβλήματα δημιουργεί παρά λύνει. Υπερβολικό halo και υπερέκθεση σε σημείο που το βίντεο στο 11pro ηταν καλύτερο. Στις φωτογραφίες, εάν φτιάξεις στο Post την υπερέκθεση πάλι, έχει περισσότερη λεπτομέρεια. Παρότι οι σένσορες είναι ακριβώς οι ίδιοι, δείχνει να υπάρχει μια διαφορά σε οπτικά και φυσικά το IPU.

Για τον reviewer, ξεκινάει με αξίωμα, πως ανεξαρτήτως του τι κάνουν οι υπόλοιποι κατασκευστές και το τι λένε οι υπόλοιποι reviewers οι περισσότεροι φωτογράφοι χρησιμοποιούν iphone. Επίσης εδώ και 3 χρόνια δεν έχει κάνει review σε καμία συσκευή πέραν των Iphone. Αν και η μεθοδολογία του είναι περίεργη, το πρόβλημα είναι πως το μόνο του μέτρο σύγκρισης είναι τα προηγούμενα.

Κατ’αρχην, δεν θα μου έκανε εντύπωση εάν οι περισσότεροι φωτογράφοι χρησιμοποιούν iPhone μιας που είναι η πιο αξιόπιστη all around camera σύμφωνα με την πλειονότητα των reviews. Το ότι δεν έχει κάνει ο συγκεκριμένος Φωτογραφος review σε άλλη κάμερα κινητού πλην του iPhone είναι αδιάφορο, μιας που εδώ συγκρίνει την απόδοση του 12 σε σχέση με παλαιότερα iPhones.
Όσο για τις διάφορες σε σχέση με το 11, εξαρτάται από την χρήση που κανείς. Πχ μόνο και μόνο το night mode/deep fusion σε όλες τις κάμερες είναι για εμενα σοβαρός λόγος αναβάθμισης όπως και το Dolby Vision στο video.
Ας δούμε και τι νέο θα φέρει ο νέος σενσορας του Max.

Αναλόγως των αναγκών του καθενός φυσικά αλλά για μένα είναι ξεκάθαρο ότι ο βασικότερος λόγος αναβάθμισης είναι η μεγαλύτερη οθόνη.

επισημα οι προπαραγγελιες και για τα 4 μοντελα ξεκινανε ταυτοχρονα στις 13/11 με τις πρωτες παραδόσεις στους αγοραστες στις 20/11

Αναλόγως των αναγκών του καθενός φυσικά αλλά για μένα είναι ξεκάθαρο ότι ο βασικότερος λόγος αναβάθμισης είναι η μεγαλύτερη οθόνη.

Πήρες τη μεγάλη απόφαση για 6.7"? :flipout:

Εν τω μεταξύ, με το γαμωCovid δε μπορούμε να πάμε και σαν άνθρωποι σ'ενα κατάστημα να τα χαζέψουμε, γουρούνι στο σακί θα πάρουμε. Πχ, έχω την εντύπωση ότι στο 6.1 ήδη εν πολλοίς χαιρετάς τη χρήση με ένα χέρι (εκτός αν είσαι ο MKBHD που η παλάμη του είναι όσο το κεφάλι μου). Οπότε... κινούμαστε για μια ακόμη φορά σε αστερισμούς παντόφλας, άρα μια ψυχή που'ναι να βγει...

Πήρες τη μεγάλη απόφαση για 6.7"? :flipout:

Εν τω μεταξύ, με το γαμωCovid δε μπορούμε να πάμε και σαν άνθρωποι σ'ενα κατάστημα να τα χαζέψουμε, γουρούνι στο σακί θα πάρουμε. Πχ, έχω την εντύπωση ότι στο 6.1 ήδη εν πολλοίς χαιρετάς τη χρήση με ένα χέρι (εκτός αν είσαι ο MKBHD που η παλάμη του είναι όσο το κεφάλι μου). Οπότε... κινούμαστε για μια ακόμη φορά σε αστερισμούς παντόφλας, άρα μια ψυχή που'ναι να βγει...

