[Επίσημο] iPhone 17 Pro | 17 Pro Max

Υποκειμενικά είναι όλα μεν, αλλά υπερβάλουμε κάπως με την “υποβάθμιση». Τα έβαλα δίπλα δίπλα με το 16PM (natural), και ναι, το παλιό είναι πιο chic λόγω χρώματος και μόνο , αλλά εντάξει, ούτε φτηνιάρικο το λες το καινούριο ούτε κάτι τέτοιο. Έχει απλά ένα άλλο design, που στο άσπρο μου φαίνεται μάλλον άσχημο, στο μπλε αδιάφορο, και στο πορτοκαλί μάλλον όμορφο. Αλλά σιγά τη φοβερή καινοτομία πια με το τιτάνιο για μια συσκευή που έχεις πάντα με θήκη. Επίσης, το καινούριο είναι αναβαθμισμένο σε κάθε τομέα. Αξίζει να το αναβαθμίσεις από 16PM; Αξίζει όσο άξιζε κάθε άλλο χρόνο, σίγουρα περισσότερο από τη μετάβαση από 15-16 που ήταν η χειρότερη χρονιά στην πρόσφατη ιστορία, σίγουρα όχι όσο η μετάβαση από το 8 στο X. Αναμενόμενα πράγματα.

Προσωπικά είχα αποφασίσει ότι την περσινή ντροπή (15->16) δε θα την επαναλάμβανα, αλλά τελικά η φετινή αναβάθμιση ήταν αρκετά πιο σοβαρή, το χρωματακι είχε ενδιαφέρον, και οι θήκες είναι αποκάλυψη, πρώτη φορά που δεν κοίταξα καν για third party.

Last edited:
  • Like
Reactions: takisot
Υποκειμενικά είναι όλα μεν, αλλά υπερβάλουμε κάπως με την “υποβάθμιση». Τα έβαλα δίπλα δίπλα με το 16PM (natural), και ναι, το παλιό είναι πιο shic λόγω χρώματος και μόνο , αλλά εντάξει, ούτε φτηνιάρικο το λες το καινούριο ούτε κάτι τέτοιο. Έχει απλά ένα άλλο design, που στο άσπρο μου φαίνεται μάλλον άσχημο, στο μπλε αδιάφορο, και στο πορτοκαλί μάλλον όμορφο. Αλλά σιγά τη φοβερή καινοτομία πια με το τιτάνιο για μια συσκευή που έχεις πάντα με θήκη. Επίσης, το καινούριο είναι αναβαθμισμένο σε κάθε τομέα. Αξίζει να το αναβαθμίσεις από 16PM; Αξίζει όσο άξιζε κάθε άλλο χρόνο, σίγουρα περισσότερο από τη μετάβαση από 15-16 που ήταν η χειρότερη χρόνια στην πρόσφατη ιστορία, σίγουρα όχι όσο η μεταωαση από το 8 στο X. Αναμενόμενα πράγματα.

Προσωπικά είχα αποφασίσει ότι την περσινή ντροπή (15->16) δε θα την επαναλάμβανα, αλλά τελικά η φετινή αναβάθμιση ήταν αρκετά πιο σοβαρή, το χρωματακι είχε ενδιαφέρον, και οι θήκες είναι αποκάλυψη, πρώτη φορά που δεν κοίταξα καν για third party.
Ο καθενας με τις αναγκες του φυσικα αλλα το να λες την μεταβαση 15-16 τη χειρότερη ενώ ήταν από τις καλύτερες (μεγαλύτερες οθόνες + κουμπί φωτο κλπ), μου κάνει εντύπωση....

Ανεξάρτητα από το κατασκευαστικό (αλουμίνια κλπ), φέτος μόνο οι δευτερεύουσες κάμερες αναβαθμίστηκαν ουσιαστικά

Εξαρταται απο τις αναγκες καθενος. Πχ για εμενα ο τηλεφακος ειναι must, για τη γυναικα μου η selfie , σε σημειο που σκεφτεται να παρει τη νεα γενια μονο και μονο για αυτη.
Τωρα η καλυτερη μπαταρια και η καλυτερη θερμικη συμπεριφορα (που να μην ντιμαρει η οθονη στον ηλιο) ειναι τεραστια αναβαθμιση για ολους.

Περι γρατζουνιών κλπ στο αλουμίνιο, τα απολύτως αναμενόμενα:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ο καθενας με τις αναγκες του φυσικα αλλα το να λες την μεταβαση 15-16 τη χειρότερη ενώ ήταν από τις καλύτερες (μεγαλύτερες οθόνες + κουμπί φωτο κλπ), μου κάνει εντύπωση....

