[Επίσημο] iPhone 16 Pro | 16 Pro Max

Ειχα διαβασει οτι το capture button πιθανως θα ειχε τη χρηση half press που εχουν τα κλειστρα στις φωτογραφικες.... κλειδωμα εστιασης και εκθεσης.
Η εστιαση δεν πειραζει και τοσο, αφου σοφτγουερικα τη φτιαχνεις πλεον και μετα τη ληψη, αλλα το κλειδωμα της εκθεσης ειναι χρησιμο στο reframe.
Δεν επιβεβαιωθηκε κατι τετοιο τελικα.... ελπιζω με καποιο update να γινει στο μελλον.... ?

Τα είχα και τα 2 για 2 εβδομάδες, δεν το αντεξα το pro max, ένιωθα ότι κουβαλώ tablet μαζί μου, προτίμησα να χάσω σε αυτονομία και σε χρηστικότητα με το απλό pro παρά να κουβαλάω το pro max….βεβαια ο κάθε ένας έχει και άλλες ανάγκες…
Εγώ (έχοντας πιάσει τελευταίο το 14 Plus / Pro Max) πίστευα ότι δεν θα αντέξω ούτε μισή ώρα αλλά τελικά από την πρώτη στιγμή δεν με προβλημάτισε στο παραμικρό…

Ειχα διαβασει οτι το capture button πιθανως θα ειχε τη χρηση half press που εχουν τα κλειστρα στις φωτογραφικες.... κλειδωμα εστιασης και εκθεσης.
Η εστιαση δεν πειραζει και τοσο, αφου σοφτγουερικα τη φτιαχνεις πλεον και μετα τη ληψη, αλλα το κλειδωμα της εκθεσης ειναι χρησιμο στο reframe.
Δεν επιβεβαιωθηκε κατι τετοιο τελικα.... ελπιζω με καποιο update να γινει στο μελλον.... ?

Νομίζω το ανέφεραν στη παρουσίαση ότι έρχεται με update πιο μετά.

μεχρι να λειτουργησει ελλαδα τ apple intelligence δεν αγοραζω

O μόνος τρόπος για να παίξει προς το παρόν είναι να έχεις US Apple ID, το οποιο μπορεις να δημιουργησεις δωρεαν δηλωνοντας αμερικανικη διευθυνση.

• Like
Reactions: jig
Ξερει κανείς ποσό θα πέσουν οι τιμές στα παλιότερα μοντέλα;
Έχουμε εικόνα ;

Α οκ, με βλέπω για το μικρό φέτος.
Τα μινι μεγεθη δεν τους βγηκαν.... και μη μπαινοντας στα foldable με το σημαντικο μεγεθος οθονης, ο μονος τροπος να μεινουν κοντα στο τι ζηταει ο κοσμος ειναι να μεγαλωνουν κατα το δυνατον τα υπαρχοντα...

Εγω πρωτη φορα πηρα max το 15ρι και δεν με ενοχλησε... το εχω χωρις θηκη.

Τα μινι μεγεθη δεν τους βγηκαν.... και μη μπαινοντας στα foldable με το σημαντικο μεγεθος οθονης, ο μονος τροπος να μεινουν κοντα στο τι ζηταει ο κοσμος ειναι να μεγαλωνουν κατα το δυνατον τα υπαρχοντα...

Εγω πρωτη φορα πηρα max το 15ρι και δεν με ενοχλησε... το εχω χωρις θηκη.

Και εγώ αυτό έχω και είναι το πρώτο max που την παλεύω λόγω μειωμένου βάρους και όγκου. Τώρα όμως που μεγαλώνει ξανά;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Και εγώ αυτό έχω και είναι το πρώτο max που την παλεύω λόγω μειωμένου βάρους και όγκου. Τώρα όμως που μεγαλώνει ξανά;

Sent from my iPhone using Tapatalk
Το μεγεθος δεν πιστευω να ενοχλησει.

