[Επίσημο] iPhone 16 Pro | 16 Pro Max

Προφανώς αν κάποιος έχει το 15pro δεν εχει αναγκη αναβαθμισης μιας που οι διαφορες ειναι μικρες μεν, υπαρκτες δε:

-μεγαλύτερη οθονη
-48mp στην ultrawide
-4K 120fps video
-camera control button
-tone mapping/photo styles
- υψηλότερες επιδόσεις CPU/GPU
-μεγαλύτερη αυτονομία/καλύτερα thermals
-πιο ανθεκτική οθόνη
- zero shutter lag ακομα και σε 48MP ProRAW/HEIF
-4 μικρόφωνα με audio mix presets
-Wifi 7
-γρηγορότερο modem
Διαφορές υπάρχουν άλλα όλες είναι από μικρές έως αδιάφορες για τον περισσότερο κόσμο. Π.χ. πόσο διαφορά θα σου κάνει στην πράξη το Wifi 7 ή το πιο γρήγορο Modem ή ο ελάχιστος πιο γρήγορος επεξεργαστής?

Από τα παραπάνω, η λίγο μεγαλύτερη οθόνη μου κάνει μόνο κλικ, και θα μου έκαναν και τα 48mp του Ultrawide άλλα από αυτά που διάβασα απογοητεύτικα καθώς μάλλον για gimmick είναι παρά βοηθάει κάτι στην πράξη. Στον τηλεφακό βέβαια που θα είχε νόημα δεν τα έβαλαν εντελώς τυχαία τα 48mp...next year

• Like
Reactions: chocbhed
Διαφορές υπάρχουν άλλα όλες είναι από μικρές έως αδιάφορες για τον περισσότερο κόσμο. Π.χ. πόσο διαφορά θα σου κάνει στην πράξη το Wifi 7 ή το πιο γρήγορο Modem ή ο ελάχιστος πιο γρήγορος επεξεργαστής?

Από τα παραπάνω, η λίγο μεγαλύτερη οθόνη μου κάνει μόνο κλικ, και θα μου έκαναν και τα 48mp του Ultrawide άλλα από αυτά που διάβασα απογοητεύτικα καθώς μάλλον για gimmick είναι παρά βοηθάει κάτι στην πράξη. Στον τηλεφακό βέβαια που θα είχε νόημα δεν τα έβαλαν εντελώς τυχαία τα 48mp...next year
Ο περισσότερος κόσμος βολεύεται και με iPhone 12. Για εμάς μιλάω που είμαστε tech enthousiasts.

• Like
Reactions: jig
Ο περισσότερος κόσμος βολεύεται και με iPhone 12. Για εμάς μιλάω που είμαστε tech enthousiasts.
Καλά ο περισσότερος κόσμος και με ένα κινητό 200 ευρώ θα κάνει την δουλειά του μια χαρά…προφανώς εμείς εδώ τα ψυριζουμε και είμαστε tech freak, αλλά ακόμα και για εμάς, φέτος ψάχνεις λίγο με το ζόρι να βρεις κάτι να δικαιολογήσεις το νέο μοντέλο…

Καλά ο περισσότερος κόσμος και με ένα κινητό 200 ευρώ θα κάνει την δουλειά του μια χαρά…προφανώς εμείς εδώ τα ψυριζουμε και είμαστε tech freak, αλλά ακόμα και για εμάς, φέτος ψάχνεις λίγο με το ζόρι να βρεις κάτι να δικαιολογήσεις το νέο μοντέλο…

Τι παραπάνω θα περίμενες πλην 48mp και στο τηλεφακό; Δεν έμεινε και τίποτα άλλο… Είναι υπερώριμο προϊόν.

Τι παραπάνω θα περίμενες πλην 48mp και στο τηλεφακό; Δεν έμεινε και τίποτα άλλο… Είναι υπερώριμο προϊόν.
Διόρθωση του flare ίσως; Που φαίνεται πως είναι χειρότερο από όλον τον ανταγωνισμό και σου ακυρώνει αυτόματα τη δυνατότητα νυχτερινού βίντεο.

• Like
Reactions: chocbhed
Διόρθωση του flare ίσως; Που φαίνεται πως είναι χειρότερο από όλον τον ανταγωνισμό και σου ακυρώνει αυτόματα τη δυνατότητα νυχτερινού βίντεο.
Καλα αυτό το έχω πάρει απόφαση, δεν πρόκειται να το φτιάξουν ποτέ, κάθε φορά που τραβάω ή φωτό ή βίντεο νύχτα κουνάω το κινητό για να πέσει το flare σε σημείο που να μην χτυπάει τόσο στο μάτι. Τέτοιο flare δεν ξέρω αν έχει άλλο κινητό ναυαρχίδα εκεί έξω….

