[Επίσημο] iPhone 13 Pro | 13 Pro Max

@Nexus το "στύβεις" κανονικά βλέπω, μπράβο.

Εγώ δε με βλέπω να παραλαμβάνω ποτέ, μιλάμε για φοβερό τραγέλαφο με το upgrade program. Έχω μείνει με το τζαμάκι της Spigen στο χέρι... :ROFLMAO:
Ζεις ένα δράμα 😋

Πως κάνετε έτσι ρε παιδιά και το κυνηγάτε σε Γαλλιες και Ουρουγουαες….μιλάμε για top 3 αδιάφορων αναβαθμίσεων iPhone (και μάλιστα S μοντέλων) ever…

• Like
Reactions: chocbhed
Ζεις ένα δράμα 😋

Πως κάνετε έτσι ρε παιδιά και το κυνηγάτε σε Γαλλιες και Ουρουγουαες….μιλάμε για top 3 αδιάφορων αναβαθμίσεων iPhone (και μάλιστα S μοντέλων) ever…

Δε νομίζω ότι πιάνει top 3. Εντάξει, σου δίνουν σημαντικά καλύτερη κάμερα (μεγαλύτερο μήκος στον zoom, extra macro δυνατότητα, συν γρηγορότεροι φακοί στο σύνολο), σημαντικά αυξημένη αυτονομία (το μικρό 13 pro στα χαρτιά φαίνεται σημαντικά καλύτερο από το 12 pro max), και για γαρνιτούρα κάποια κλασσικού τύπου Apple τυράκια (cinematic mode). Ε, για S γενιά μια χαρά το λες.

Το δράμα το ζω γιατί από τότε που αποφάσισα ότι η παντόφλα είναι παντόφλα (πριν 10 μέρες, μετά από σχεδόν ένα χρόνο χρήσης :D ), έχει αρχίσει να με ενοχλεί στο μέγεθος. 😂

Το δράμα το ζω γιατί από τότε που αποφάσισα ότι η παντόφλα είναι παντόφλα (πριν 10 μέρες, μετά από σχεδόν ένα χρόνο χρήσης :D ), έχει αρχίσει να με ενοχλεί στο μέγεθος. 😂
συγκρατουμαι….😋

• Haha
Reactions: Maestro
Ζεις ένα δράμα 😋

Το αντιθετο θα ελεγα: Τρομερη βελτιωση απο οτι φαινεται σε καμερες και μπαταρια, 120hz Promotion display, νεα features (cinematic video, pro res, macro), 1 ΤΒ option, 50% increase σε gpu speed.
Τι παραπανω περιμενες, ειδικα σε S year?

• Haha
Reactions: chocbhed
Από κοντά που τα είδα σήμερα, περισσότερο εντυπωσιακό μου φάνηκε το max.

Η οθόνη όντως είναι πολύ fluid, στο μέγεθος βέβαια είναι λίγο τούβλο.

Στα χρώματα πολύ ωραίο το γαλάζιο, ενώ αρκετά καλό και το κλασσικό μολυβί, είναι πιο ανοιχτό σε σχέση με αυτό που φαίνεται στις φωτό. Το χρυσό δεν μου άρεσε, φαίνεται αρκετά ματ/πεθαμένο θα έλεγα.

Ερχόμενος από oneplus 6t του 2018, και ας είναι αναβάθμιση χρονιάς S, δείχνει πολύ premium.

Το αντιθετο θα ελεγα: Τρομερη βελτιωση απο οτι φαινεται σε καμερες και μπαταρια, 120hz Promotion display, νεα features (cinematic video, pro res, macro), 1 ΤΒ option, 50% increase σε gpu speed.
Τι παραπανω περιμενες, ειδικα σε S year?
Βελτίωση σε κάμερες κυρίως για βίντεο και μικρότερη από πολλές άλλες S φουρνιες (όπου πχ έμπαινε νέα κάμερα), μπαταρία οκ αλλά δεν το θεωρώ τραγικη διαφορα, 120 ναι αλλα σε τόσο μικρη οθόνη μάλλον αδιάφορο τελικά, CPU upgrade μικρότερο από άλλες S φουρνιές, video features = software, 1 ΤΒ option άσχετο

Από S μοντέλα (btw το marketing το έκοψε αυτο….ήταν μια τίμια προσέγγιση) δεν »περιμένω« γενικά τιποτα.