Ανεξάρτητα από το κατασκευαστικό (αλουμίνια κλπ), φέτος μόνο οι δευτερεύουσες κάμερες αναβαθμίστηκαν ουσιαστικά

Τη διαφορά μεγέθους την ξέχασα μέσα στα πρώτα τρία λεπτά (οπτικά, γιατί εργονομικά συνεχίζω πάντα να το ήθελα λίγο πιο μαζεμένο στο χέρι), ενώ το κουμπάκι ζήτημα αν το ακούμπησα 5 φορές όλη τη χρονιά, κι έβγαλα χιλιάδες φωτογραφίες. Φέτος έχεις πολύ καλύτερη μπαταρία (πρωταρχικής σημασίας για τηλέφωνο), πολύ καλύτερη selfie κάμερα (selfies δε βγάζω ποτέ αλλά κάνω περισσότερες βιντεοκλήσεις από κανονικές), πολύ καλύτερο τηλεφακό, φωτεινότερη οθόνη, και λιγότερο ψήσιμο (που μένει να το δούμε, αλλά όντως τρεις μέρες τώρα δεν το ένιωσα καν ζεστό, ακόμα και στο σεταρισμα που κατά κανόνα ψήνονται). Εντάξει, για Apple καλά είναι.

Εξαρταται απο τις αναγκες καθενος. Πχ για εμενα ο τηλεφακος ειναι must, για τη γυναικα μου η selfie , σε σημειο που σκεφτεται να παρει τη νεα γενια μονο και μονο για αυτη.
Τωρα η καλυτερη μπαταρια και η καλυτερη θερμικη συμπεριφορα (που να μην ντιμαρει η οθονη στον ηλιο) ειναι τεραστια αναβαθμιση για ολους.
Την selfie θα την αξιοποιούσε όντως η γυναίκα (αλλά δεν θελει να αλλάζει καθε τοσο - τουλάχιστον έχουμε έναν ώριμο στην οικογένεια :ROFLMAO: )

(ειναι και λιγο γελοίο να την εχω εγώ (που δεν βγάζω καμία) και όχι αυτή....θα αναγκαζόμουν στο τέλος να της το δώσω.....ουπς ωραια σκέψη, να το πάρω για να της το δώσω του χρόνου (ροφος v2) :ROFLMAO: )

• Haha
  • Like
Reactions: Maestro and takisot

Μα για αυτό το λέω, είπαμε χωρίς θήκη που εγώ δεν τις μπορώ με τίποτα, υπάρχει τεράστιο θέμα με το κέλυφος αυτό…περί ορέξεως όπως ειπώθηκε. Προτιμώ να είχε πιο μικρή μπαταρία και πιο αργό επεξεργαστή αλλά να ήταν με τιτάνιο απέξω…Το iPhone 16 pro μου χωρίς θήκες τζαμακια και άλλα καραγκιοζιλίκια δεν έχει ίχνος γρατζουνιά, σε αυτό θα γίνει το ίδιο μετά από έναν χρόνο καθημερινής χρήσης;

Αναμενόμενο μεν, αλλά λίγο άδικο να γίνεται «gate” αφού πρωταθλητής σε γρατζουνιά είναι το τιτάνιο μακράν. Απλά είναι προφανώς καλύτερο σε αντοχές σε πτώσεις, τσαλακωματα κλπ.

Btw, φέτος είπα να κάνω την πρωτιά και δεν πήρα Apple Care, πεταμένα λεφτά αφού πάντα έχω καλή θήκη και τζαμάκι. (Famous last words; Θα δείξει…)

Στο μεταξύ μέχρι και άρθρο στο Insomnia ανέβηκε για τις γρατζουνιές, κάτι που δεν έχει ξανά ανεβάσει από την εποχή του απλού iphone 14. Πραγματικά αμαρτία πως το κάνανε αυτό, απορώ ακόμα...ας κράταγαν τον παλιό επεξεργαστή, ας έβρισκαν άλλη λύση....εκτός αν ο σκοπός είναι να σου πουλήσουν και θήκες για τους πολλούς που θέλουν να κάνουν το κινητό τους σάντουιτς και να το κρύβουν μέσα σε πλαστικούρες!!!
https://www.insomnia.gr/articles/ap...7-christes-anaferoun-ektetamenes-gratzounies/

Σωπα ρε συ. Το αλουμινιο παντα ετσι ηταν, ανεξαρτητως μαρκας. Αν εχει βαφη, στις γρατζουνιες θα βγει το φυσικο χρωμα του αλουμινιου.
Απλα, οταν συμβαινει σε συσκευες apple, το ονομαζουμε "gate".
Παντως, αν οντως εχεις σκοπο να κυκλοφορεις χωρις εστω μια ultra slim θηκη, το 17 Pro δεν ειναι για εσενα.