Αυτο που ενοχλει ειναι η τιμη του και το οτι μεχρι να ενεργοποιηθουν ολα τα inteligences (καλα μεσα 2025) για μενα δεν εχει νοημα η αγορα του.

Δεν ειμαι βεβαια ουτε της φωτο ουτε του βιντεο πολυ πολυ.... και εχω καποιες αμφιβολλιες για το ποσο ευαισθητο θα ειναι το capture button.... μη τρελλαθουμε στις φωτο δαπεδων :cool: ειναι σε "δυσκολη" θεση...

• Like
Reactions: jig
Το μεγεθος δεν πιστευω να ενοχλησει.

Αυτο που ενοχλει ειναι η τιμη του και το οτι μεχρι να ενεργοποιηθουν ολα τα inteligences (καλα μεσα 2025) για μενα δεν εχει νοημα η αγορα του.

Δεν ειμαι βεβαια ουτε της φωτο ουτε του βιντεο πολυ πολυ.... και εχω καποιες αμφιβολλιες για το ποσο ευαισθητο θα ειναι το capture button.... μη τρελλαθουμε στις φωτο δαπεδων :cool: ειναι σε "δυσκολη" θεση...
Κοιτα, όπως σχεδόν πάντα, η αναβάθμιση έχει νόημα για κατόχους πιο παλιών μοντέλων.

• Like
Reactions: ilias
Πάντως έλειπε το ουάου σε μια ακόμη παρουσίαση της Apple. Βλέπεις οι Κινέζοι από την άλλη να δείχνουν όλο και κάτι νέο, αναδιπλούμενα, μια ίντσα και σούπερ τηλεφακούς, turbo ταχύτητες σε φόρτιση, φοβερές οθόνες, τεράστιες χωρητικότητες από τα βασικά μοντέλα και λες είναι δυνατόν να βαφτίζεται το παλιό καινοτομία.

‘Στρωμενο’ προϊόν είναι… τι καινοτομία να περιμένεις;

"Πάντως μην υποτιμάτε μερικοί την δυνατότητα αποκτήσεις περσινών-προπέρσινων μοντέλων.
Πραγματικά -πέρα από την καταναλωτική μανία- δυσκολεύομαι να αντιληφθώ την πραγματική διαφορά που θα καταλάβει κάποιος πού πέρσι σκοτώθηκε να πάρει το 15 με το 16 που θα πάει τρέχοντας να πάρει φέτος… και μην ακούω δικαιολογίες , τάχουμε ξανασυζητήσει αυτά πολλές φορές στο παρελθόν.. εκτός ΙΣΩΣ της μπαταρίας που και αυτό πρέπει να το δούμε πράξη..
(Για τα περί ΑΙ κρατάω μικρό καλάθι προς το παρον, στο μέλλον ισως δούμε πολλά αλλά για τώρα ακόμα δεν..)
Γιαυτο είναι χρήσιμο να ξέρουμε πως θα διαμορφωθούν οι τιμές στα παλαιότερα.
(Πέταξαν μια κάρτα στα γρήγορα αλλά δεν την πρόλαβα να την δω καλά..)
Πάντως μην υποτιμάτε μερικοί την δυνατότητα αποκτήσεις περσινών-προπέρσινων μοντέλων. Πραγματικά -πέρα από την καταναλωτική μανία- δυσκολεύομαι να αντιληφθώ την πραγματική διαφορά που θα καταλάβει κάποιος πού πέρσι σκοτώθηκε να πάρει το 15 με το 16 που θα πάει τρέχοντας να πάρει φέτος… και μην ακούω δικαιολογίες , τάχουμε ξανασυζητήσει αυτά πολλές φορές στο παρελθόν.. εκτός ΙΣΩΣ της μπαταρίας που και αυτό πρέπει να το δούμε πράξη.. (Για τα περί ΑΙ κρατάω μικρό καλάθι προς το παρον, στο μέλλον ισως δούμε πολλά αλλά για τώρα ακόμα δεν..) Γιαυτο είναι χρήσιμο να ξέρουμε πως θα διαμορφωθούν οι τιμές στα παλαιότερα. (Πέταξαν μια κάρτα στα γρήγορα αλλά δεν την πρόλαβα να την δω καλά..)"]

