[Επίσημο] iPhone 12 Pro | 12 Pro Max

Πάντως σήμερα έγινε η σεμνή τελετή, με το κουτάκι να κρύβεται σε ψηλό ράφι της αποθήκης. Είναι αδύνατον να γυρίσω στο μικρούλι. Ειδικά δε με τη χαώδη διαφορά του τηλεφακού (που προσωπικά δεν είχα συνειδητοποιήσει πριν), και με τη μπαταρία να'ναι αυτή που είναι.

Το μέγεθος συνηθίζεται, η θήκη είναι πολύ πιο μαζεμένη από την παλιά σιλικονάτη. Ίσως το πιο δύσκολο να συνηθίσεις είναι το βάρος, ειδικά όταν το κρατάς ξαπλωμένος ανάσκελα. Αλλά που θα πάει, θα το συνηθίσουμε κι αυτό.

Θα βλαστημήσω κάποια στιγμή στην πορεία, το ξέρω, αλλά τώρα δεν το συζητάω με τίποτα.

Το βάρος για εμένα προσωπικά δεν είναι πρόβλημα (εκτός ίσως του landscape mode / και δεν εννοώ όταν είσαι ξάπλα).

Το θέμα είναι ποσο μη πρακτικό θα είναι στην καθημερινότητα (τσέπες κλπ).

Αν δεν ήταν το θέμα μπαταρία στο 12 Pro δεν θα το σκεφτόμουν (θα πήγαινα σε αυτό).

Αλλά να κινδυνεύω να μείνω μέσα στην ημέρα χωρίς μπαταρία είναι θέμα...

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

Θα τα δω και από κοντά και βλέπουμε.

Πιθανόν να μείνω με το 11 Pro.

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone 12 Pro | 12 Pro Max

Το βάρος για εμένα προσωπικά δεν είναι πρόβλημα (εκτός ίσως του landscape mode / και δεν εννοώ όταν είσαι ξάπλα).

Το θέμα είναι ποσο μη πρακτικό θα είναι στην καθημερινότητα (τσέπες κλπ).

Αν δεν ήταν το θέμα μπαταρία στο 12 Pro δεν θα το σκεφτόμουν (θα πήγαινα σε αυτό).

Αλλά να κινδυνεύω να μείνω μέσα στην ημέρα χωρίς μπαταρία είναι θέμα...

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

Θα τα δω και από κοντά και βλέπουμε.

Πιθανόν να μείνω με το 11 Pro.

Όταν μου έρθει θα κάνουμε test drive (forehand ;) )

Περιμένω το 12 pro σε pacific blue παρέα με την σιλικονάτη cyprus green.
Δεν μπορούσα να με φανταστώ με το γιγάντιο πλέον max. Λογικά δεν θα υπάρχει πρόβλημα με την μπαταρία του pro, αφού και 5G δύσκολα θα δούμε φέτος στην χώρα για να το ξελιγώσει. ΙΜΟ οι 6 ίντσες ιδανικό μέγεθος για smartphone.

Αγόραζα το μεγάλο πάντα, έως και πέρυσι, αλλά τελικά με κούρασε και το σκέφτηκα αλλιώς
Γραφείο: Είμαι πολλές ώρες μπροστά σε υπολογιστή[αχρείαστο το Max]
Σπίτι: Χρησιμοποιώ το iPad αν θέλω να δω το οτιδήποτε
Βγαίνω έξω[παλιαα :flipout: ] δεν ασχολούμαι με το τηλέφωνο
Ως προς τι λοιπόν το τεράστιο και βαρύ Max?

δικές μου σκέψεις παιδιά, δεν είναι για όλους το ίδιο.

Αγόραζα το μεγάλο πάντα, έως και πέρυσι, αλλά τελικά με κούρασε και το σκέφτηκα αλλιώς

Και εγώ αυτής της φιλοσοφίας είμαι σε γενικές γραμμές.
Απλά φέτος λόγω πανδημίας δουλεύω περισσότερο σπίτι όποτε δεν με απασχολεί τόσο το portability.
Επίσης έχω διαπιστώσει ότι χρησιμοποιώ πολύ την κάμερα του κινητού τόσο για επαγγελματικούς όσο και για προσωπικούς λόγους όποτε θέλω τον μεγάλο αισθητήρα για το κάτι παραπάνω στα σκοτεινά αλλά και για το νέο εστιακό μήκος στον τηλεφακο.
Τέλος, δυστυχώς απέκτησα πλέον πρεσβυωπία και δυσκολεύομαι πχ να συγκρίνω ριπές φωτό ποια είναι καλύτερη στην οθόνη του 11pro, σε σημείο που στέλνω τις φωτός στο ipad για να δουλεύω. Ευελπιστώ πως με το Max δεν θα χρειάζεται.

Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone 12 Pro | 12 Pro Max

Περιμένω το 12 pro σε pacific blue παρέα με την σιλικονάτη cyprus green.
Δεν μπορούσα να με φανταστώ με το γιγάντιο πλέον max. Λογικά δεν θα υπάρχει πρόβλημα με την μπαταρία του pro, αφού και 5G δύσκολα θα δούμε φέτος στην χώρα για να το ξελιγώσει. ΙΜΟ οι 6 ίντσες ιδανικό μέγεθος για smartphone.

Για την μπαταρία, δυστυχώς, δεν είναι έτσι.

Αν δεις τα reviews, θα παρατηρήσεις ότι χωρίς χρήση 5G εκει που το 11 Pro είναι στο 20κατι%, το 12 Pro σβήνει.

Το να τελειώνεις τη μέρα με 20/25% είναι πολύ συνηθισμένο (και μάλιστα χωρίς βαριά χρήση) όποτε φαντάσου ποσο συχνά θα μένεις από μπαταρία.

Είναι γενικά στο όριο νομίζω και ανεξαρτήτως τελικά του πόσες φορές θα σε αφήσει, είναι ένα μεγάλο άγχος.

Με 5G προφανώς θα είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα.

Same here.

Απλά είναι μερικές φορές που είμαι έξω και κάνω δουλειά και η μεγαλύτερη οθόνη εκεί βοηθάει.

Επίσης (δυστυχώς) συνήθως τις φωτό από το κινητό τις χαζεύω τελικά μόνο εκεί όποτε μια μεγάλη οθόνη αυξάνει πολύ την απόλαυση.

Και εγώ αυτής της φιλοσοφίας είμαι σε γενικές γραμμές.
Απλά φέτος λόγω πανδημίας δουλεύω περισσότερο σπίτι όποτε δεν με απασχολεί τόσο το portability.
Επίσης έχω διαπιστώσει ότι χρησιμοποιώ πολύ την κάμερα του κινητού τόσο για επαγγελματικούς όσο και για προσωπικούς λόγους όποτε θέλω τον μεγάλο αισθητήρα για το κάτι παραπάνω στα σκοτεινά αλλά και για το νέο εστιακό μήκος στον τηλεφακο.
Τέλος, δυστυχώς απέκτησα πλέον πρεσβυωπία και δυσκολεύομαι πχ να συγκρίνω ριπές φωτό ποια είναι καλύτερη στην οθόνη του 11pro, σε σημείο που στέλνω τις φωτός στο ipad για να δουλεύω. Ευελπιστώ πως με το Max δεν θα χρειάζεται.

Νομίζω ο βασικός λόγος προς το max για εσένα είναι η κάμερα.

Το ipad πχ δε νομίζω να το γλυτώσεις (και ανεξαρτήτως πρεσβυωπίας δλδ, είναι φυσικό να θες πολλές φορές οθόνη μεγαλύτερη κινητού (ακόμα και μεγάλου) για να αξιολογήσεις σωστά φωτό (ειδικά διάφορες μεταξύ φωτό / από τη τη στιγμή δε που όλα τα καλά κινητά τραβάνε συνήθως πολύ καλές φωτό (όποτε ψάχνεις πάντα για μικροδιαφορές))

Το ipad πχ δε νομίζω να το γλυτώσεις (και ανεξαρτήτως πρεσβυωπίας δλδ, είναι φυσικό να θες πολλές φορές οθόνη μεγαλύτερη κινητού (ακόμα και μεγάλου) για να αξιολογήσεις σωστά φωτό (ειδικά διάφορες μεταξύ φωτό / από τη τη στιγμή δε που όλα τα καλά κινητά τραβάνε συνήθως πολύ καλές φωτό (όποτε ψάχνεις πάντα για μικροδιαφορές))

Υπάρχει και άλλος λόγος που έχουμε ξανασυζητήσει εδώ μέσα: Οι φωτό του iPhone στην οθόνη του φαίνονται εντυπωσιακές λόγω HDR, και όταν τη δεις στην οθόνη ενός MacBook ή iPad είναι ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικές. Οπότε, αν θες να επιλέξεις φωτό για να στείλεις σε κάποιον που θα τις δει χωρίς HDR, επιβάλλεται η επιλογή να γίνει σε κλασικό μέσο.