Σωπα ρε συ. Το αλουμινιο παντα ετσι ηταν, ανεξαρτητως μαρκας. Αν εχει βαφη, στις γρατζουνιες θα βγει το φυσικο χρωμα του αλουμινιου.
Απλα, οταν συμβαινει σε συσκευες apple, το ονομαζουμε "gate".
Παντως, αν οντως εχεις σκοπο να κυκλοφορεις χωρις εστω μια ultra slim θηκη, το 17 Pro δεν ειναι για εσενα.
Το έχω πει 100 φορές, θήκη δεν βάζω που να με πυροβολήσετε στο Σύνταγμα!!χαχα
Από εκει και πέρα δεν ξέρω, έχω και είχα τηλέφωνα με αλουμίνιο, και το Xiaomi 14 Ultra που έχω με αλουμίνιο είναι άλλα δεν έχω δει γρατζουνιές, από αυτά που έχω δει στο διαδίκτυο με το 17 pro έχω τρομάξει, δεν είναι ότι γρατζουνιέται το περίβλημα μόνο, άλλα όλο το καρούμπαλο του φακό άλλα και η πλάτη, φεύγει η μπογιά για πλάκα από παντού πάνω το τηλέφωνο...απίστευτα πράγματα...τώρα υπερβάλουν? Δεν ξέρω, άλλα γενικά όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά...

Και παίζει ρόλο η βαφή, π.χ. αν δεις φωτογραφικές μηχανές Olympus όλες ξεβάφανε, ενώ σε Fujifilm σπάνια έβλεπες να φεύγει η μπογιά....

Τι να πω, συνάδελφος στην δουλειά έχει πάρει το μπλε, και αυτός είναι δικός μου χωρίς θήκη (βάζει τζαμάκι βέβαια) θα το παρακολουθώ πως θα πάει, προς το παρών δεν μου έχει αναφέρει κάτι ύστερα από μερικές μέρες χρήσης χωρίς θήκη το ξαναλέω.

ολα αυτα που ανεβαινουν στο ιντερνετ μου φαινονται εντελως γελοια....οταν θες ενα κινητο να το εχεις χωρις θηκη καλα θα κανεις να το προσεχεις . Εννοωντος
οτι οταν το βαλεις στην τσεπη σου θα ειναι μονο του και οχι με κλειδια νομισματα κλπ. οταν θα το βαλεις σε ενα τσαντακι παλι θα ειναι σε ενα compartmet της τσαντας μονο του.
Αν το βαλεις στην τσεπη του τζιν μαζι με τα κλειδια σου ...εεε τα θελει κωλος σου.....Ειναι σαν να ξυσεις μια γωνια με το αμαξι και μετα να λες...αμαν γρατζουνιστηκε το αμαξι...

Το έχω πει 100 φορές, θήκη δεν βάζω που να με πυροβολήσετε στο Σύνταγμα!!χαχα
Από εκει και πέρα δεν ξέρω, έχω και είχα τηλέφωνα με αλουμίνιο, και το Xiaomi 14 Ultra που έχω με αλουμίνιο είναι άλλα δεν έχω δει γρατζουνιές, από αυτά που έχω δει στο διαδίκτυο με το 17 pro έχω τρομάξει, δεν είναι ότι γρατζουνιέται το περίβλημα μόνο, άλλα όλο το καρούμπαλο του φακό άλλα και η πλάτη, φεύγει η μπογιά για πλάκα από παντού πάνω το τηλέφωνο...απίστευτα πράγματα...τώρα υπερβάλουν? Δεν ξέρω, άλλα γενικά όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά...

Και παίζει ρόλο η βαφή, π.χ. αν δεις φωτογραφικές μηχανές Olympus όλες ξεβάφανε, ενώ σε Fujifilm σπάνια έβλεπες να φεύγει η μπογιά....

Τι να πω, συνάδελφος στην δουλειά έχει πάρει το μπλε, και αυτός είναι δικός μου χωρίς θήκη (βάζει τζαμάκι βέβαια) θα το παρακολουθώ πως θα πάει, προς το παρών δεν μου έχει αναφέρει κάτι ύστερα από μερικές μέρες χρήσης χωρίς θήκη το ξαναλέω.