Σωστό, απλά στον ανταγωνισμό το βραδινό video παραμένει χειρότερο στα συγκριτικά test ακόμα και αν έχει λιγότερο flare. Και ας μην κοροϊδευόμαστε, δεν ξέρω αν ποτέ θα μπορέσουμε να έχουμε νυχτερινό βίντεο που να πλησιάζει μια mirrorless camera λόγω των μικροσκοπικών αισθητήρων στα κινητά. Στις φωτό το ξεπερνάς με τις stacked λήψεις, στο video όμως είναι αδύνατον, όσο καλό denoising και να έχει το κινητό.

Πέρα από το flare που αναφέρθηκε θα ήθελα να μπει και ο φακός 3X δεν γίνεται ξαφνικά να πηδάς στα 120mm…χρειάζεται και άλλο στάδιο.

Φυσικά να πάει ο 120mm στα 48mp που είπες.

Να μεγαλώσουν και άλλο οι αισθητήρες τόσο στον ultra wide όσο και στον/στους τηλςφακους, αλλά και στον βασικό φακό.

Macro δυνατότητες στον/στους τηλεφακούς.

Βασικο φακο με αλλαγή διαφράγματος όπως κάνει ήδη ο ανταγωνισμός. Κάνει μεγάλη διαφορά.

Ταχύτερη φόρτιση και ας χαλάει λίγο παραπάνω την μπαταρία, λες και θα κρατήσουμε το τηλέφωνο 5 χρόνια. Όποιος θέλει ας το φορτίζει στα 5w στην τελική.

Ακομα πιο φωτεινη οθόνη, ήδη το νέο Google pixel την πήγε σε νέο επίπεδο.

Βασική έκδοση του κινητού με 256gb..ξεφτίλα να πουλάς τηλέφωνα στα 1.000 ευρώ με 128gb.

Αυτό δεν αφορά το 16αρι αλλά γενικότερα, θα ήθελα να μπορώ να αλλάζω τα εικονίδια και όλο το theme ανάλογα με τα γούστα μου και την όρεξη μου και όχι όλα τα iPhones που βλέπω να είναι τα ίδια.

Αλλαγή επιτέλους του design, οκ βαρέθηκε και η βαρεμάρα με το ίδιο κάθε χρόνο design εδώ και μια 5ετια..θα ήθελα κάτι πιο φρέσκο και διαφορετικό και να αλλάξουν επιτέλους αυτά τα μάτια κουζίνας πίσω στους φακούς.

Και διάφορα άλλα που αφορούν κυρίως το iOS και όχι τόσο το νέο iPhone.

• Like
Reactions: tiniakos
Πέρα από το flare που αναφέρθηκε θα ήθελα να μπει και ο φακός 3X δεν γίνεται ξαφνικά να πηδάς στα 120mm…χρειάζεται και άλλο στάδιο.

Φυσικά να πάει ο 120mm στα 48mp που είπες.

Να μεγαλώσουν και άλλο οι αισθητήρες τόσο στον ultra wide όσο και στον/στους τηλςφακους, αλλά και στον βασικό φακό.

Macro δυνατότητες στον/στους τηλεφακούς.

Βασικο φακο με αλλαγή διαφράγματος όπως κάνει ήδη ο ανταγωνισμός. Κάνει μεγάλη διαφορά.

Ταχύτερη φόρτιση και ας χαλάει λίγο παραπάνω την μπαταρία, λες και θα κρατήσουμε το τηλέφωνο 5 χρόνια. Όποιος θέλει ας το φορτίζει στα 5w στην τελική.

Ακομα πιο φωτεινη οθόνη, ήδη το νέο Google pixel την πήγε σε νέο επίπεδο.

Βασική έκδοση του κινητού με 256gb..ξεφτίλα να πουλάς τηλέφωνα στα 1.000 ευρώ με 128gb.

Αυτό δεν αφορά το 16αρι αλλά γενικότερα, θα ήθελα να μπορώ να αλλάζω τα εικονίδια και όλο το theme ανάλογα με τα γούστα μου και την όρεξη μου και όχι όλα τα iPhones που βλέπω να είναι τα ίδια.

