[Επίσημο] iPhone 16 Pro | 16 Pro Max

Σιγά μη δεν το πάρει.
Καλά και εγώ γκρινιάζω άλλα είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα το πάρω κάποια στιγμή, απλά όχι εξαρχής, όταν θα βρω κάποια καλή προσφορά ή ευκαιρία κλπ. την νέα χρονιά θα το αποκτησω όπως έκανα και με τα 14pro και 15pro.

Την επόμενη Παρασκευή τα σπουδαία, αυτή τη φορά δεν έπεσε το Apple Store (πριν αρχίσετε τις κακίες, είχε σύστημα με αναμονή που σε έβαζε μόνο του μέσα :D). 256 σταθερά, αφού για μια ακόμη χρονιά δεν έχω καταφέρει ποτέ να ξεπεράσω τα 100GB χρήσης.

Αν κάποιος ενδιαφέρεται για 15ProMax256 σε κατάσταση κουτιού σε τιμή 35% κάτω από την τρέχουσα στο Skroutz και μπορεί να περιμένει ως τα Χριστούγεννα που θα έρθω, ας μου το πει εντός βδομάδας να ακυρώσω το trade-in!

Last edited:
  • Like
Reactions: takisot
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Φαίνεται ότι το 14 pro max βγάζει καλύτερες φωτό!

Παντως το να κανεις review του 16 και μάλιστα με τόσο «θυμωμένο» τρόπο παίζοντας με το… 15 δεν το λες και ιδιαίτερα αξιόπιστο.

Είχαν κάνει ένα καλό συγκριτικό τα παιδιά εδώ στο φόρουμ πριν 1-2 χρόνια μεταξύ κινητών και dSLR, όπου πρόσεχαν όλα αυτά στα οποία μπορεί το side by side comparison να πάει τελείως λάθος (με πρώτο το autofocus).

Εν πέσει περιπτώσει, το 16 δεν το έχω ακουμπήσει, αλλά το 15 στις 48αρες φωτογραφίες του ήταν η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με το 14, τουλάχιστον σε αυτά που βγάζω κυρίως (τοπία και κτίρια).

• Like
Reactions: takisot

Είπα και εγώ, τελείωσε κιολας το review embargo period? Δυστυχως ο Tony ειναι πλεον σκια του παλιου του εαυτου και βγαζει πλεον clickbait "reviews" ενος προιοντος που δεν εχει καν στα χερια του...

Είπα και εγώ, τελείωσε κιολας το review embargo period? Δυστυχως ο Tony ειναι πλεον σκια του παλιου του εαυτου και βγαζει πλεον clickbait "reviews" ενος προιοντος που δεν εχει καν στα χερια του...
Ανεξαρτήτως clickbait και μη όντας προφανώς review του 16, λέει κάποια ενδιαφέροντα τεχνικά πράγματα για το 14 vs 15….

• Like
Reactions: chrisssb
Ανεξαρτήτως clickbait και μη όντας προφανώς review του 16, λέει κάποια ενδιαφέροντα τεχνικά πράγματα για το 14 vs 15….

Μωρέ τα λέει, αλλά εμένα η εμπειρία μου δείχνει το αντίθετο (για το 48 vs 12). Ο τηλεφακός συμφωνώ ότι είναι απαράδεκτος, τα γράφαμε πέρσι, αλλά και άχρηστος (για μένα πάντα), οπότε δε με ενοχλεί τόσο.

Μωρέ τα λέει, αλλά εμένα η εμπειρία μου δείχνει το αντίθετο (για το 48 vs 12). Ο τηλεφακός συμφωνώ ότι είναι απαράδεκτος, τα γράφαμε πέρσι, αλλά και άχρηστος (για μένα πάντα), οπότε δε με ενοχλεί τόσο.
Ο Βασικός φακός του 15pro που έχω τώρα είναι απλά εξαιρετικός, ακόμα και το Jpeg των 24mp είναι σχεδόν εφάμιλο καλής Mirrorless μηχανής μέρα ή νύχτα. Εμένα μου αρέσει και το Portrait mode το έχουν βελτιώσει πολύ. Εχω τραβήξει απίστευτες φώτος με αυτότον φακό/αισθητήρα!!

Για τον τηλεφακό άλλα και τον Ultrawide δεν μπορώ να πω τα ίδια. Ο Τηλεφακός είναι απλά μετριότατος και αισθητά πίσω από τον ανταγωνισμό, ο οποίος ανταγωνισμός στις ναυαρχίδες έχει ήδη 2 τηλεφακούς πάνω στις συσκευές, μεγαλύτερους αισθητήρες, κάνουν Macro, είναι 48Mp κλπ. Πολύ πίσω σε αυτό το κομμάτι η Apple.

Ο Ultrawide είναι κακός άλλα δεν θα γκρινιάξω για αυτόν καθώς σχεδόν σε όλα τα κινητά οι Ultrawide φακοί είναι λίγο πάνω από το όριο του ''μπάζου''.

• Like
Reactions: tiniakos
Παντως το να κανεις review του 16 και μάλιστα με τόσο «θυμωμένο» τρόπο παίζοντας με το… 15 δεν το λες και ιδιαίτερα αξιόπιστο.

