[Επίσημο] iPhone 17 Pro | 17 Pro Max

Το ασχημότερο / λιγότερο premium έγκειται στα στρογγυλεμένα πλαϊνά / αυτά χαλάνε την αίσθηση.

Τζαμάκι το θεωρω must. Δε χάνεις τιποτα και κερδίζεις σε ατυχημα,

Τη μη θηκη, την καταλαβαίνω. Απολαμβάνεις το design αλλα παίρνεις τα ρίσκα σου (πολύ περισσότερα φέτος λόγω αλουμινίου).

Χοντρές πάντως θήκες, σας τις Apple, δεν τις καταλαβαίνω με την καμία. Κάνουν το (οποιοδήποτε) κινητό παν-χοντρο / καταστρέφουν εντελώς την οποια premium σχεδιαση.

Πάντα λεπτές και διάφανες (πχ https://www.bare-cases.com/?srsltid=AfmBOoqxSojuMgst0AGHAXp9DMmzrLhgbYD834qvZKH2emUCoHypjJUr / μιας και η Spigen φαινεται να μη βγάζει πλέον πολύ λεπτές από το 16 και μετά).
Δεν μου έχει τύχη να πάθω καμιά ζημιά, σε κανένα ταξίδι κλπ, βάζω καμία θήκη μερικές φορές άλλα όπως είπες κάτι σε λεπτό και πάντα δαφανές, αν είναι να βάλω πουλόβερ πάνω στο κινητό χάνεται και το όλο νόημα...

Ναι το Design δεν βοηθά είναι η αλήθεια, άλλα και η αίσθηση στο χέρι φαίνεται ότι είναι πιο φτηνό υλικό σε σχέση με το Ατσάλι (κυρίως) και το τιτάνιο...το νιώθεις.

Περι ορεξεως κολοκυθοπιτα...
Το Air ειναι εντυπωσιακα παναλαφρο παντως.
Το Air είναι απλά φανταστικό και το καλύτερο σε αίσθηση, κατασκευή, βάρος και εμφάνιση φέτος με διαφορά...όπως είπα αν είχε 2-3 κάμερες θα ήταν Must Buy....για μένα αυτό είναι το pro μοντέλο και νομίζω του χρόνου με 3 κάμερες αυτό θα είναι η ναυαρχίδα.

Οι θηκες της apple ειναι πιο χοντρες αλλα εχουν και καλυτερη προστασια απο τη φλοίδα που εβαλες (η οποια BTW το κανει να φαινεται πολυ φθηνο).

Μια χαρα προστασία έχουν αυτές που έβαλα, το έχω διαπιστώσει 2 χρόνια στην πράξη (δική μου χρήση αλλά και φίλων). Δεν της λείπει τπτ.

Το πιο φτηνό που λες, ειναι θέμα γούστου. Εγώ (και όσοι τις έχουμε) πιστεύουμε ακριβώς το αντίθετο. Με αυτές αναδεικνύεις το design, με της Apple απλά το εξαφανίζεις. Είναι σαν να βάζεις καλύμματα σε δερμάτινα καθίσματα αυτοκινήτου. Περί ορέξεως, φυσικά....

• Like
Reactions: karamela
Οι θηκες της apple ειναι πιο χοντρες αλλα εχουν και καλυτερη προστασια απο τη φλοίδα που εβαλες (η οποια BTW το κανει να φαινεται πολυ φθηνο).
Ναι άλλα κάνεις το τηλέφωνο τούβλο, χάνεις κάθε αίσθηση της σχεδίασης και κατασκευής του....και το έγραψα πριν 1 χρόνο με 16pro ούτε μια γρατζουνιά, για αυτό βάζουμε καλά υλικά στα κινητά για να μην τα έχουμε με θήκες....αν είναι να βάζουμε θήκες ποιο το νόημα να φτιάχνουμε κινητά με premium υλικά κλπ..κάντα πλαστικά να γλιτώσεις και σε βάρος και σε χρήμα....μου θυμίζεις έναν συνάδελφο που έχει στο macbook Μια αηδία κάλυμμα για να μην γρταζουνιστεί!!