Την αγαπάς πολύ την υπερβολή ε; 😂

Ακόμα και το επίμαχο βιντεάκι που αποδεικνύει το πρόβλημα, ξεκαθαρίζει 50 φορές ότι το θέμα είναι απλά στην ακμή του camera bump, οπου για κάποιο (ηλίθιο) λόγο έχει επιλεγεί διαφορετικά επεξεργασμένο coating, ενώ στην υπόλοιπη πλάτη εξαφανίζονται οι γρατζουνιές αν τις τρίψεις ελαφρά με το χέρι. Κάτι ανάλογο ίσχυε πάντα και στο Ultra, αφού στο lip γίνεται της κακομοίρας από γρατζουνιές ακόμα κι αν δεν το χτυπήσεις πουθενά, ενώ το υπόλοιπο μετά από 3 χρόνια ήταν άψογο.

Εκτός αν σκοπεύεις να το ξύνεις με μαχαίρια όλη μέρα, οπότε περί ορέξεως… 😝

Πάντως, η γαμάτη techwoven θήκη το λύνει και αυτό το πρόβλημα αφού έχει ένα μικρό lip εκεί πέρα, οπότε false alarm, ακόμα και για τους υστερικούς με τις γρατζουνιές όπως ο υποφαινόμενος.

Last edited:
Να προβοκάρω λίγο εδώ και να πω... άντε να τελειώνουμε επιτέλους οριστικά με τα μετρητά και με τα κλειδιά, είναι θέμα λίγων ετών στη Δύση (άρα λίγων δεκαετιών και στην Ελλάδα). Προσωπικά, το μόνο αιχμηρό πράγμα που κουβαλάω σε τσάντες και τσέπες πλέον είναι το κλειδί του γραφείου μου, τα υπόλοιπα όλα έχουν περάσει στον 21ο αιώνα (πιστωτικές, ρολόγια, κάρτες εισόδου, κλπ).

• Like
Reactions: takisot
Να προβοκάρω λίγο εδώ και να πω... άντε να τελειώνουμε επιτέλους οριστικά με τα μετρητά και με τα κλειδιά, είναι θέμα λίγων ετών στη Δύση (άρα λίγων δεκαετιών και στην Ελλάδα). Προσωπικά, το μόνο αιχμηρό πράγμα που κουβαλάω σε τσάντες και τσέπες πλέον είναι το κλειδί του γραφείου μου, τα υπόλοιπα όλα έχουν περάσει στον 21ο αιώνα (πιστωτικές, ρολόγια, κάρτες εισόδου, κλπ).
Οι ηλεκτρονικες κλειδαριές δεν μου εμπνέουν εμπιστοσυνη....αναφερομαι φυσικα σε ''σημαντικές'' πόρτες (οχι οχ καμία εσωτερική ή κήπου)

Οι ηλεκτρονικες κλειδαριές δεν μου εμπνέουν εμπιστοσυνη....αναφερομαι φυσικα σε ''σημαντικές'' πόρτες (οχι οχ καμία εσωτερική ή κήπου)

Είναι επειδή δεν έχεις εμβαθύνει αρκετά στο πόσο για πλάκα παραβιάζεται οποιαδήποτε (κανονική) κλειδαριά - προφανώς από κάποιον που ξέρει, όχι από μένα κι εσένα... Οπότε, τελικά είναι απλά θέμα convenience.

• Like
Reactions: jig
Είναι επειδή δεν έχεις εμβαθύνει αρκετά στο πόσο για πλάκα παραβιάζεται οποιαδήποτε (κανονική) κλειδαριά - προφανώς από κάποιον που ξέρει, όχι από μένα κι εσένα... Οπότε, τελικά είναι απλά θέμα convenience.
Το ξερω πολύ καλά.

Απλά θεωρώ ότι γίνεται ακόμα πιο ευκολα αν ειναι ηλεκτρονική (καθώς στην τελική, έχεις έναν τρόπο ''πρόσβασης'' παραπάνω ο οποίος μάλιστα δεν απαιτεί να πιανουν και τα χέρια σου - κάτι που ειναι όλο και πιο σπάνιο, πλέον).

Τα μετρητά θα αργήσουν ακόμα να καταργηθούν . Δεν είναι θέμα ετών στη δύση ...παραπάνω ...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Τα μετρητά θα αργήσουν ακόμα να καταργηθούν . Δεν είναι θέμα ετών στη δύση ...παραπάνω ...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Βασικα δε νομίζω να καταργηθούν ποτέ....συντηρούν τα παραοικονομία (την οποία κανείς δεν θέλει / δεν τον συμφέρει να πατάξει πλήρως)

/OT