Αλλαγή επιτέλους του design, οκ βαρέθηκε και η βαρεμάρα με το ίδιο κάθε χρόνο design εδώ και μια 5ετια..θα ήθελα κάτι πιο φρέσκο και διαφορετικό και να αλλάξουν επιτέλους αυτά τα μάτια κουζίνας πίσω στους φακούς.

Και διάφορα άλλα που αφορούν κυρίως το iOS και όχι τόσο το νέο iPhone.

Κοιτα, με το nitpicking που κάνεις, αποδεικνύεις αυτό που έγραψα, ότι είναι ένα mature product στο οποίο θα βλέπουμε πλέον μικρές αλλαγές κάθε χρόνο.

Κοιτα, με το nitpicking που κάνεις, αποδεικνύεις αυτό που έγραψα, ότι είναι ένα mature product στο οποίο θα βλέπουμε πλέον μικρές αλλαγές κάθε χρόνο.
Προφανώς και είναι ένα ώριμο και πλήρες προϊόν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει σημαντικές βελτιώσεις ακόμα…

Γενικά όλα τα τηλέφωνα πλέον έχουν φτάσει σε ένα ώριμο επίπεδο. Εδω ένα απλό redmi της Xiaomi που έχω πάρει στον γιο μου είναι εξαιρετικό και σχεδόν πλήρες και δύσκολα ένας μέσος χρήστης θα θέλει κάτι παραπάνω από αυτό.

Στην τελική αφού φτάσαμε σε σημείο ωριμότητας θα έπρεπε η Apple και όλοι οι άλλοι κατασκευαστές να βγάζουν συσκευές ίσως κάθε 2 χρόνια που να έχουν και κάτι σημαντικό να πουν/βαλουν…

Υ.Γ. Το deign που αρκετοί το ξεπερνάνε θα σου πω ένα παράδειγμα, σκέψου να πας να πάρεις νέο αυτοκίνητο και να είναι ίδιο ακριβώς απέξω με το παλιό σου αλλά απλά με καλύτερο κινητήρα και νέα μπλιμπλικια….θα το αγόραζες; Έτσι νιώθω και με το iPhone σαν να παιρνω συνεχώς το ίδιο προϊόν…..δεν μου αρέσει καθόλου και αυτο με τα μάτια κουζίνας πίσω και απλά δεν αντέχω να το βλέπω πάλι σε κάθε νέα συσκευή….ενα redesign κακό δεν θα έκανε…

• Like
Σεβαστό αυτό περί design, μαζί σου για κάτι φρέσκο, αλλά εκεί και αν έχουμε φτάσει σε υπέρ ωρίμανση.
Απο τη μια πλευρά έχουμε ένα γυαλί με μηδενικά bezels και άντε ίσως κάποτε εξαφανιστεί το pill κάτω από την οθόνη. Απο την πίσω τι να αλλάξει; Η διάταξη των καμερών; Να βάλουν άλλο υλικό ίσως αντί frosted glass? Προτιμάς το έκτρωμα πχ στα pixel με το μονοφρυδο camera module?
Να μην πω για γεγονός ότι τα κρύβουμε όλοι πίσω από μια θήκη. Πιο πολύ θα με ενθουσίαζε η χρήση ενός υλικού που δεν ραγίζει/σπαει ώστε να τα χρησιμοποιώ άφοβα χωρίς θήκη.

Μια και είπες για θήκες, πήρα μια μαμίσια διάφανη (που δεν με ενθουσιάζει, αλλά πραγματικά βαρέθηκα με τα κιτρινιάσματα στις άλλες και είπα μια χρονιά να δοκιμάσω την τύχη της), και μια Spigen που γενικά μου αρέσει πολύ. Είναι καλαίσθητη (η σκούρα πράσινη), το υλικό έχει πολύ καλό grip χωρίς όμως να είναι αυτή η αηδία της Apple σιλικόνης που λαδώνει και γεμίζει και χνούδια ταυτόχρονα, είναι αρκετά μαζεμένη σε διαστάσεις, και μάλλον όσο χρειάζεται προστατευτική.