Κατά τα άλλα, ναι, η μεγαλύτερη οθόνη του Max είναι ταμάμ και για μένα που επίσης χαζεύω τις φωτό του κινητού κατά 99% στο κινητό και μόνο.

Σωστό και αυτό. Ναι μεν το iPad Pro υποστηρίζει HDR, αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί με την oled του iPhone και τα 1200 nits peak brightness σε HDR.

Απάντηση: Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone 12 Pro | 12 Pro Max

Νομίζω ο βασικός λόγος προς το max για εσένα είναι η κάμερα.

Δεν είναι μόνο οι φωτός, αλλά τα γράμματα. Με το Max λογικά μπορώ να μεγαλώσω τα fonts και να συνεχίσω να έχω αξιοπρεπές real estate οθόνης.

Για την μπαταρία, δυστυχώς, δεν είναι έτσι.

Αν δεις τα reviews, θα παρατηρήσεις ότι χωρίς χρήση 5G εκει που το 11 Pro είναι στο 20κατι%, το 12 Pro σβήνει.

Το να τελειώνεις τη μέρα με 20/25% είναι πολύ συνηθισμένο (και μάλιστα χωρίς βαριά χρήση) όποτε φαντάσου ποσο συχνά θα μένεις από μπαταρία.

Είναι γενικά στο όριο νομίζω και ανεξαρτήτως τελικά του πόσες φορές θα σε αφήσει, είναι ένα μεγάλο άγχος.

Με 5G προφανώς θα είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα.

Η διαφορά μπαταρίας με το 11pro είναι περίπου 10% (καλύτερη στο 11).
Λόγω γραφείου, την μισή ημέρα, το κινητό έχει πάντα επάρκεια μπαταρίας αφού είναι συνήθως σε βάση φόρτισης.
Το 5G όταν με το καλό έρθει κι εδώ, πολύ πιθανό να ετοιμαζόμαστε για αγορά του iPhone 13.

Ανάλογα με την χρήση του καθενός οι παράμετροι πολύ σωστά αλλάζουν και όντως αν είσαι full time στο κινητό, όποιος είχε το 11pro πχ, θα μείνει χωρίς μπαταρία πριν δύσει ο ήλιος!

καλα, δε ζεις και στην ερημο.... φορτιστες εχουμε παντου πια, εγω εχω και στο αυτοκινητο, παντου στο σπιτι και μαλιστα ασυρματους, ειχα στη δουλεια (οσο δουλευα) κλπ....

Κι εγω απο 11 pro max πηγα σε απλο 12αρι... δε καταλαβα ακομα καμια σημαντικη διαφορα και κανω αρκετη χρηση.

Το proraw βγήκε ήδη στη πρωτη 14.3 beta....

https://youtu.be/RDMIqlulpjo

Ωραίο μεν, αλλά το θέμα είναι να συνοδευτεί από αναβάθμιση του Photos, ώστε να μπορείς να κάνεις (έστω κάποια από) αυτά τα παιχνιδάκια επί τόπου χωρίς να χρειάζεται να πας σε άλλη εφαρμογή.

νομιζω οτι μπορεις ηδη.... εγω εχω την 14.3 βετα , αλλα δεν εχω δυστυχως το pro για να δοκιμασω.
Εσυ ομως εχεις.... για δοκιμασε και πες μας.

Τα έκοψα τα beta εδώ και αρκετά χρόνια! Θα περιμένω το κανονικό release.

εγω το εχω βαλει εδω και μερες... δεν εχει καποιο σοβαρο θεμα.

ΥΓ... αλλωστε , εγω τουλαχιστον, δεν το χρησιμοποιω και πολυ πια, στη καραντινα μαλλον αχρηστο μου ειναι!