[Επίσημο] iPhone 14 Pro | 14 Pro Max

Τι σχέση έχει η action camera με ένα κινητό;;;; Για κάτι τέτοια δεν θέλω να βλέπω καθόλου YouTube ο καθένας ανεβάζει ότι του έρχεται…
Σε αυτό να συμπληρώσω πως πρόσφατα έψαχνα για βάση κινητού λόγω αγοράς μηχανής (δίκυκλο). Κατέληξα στο Quad lock και εκεί ανακάλυψα πως επίσης δίδεται κάποιο αξεσουάρ που απορροφά τους κραδασμούς. Ο λογος; Πολλά iPhone παρέδωσαν πνεύμα (οι καμερες) λόγω των κραδασμών. Οποτε το να βάζουν ένα τηλέφωνο με οπτικό σταθεροποιητή στο ρόλο action camera είναι λίγο παραπλανητικό αφού κατά πάσα πιθανότητα μετά από λίγο καιρό ο χρήστης θα κλαίει τα λεφτά του.

Όσο για τις πωλήσεις των action cam λογικό είναι να παραμένουν χαμηλά. Πολύ ακριβές κ με περιορισμένο κοινό. ίσως κάποτε να επιβληθούν στα αυτοκίνητα/μηχανάκια από τις ασφαλιστικές

• Like
Reactions: chocbhed
εγω εχω το κινητο σαν action cam εδω και χρονια, σε ποδηλατο αλλα και σε θαλασα (με θηκη φυσικα) και δεν ειχα ποτε θεμα.

Προφανως καπποιο σκληροπυρηνικος αθλητης, θα παει σε action cam, αλλα για απλη χρηση δε νομιθζω οτι χρειαζεται.
Με προστασια παντα βεβαια το κινητο.

William Svrček, όσοι ακολουθείτε το feed στο instagram, ξέρετε ότι κάτι παραπάνω ξέρει ο τύπος από φωτογραφία...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

προφανως δεν εφερε καμια επανασταση, απλα οσο παει γινεται ολο και πιο ολοκληρωμενο .
Ακομα καλυτερη σταθεροποιηση σε εντονη κινηση, τρεξιμο, καλυτερο βραδυνο βιντειο και φωτο, και φυσικα τα 48Μπ που επιτελους δινουν αερα και εικονα dslr , χωρις υπερβολες.

αν βαλει και κατι αντιστοιχο στις 2 αλλες καμερες (υπερ ευρυγωνιο και τηλεφακο)... GAMNE OVER!

Βλπεω δειγματα απο RAW 48Μπ και πραγματικα δεν ζηταω τιποτε αλλο!

ΥΓ... φυσικα και υπαρχουν κι αλλα κινητα με αξιολογες επιδοσεις, αλλα δυστυχως πολλα απ αυτα δεν ερχονται Ελλαδα ή δεν εχουν πληρη υποστηριξη (xiaomi 12 ultra, huawei p50 pro, vivo x80 πro, google pixel κλπ)
Στην ουσια πληρες κινητο ειναι για ελλαδα μονο το samsung , αλλα προσωπικα δεν μ αρεσει η εικονα τους .

ΥΓ2... εγω εδωσα 3 φακους που δε χρησιμοποιουσα λογω κινητου κι εμεινα με 2 ολους κι ολους.
Θα δω πoσο θα τους κρατησω :p

... πραγματικα φετος δεν θα αλλαζα συσκευη[λεω εγω τωρα] αν δεν υπηρχε το dynamic santorini ;)

.
θα δουμε πολλααα και διαφορα με αυτο

... πραγματικα φετος δεν θα αλλαζα συσκευη[λεω εγω τωρα] αν δεν υπηρχε το dynamic santorini ;)

.
θα δουμε πολλααα και διαφορα με αυτο

Χαχα τέλειο!

Θυμάμαι γύρω στα 2000's, είχα την Nikon F5 (ακόμα την έχω, ΕΡΩΤΑΣ), θεωρούσα γελοία την όποια συζήτηση για ενδεχόμενη αγορά ψηφιακής, έσκαγε σπίτι ο θείος μου με κάτι Sony f717, για μόστρα κι εγώ γέλαγα, κάποια στιγμή αγοράσα την d200 (μεγάλος έρωτας), το ξέχασα το φιλμ εντελώς...