Πάντως έλειπε το ουάου σε μια ακόμη παρουσίαση της Apple. Βλέπεις οι Κινέζοι από την άλλη να δείχνουν όλο και κάτι νέο, αναδιπλούμενα, μια ίντσα και σούπερ τηλεφακούς, turbo ταχύτητες σε φόρτιση, φοβερές οθόνες, τεράστιες χωρητικότητες από τα βασικά μοντέλα και λες είναι δυνατόν να βαφτίζεται το παλιό καινοτομία.
Μην ξεχνάς ότι η apple πουλάει ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ εκατομμύρια iPhone καθε χρονο, κατι που σημαινει πως πρεπει να εχει τεραστιο stock ολων των εξαρτηματων (oled panels, camera sensors etc), οποτε niche προιοντα με αναδιπλουμενες οθονες και τρελους τηλεφακους δεν ειναι ευκολο να παρασκευαστουν σε επιπεδο mass market λογω ελλειψης εξαρτηματων ειδικα αν προερχονται απο third party κατασκευαστες.
Σε αυτά που έχει τον πλήρη έλεγχο (πχ apple silicon) κλεινει ολη τη παραγωγη 3nm της TSMC και τα παραγει μαζικα για τις συσκευες της.

Tιμές στην Ελλάδα

iPhone 16 Pro
  • 128GB: 1239 ευρώ
  • 256GB: 1369 ευρώ
  • 512GB: 1629 ευρώ
  • 1TB: 1889 ευρώ

iPhone 16 Pro Max
  • 256GB: 1499 ευρώ
  • 512GB: 1759 ευρώ
  • 1TB: 2019 ευρώ

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Shot on iPhone 16 Pro | The Weeknd “Dancing in the Flames"
Apple

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Shot on iPhone 16 Pro | The Weeknd “Dancing in the Flames” | Behind the Scenes
Apple

Μάλλον αδιάφορο πέρασε φέτος το νέο Iphone, μέχρι και εδώ αρκετή ησυχία και μιλάμε στο νήμα του κινητού για το Apple Watch!!!
Αυτό που περιμένω να δω απο το κινητό είναι δείγματα από τον Ultrawide φακό, να δούμε πόσο βελτιώθηκε...αν έχει σημαντική βελτίωση θα το σκεφτώ για αγορά, αν όχι θα μείνω με το 15pro και του χρόνου βλέπουμε για το 17αρι...έτσι και αλλιώς το 15pro/pro max θα πάρουν και τα ΑΙ κάποια στιγμή οπότε μια χαρά και από αυτή την πλευρά.....το πότε θα τα πάρουμε βέβαια στην Ελλάδα άγνωστο!!!

Κοιτα, αν δώσεις το παλιό καλά και πληρώσεις μικρή διαφορά για το νέο, πάντα αξίζει ένα upgrade. Θα πάρεις μεγαλύτερη οθόνη, νέους 48mp αισθητήρες main/ultrawide, το camera multi-button, καλύτερα και περισσότερα μικρόφωνα, λογικά καλύτερη αυτονομία, καλύτερο heat dissipation, καλύτερες επιδόσεις ειδικά σε GPU, zero lag shooting ακόμα και σε proraw, 4K120 video, νέα photos styles κλπ Μικρα πραγματάκια θα μου πεις, αλλα όλα μαζί δίνουν το κάτι παραπάνω, ειδικά αν σε ενδιαφέρει η φωτογραφία και το video.