Όχι βρε, στο απλό Pro αναφέρομαι πάντα.

Τα είχαμε πει και πέρυσι, οι 6.1 του απλού 11αριου μου είχαν φανεί (όπως περίμενα) ιδανικές.

Το ένα χέρι κλπ είναι old news πλέον.

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone 12 Pro | 12 Pro Max

Όχι βρε, στο απλό Pro αναφέρομαι πάντα.

Τα είχαμε πει και πέρυσι, οι 6.1 του απλού 11αριου μου είχαν φανεί (όπως περίμενα) ιδανικές.

Το ένα χέρι κλπ είναι old news πλέον.

Είναι όμως πιο μαζεμένο από το 11αρι. Ενώ από το 11pro είναι 3 εκατοστά πιο ψηλό, είναι 4 εκατοστά πιο κοντό από το 11ρι, επειδή μείωσαν και τα bezels.

https://www.apple.com/iphone/compare/?device1=iphone12pro&device2=iphone11

Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone 12 Pro | 12 Pro Max

Είναι όμως πιο μαζεμένο από το 11αρι. Ενώ από το 11pro είναι 3 εκατοστά πιο ψηλό, είναι 4 εκατοστά πιο κοντό από το 11ρι, επειδή μείωσαν και τα bezels.

https://www.apple.com/iphone/compare/?device1=iphone12pro&device2=iphone11

Ναι, φυσικά, αυτό λέω, ένας λόγος παραπάνω για την αποφυγή της παντόφλας

Εν τω μεταξύ, τα reviews είναι αρκετά 'meh'. Υποτίθεται περιμένουν να δουνε το μεγάλο και τις βελτιώσεις σε κάμερα και μπαταρία, αλλά όπου ακούς πολλά κεράσια...

Είμαι στο δίλημμα να κάνω preorder την Παρασκευή που ξεκινάει, ή να περιμένω να δω reviews. Απλά αν κάνω το δεύτερο, δεν πρόκειται να παραλάβω μέσα στο 2020, τη βλέπω τη δουλειά.

Ιάσονα, εγώ στη θέση σου θα περίμενα να το δω από κοντά. Έχοντας τώρα κινητό 6,9'' σας διαβεβαιώ πως δεν είναι μέγεθος που συνηθίζεται εύκολα, είναι πραγματικά πολύ μεγάλο. Όσοι θέλετε να κάνετε τη μετάβαση, δείτε το πρώτα, σταθμίστε τη διαφορά στη φωτογραφία -φαντάζομαι στα νυχτερινά ως επί το πλείστον- και αποφασίζετε.

Εν τω μεταξύ, τα reviews είναι αρκετά 'meh'. Υποτίθεται περιμένουν να δουνε το μεγάλο και τις βελτιώσεις σε κάμερα και μπαταρία, αλλά όπου ακούς πολλά κεράσια...

Είμαι στο δίλημμα να κάνω preorder την Παρασκευή που ξεκινάει, ή να περιμένω να δω reviews. Απλά αν κάνω το δεύτερο, δεν πρόκειται να παραλάβω μέσα στο 2020, τη βλέπω τη δουλειά.

Με backorder μέσα στο μήνα, θεωρώ παραλαμβάνεις άνετα εντός Δεκεμβρίου (ειδικά στο Αμερικα).

Τώρα για τις δοκιμές μεγέθους στο χέρι, τις θεωρώ χάσιμο χρόνου. Τα ξέρουμε από τα προηγούμενα μοντέλα. Οι μικροδιαφορές δεν αλλάζουν κάτι ουσιαστικά.