Απλα πχ συνήθως παίρνεις τουλαχιστον μεγαλύτερο cpu boost και κάποιες φορές δίνουν κάτι που πραγματικα αξίζει (βλ. TouchID στο 5S).

Φυσικα, οπως του κάθεται του καθένα. Για κάποιον πχ που τρελαινεται με το macro, είναι ισωσ μεγάλη αναβάθμιση.

Βελτίωση σε κάμερες κυρίως για βίντεο και μικρότερη από πολλές άλλες S φουρνιες (όπου πχ έμπαινε νέα κάμερα), μπαταρία οκ αλλά δεν το θεωρώ τραγικη διαφορα, 120 ναι αλλα σε τόσο μικρη οθόνη μάλλον αδιάφορο τελικά, CPU upgrade μικρότερο από άλλες S φουρνιές, video features = software, 1 ΤΒ option άσχετο

Από S μοντέλα (btw το marketing το έκοψε αυτο….ήταν μια τίμια προσέγγιση) δεν »περιμένω« γενικά τιποτα.

Απλα πχ συνήθως παίρνεις τουλαχιστον μεγαλύτερο cpu boost και κάποιες φορές δίνουν κάτι που πραγματικα αξίζει (βλ. TouchID στο 5S).

Φυσικα, οπως του κάθεται του καθένα. Για κάποιον πχ που τρελαινεται με το macro, είναι ισωσ μεγάλη αναβάθμιση.

Στα μεγαλα μοντελα εχει ολοκαινουργιες καμερες και στα μικρα εβαλε τις καμερες του περσινου max με IBIS στην main camera: Big upgrade in my book.
Cpu 10% πιο γρηγορο και gpu 53% πιο γρηγορο απο περσι (η μεγαλυτερη YOY διαφορα ever)
Μπαταρια, τεραστια βελτιωση σε ολα τα μοντελα. Απο τα test φαινεται το max να εχει την καλυτερη μπαταρια της αγορας ενω ακομα και το 13 mini εχει καλυτερες επιδοσεις σε μπαταρια απο το περσινο 12!
Τα macro & 120hz ειναι λογοι upgrade για πολυ κοσμο. To cinematic & pro res ειναι τυρακι για τους βιντεακιδες, οι οποιοι αν αποφασισουν να τραβανε σε pro res θα χρειαστουν 1ΤΒ (καθολου ασχετο).
Για εμενα ειναι σαφεστατα το καλυτερο S year ever, γι άυτο ισως το ονομασαν 13 και οχι 12s.

Τα 120hz κάνουν πολύ μεγάλη διαφορά -ίσως τη μεγαλύτερη στην εμειρία χρήσης- στο κινητό. Είμαι σίγουρος πως όταν το δείτε από κοντά θα αναθεωρήσετε.
Και ένα καλό λόγο για τη νέα CPU, παρότι η αύξηση επιδόσεων είναι αμελητέα, εφόσον βελτιώθηκε τόσο πολύ το power management και κατ επέκταση η αυτονομία, ακόμη και στις ίδιες επιδόσεις να έμενε, θα ήταν huge win. Δεν είναι μικρό πράγμα να μην ψάχνεις μέσα στη μέρα φορτιστές, ειδικά όταν μέχρι και το 11 η αυτονομία ήταν βοήθα Παναγιά.

• Like
Reactions: takisot
Ζω με ipad 120αρι εδώ και χρόνια ποτε δεν μου έλειψαν τα 120 στο iPhone.

Και μου φαίνεται λογικό λόγω του μεγέθους της οθόνης και τησ εν γενει διαφορας χρήσης IPad / iPhone.

Διαφορα προφανώς θα κάνει αλλά δεν με ψήνει (κι ας θεωρώ την οθόνη το σημαντικότερο σε τέτοιες συσκευές).