Είχαν κάνει ένα καλό συγκριτικό τα παιδιά εδώ στο φόρουμ πριν 1-2 χρόνια μεταξύ κινητών και dSLR, όπου πρόσεχαν όλα αυτά στα οποία μπορεί το side by side comparison να πάει τελείως λάθος (με πρώτο το autofocus).

Εν πέσει περιπτώσει, το 16 δεν το έχω ακουμπήσει, αλλά το 15 στις 48αρες φωτογραφίες του ήταν η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με το 14, τουλάχιστον σε αυτά που βγάζω κυρίως (τοπία και κτίρια).

Bασικά δεν κάνει review αλλά κράζει την apple -δικαιολογημένα- γιατί καταφεύγει σε μαρκετίστικα κόλπα, αντί πραγματικής καινοτομίας.
Μάλιστα μας ζητάει να το "πούμε" και εμείς στην apple.
Δεν θα μου έκανε καμία εντύπωση αν ήδη η apple είχε κάποιες εξαιρετικές καινοτομίες αλλά θα τις βγάλει με το σταγονόμετρο, αφού πρώτα με το σταγονόμετρο και πάλι εξαντλήσει την "παλαιότερη" τεχνολογία.

Αυτά που λέει για φακούς, αισθητήρες και τα μπόλικα megapixel ισχύουν βέβαια στο 100%.

ΙΜΗΟ κλπ κλπ κλπ

Bασικά δεν κάνει review αλλά κράζει την apple -δικαιολογημένα- γιατί καταφεύγει σε μαρκετίστικα κόλπα, αντί πραγματικής καινοτομίας.
Μάλιστα μας ζητάει να το "πούμε" και εμείς στην apple.
Δεν θα μου έκανε καμία εντύπωση αν ήδη η apple είχε κάποιες εξαιρετικές καινοτομίες αλλά θα τις βγάλει με το σταγονόμετρο, αφού πρώτα με το σταγονόμετρο και πάλι εξαντλήσει την "παλαιότερη" τεχνολογία.

Αυτά που λέει για φακούς, αισθητήρες και τα μπόλικα megapixel ισχύουν βέβαια στο 100%.

ΙΜΗΟ κλπ κλπ κλπ

Αχ με βάλατε να το δω και όπως αναμένονταν, λέει αρκετές βλακείες. Πχ συγκρίνει το 3Χ optical zoom του 14pro με το 3Χ digital zoom του 15pro και λέει ότι… ο 5X τηλεφακος του 15pro sucks!
Μετά βάζει ένα resolution chart και συγκρίνει τη main camera με φωτογραφική και του κάνει εντύπωση που η Sony κάμερα είναι πιο αναλυτική λες και τα οπτικά δεν παίζουν ρόλο και σημασία έχουν μόνο τα μέγαπιξελ. Το ίδιο κάνει και για τα λοιπά εστιακά μήκη.
Μετά δεν έχει καταλάβει γρι για το πως λειτουργεί ο σενσοραςτου κινητού και νομίζει ότι είναι 12mp και πως είναι 48 στα λόγια. Βάζει πάλι το ίδιο resolution chart της σύγκρισης με τη Sony, ενώ αν τραβήξει μια 48mp photo και τη συγκρίνει με μια 12mp του 14pro, η διαφορά στη λεπτομέρεια βγάζει μάτι.
Τώρα για το πως πάνε τα μοντέρνα κινητά vs φωτογραφικές, έχουμε κάνει εδώ μέσα πολύ πιο σοβαρά και αναλυτικά test.
Ελπίζω να βρούμε το χρόνο να κάνουμε και πιο updated tests σύντομα.

To embargo τελείωσε και άρχισαν να κυκλοφορούν τα πρώτα reviews.
Ιδού ο αγαπητός Faruk που πάντα κάνει ξεχωριστά videos:

Για τα pro, πήραν τα ήδη καλά 15άρια και έκαναν ένα μικρό refresh. Θα είχε ενδιαφέρον να έβγαζαν κάποιο διαφορετικό χρώμα.
Στις κάμερες πέραν του ultrawide δεν βλέπω κάτι συνταρακτικό, μια χαρά που έδωσαν το 4k120 και κάπου εκεί σταματάνε οι διαφορές.

Έχουν και κάποιες επιπλέον βελτιώσεις στο imaging pipeline με γρηγορότερο sensor readout (λένε για zero lag ακόμα και με βαριά αρχεία ProRaw) + νέα fully customizable color profiles τα οποία αλλάζουν και μετά τη λήψη + τα καλούδια του camera button.
Πάντως δεν περιμένω overall μεγάλες διαφορές σε σχέση με το περσινό, πλην της ultra wide.

Ο Austin Mann μόλις ανέβασε το φωτογραφικό review του:

Πάντως στο θέμα της προπαραγγελίες και παραγγελίας , πρώτη φορά βλέπω όλα τα Amazon να μην εχουνε promax !
Ο Γερμανός εδώ σε ένα κατάστημα επαρχία θα φέρει πολλά κομμάτια παρασκευή!
Αυτό με το αμαζον είναι πρώτη φορά πάντως στα τελευταία 3-4 χρόνια αν θυμάμαι καλά που αγοράζω να μην έχει διαθεσιμότητα! Περίεργο.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Κυκλοφόρησε και το review του John Gruber:

• Like
Reactions: evanfotis