Δε μου λείπει καθόλου, τα iphone πλέον έχουν παρασύρει στο διαβα τους τα πάντα, Η/Υ, τηλεοράσεις, μουσικές και φυσικά φωτογραφικές μηχανές και παρά την όποια -πολλές φορές δικαιολογημένη- αρνητική κριτική, δικαίως, μιας και πρόκειται για ολοκληρωμένες υλοποιήσεις, κάνουν πολλά πράγματα σε ικανοποιητικό βαθμό,

να ξαναπούμε το κλισέ "η καλύτερη φωτογραφική είναι αυτή που έχεις μαζί σου", έχω κούτες με CD, κάθονται στην αποθήκη και τρώνε σκόνη, ξεχνάω ότι υπάρχουν,
συνδέω το laptop με το ασύρματο jpl μου, και ακούω τα πάντα.

Η apple άλλαξε μια για πάντα το status quo στο χώρο της ερασιχνικής τουλάχιστον φωτογραφίας ίσως και της βιντεογραφίας, όσο κι αν αυτό είναι σκληρό για καπιους απο μας να το καταπιούμε...

Απ αυτά που πληροφορούμαι μέχρι στιγμής για το pro 14, είμαι εντυπωσιασμένος.

Προσοχή μερικά pro max εχουν πρόβλημα.

timestamp : 9:10

Ένα δειγματάκι 48άρας σε εσωτερικό αρκετά κακό φως, χωρίς καμία διόρθωση, μόνο Camera RAW to JPG. Θέλει λίγο ίσιωμα αλλά είπα να σας τη δώσω ξεκροπάριστη.

Last edited:
Ασχετο με το Iphone αλλά σχετικό με τις φωτό του Ιάσωνα!

Είναι εντυπωσιακό πόσο ίδια είναι τα πανεπιστημιακά campus στην Αμερική με αυτά στην Ελλάδα!

:ROFLMAO:

σκουπίδια, αφίσες, γκράφιτι και βανδαλισμούς δεν είδα μόνο....

Άμα το χρυσοπληρώνεις (με ζεστά ‘ζωντανα’ λ7) όλα είναι διαφορετικά….🙄

Για κάποιον που έχει το 11αρι άραγε αξίζει η αλλαγή;;

Άμα το χρυσοπληρώνεις (με ζεστά ‘ζωντανα’ λ7) όλα είναι διαφορετικά….🙄

Για κάποιον που έχει το 11αρι άραγε αξίζει η αλλαγή;;
ολα σχετικα ειναι.... βεβαια εσυ εισαι λιγο πιο πισω οποτε δικαιολογεις ευκολα την αναβαθμιση.

Ειδικα αν σ ενδιαφερει φωτο/βιντεο.
φυσικα ειναι και η μπαταρια που λογικα θα εχεις χασε ενα 10 με 20% , οποτε ειναι κι αυτο σημαντικο.
Απο θεμα ταχυτητας σε καθημερινες εργασιες μαλλον οχι....

κατι ακομα που δεν εχει αναφερθει σχετικα με αναβαθμισεις καθε χρονο.

Ας δουμε ενα ρεαλιστικο σεναριο πχ εγω ειχα το pro max 13 , το εδωσα 900 και θα δωσω επιπλεον 200 για αναβαθμιση σε 14 pro (με τιμολογιο μεσω γνωστου).
Ας πουμε λοιπον οτι δε θεωρω οτι ειναι καλη αναβαθμιση και δεν παω στο 14, και παω του χρονου στο 15 .
Του χρονου το 13 που ειχα θα επιανε περιπου στα 700 , οποτε θα ηθελα περιπου 400 ευρω (αν θεωρησουμε τις σημερινες τιμες σταθερες).

Αν κανω το ιδιο του χρονου με το 14 που εχω τωρα θα δωσω σχεδον τα ιδια λεφτα συνολικα , παντα σε προσεγγιση.

Οποτε εχει νοημα να αναβαθμιζεις καθε χρονο (ειδικα αν εχεις τιμολογιο) αφου θα εχεις καθε χρονο το καλυτερο κινητο , με τη μεγιστη μπαταρια και φυσικα ολη την ευχαριστηση.

Ο μονος λογος να μην αναβαθμισεις ειναι να μη μπορεις με τιποτα να δωσεις φετος πχ τα 200-300 ευρω οποτε περιμενεις του χρονου να δεις ... εγω πχ φετος δεν μπορουσα και γι αυτο αναγκαστηκα να δωσω καποια πραγματα....

Ολα ειναι σχετικα βεβαια, αλλα ειδικα με τα iphone νομιζω οτι αξιζει καθε χρονο ν αλλαζεις, αν μπορεις βεβαια να δικαιολογησεις αυτο το εξοδο.

Προσωπικα δεν θα μπορουσα κατευθειαν να δωσω 1000-1500 ευρω, και πολλοι απο εμας το ιδιο.