• Like
Reactions: takisot
Υ.Γ. Το deign που αρκετοί το ξεπερνάνε θα σου πω ένα παράδειγμα, σκέψου να πας να πάρεις νέο αυτοκίνητο και να είναι ίδιο ακριβώς απέξω με το παλιό σου αλλά απλά με καλύτερο κινητήρα και νέα μπλιμπλικια….θα το αγόραζες; Έτσι νιώθω και με το iPhone σαν να παιρνω συνεχώς το ίδιο προϊόν…..δεν μου αρέσει καθόλου και αυτο με τα μάτια κουζίνας πίσω και απλά δεν αντέχω να το βλέπω πάλι σε κάθε νέα συσκευή….ενα redesign κακό δεν θα έκανε…

Το συγκεκριμένο design, είναι μετά διαφοράς το πιο επιδραστικό design κινητού που έχει περάσει ποτέ ανεξαρτήτως εάν μας αρέσει αισθητικά. Όταν το αλλάξουν θα πρέπει να είναι αντίστοιχα iconic. Η διάταξη των καμερών με τη πρώτη ματιά ξεχωρίζει το εάν έχει πάρει κανείς το "ακριβό" ή το "φθηνό", το εάν έχει notch ή το pill, προσδιορίζει το εάν είναι καινούριο ή παλιό. Αυτό, μπορεί εμείς να το γελάμε ωστόσο τρείς εταιρίες το έχουν καταφέρει, και οι άλλες 2 όχι σε αυτόν τον βαθμό. Μετά ακολουθεί το χάος, για αυτό και οι συνεχείς αλλαγές στο design.

• Like
Reactions: takisot
Πάντως μετά από ένα σαββατοκύριακο πολλών δοκιμών ανάμεσα σε ένα iPhone 15 Pro max (18.1 beta) και ενός S24 ultra νιώθω πραγματικά απογοητευμένος από την ποιότητα αναπαραγωγής μουσικής στο iPhone. Συνέδεσα πάνω από 7-8 διαφορετικά ακουστικά Bluetooth και σε όλα το Samsung είχε καλύτερη ποιότητα αναπαραγωγής ενώ σε κάποια ακόμα και το max volume στο iPhone ήταν αισθητά χαμηλότερα χάνοντας κρίσιμες συχνότητες στα υψηλά.

Ας αφήσουν τα παιχνιδάκια με την κάμερα που εκτός του 3% των επαγγελματιών δεν προσέχει κανείς και ας διορθώσουν σοβαρά ζητήματα που θα βελτιώσουν την εμπειρία χρήσης της συσκευής σε μια από τις πιο βασικές λειτουργίες όπως η αναπαραγωγή μουσικής μέσω Bluetooth.

Προγράμματα αναπαραγωγής που χρησιμοποιήθηκαν :

Apple Music , Amazon music unlimited , Spotify Premium , Tidal , YouTube premium.

Bluetooth ακουστικά που δοκιμάστηκαν : Bose QC45 , Sony WF-1000XM5 , Sony WH-1000XM4 , Jabra Evolve2 buds , Huawei Freebuds Pro 2 , Soundpeats Capsule 3 Pro , Sony WF-1000XM3 , Shure SE215 Wireless Earphones.

• Like
Μια και είπες για θήκες, πήρα μια μαμίσια διάφανη (που δεν με ενθουσιάζει, αλλά πραγματικά βαρέθηκα με τα κιτρινιάσματα στις άλλες και είπα μια χρονιά να δοκιμάσω την τύχη της), και μια Spigen που γενικά μου αρέσει πολύ. Είναι καλαίσθητη (η σκούρα πράσινη), το υλικό έχει πολύ καλό grip χωρίς όμως να είναι αυτή η αηδία της Apple σιλικόνης που λαδώνει και γεμίζει και χνούδια ταυτόχρονα, είναι αρκετά μαζεμένη σε διαστάσεις, και μάλλον όσο χρειάζεται προστατευτική.
Μια που είπες για θήκες.

Εγώ πάντα βάζω την Spigen AirSkin που έχει 2 βασικά χαρακτηριστικά: Διαφανη + Ελαστικό πλαστικό (που σημαίνει πολυ καλό grip - καμία σχέση με τα σκληρά - και αυτός είναι ένας λόγος που με το 15 Pro Max κάνω πολλά περισσότερα, απ όσα φανταζομουν, με το ένα χέρι).

Δυστυχώς φέτος φαίνεται να κατήργησε το μοντέλο αυτό.

Αυτή που αναφέρεις (εκτός του ότι δεν βγαίνει σε διαφανη (καταστρέφοντας έτσι την premium αίσθηση του IPhone)), δεν έχει τόσο καλό grip (λόγω σκληρού πλαστικού).

Μια που είπες για θήκες.

Εγώ πάντα βάζω την Spigen AirSkin που έχει 2 βασικά χαρακτηριστικά: Διαφανη + Ελαστικό πλαστικό (που σημαίνει πολυ καλό grip - καμία σχέση με τα σκληρά - και αυτός είναι ένας λόγος που με το 15 Pro Max κάνω πολλά περισσότερα, απ όσα φανταζομουν, με το ένα χέρι).