Μα λογικό δεν είναι? αφού έριξαν ξεκάθαρα την ποιότητα κατασκευής. Κάτσε να κυκλοφορήσουν λίγο ακόμα και θα δεις το έχει να γίνει....με το 16 pro χωρίς θήκη ένα χρόνο δεν έχω ούτε μια γρατζουνιά πουθενά και δεν το προσέχω κιόλας.
Χωρις θηκη θα το ειχα σπασει απο τη πρωτη εβδομαδα. Τωρα η ποιοτητα κατασκευης προφανως δεν κρινεται απο το υλικο της κασας. Μια χαρα premium ειναι και το αλουμινιο, αλλα προφανως πιο ευκολα γρατζουνιεται σε σχεση με το τιτανιο ή το ατσαλι. Ομως να θυμίσω πως και τα προηγουμενα δεν ηταν απο μασιφ ατσαλι ή τιτανιο, μονο περιμετρικα.
Επισης, ειπαμε, ολα εχουν να κανουν με την απαγωγη θερμοτητας. Πιο μεγαλη σημασια εχει για εμενα αυτο, συγκριτικα με το υλικο που ειναι περιμετρικα του τηλεφωνου.

Μια χαρα προστασία έχουν αυτές που έβαλα, το έχω διαπιστώσει 2 χρόνια στην πράξη (δική μου χρήση αλλά και φίλων). Δεν της λείπει τπτ.

Το πιο φτηνό που λες, ειναι θέμα γούστου. Εγώ (και όσοι τις έχουμε) πιστεύουμε ακριβώς το αντίθετο. Με αυτές αναδεικνύεις το design, με της Apple απλά το εξαφανίζεις. Είναι σαν να βάζεις καλύμματα σε δερμάτινα καθίσματα αυτοκινήτου. Περί ορέξεως, φυσικά....
Θα ακουγα μια λεπτη θηκη τυπου aramide, οχι ομως αυτη τη πλαστικουρα που εβαλες.

Μα λογικό δεν είναι? αφού έριξαν ξεκάθαρα την ποιότητα κατασκευής. Κάτσε να κυκλοφορήσουν λίγο ακόμα και θα δεις το έχει να γίνει....με το 16 pro χωρίς θήκη ένα χρόνο δεν έχω ούτε μια γρατζουνιά πουθενά και δεν το προσέχω κιόλας.

Δεν το έχω πιάσει ακόμα αλλά δεν κρύβω ότι με προβλημάτισε η αναφορά για γρατσουνιές day 1. Το 15 pro max αν το βγάλω από τη θήκη παρά τις τούμπες που έχει φάει 2 χρόνια δε θα βρεις τίποτα.

Βέβαια με το φετινό design Και το αλουμίνιο μάλλον καλύτερα να βάλεις θήκη, το ξεχνάς και επικεντρώνεσαι στο κινητό.χαχα

Χωρις θηκη θα το ειχα σπασει απο τη πρωτη εβδομαδα. Τωρα η ποιοτητα κατασκευης προφανως δεν κρινεται απο το υλικο της κασας. Μια χαρα premium ειναι και το αλουμινιο, αλλα προφανως πιο ευκολα γρατζουνιεται σε σχεση με το τιτανιο ή το ατσαλι. Ομως να θυμίσω πως και τα προηγουμενα δεν ηταν απο μασιφ ατσαλι ή τιτανιο, μονο περιμετρικα.
Επισης, ειπαμε, ολα εχουν να κανουν με την απαγωγη θερμοτητας. Πιο μεγαλη σημασια εχει για εμενα αυτο, συγκριτικα με το υλικο που ειναι περιμετρικα του τηλεφωνου.
Εγώ δεν το έχω σπάσει ποτέ ούτε το έχω γρατζουνίσει, τα υλικά είναι Premium για αυτό τον λόγο για να αντέχουν και όχι για να τα βάζουμε μέσα σε θήκες, άλλα και να γρατζουνιστεί, σιγά τώρα, θα χάσω 100-150 ευρώ σε μεταπώληση άλλα έχω γλιτώσει την αηδία την θήκη, το κόστος της, την μπίχλα που μαζεύει ανάμεσα και θα έχω μια όμορφη συσκευή πιο μαζεμένη και πιο ελαφριά που θα χαίρομαι την αίσθηση του μετάλλου στο χέρι μου και θα χαίρομαι να την χρησιμοποιώ.

