[Επίσημο] iPhone 15 Pro | 15 Pro Max

Παντως οι αποθηκες κοσμοτε παρελαβαν σημερα καποια max σε 512 και 1GB αλλα αυτα μαλλον θα πηγαν ηδη σε μανατζερς και λοιπους γνωστους. Αν εχετε γνωριμιες, καντε καμμια επικοινωνια :)

Υπολογιζω καμμια 300ρια προ και καπου στα μισα απλα.

Last edited:
βρσικω μονο αμερικανικο (ελλαδα) προς το παρον... τι γινεται με esim vοdafone στην Ελλαδα ?

Εχω εγγυηση ενα χρονο κανονικα εδω ή οχι ?

H Cosmote eSIM δουλεύει άψογα πάντως. Όσο για την εγγύηση, δεν έχω ιδέα αλλά θεωρώ απίθανο να μην ισχύει (η στάνταρ 1-ετής τουλάχιστον).

Έβγαλε το GSMArena το γνωστό standardized τέστ του που κάνει στα περισσότερα κινητά.
Ρίξτε μια ματιά, κάνοντας τις όλες scale στα 12MP από τον επιλογέα στα αριστερά.

Από το λίγο που το είδα, στα άκρα φαίνεται καλύτερο το 14.

1696005759945.png
1696005970085.png

Κρατάει λίγη περισσότερη πληροφορία από το 14, αλλά δεν νομίζω πως έχει να κάνει με την ανάλυση του αρχείου.

1696005889626.png

Από τις λίγες περιπτώσεις που δεν θα ήθελες να ξερυτιδιάσουν τον Lincoln 😁

Last edited:
Χρήστο, ο κύριος λόγος κατ'εμέ να πάει κάποιος στο 15 είναι το type c.
Σταματάει η παράνοια με το πρότυπο που είχε κολλήσει στο 2012.

Κατά τα άλλα, εάν κάποιος βγάζει περισσότερα πορτρέτα θα εκτιμήσει το "μικρό" pro με τον 3x, εάν προτιμάει το landscape, το μεγάλο με τον 5x είναι ταμάμ. Προσωπικά χρησιμοποιώ περισσότερο τους tele από τον main στο κινητό.

Για τα πορτρέτα συγκεκριμένα, αρχικά το ιδανικό εστιακό μήκος ήταν το 2x, μετά έγινε 2.5x, προσφάτως έγινε 3x (τυχαία τα εστιακά μήκη των τελευταίων iphone 😁), από το 5x και πάνω κατά τη γνώμη μου χάνει σε χρηστικότητα και είχα κινητό με 5x tele από το 2020. Μπορεί να σου δώσει πολύ ωραίο αποτέλεσμα υπό συνθήκες αλλά μέχρι εκεί.

στα άκρα είναι πολύ καλύτερο το 14ρι.
Λες να πάω σε 14ρι?!?

Αν δεν τίθεται θέμα οικονομικό, προφανώς πας για 15pro.
Τώρα για αν είναι καλύτερο στα άκρα το 14, μάλλον θέμα κομματιού το κόβω ενώ με το νέο image processing pipeline και τα 24mp στο default mode, σίγουρα θα έχεις overall καλύτερο αποτέλεσμα από το περσινό μοντέλο.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Και στο κέντρο του καρέ στη φωτογραφία με τον καλό φωτισμό πάντως, δεν φαίνεται να υπάρχει μεγάλη διαφορά με το 14.
Εφόσον υπάρχει η δυνατότητα να τραβάει κανείς στα 48mp πλέον και σε jpeg κατευθείαν, σε καλές συνθήκες φωτισμού δεν θα έβρισκα λόγο να μην τράβαγε κανείς αποκλειστικά εκεί.

1696011639651.png

Θέμα QC στους φακούς της κάμερας -και να έτυχε να πέσει και στο δείγμα του GSM- το θεωρώ σχεδόν απίθανο. Θα μπορέσουμε βέβαια να το τεστάρουμε και εμείς εύκολα.

Το 15 να προσθέσω ότι μπορεί να χάνει σαν σύνολο σε Sharpness, άλλα η Apple φέτος πολύ σωστά έδωσε βάση στο να είναι πιο ρεαλιστικά χτισμένες οι φώτος της, πιο κινηματογραφικές και με ποιο Dslr αίσθηση, αυτό οδηγεί λίγο σε απώλεια sharpness άλλα είναι για καλό....σε όσα δείγματα έχω δει από το iphone 15 ναι δεν είναι τόσο sharp οσο το παλιό άλλα έχει συνολικά καλύτερη αίσθηση, πιο σωστά χρώματα, έχει εξαφανιστεί εντελώς αυτό το oil paint και η Compactίλα που διέκριναν τις φώτος όλων των iphone μέχρι και το 14. Είναι σε σωστό δρόμο η Apple.

θα εχουμε σιγουρα το 15 pro max!

Ηρθε και στηνεται.... μου εβγαλε τη πιστη να βρω κομματι.

Παλι αλλαγη απο το μικρο στο μεγαλο , απο την εποχη του 13 pro max λογω καμερας και παλι , θα το συνηθισω...

1.jpg2.jpg

ενταξει μην υπρβαλουμε ! :p

Αναβαθμιση αρχικα ειναι λογω μεγεθους απο το μικρο, και μπαταριας .

Τα υπολοιπα ειναι για μας μονο τους τρελλαμενους...:giggle:

Πολύ άνετο στο χέρι , δεν αισθάνεσαι το βάρος λόγω κατανομής μάλλον.

Δεν σε κόβει καθόλου στις άκρες όπως το παλιο.
Πολύ όμορφο το φινίρισμα και το λευκό πολύ ωραίο.

Η οθόνη χορταστική , ειδικά για μας με πρεσβυωπία είναι σωτηρία.

Ακόμα στήνεται όποτε εντυπώσεις από αύριο…

ΥΓ … πρόλαβα να δοκιμάσω το auto portrait, πολύ βολικό αφού δεν χρειάζεται να θυμάσαι να το ενεργοποιήσεις!
Πρωτη δοκιμή φυσικά το μοντέλο μας…

ed0f55e7049b21f8a52089f76829349d.jpg