Δυστυχώς φέτος φαίνεται να κατήργησε το μοντέλο αυτό.

Αυτή που αναφέρεις (εκτός του ότι δεν βγαίνει σε διαφανη (καταστρέφοντας έτσι την premium αίσθηση του IPhone)), δεν έχει τόσο καλό grip (λόγω σκληρού πλαστικού).

Δεν ξέρω για ποια λες, γιατί η προηγούμενη διάφανη Spigen με ελαστικό πλαστικό (ή έστω, ελαστικότερο από το τελείως άκαμπτο της μαμίσιας) που είχα στο 15PM δε μου άρεσε καθόλου (και κιτρίνισε και σε λιγότερο από 6 μήνες). Το άλλο πρόβλημα με τις διάφανες (μαζί και η μαμίσια) είναι ότι το MagSafe κάνει μπαμ, και τελικά χαλάει τη designιά του τηλεφώνου.

Μια air skin είχα παλιά (στο 13 ίσως), αλλά αυτή ήταν απίστευτα λεπτή (σα φλούδα), εννοείται χωρίς MagSafe. Μου άρεσε μεν, δεν την ξαναβρήκα ποτέ δε (από τη Spigen). Και βέβαια δεν προστάτευε ούτε στοιχειωδώς από πτώση, μόνο από γρατζουνιές (αν και αυτό δε με νοιάζει λόγω Apple Care).

Σεβαστό αυτό περί design, μαζί σου για κάτι φρέσκο, αλλά εκεί και αν έχουμε φτάσει σε υπέρ ωρίμανση.
Απο τη μια πλευρά έχουμε ένα γυαλί με μηδενικά bezels και άντε ίσως κάποτε εξαφανιστεί το pill κάτω από την οθόνη. Απο την πίσω τι να αλλάξει; Η διάταξη των καμερών; Να βάλουν άλλο υλικό ίσως αντί frosted glass? Προτιμάς το έκτρωμα πχ στα pixel με το μονοφρυδο camera module?
Να μην πω για γεγονός ότι τα κρύβουμε όλοι πίσω από μια θήκη. Πιο πολύ θα με ενθουσίαζε η χρήση ενός υλικού που δεν ραγίζει/σπαει ώστε να τα χρησιμοποιώ άφοβα χωρίς θήκη.
Για το camera module προσωπικά προτιμώ αυτό του Xiaomi 14 ultra, ένα ενιαίο στρογγυλό σκούρο και εκεί μέσα θα μπορούσε να βάλει και τον 75mm φακό και να μην πας από το 2Χ στο 5X έτσι στα ξαφνικά. Σε κάθε περίπτωση θα ήθελα κάτι φρέσκο, το έχω βαρεθεί το ίδιο και το ίδιο εδώ και τόσα χρόνια…το έγραψα και πριν νιώθω ότι αγοράζω το ίδιο τηλέφωνο συνεχώς και ψυχολογικά εμένα προσωπικά με ενοχλεί.

Και θήκη φυσικά και δεν βάζω, πιο το νόημα να πάρω μια συσκευή και μετά να την παχαίνω και άλλο, να την ασχημαίνω και να την βαραίνω;;; Προσέχω και δεν το ρίχνω κάτω και αν φάει καμία γρατζουνιά ε την έφαγε σιγά τώρα. Τι θα χασω 50-100 ευρώ στην μεταπωλητική αξία; Σιγά τώρα τα έχω δώσει αυτά για θήκες, μια η άλλη βγαίνει…Το 13pro το είχα ένα χρόνο χωρίς θήκη και ούτε γρατζουνιά δεν είχε…τώρα αν κάποιος είναι ατσουμπαλος και το ρίχνει και κοπανάει συνεχείς οκ πάω πάσο.

• Like
BREAKING NEWS!

Μόλις ανακάλυψα ότι το Photos app στο Mac Sequoia υποστηρίζει κανονικά το tone mapping στις φωτό, οπότε δεν χρειάζεται να βγάλουμε τα ματάκια μας στο editing!

View attachment 239336

ΥΓ. Προσοχή μόνο όταν στέλνετε τις φωτός στο Mac μέσω Airdrop να επιλέγετε "All Photo Data" στο Options του Airdrop ωστε να στειλει και τα metadata της φωτο.

Update: και στο ipad Photos app μπορείς πλέον να επεξεργαστείς το tone mapping των φωτός που τραβήχθηκαν με το 16pro.
dd8bd498b53101c00424ea96347149bd.jpg