[Επίσημο] iPhone 14 Pro | 14 Pro Max

Τελικά Τάκη, το νησάκι πως σου φαίνεται;

Πολυ ομορφο και χρηστικο. Ειναι απο αυτα τα features που μολις τα συνηθίσεις, σου κακοφαινεται αν πιασεις συσκευη χωρις αυτο.
Το κενο μεταξυ pill και πανω frame, σταματησα να το προσεχω μετα απο 2 μερες χρησης.

Το attention to detail ειναι τρομερο παντως. Πχ αναλογως του artwork της μουσικης που παιζει στο spotify, χρωματιζεται το waveform ενω στα αριστερα εχει μικρογραφια του album.
Αν δε το συνδεσεις πχ σε ενα homepod, στη θεση του waveform εμφανιζεται ενα εικονιδιο homepod.
Αν κατι θα αλλαζα ειναι το να εμφανιζεται το mini player με ενα tap και να ανοιγει η εφαρμογη με press and hold και οχι το αναποδο.

IMG_8385.PNG

IMG_8386.PNG

εμενα αυτο το-ωραιο-αξεσουαρ,απο την στιγμη που οι πιστωτικες και χρεωστικες ειναι μεσα στο ψηφιακο πορτοφολι,μου ειναι περιτττο.
ασε που το μαμα ειναι πανακριβο.
Έτσι ακριβώς, μέσα στο κινητό έχω πλέον τις κάρτες μου, που τις έχω απλά βάλει σε ένα συρτάρι και κάθονται. Πλέον και με το δίπλωμα οδήγησης και την ταυτότητα μέσα στο κινητό έχω παροπλίσει και το πορτοφόλι, έτσι και αλλιώς μετρητά δεν κουβαλάω πια μαζί μου. Άλλο ένα αντικείμενο που βγήκε σε αχρηστία λόγω των κινητών. Αν βγάλουμε και ηλεκτρονικές κλειδαριές σε σπίτια, αυτοκίνητα κλπ. Θα καταργήσουμε και τα κλειδιά σε μερικά χρόνια…
Μα γι’αυτο κάθε φορά που έρχομαι Ελλάδα νιώθω πολιτισμένος. Επειδή εκεί οι πιστωτικές εδραιωθήκαν μετά το 2015, είναι απίθανο να βρεις μέρος που να μη δέχεται ανέπαφα. Εδώ στις ΗΠΑ όμως είναι κάτι που συμβαίνει αραιά και που, ας πούμε σε ένα 5-10%.

Επίσης εδώ ακόμα δεν αξιωθήκαμε να έχουμε ηλεκτρονικές ταυτότητες.

Βάλε και την κάρτα εισόδου στο πανεπιστήμιο (εδώ βλέπεις δεν είμαστε έξυπνοι να μπαίνει οποίος γουστάρει στα εργαστήρια με εξοπλισμό εκατομμυρίων!).

Όποτε με το καλημέρα χρειάζομαι 3 κάρτες σε καθημερινή βάση και, αν μη τι άλλο, αυτό το πορτοφολακι βοηθάει να μην το ξεχνάς.

Αλλά ναι είναι εξωφρενικά πανάκριβο.

Μα γι’αυτο κάθε φορά που έρχομαι Ελλάδα νιώθω πολιτισμένος. Επειδή εκεί οι πιστωτικές εδραιωθήκαν μετά το 2015, είναι απίθανο να βρεις μέρος που να μη δέχεται ανέπαφα. Εδώ στις ΗΠΑ όμως είναι κάτι που συμβαίνει αραιά και που, ας πούμε σε ένα 5-10%.

Επίσης εδώ ακόμα δεν αξιωθήκαμε να έχουμε ηλεκτρονικές ταυτότητες.

Βάλε και την κάρτα εισόδου στο πανεπιστήμιο (εδώ βλέπεις δεν είμαστε έξυπνοι να μπαίνει οποίος γουστάρει στα εργαστήρια με εξοπλισμό εκατομμυρίων!).

Όποτε με το καλημέρα χρειάζομαι 3 κάρτες σε καθημερινή βάση και, αν μη τι άλλο, αυτό το πορτοφολακι βοηθάει να μην το ξεχνάς.

Αλλά ναι είναι εξωφρενικά πανάκριβο.
Ε, εχει και τα καλα της η Ελλαδα.....εκτός από τα νησια (τα κανονικα, όχι τα μηλομουφα), δεν χρειάζεσαι και πορτοφόλι.......οχι ομως (μόνο) γιατί τα εχουμε όλα ηλεκτρονικά..... :LOL:

Πολυ ομορφο και χρηστικο. Ειναι απο αυτα τα features που μολις τα συνηθίσεις, σου κακοφαινεται αν πιασεις συσκευη χωρις αυτο.
Το κενο μεταξυ pill και πανω frame, σταματησα να το προσεχω μετα απο 2 μερες χρησης.

Το attention to detail ειναι τρομερο παντως. Πχ αναλογως του artwork της μουσικης που παιζει στο spotify, χρωματιζεται το waveform ενω στα αριστερα εχει μικρογραφια του album.
Αν δε το συνδεσεις πχ σε ενα homepod, στη θεση του waveform εμφανιζεται ενα εικονιδιο homepod.
Αν κατι θα αλλαζα ειναι το να εμφανιζεται το mini player με ενα tap και να ανοιγει η εφαρμογη με press and hold και οχι το αναποδο.