Anyway, ιδωμεν…

Άλλη μία κοντινή:

View attachment 185714

Πέραν του μικρού αισθητήρα που βοηθάει στο βάθος πεδίου, το μικρό μέγεθος του κινητού σε συνδυασμό με το μικρό του βάρος, σημαίνει ότι πλέον μπορείς να το τοποθετήσεις και να πάρεις πλάνα από σημεία που με μία μηχανή απλά δεν θα μπορούσες να το κάνεις. Η ποιότητα δεν φτάνει σαφώς έναν καλό εξοπλισμό, αλλά έχεις πλέον περισσότερες δυνατότητες για πιο δημιουργικά πλάνα.
Θα συμφωνήσω σε αυτά που γράφεις . Αλλα εφοσον το αποτέλεσμα ειναι αποδεκτό σε πρώτη ματιά δηλ. να μην αναγκάζεσαι λόγω τεχνουργηματων να πετάς το μισό κάδρο, εδώ δεξιά τα έκανε μαντάρα στο δικό μου μάτι και το είδα άμεσα.

Σε αυτό που γράφεις για extreme πλάνα πάντως πολύ πιο δημιουργικός είναι ο συνδιασμος τοποθετησης πολύ μικρής μηχανής με σχετικά μεγάλο αισθητήρα π.χ 1’ (ανάλογης σε μέγεθος με τηλέφωνο) και πλήρης έλεγχος (με εικόνα) από πιο μακριά της μηχανής με τηλέφωνο.

• Like
Reactions: karamela
Και εγώ με την σειρά μου την θεωρώ μεγάλη αναβάθμιση ειδικά όσον αφορά τις κάμερες και εφόσον κάποιος ασχολείται σοβαρά με φώτος και βίντεο. Ο καλύτερος επεξεργαστής και κυρίως η μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας είναι και αυτά μεγάλα συν. Τα 120hz θα συμφωνήσω ότι δεν μου λένε κάτι επί της ουσίας. Εχω και κινητό 120hz και 90hz (android) έχω κάνει μπόλικες αλλαγές στα hz (60 vs 90 vs 120) για να δω κάποια διαφορά, άλλα σε τόσο μικρή οθόνη οι διαφορές είναι πολύ μικρές, σημαντικό μεν που μπήκε άλλα μέχρι εκει.

Υ.Γ. Η φώτο από τον Ultrawide που μπήκε εδώ πολύ καλή άλλα θα ήθελα να την δω σε πλήρη ανάλυση. Από τον Macro η σταγόνα κακή, ειδικά το δεξιό μέρος όπως είπε και ο Κώστας είναι μαντάρα...αναμένω και το δικό μου λογικά αύριο και θα ξεκινήσω τις δοκιμές.

Κι εγώ τη θεωρώ μεγάλη αλλαγή και αναβάθμιση…. Άλλωστε τι άλλο να δώσει πια;
Ίσως το μόνο που λείπει ειδικά σε Φωτο είναι ένας πιο μεγάλος ζοομ.

Και γρηγορότερο είναι, και καλύτερες κάμερες και macro και cinematic, 120 hz , φωτεινότερο οθόνη κλπ ….

ΥΓ… Νίκο είναι σίγουρος ότι δεν θα σ αρέσει το macro … αν και είναι πολύ πιο macro από 1χ ενός κανονικού macro φακού, αυτό δημιουργεί soft άκρα, αλλά πολύ μεγαλύτερη μεγέθυνση.
Δε φαντάζομαι ότι περιμένεις ποιότητα ενός εξιδεικευμενου φακού πολλαπλάσιοι κόστους, όγκου , βάρους.
Δεν απευθύνεται σ αυτούς που κοιτάνε το αποτέλεσμα σε υπολογιστή.

Καλά ναι, από τον macro δεν περιμένω και πολλά, και λογικό είναι, αν κάποιος ενδιαφέρεται σοβαρά για macro προφανώς αγοράζει εξειδικευμένο φακό για την μηχανή του. Από την άλλη αν κάποιος κοιτάει σχεδόν αποκλειστικά τις φώτος στο κινητό τoυ με την μικρή οθόνη και τα κορεσμένα amoled χρώματα, σχεδόν όλες ωραίες φαίνονται εκει. Ακομα και ένα enty level τηλέφωνο μια χαρά βγάζει φώτος για θέαση στο κινητό.
Εγω σε πρώτη φάση την είδα την macro φώτο στο κινητό που είχα εκείνη την ώρα και είδα αμέσως το θέμα στην δεξιά πλευρά, μετά στον υπολογιστή που την ξαναείδα έκανε μπαμ ότι έχει σοβαρό θέμα. Αλλα όπως είπαμε οκ, λογικό είναι το αποτέλεσμα, έχουμε πλέον και macro στο iphone που κακώς δεν είχε τόσο καιρό, νέος κόσμος για όσους δεν έχουν δουλέψει με macro και θα εντυπωσιαστούν.

Ρε γμτ ακόμα δεν έχω αποφασίσει για το μεγάλο η το μικρό. Το μέγεθος του μικρού με καλύπτει μπορώ να πω και το μόνο που σκέφτομαι είναι η μπαταρία. Έχω δει συγκριτικά κλπ αλλά ακόμα δεν έχω καταλήξει!

Εγώ παρηγγειλα οτι βρήκα….να δούμε αν αυτή τη φορά θα έρθει σύντομα.

Επίσης αν κάποιος θέλει να συγκρίνει με κανονικό macro, θα πρέπει να γίνει σε ένα προς ένα…. Γιατί όπως είπα το iphone φτάνει σε 2χ περίπου.
Όταν έρθει θα κάνω με τον δικό μου canon.

Πάντως παιδιά, όσο καλό και χρυσό και ικανό να είναι το τηλέφωνο, κατά την γνώμη μου και μη με περεξηγησετε καλοπροαιρετα το λέω, δεν χρειάζεται τέτοιος πανικός για να το παραγγείλετε από Αγγλία Γερμανία Σουηδία η όπου αλλού είναι διαθέσιμο. Σε κάνα 2 βδομάδες θα είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα και στην τελική και πρώτοι να μην το έχουμε δεν έγινε και τίποτα. Εμείς να είμαστε καλά και κάποια στιγμή θα έρθει στα χέρια μας. Λίγη υπομονή και θα το απολαύσετε.

Φιλικά Κώστας.

• Like
Reactions: leonkoum and spcav
Να διευκρινήσω κάτι όσον αφορά την φώτο με την σταγόνα. Η εικόνα ήταν μεγάλο crop του δεξιού άκρου του κάδρου. Η αρχική εικόνα είναι η παρακάτω, η οποία δυστυχώς δεν ήταν σωστά τραβηγμένη μιας και δεν περίμενα να είναι τόσο στενό το focus point. Κανονικά αντί να προσπαθήσω να έχω δύο σταγόνες στο κάδρο, θα έπρεπε να έχω μία στο κέντρο. Έτσι δεν θα ενοχλούσαν τόσο τα άκρα. Στα 2cm που ήταν τραβηγμένη η φώτο είναι λογικό τα άκρα να μην διατηρούν την λεπτομέρεια που έχει στο κέντρο. Όταν αναβαθμίσουν τον φακό, θα βελτιωθεί αρκετά και η ποιότητα.

IMG_2045b2jpg.jpg

Άλλη μία με τον μάκρο:
IMG_2113s.jpg

Προφανώς και δεν μιλάμε για αποτέλεσμα ισάξιου ενός κανονικού εξοπλισμού για macro φωτογράφιση, αλλά εδώ μιλάμε για μια δυνατότα που έχεις πάντα στα χέρια σου όπου και να βρίσκεσαι η οποία υπό προυποθέσεις δίνει αξιοπρεπή αποτελέσματα.

Πάντως παιδιά, όσο καλό και χρυσό και ικανό να είναι το τηλέφωνο, κατά την γνώμη μου και μη με περεξηγησετε καλοπροαιρετα το λέω, δεν χρειάζεται τέτοιος πανικός για να το παραγγείλετε από Αγγλία Γερμανία Σουηδία η όπου αλλού είναι διαθέσιμο. Σε κάνα 2 βδομάδες θα είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα και στην τελική και πρώτοι να μην το έχουμε δεν έγινε και τίποτα. Εμείς να είμαστε καλά και κάποια στιγμή θα έρθει στα χέρια μας. Λίγη υπομονή και θα το απολαύσετε.

Φιλικά Κώστας.

Δυο τα τινα περι παραγγελιας απο Amazon: Πρωτον, θα το εχεις πιο γρηγορα σε σχεση με Ελλαδα και δευτερον πιο φθηνα.
Σαν bonus, μπορεις να το γυρισεις πισω no questions asked και εχεις σιγουρη εγγυηση 2 ετων.