[Επίσημο] iPhone 16 Pro | 16 Pro Max

Τράβηξα μια γρηγορη φωτό με τις ευρυγώνιες του 16pro (αριστερα) vs 15 pro max (δεξια) και η διαφορα αναλυσης υπερ του 16pro λογω 48mp ειναι ευδιακριτη, ειδικα αν κανεις zoom:

Screenshot 2024-09-25 at 09.07.57 by Tak sot, on Flickr

Screenshot 2024-09-25 at 09.08.55 by Tak sot, on Flickr

Επίσης έχουν χρωματική διαφορά στο default preset και από ότι φαίνεται το 16pro διαχειριστηκε καλυτερα το φως του ηλιου απο αριστερα (και τα δυο κινητα ηταν mounted το ενα πανω στο αλλο).

Τώρα θα με μαλώσετε εμένα αν σας πω ότι ελπίζω να μην αλλάξει η σχεδίαση του iphone γιατί την θεωρώ πιο όμορφη και καλόγουστη απόοτιδήποτε κυκλοφορεί στην αγορά?
Το ότι έχει κάποια χρόνια πάνω της δεν σημαίνει ότι πρέπει να την αλλάξουν για την αλλαγή.
Σημαίνει ότι πετύχανε μια εξαιρετική σχεδίαση πιο νωρίς.

Δύο παρατηρήσεις όσο δουλεύω το 16 pro καθημερινά:
-Η αυτονομία φαίνεται πολύ βελτιωμένη. Με την τυπική μου χρήση, στο τέλος της ημέρας έχω 35% υπόλοιπο.
-το video export είναι εκπληκτικά πιο γρήγορο σε σχέση με το ήδη πολύ γρήγορο 15 pro max.
Έκανα ένα export test από ένα 4K 30 14λεπτο project στο lumafusion, και τελείωσε στον μισό χρόνο! Φαντάζομαι ότι αντίστοιχες επιδόσεις θα δούμε και σε άλλα intensive tasks όπως σε games.

IMG_0567.jpegIMG_0053.jpeg

Την προτεραιοποίηση γρήγορων λήψεων την έχετε κλειστή;

cadf04cf50f0241332bc6fdef0b8a67d.jpg

Δύο παρατηρήσεις όσο δουλεύω το 16 pro καθημερινά:
-Η αυτονομία φαίνεται πολύ βελτιωμένη. Με την τυπική μου χρήση, στο τέλος της ημέρας έχω 35% υπόλοιπο.
-το video export είναι εκπληκτικά πιο γρήγορο σε σχέση με το ήδη πολύ γρήγορο 15 pro max.
Έκανα ένα export test από ένα 4K 30 14λεπτο project στο lumafusion, και τελείωσε στον μισό χρόνο! Φαντάζομαι ότι αντίστοιχες επιδόσεις θα δούμε και σε άλλα intensive tasks όπως σε games.

Αυτονομία υποθέτω από το 100%? Εμένα το 16PM με φόρτιση στο 80 μου τελειώνει τη μέρα ίσα ίσα πάνω από το 20-25, δηλαδή ελάχιστα καλύτερα από το 15PM.

Η διαφορά του επεξεργαστή λογικά μόνο σε τέτοια tasks θα φανεί, δε νομίζω να δούμε διπλασιασμούς ταχύτητας σε παιχνίδια κλπ.

Αυτονομία υποθέτω από το 100%? Εμένα το 16PM με φόρτιση στο 80 μου τελειώνει τη μέρα ίσα ίσα πάνω από το 20-25, δηλαδή ελάχιστα καλύτερα από το 15PM.

Η διαφορά του επεξεργαστή λογικά μόνο σε τέτοια tasks θα φανεί, δε νομίζω να δούμε διπλασιασμούς ταχύτητας σε παιχνίδια κλπ.

Ναι, από 100%.
Διπλασιασμό σε παιχνίδια αποκλείεται αλλά εκεί έχουμε πλέον και ray tracing.

Κάτι που αναφέρουν κάποια reviews και το οποίο παρατήρησα και εγώ, είναι πως με το 16pro λόγω ταχύτατου sensor readout, μπορείς να παγώσεις πιο εύκολα κινούμενο θεμα:

Screenshot 2024-10-01 at 16.50.50 by Tak sot, on Flickr

(Πηγή: Tomsguide)

• Like
Reactions: jig
Ένα πολύ ενδιαφέρον φωτογραφικό review για το 16 Pro στο οποίο τονίζεται μεταξύ άλλων η σημασία των νέων format JPEG XL που υποστηρίζει το νέο iPhone που μειώνουν το μέγεθος ενός ProRaw αρχείου έως και 60% με αποτέλεσμα να μην είναι τόσο ασύμφορο να αποθηκεύεις σε ProRaw, όπου έχεις το πλεονέκτημα ότι αποφεύγεις το oversharpening που δυστυχώς είναι της μόδας στα αρχεία Jpeg/Heic/

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Κάτι που αναφέρουν κάποια reviews και το οποίο παρατήρησα και εγώ, είναι πως με το 16pro λόγω ταχύτατου sensor readout, μπορείς να παγώσεις πιο εύκολα κινούμενο θεμα:

Screenshot 2024-10-01 at 16.50.50 by Tak sot, on Flickr

(Πηγή: Tomsguide)
Χμ...η εστίαση είναι στα αυτοκίνητα όμως αντί για το κινούμενο θέμα (εκτός αν ο φωτογράφος στοχεύει κινούμενα αυτοκίνητα)

Χμ...η εστίαση είναι στα αυτοκίνητα όμως αντί για το κινούμενο θέμα (εκτός αν ο φωτογράφος στοχεύει κινούμενα αυτοκίνητα)

Το πιο πιθανό είναι να μην εστίασε πουθενά ο φωτογράφος. Το ενδιαφέρον είναι πόσο καλύτερα πάγωσε το καρέ.

Παίζοντας λίγο με την κάμερα, το μεγάλο ατού του 16pro ειναι η δυνατοτητα non-destructive tone mapping στις φωτο, πριν και μετα τη ληψη.
Δείτε εδώ την original φωτό η οποία υπερφωτιζει τα σκοτεινά σημεία για να βγάλει περισσότερη λεπτομέρεια, δίνοντας όμως ένα HDR overprocessed look
IMG_9903 by Tak sot, on Flickr

Με ένα κλικ στο tone control αλλάζει ετσι:
IMG_9903 2 by Tak sot, on Flickr

Αν θελουμε να το κάνουμε σε στυλ Samsung (κορεσμένα χρώματα) γίνεται πχ ετσι:
IMG_9903 3 by Tak sot, on Flickr

Αν δεν θελουμε να παίξουμε με tone mapping αλλά θελουμε ένα natural preset, επιλεγουμε αυτο απο την λιστα των ετοιμων preset:
IMG_9903 4 by Tak sot, on Flickr

Ανυπομονώ να μπει το tone control και στο photos app του Mac για να μπορώ να κάνω fine tuning σε μεγάλη οθόνη.

Με γεια το νέο iphone και ωραίες οι φωτογραφίες.... ένα ξεχορταριασμα το θέλεις πάντως 😂😂😂