View attachment 202849

View attachment 202851
Ωραία όλα αυτά και συμφωνώ, αλλά δε θα ήταν πολύ καλύτερο να ήταν 2 χιλιοστά πάνω (aka dynamic peninsula) και να συνεχίσει να κάνει όλα αυτά που λες;

Απλά σε κάποιο focus group θα έμαθαν ότι ο λαός θέλει κατάργηση του notch, και έπρεπε να πουλήσουν κατάργηση του notch, ντε και καλά. ☺️

(Δε γίνεται ρε ‘σύ από τη μια να λες ότι δεν το προσέχεις κι από την άλλη ότι σου κακοφαίνεται χωρίς αυτό. Αν σου κακοφαίνεται χωρίς, σημαίνει ότι το παρατηρείς ότι είναι εκεί, με τα καλά και τα κακά του, άλλο αν δε σε ενοχλεί - υποκειμενικό)

• Like
Reactions: chocbhed
Ωραία όλα αυτά και συμφωνώ, αλλά δε θα ήταν πολύ καλύτερο να ήταν 2 χιλιοστά πάνω (aka dynamic peninsula) και να συνεχίσει να κάνει όλα αυτά που λες;

Απλά σε κάποιο focus group θα έμαθαν ότι ο λαός θέλει κατάργηση του notch, και έπρεπε να πουλήσουν κατάργηση του notch, ντε και καλά. ☺️

(Δε γίνεται ρε ‘σύ από τη μια να λες ότι δεν το προσέχεις κι από την άλλη ότι σου κακοφαίνεται χωρίς αυτό. Αν σου κακοφαίνεται χωρίς, σημαίνει ότι το παρατηρείς ότι είναι εκεί, με τα καλά και τα κακά του, άλλο αν δε σε ενοχλεί - υποκειμενικό)
Δεν καταλαβες. Μου κακοφαινεται χωρις τις λειτουργιες που προσφερει πλεον. Δεν το "βλεπω" οταν ειναι στατικη η οθονη ενω οταν αρχιζει τα εφφε του, το ματι μου παει σε αυτα και οχι στο κενο ;)
Ειναι 100% σιγουρο οτι το περασαν απο πολλα focus groups για να καταληξουν σε αυτο το pill shape. Πιθανον αν ηταν κολλημενο πανω, να μην ηταν ωραιο αισθητικα ή να μην ειχαν τοσο φαση τα bounce effects, δεν ξερω. Προσωπικα παντως δεν με ενοχλει για την ωρα.

Επίσης δεν μ ενοχλεί...
Μου αρέσει που "μετέφεραν" λειτουργίες του κινητού με δυναμικό τρόπο στο pill. Καταλαβαίνω γιατί το ονόμασαν έτσι. Αλλάζει σχήμα, μεταμορφώνεται δυναμικά σε κάποιες λειτουργίες του τηλεφώνου.
Το Face ID πλέον στο island. Στιγμιαία γίνεται μικρό τετράγωνο από pill και σου δίνει πρόσβαση.
Με την μουσική το ίδιο. Φαντάζομαι θα κάνουν διορθώσεις και πιστεύω θα φτιάξουν αυτό που αναφέρει ο Τάκης πιο πάνω. Με tap να ανοίγει το player. Και έχει δίκιο. Dynamic λοιπόν, why not? 😉

By the way, έχω περάσει την 16.1 beta και φαίνεται να λύθηκε το battery drain.
Μπαταρία πάνω κάτω στα επίπεδα 13Pro.

Δεν καταλαβες. Μου κακοφαινεται χωρις τις λειτουργιες που προσφερει πλεον. Δεν το "βλεπω" οταν ειναι στατικη η οθονη ενω οταν αρχιζει τα εφφε του, το ματι μου παει σε αυτα και οχι στο κενο ;)
Ειναι 100% σιγουρο οτι το περασαν απο πολλα focus groups για να καταληξουν σε αυτο το pill shape. Πιθανον αν ηταν κολλημενο πανω, να μην ηταν ωραιο αισθητικα ή να μην ειχαν τοσο φαση τα bounce effects, δεν ξερω. Προσωπικα παντως δεν με ενοχλει για την ωρα.

Μια χαρά είναι!
καταρχήν αν ήταν η κάμερα κάτω από την οθόνη δεν θα είχε την ίδια ποιότητα.
όσο για το island αυτό καθεαυτό έγινε ακριβώς όπως πρόβλεψε ο Μαρκές: this will be copied.
ήδη βγάλανε εφαρμογή android που κάνει το ίδιο.
όχι τόσο καλά βέβαια.

για να μπει η θηκη καρτων,θα πρεπει να ειναι magsafe και η θηκη που φοραει το κινητο?

Δεν είμαι σίγουρος (η δικιά μου είναι), πάντως σίγουρα δε θα πετυχαίνεις τόσο δυνατό κόλλημα χωρίς MagSafe.

• Like
Reactions: ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
Μην είστε απόλυτη καλύτερα να έχεις και της κάρτες πάνω σου μπορείς να μείνεις από μπαταρία κάτι να συμβεί η λίγα μετρητά

Στάλθηκε από το SM-N986B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ιάσωνα, τσέκαρα τώρα την τιμή του iPhone pro max 256 gb στο site της apple.

Tιμή 1200 $ που σημαίνει με την ισοτιμία έρχεται στα 1225 ευρώ.

Τα 1200 $ που λένε είναι χωρίς τους φόρους?

Γιατί αν είναι ΜΕ φόρους τότε το ίδιο τηλέφωνο εδώ το δίνουν για 1719 εωρώ.

Ένα 500ρικο πάνω!!!!