Κοιτα, αν δώσεις το παλιό καλά και πληρώσεις μικρή διαφορά για το νέο, πάντα αξίζει ένα upgrade. Θα πάρεις μεγαλύτερη οθόνη, νέους 48mp αισθητήρες main/ultrawide, το camera multi-button, καλύτερα και περισσότερα μικρόφωνα, λογικά καλύτερη αυτονομία, καλύτερο heat dissipation, καλύτερες επιδόσεις ειδικά σε GPU, zero lag shooting ακόμα και σε proraw, 4K120 video, νέα photos styles κλπ Μικρα πραγματάκια θα μου πεις, αλλα όλα μαζί δίνουν το κάτι παραπάνω, ειδικά αν σε ενδιαφέρει η φωτογραφία και το video.
Κοίτα τα περισσότερα από αυτά μου είναι από αδιάφορα έως μικρής σημασίας. Ο βασικός αισθητήρας έχει την μόνη διαφορά ότι έχει διπλό readout για να βγάζει 4Κ120 and thats it....το οποίο 120fps μου είναι αδιάφορο. Το μόνο που έχει για μένα σημασία από τις αναβαθμίσεις είναι ο Ultrawide. Σαν σύνολο πάντως ναι σε ένα βαθμό είναι συμπαθητικά όλα μαζί, άλλα μέχρι εκει.
Το κινητό μου το έχω ένα χρόνο και να το δώσω και να πάρω το νεο θα δώσω αρκετά χρήματα διαφορά, το 256gb που με ενδιαφέρει πάει σχεδόν 1.400 ευρώ...πόσο να δώσω το δικό μου 15pro256gb?? Πολύ δύσκολα πάνω από 750-800 ευρώ...με λίγα λόγια θέλω minimum άλλα 550 ευρώ για να μην πω και παραπάνω!!! Ε δεν τα λες και λίγα για τέτοιου επίπεδου αναβαθμίσεις...

Κάθε χρόνο τα ίδια θα λέμε. Η αναβάθμιση από την αμέσως προηγούμενη γενιά είναι μόνο για τα πρεζάκια. Για έναν μέσο χρήστη, η αναβάθμιση από 3 γενιές πίσω είναι μικρή, η αναβάθμιση από 5 γενιές πίσω αξίζει τα λεφτά της.

• Like
Reactions: jig and dimitris777
Βγάζουν κατά καιρούς αλλά η τιμές που δίνουν είναι για γέλια.

Καλά κι εδώ μη νομίζεις, αυτά τα $1000 που έδειξαν στο event είναι μόνο μέσω παρόχων με συμβόλαια κλπ. Από το Apple Store το trade in για 15 Pro Max/256 είναι $650. Αστείο ποσό όταν στο eBay το δίνεις πάνω από 1100.

• Like
Reactions: dimitris777
Κάθε χρόνο τα ίδια θα λέμε. Η αναβάθμιση από την αμέσως προηγούμενη γενιά είναι μόνο για τα πρεζάκια. Για έναν μέσο χρήστη, η αναβάθμιση από 3 γενιές πίσω είναι μικρή, η αναβάθμιση από 5 γενιές πίσω αξίζει τα λεφτά της.
Εντάξει δεν έχουνε μεγάλες διαφορές γενιά με γενιά άλλα όχι και 4-5 γενιές πίσω. Εχω π.χ. εδώ και 2-3 εβδομάδες ένα Iphone 11 pro που το έχω δώσει στην κόρη μου, ε εντάξει έχει σαν σύνολο πολύ μεγάλες διαφορές από το 15 pro (4 γενιές μετά) σχεδόν σε όλους τους τομείς, μπορώ να σου γράψω λίστα ολόκληρη...μοιάζει οριακά απαρχαιωμένο.....προσωπικά θεωρώ ότι στις 2 γενιές αξίζει σε σημαντικό βαθμό να αναβαθμίσει κάποιος και στις 3 γενιές αξίζει 100%...πάντα μιλάμε για enthuasists χρήστες που τους ενδιαφέρει και η φωτογραφία κλπ. Αν έχεις το κινητό για selfies, tik tok, browsing κλπ....μια χαρά είναι ακόμα και το Iphone XS.