[Επίσημο] iPhone 12 Pro | 12 Pro Max

Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone 12 Pro | 12 Pro Max

Το pro Max τελικα επελεξες; Δυσκολες οι 6.7 στο χερι με την αναλογια που εχουν τα iphone . Αν ηταν 20:9 θα σου ελεγα κανενα προβλημα , αλλα ειναι αρκετα πλατυ , τουλαχιστον για τα δικα μου δεδομενα και δεν θα θυσιαζα την καθημερινη ευκολια χρησης για μια καμερα.

Ναι, με πλήρη επίγνωση του ότι πιθανότατα θα γκρινιάζω μετά από λίγες μέρες. Οι λόγοι είναι οι εξής:

1. Με πρόχειρους (μπακάλικους) υπολογισμούς αποφάσισα ότι το 6.1 δε θα μπορώ να χειρίζομαι με ένα χέρι έτσι κι αλλιώς, οπότε why bother?

2. Το γεγονός ότι τα τυράκια (Dolby Vision, όπως και το κλασσικό HDR στις φωτογραφίες που είχαμε και στο 11) επί της ουσίας θα τα απολαμβάνουμε μόνο σε αυτή την οθόνη (αλλιώς είναι είτε εξαιρετικά πολύπλοκο είτε αδύνατο)

3. Το ότι σκέφτηκα πως όταν τραβάς βίντεο σε κάτι όπως το Filmic pro, η οθόνη σου είναι τόσο φορτωμένη από ρυθμίσεις κλπ, οπότε καλό είναι να'ναι μεγάλη.

4. Το ότι δυστυχώς παραείμαι tech-ψυχάκιας για να αγνοήσω τα έξτρα specs της κάμερας.

5. Το ότι άκουσα αρκετά προβληματιστικά σχόλια για τη μπαταρία του 'μικρού' pro, και τα max/plus παραδοσιακά είναι σημαντικά βελτιωμένα σε αυτονομία.

6. Το ότι δε με βλέπω να βγαίνω ιδιαίτερα από το σπίτι μέχρι να έρθει το επόμενο iPhone, οπότε δεν πολυσκέφτομαι το θέμα της φορητότητας. :bigcry:

Φυσικά, τα παραπάνω είναι απλές δικαιολογίες, ο σημαντικότερος λόγος είναι το ότι εδώ έχουμε και περιθώριο επιστροφής no questions asked, οπότε αξίζει τη δοκιμή!

Η αλήθεια είναι ότι άρχισα να ψήνομαι κι εγώ για την παντόφλα, έτσι για αλλαγή...😋

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone 12 Pro | 12 Pro Max

Ναι, με πλήρη επίγνωση του ότι πιθανότατα θα γκρινιάζω μετά από λίγες μέρες. Οι λόγοι είναι οι εξής:

1. Με πρόχειρους (μπακάλικους) υπολογισμούς αποφάσισα ότι το 6.1 δε θα μπορώ να χειρίζομαι με ένα χέρι έτσι κι αλλιώς, οπότε why bother?

2. Το γεγονός ότι τα τυράκια (Dolby Vision, όπως και το κλασσικό HDR στις φωτογραφίες που είχαμε και στο 11) επί της ουσίας θα τα απολαμβάνουμε μόνο σε αυτή την οθόνη (αλλιώς είναι είτε εξαιρετικά πολύπλοκο είτε αδύνατο)

3. Το ότι σκέφτηκα πως όταν τραβάς βίντεο σε κάτι όπως το Filmic pro, η οθόνη σου είναι τόσο φορτωμένη από ρυθμίσεις κλπ, οπότε καλό είναι να'ναι μεγάλη.

4. Το ότι δυστυχώς παραείμαι tech-ψυχάκιας για να αγνοήσω τα έξτρα specs της κάμερας.

5. Το ότι άκουσα αρκετά προβληματιστικά σχόλια για τη μπαταρία του 'μικρού' pro, και τα max/plus παραδοσιακά είναι σημαντικά βελτιωμένα σε αυτονομία.