Αν βέβαια κάποιος καίγεται για την καλύτερη κάμερα του μεγάλου και δεν τον νοιάζει το μέγεθος, ναι, ας περιμένει λίγο να δει τις οποιες διαφορές.

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone 12 Pro | 12 Pro Max

Είναι εντυπωσιακό ποσό καλορυθμισμένα βγαίνουν από το εργοστάσιο τα displays της Apple, ειδικά όταν μιλάμε για μαζική παραγωγή δεκάδων εκκατομυρίων κομματιών.

Sent from my iPad using Tapatalk

Ιάσονα, εγώ στη θέση σου θα περίμενα να το δω από κοντά. Έχοντας τώρα κινητό 6,9'' σας διαβεβαιώ πως δεν είναι μέγεθος που συνηθίζεται εύκολα, είναι πραγματικά πολύ μεγάλο. Όσοι θέλετε να κάνετε τη μετάβαση, δείτε το πρώτα, σταθμίστε τη διαφορά στη φωτογραφία -φαντάζομαι στα νυχτερινά ως επί το πλείστον- και αποφασίζετε.

Με backorder μέσα στο μήνα, θεωρώ παραλαμβάνεις άνετα εντός Δεκεμβρίου (ειδικά στο Αμερικα).

Τώρα για τις δοκιμές μεγέθους στο χέρι, τις θεωρώ χάσιμο χρόνου. Τα ξέρουμε από τα προηγούμενα μοντέλα. Οι μικροδιαφορές δεν αλλάζουν κάτι ουσιαστικά.

Αν βέβαια κάποιος καίγεται για την καλύτερη κάμερα του μεγάλου και δεν τον νοιάζει το μέγεθος, ναι, ας περιμένει λίγο να δει τις οποιες διαφορές.

Βασικά, έχουμε ήδη στο σπίτι το XS Max της γυναίκας μου, που επί της ουσίας είναι 2.5mm μικρότερο σε ύψος (που δε με απασχολεί) και 0.6mm σε πλάτος (αυτό για μένα είναι το βασικότερο στη χρήση). Προφανώς (το είχα κι εγώ για ένα χρόνο) δεν είναι τηλέφωνο για τσέπη, αν και υπό περιπτώσεις μπαίνει. Το θέμα είναι ότι μέχρι τώρα, άνετα επέλεγα τη φορητότητα, αφού τα υπόλοιπα ήταν ίδια. Τώρα, αυτή η μικρή διαφορά σε σκοτεινά πλάνα (όχι τόσο στα νυχτερινά, που έτσι κι αλλιώς παίζει μπάλα το night mode) μου φαίνεται ότι είναι σοβαρό τυράκι, ειδικά αν συνοδεύεται και από καλύτερη μπαταρία που να σε βγάζει μια μέρα, όπως πχ το 11pro.

Η Apple έχει φάει μεγάλη νίλα με τον Covid και τα κλειστά καταστήματα, και έχει τεράστιες ουρές φέτος (το ρολόι πχ κάνει ship in 4 weeks, το Pro 3-4 weeks κλπ). Οπότε δεν είμαι σίγουρος ότι αν δεν κάνεις preorder θα παραλάβεις σε νορμάλ διαστημα. Από την άλλη βέβαια, εδώ έχουμε και καλά returns, no questions asked, οπότε έχεις μια δικλείδα.

Κατά τα άλλα, ξέρω καλά (κι εσείς το ίδιο) πως ο,τι επιλογή κι αν κάνω, σε 2 μήνες θα γκρινιάζω. :afro:

Η αλήθεια είναι ότι η χειρότερη μπαταρία του 12 pro σε σχέση με το 11 pro ίσως είναι ο λόγος που πρέπει να σκεφτώ μήπως μείνω με το 11...

Αλλά η μεγαλύτερη οθόνη είναι πάντα απόλαυση ρε γμτ...(όχι δεν εννοώ το max 😋 )

Note έχεις;

Στάλθηκε από το SM-T720 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk