[Επίσημο] iPhone 14 Pro | 14 Pro Max

Λοιπόν, ας αρχίσουμε από τα "τυράκια".

Το always on είναι τελείως meh κατά τη γνώμη μου. Ρίχνει τη φωτεινότητα της οθόνης. Τη δουλειά του την κάνει (βλέπεις ώρα/ημερομηνία κλπ), αλλά αισθητικά δε μου κάθεται. Χίλιες φορές να είχαν απλά τα pixel των πληροφοριών αναμμένα. Ίσως η πρώτη φορά που κερδίζει το Android στα σημεία. Άμα δω στα reviews ότι κοστίζει και σε μπαταρία, τότε φεύγει άκλαυτο.
Verdict: μπα...

Το island: όταν χρησιμοποιείται, είναι εντυπωσιακό, και λειτουργικό. Αποσυμφορεί την οθόνη ενώ πληροφορεί ξεκάθαρα, και είναι φοβερά εντυπωσιακό το πόσο "organic" φαίνεται. Το κακό είναι ωστόσο το ότι, όταν δεν χρησιμοποιείται και είναι απλά μια μαύρη γκουμούτσα, ενοχλεί ΠΟΛΥ περισσότερο από το notch/σεμεδάκι. Το σεμεδάκι εκτός από την πρώτη μέρα χρήσης του iPhone X, έκτοτε δεν το ξαναείδα, αφού το μυαλό μου συνήθισε ότι εκεί είναι το όριο της οθόνης. Δε με ενόχλησε ποτέ ουσιαστικά. Αυτό εδώ, ειδικά σε φωτεινά background φαίνεται τελείως άκυρο.
Verdict: ναι μεν, αλλά.

Για τα υπόλοιπα (και πιο σημαντικά), κάμερες, μπαταρίες, κλπ αφήστε με λίγο να το λιώσω πρώτα.
Αρχικά καλορίζικο, σε δεύτερη φάση ακριβώς τα ίδια μου είπε γνωστός μου στην Αμερική που το παρέλαβε και αυτός!!! χαχα…Σε κάθε περιπτωση περιμένουμε και άλλες εντυπώσεις, χίλιες φορές προτιμώ να διαβάζω γνώμες από απλούς χρήστες και να δοκιμάζω ένα προϊόν μόνος μου παρά να βλέπω καμένους YouTubers που το παιζουν αντικειμενικοί…

Λολ, πέρασα από το Apple Store σήμερα να επιστρέψω αυτή την ανεκδιήγητη κίτρινη silicon, και στον δικό τους φωτισμό το iPhone είναι καρα-μωβάρα. 😂

Το ίδιο και η δερμάτινη Ink θήκη που πήρα τελικά, αλλάζει χρώματα. Α ρε Apple με τα κόλπα σου, θα βάλεις το πόπολο να τσακώνεται για το color rendering.

Λολ, πέρασα από το Apple Store σήμερα να επιστρέψω αυτή την ανεκδιήγητη κίτρινη silicon, και στον δικό τους φωτισμό το iPhone είναι καρα-μωβάρα. 😂

Το ίδιο και η δερμάτινη Ink θήκη που πήρα τελικά, αλλάζει χρώματα. Α ρε Apple με τα κόλπα σου, θα βάλεις το πόπολο να τσακώνεται για το color rendering.
Ε ναι είδα την θήκη την κίτρινη που πήρες και μου φάνηκε τρισάθλια αλλά δεν ήθελα να το γράψω για να μην σε προσβάλω…χαχα….καλά έκανες και την επέστρεψες…

• Haha
Reactions: Maestro
Ε ναι είδα την θήκη την κίτρινη που πήρες και μου φάνηκε τρισάθλια αλλά δεν ήθελα να το γράψω για να μην σε προσβάλω…χαχα….καλά έκανες και την επέστρεψες…
Έλα ντε.. ήθελα κάτι ανοιχτόχρωμο για να μη φαίνονται τα χνούδια, και δε μου άρεσε κανένα από τα διαθέσιμα χρώματα, λέω ας δω πως είναι. First world problems. 😎

• Like
Reactions: karamela
Ποιος χρειάζεται action camera Kai gimbal πια?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Τι σχέση έχει η action camera με ένα κινητό;;;; Για κάτι τέτοια δεν θέλω να βλέπω καθόλου YouTube ο καθένας ανεβάζει ότι του έρχεται…

• Like
Reactions: chocbhed
Τι σχέση έχει η action camera με ένα κινητό;;;; Για κάτι τέτοια δεν θέλω να βλέπω καθόλου YouTube ο καθένας ανεβάζει ότι του έρχεται…

το βιντεο αυτο μπηκε και στο νημα των Gopro απλα για συγκριση της εικονας τους.

Αν καποιος νομιζει οτι το κινητο υποκαθιστα μια action camera απλα δεν ξερει τι ειναι αυτη.
Αν καποιος νομιζει οτι το κινητο υποκαθιστα μια φωτογραφικη καμερα με εναν τηλεφακο επισης δεν καταλαβαινει τι ειναι η φωτογραφια.
Το μονο που υποκαθιστα το κινητο με μια αριστη φωτογραφικη επιδοση ειναι η καμερα ποκετ

Αν καποιος νομιζει οτι το κινητο υποκαθιστα μια action camera απλα δεν ξερει τι ειναι αυτη.
Αν καποιος νομιζει οτι το κινητο υποκαθιστα μια φωτογραφικη καμερα με εναν τηλεφακο επισης δεν καταλαβαινει τι ειναι η φωτογραφια.
Το μονο που υποκαθιστα το κινητο με μια αριστη φωτογραφικη επιδοση ειναι η καμερα ποκετ
Ναθ καλημερα. Προτεινω να αφήσεις τους αφορισμους και να επικεντρωθείς στο τελικο αποτελεσμα.
Εκτος πχ αν θεωρεις ως pocket την Sony 6500 με Sigma prime lens που ειχα συγκρινει το 12pro σε ενα παλαιοτερο νημα.
Πλεον τα καλα κινητα εχουν τεραστιες δυνατοτητες. Προφανως δεν ειναι εξισου καλα σε ολους τους τομεις (πχ στον τηλεφακο), αλλα ως all around πακετο δεν παιζονται.
Στα χερια δε ενος καλου χειριστη κανουν παπαδες. Στα χερια ενος ασχετου προσφερουν καλυτερο αποτελεσμα συγκριτικα με ακριβες μηχανες, ακριβως λογω του οτι τα κανουν ολα αυτοματα.

Λοιπόν, ας αρχίσουμε από τα "τυράκια".

Το always on είναι τελείως meh κατά τη γνώμη μου. Ρίχνει τη φωτεινότητα της οθόνης. Τη δουλειά του την κάνει (βλέπεις ώρα/ημερομηνία κλπ), αλλά αισθητικά δε μου κάθεται. Χίλιες φορές να είχαν απλά τα pixel των πληροφοριών αναμμένα. Ίσως η πρώτη φορά που κερδίζει το Android στα σημεία. Άμα δω στα reviews ότι κοστίζει και σε μπαταρία, τότε φεύγει άκλαυτο.
Verdict: μπα...

Το island: όταν χρησιμοποιείται, είναι εντυπωσιακό, και λειτουργικό. Αποσυμφορεί την οθόνη ενώ πληροφορεί ξεκάθαρα, και είναι φοβερά εντυπωσιακό το πόσο "organic" φαίνεται. Το κακό είναι ωστόσο το ότι, όταν δεν χρησιμοποιείται και είναι απλά μια μαύρη γκουμούτσα, ενοχλεί ΠΟΛΥ περισσότερο από το notch/σεμεδάκι. Το σεμεδάκι εκτός από την πρώτη μέρα χρήσης του iPhone X, έκτοτε δεν το ξαναείδα, αφού το μυαλό μου συνήθισε ότι εκεί είναι το όριο της οθόνης. Δε με ενόχλησε ποτέ ουσιαστικά. Αυτό εδώ, ειδικά σε φωτεινά background φαίνεται τελείως άκυρο.
Verdict: ναι μεν, αλλά.

Για τα υπόλοιπα (και πιο σημαντικά), κάμερες, μπαταρίες, κλπ αφήστε με λίγο να το λιώσω πρώτα.

Εξαντλητικά τεστ του αγαπητού Τούρκου, δεν δείχνουν αξιοσημείωτη διαφορά στην κατανάλωση μπαταρίας..

E313DE5B-183F-4AF2-8663-AC7D86A3A993.jpeg

• Like
Reactions: takisot
Εξαντλητικά τεστ του αγαπητού Τούρκου, δεν δείχνουν αξιοσημείωτη διαφορά στην κατανάλωση μπαταρίας..

View attachment 202193

Εγώ το ερμηνεύω λίγο διαφορετικά. Αν το μέγιστο είναι 17% για 24 ώρες σε ακραία συνθήκη τότε ένα 5-8% είναι μια καλή πρόβλεψη για 16 ώρες σε μεικτές συνθήκες φωτισμού.

Οτιδήποτε πάνω από 5% είναι αποθαρρυντικό.

Με λίγες λέξεις όλη η πραγματικοτητα.... Όλα τα άλλα είναι απλά ενθουσιασμός....

Attachments

• FAF6AFB5-13D1-4B7E-B784-158B3D6B9997.jpeg
    FAF6AFB5-13D1-4B7E-B784-158B3D6B9997.jpeg
    245.1 KB · Views: 68

γι αυτο οι εταιρειες φωτογραφικων και action μετρουν πελατες στα δαχτυλα.. επειδη σκεφτονται ακριβως ετσι!

Δε πειραζει...αυτες θα κλεισουν σε λιγο, ήδη βαρανε κανονια.

ΥΓ... δε μιλαμε για επαγγελματιες προφανως, αλλα αυττοι ειναι λιγοι πια.

ΥΓ2... τα ιδια ελεγες (και οι εταιρειες για τις mirrorless πριν 10 χρονια) , οταν τις πρωτοδοκιμασα και καταλαβα αμεσως οτι οι DSLR πεθανανε!
Καποιοι αργουν να καταλαβουν.

Οταν εβαλα διπλα-διπλα τη canon 7D με τη sony nex 5 ολοι γελαγατε.
Οι δεινοσαυροι εξαφανιστηκαν, επειδη δε προσαρμοστηκαν.... !
Το ιδιο θα γινει και με πολλες εταιρειες επισης .

• Like
Reactions: dimitris777
επειδη το πε καποιος , δε σημαινει οτι ισχυει... μπορει γι αυτον να μην ειναι σημαντικη αναβαθμιση, για αλλους ομως ειναι!
Ισχύει και αντίθετα....επειδή το είπε κάποιος ότι είναι wow αναβάθμιση δεν σημαίνει ότι όντως είναι...

• Like
Reactions: karamela
μονο που εγω οταν μιλαω , ειναι με αποδειξεις!

Προφανως δεν με εχεις διαβασει και παρακολουθησει στα νηματα που γραφω εντυπωσεις και κανω συγκριτικα...σε αντιθεση με πολλους απο εδω μεσα που απλα μιλανε χωρις να εχουν δειξει ποτε κατι!

Αυτο θα κανω ΚΑΙ ΠΑΛΙ οταν το παρω στα χερια μου....

Το ξαναλεω... καθε χρονο ψαχνουμε ενα feature ή μια μικρη βελτιωση στις φωτογραφικες για να κανουμε αναβαθμιση και δεν βρισκουμε.

Η σονυ στα apcs σωματα τα εχει ξεχασει εδω και πολλα χρονια.
η fuji παρολο που προσπαθει, σε ποιοτητα εικονας ειναι ιδια εδω και 2 με 3 γενιες (ακομα ψαχνω λογο να κρατησω την XT4, μονο το καλο και μεγαλο viewfinder με κραταει λιγο).
απο την εποση της XT3 δεν εχει γινει καμια αναβαθμσιη στην εικονα, το ιδιο και με την XH2S... ευτυχως βγηκε η XH2 με τα 40Mp να διορθωσει καπως τα πρεαγματα)

Κι αν δινουν κατι καλο οι μηχανες , εχουν φτασει πια σε πολυ υψηλες τιμες που δεν δικαιολογουνται σε καμια περιπτωση, ειδικα για μας τους χομπιστες.

Οποτε καθε βελτιωση που γινεται στα κινητα (δεν αναφερομαι μονο στα iphone) ειναι σημαντικη κι ευπροσδεκτη!

οταν λοιπον βλεπεις αυτη την αποδοση και λεπτομερεια πια σε κινητο.... τοτε ναι ειναι σημαντικη αναβαθμιση και αξιζει για οποιον ασχολειται με φωτογραφια!

Δες σε μεγεθυνση 200% ποσο καθαρα πια φαινονταοι τριχες του ζωου...αυτο πριν δε το ειχες , οποτε και μονο γι αυτο (δεν αναφερω τα υπολοιπα που θα τ αναλυσουμε εν καιρω) , αξιζει .

EdV9OzG.png

Last edited:
  • Like
Reactions: dimitris777