6. Το ότι δε με βλέπω να βγαίνω ιδιαίτερα από το σπίτι μέχρι να έρθει το επόμενο iPhone, οπότε δεν πολυσκέφτομαι το θέμα της φορητότητας. :bigcry:

Φυσικά, τα παραπάνω είναι απλές δικαιολογίες, ο σημαντικότερος λόγος είναι το ότι εδώ έχουμε και περιθώριο επιστροφής no questions asked, οπότε αξίζει τη δοκιμή!
Ειδα οτι ειναι λιγο πιο πλατυ απο το Note 20 που εχω. Δηλαδη αναλογια 19.5:9 αντι για 20:9 του Note . Παρομοιο σε διαστασεις. σχεδον μισο χιλιοστο πιο κοντο και 2.9 χιλιοστα πιο πλατυ το iphone. Οταν επιασα το note σε σχεση με το 5.9 xiaomi ηταν καλυτερα στο χερι μου επειδη ειναι στενοτερο! Αν και περισσοτερες ιντσες. Αλλα με την θηκη "πηρε μερικα κιλα" και ειναι οριακο. Αν σου πω οτι χρησιμοποιω τα 3/4 της οθονης του Note ; Δεν βαζω εικονιδια περα απο εκει που φτανει ο αντιχειρας μου και ευτυχως , περα απο την λειτουργια του ενος χεριου , μπορεις να κατεβασεις την κουρτινα των ειδοποιησεων αγγιζοντας το μεσο της οθονης και οχι επανω. Μεχρι και ρυθμιση αλλαγης της θεσης μπαρας του ηχου ειχε ευτυχως. Ειναι δυστυχως καποια πραγματα που λες τι ωραια που εχω μεγαλη οθονη , αλλα κατα 90% της χρησης θα ερχεσαι αντιμετωπος με το μεγεθος της...

Εν τω μεταξύ, μόλις κατάλαβα γιατί μέχρι και την Παρασκευή δεν είχαν παρουσιαστεί στο Apple Store οι δερμάτινες θήκες. It's because they made a boo-boo: Οι Magsafe μαγνήτες παραμορφώνουν τη θήκη σταδιακά, μέχρι που αρχίζει να φαίνεται -λίγο- αηδία. Τελικά το σκέφτηκαν, το ξανασκέφτηκαν, και κατέληξαν στο να μας δείχνουν απευθείας στο Apple Store το πως θα είναι η θήκη σε λίγο καιρό, για να γλιτώσουν τις μηνύσεις.

MHKL3_AV4

Βέβαια πιθανολογώ ότι το αποτέλεσμα θα φαίνεται μάλλον χειρότερο στην πράξη, και όχι τόσο συμμετρικό όσο το παραπάνω.

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone 12 Pro | 12 Pro Max

Εν τω μεταξύ, μόλις κατάλαβα γιατί μέχρι και την Παρασκευή δεν είχαν παρουσιαστεί στο Apple Store οι δερμάτινες θήκες. It's because they made a boo-boo: Οι Magsafe μαγνήτες παραμορφώνουν τη θήκη σταδιακά, μέχρι που αρχίζει να φαίνεται -λίγο- αηδία. Τελικά το σκέφτηκαν, το ξανασκέφτηκαν, και κατέληξαν στο να μας δείχνουν απευθείας στο Apple Store το πως θα είναι η θήκη σε λίγο καιρό, για να γλιτώσουν τις μηνύσεις.

MHKL3_AV4

Βέβαια πιθανολογώ ότι το αποτέλεσμα θα φαίνεται μάλλον χειρότερο στην πράξη, και όχι τόσο συμμετρικό όσο το παραπάνω.

Fail αυτό με τις θήκες.

Sent from my iPad using Tapatalk

Ψαρωτικότατο βιντεάκι demo του HDR. Δείτε το κάπου που να υποστηρίζει YouTube HDR.

https://www.youtube.com/watch?v=1Buy4g0XDiA

PS: Αχ αυτό το lens flare..... :bigcry::bigcry::bigcry:

Wow, έλαμψε στο 11pro!
Όντως αυτά το lens flare είναι ενοχλητικό.
Θέλω να δω ποσο καλύτερα θα τα καταφέρει το Max στα βραδινά.

ΥΓ. Πολύ καλη σταθεροποίηση, θυμίζει gimbal

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone 12 Pro | 12 Pro Max

Fail αυτό με τις θήκες.

Sent from my iPad using Tapatalk
Ποτε δεν ήταν έτσι κι αλλιώς ποιοτικές οι δερμάτινες θήκες της . Μέσα σε 6 μήνες ξέβαφαν στο κάτω μέρος που τις κρατας και απο κόκκινη γινόταν μαύρη.

Η δε θήκη μαύρη δερματική του ipad mini των 80 δεν αντεξε ούτε τρεις μήνες.

Μονο σιλικόνης πλέον.

Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone 12 Pro | 12 Pro Max

Μονο σιλικόνης πλέον.

Καλά, μη νομίζεις...

Η σιλικόνης του iPad Pro (100 ) μετά από μερικούς μήνες (προσεκτικής και μόνο εντός σπιτιού χρήσης) πολυμεριστηκε (σαν να ξεφλουδισε / έγινε κολλώδης).

Τουλάχιστον την άλλαξαν εντός εγγύησης.

Καλά, μη νομίζεις...

Η σιλικόνης του iPad Pro (100 ) μετά από μερικούς μήνες (προσεκτικής και μόνο εντός σπιτιού χρήσης) πολυμεριστηκε (σαν να ξεφλουδισε / έγινε κολλώδης).

Τουλάχιστον την άλλαξαν εντός εγγύησης.

Ναι και στης γυναίκας μου είχε κάνει κάτι τέτοια αλλά κοντά στα 2 χρόνια. Πάντως, αν εξαιρέσεις λίγο τα χνούδια, οι σιλικονάτες είναι απολαυστικές στο grip, και στην προστασία.

Ποτε δεν ήταν έτσι κι αλλιώς ποιοτικές οι δερμάτινες θήκες της . Μέσα σε 6 μήνες ξέβαφαν στο κάτω μέρος που τις κρατας και απο κόκκινη γινόταν μαύρη.

Η δε θήκη μαύρη δερματική του ipad mini των 80 δεν αντεξε ούτε τρεις μήνες.

Μονο σιλικόνης πλέον.

Δεν είναι θέμα ποιότητας αυτό, αλλά χρώματος. Η πράσινη σκούρα πού είχα πάρει στο 11 Pro ήταν μέχρι πριν ένα μήνα σαν καινούρια. Λέω σαν, γιατί είχε τη φυσική απειροελάχιστη φθορά του δέρματος, που τελικά τη λες μέχρι και καλαίσθητη.

Χάλασε μόνο μετά από πτώση σε χαλίκια, όπου - φυσιολογικά- γρατζουνίστικε. Προφανώς αν πάρεις ανοιχτόχρωμο δέρμα σε κάτι που το πετάς κάθε μέρα σε τραπέζια, αυτοκίνητα, παραλίες, κλπ, κάποια στιγμή θα αρχίσει να χαλάει.

Last edited by a moderator:
Δεν ειναι θεμα χρωματος. Φευγει το "ψευτοδερμα" και εμφανιζεται απο κατω ενα μαυρο , μαλλον πλαστικο. Συμβαινει σε ολα τα χρωματα . Η δε μαυρη του Ipad σχιστηκε το καλυμμα και βγηκε κατι σαν λαμα , μαλλον για το μαγνητικο κλεισιμο ενω πλεον δεν μπορουσε να συγκρατησει το Ipad γιατι ειχαν χαλαρωσει οι γωνιες. Πεταμενα λεφτα στις εξωφρενικες τιμες που τις δινει. Εγω παντως για το samsung αγορασα την σιλικονης και ας εβρισκα σε προσφορα στα ιδια χρηματα την δερματινη γιατι θεωρω οτι θα ειχε την ιδια τυχη. Και μιλαμε για 30 οχι 60-70. Και δεν ξερω αν ειναι θεμα μοντελου samsung αλλα του Note 20 ειναι ανωτερη ποιοτητα απο την σιλικονης που φοραει το Iphone της γυναικα μου. Σε αλλα μοντελα η samsung μπορει να μην εχει τετοια ποιοτητα, αλλα μιλαμε για 30 οχι 40 που ζηταει η apple για την σιλικονης....

Εγώ αν δε δω review του Faruk δεν πιστεύω τίποτα. :BDGBGDB55:

Δεν περιμέναμε πάντως και συγκλονιστικές διαφορές μόνο από το μέγεθος ενός αισθητήρα. Υπό ειδικές συνθήκες θα φαίνονταν αυτά, και πάντα οριακά.