Θα ακουγα μια λεπτη θηκη τυπου aramide, οχι ομως αυτη τη πλαστικουρα που εβαλες.

Γουστα ειναι αυτα, εγω πχ τις aramide τις θεωρώ κιτς

Μακαρι να είχαμε άλλη επιλογή από το πλαστικό (για διάφανη / λεπτη)

(btw οι συγκεκριμένες που λέω έχουν εγγυηση κατά τις κιτρινίλας - και όντως, δεν κιτρινίζουν)

Δεν το έχω πιάσει ακόμα αλλά δεν κρύβω ότι με προβλημάτισε η αναφορά για γρατσουνιές day 1. Το 15 pro max αν το βγάλω από τη θήκη παρά τις τούμπες που έχει φάει 2 χρόνια δε θα βρεις τίποτα.
Αφού είναι αλουμίνιο, προφανώς θα γρατζουνιέται, δεν έχει την ίδια αντοχή με Ατσάλι και Τιτάνιο..

Εγώ δεν το έχω σπάσει ποτέ ούτε το έχω γρατζουνίσει, τα υλικά είναι Premium για αυτό τον λόγο για να αντέχουν και όχι για να τα βάζουμε μέσα σε θήκες, άλλα και να γρατζουνιστεί, σιγά τώρα, θα χάσω 100-150 ευρώ σε μεταπώληση άλλα έχω γλιτώσει την αηδία την θήκη, το κόστος της, την μπίχλα που μαζεύει ανάμεσα και θα έχω μια όμορφη συσκευή πιο μαζεμένη και πιο ελαφριά που θα χαίρομαι την αίσθηση του μετάλλου στο χέρι μου και θα χαίρομαι να την χρησιμοποιώ.

Σωστά σκέφτεσαι...ειναι και λίγο το ψυχανακαστικό του θέματος προστασίας :p

Πω πω, τι χαλι ειναι αυτο ρε παιδια, θυμιζει φτηνιαρικο πρωτο εμφανιζομενης εταιρειας στο χωρο των κινητων!
Μπλιαχ!

Επειγοντως θηκη που να αντιγραφει τη πλατη αλλου πριμιουμ κινητου!

Σωστά σκέφτεσαι...ειναι και λίγο το ψυχανακαστικό του θέματος προστασίας :p
Θα σου πω το απλό, τα παλιά τα χρόνια με Nokia, Erickson κλπ που ήταν τα κινητά πλαστικούρες, ούτε gorila glass Κλπ. βάζαμε θήκες?? Προφανώς όχι, ε τώρα αν είχε και καμιά γρατζουνιά ε δεν έγινε και κάτι...ε πως από αυτό πήγαμε στο μόνο με θήκη σε συσκευές με ατσάλια, τιτάνια, αύθαρτα τζαμάκια κλπ. Προσωπικά το βρίσκω εντελώς παράλογο..χάνεται το όλο νόημα της Premium κατασκευής...το μόνο που μπορεί να σου σπάσει είναι η οθόνη άλλα και τζαμάκι να έχει αν πέσει δυνατά σε κατάλληλο σημείο πάλι θα σου σπάσει, το όλο άλλο κέλυφος δεν παθαίνει τίποτα μόνο γρατζουνιές, πρέπει να είναι κάποιος απίστευτα τσαπατσούλης για να σπάσει το κέλυφος. Οπότε με άντε ένα τζαμάκι μπροστά καθάρισες!!

πηγαμε πλαισιο να τα δουμε για αγορα του max που ενδιαφερει τον αδερφο μου.
προσωπικα δεν μου αρεσε ουτε το pro ουτε το max.
με χαλασε πολυ το plate αλλα...poco...
χαθηκε η κλασικη πανεμορφη διαταξη καμερων σημα κατατεθεν της apple.
...και αφου κανει την πρωτη μ@λ@κια,προχωραει στην κυκλοφορια μονο τριων..περιεργων χρωματων,
αφηνωντας απ`εξω το κλασικο μαυρο και καποια αποχρωση γκρι(graphite,gun metal)οι οποιες καλως/κακως,ειναι και οι πιο δημοφιλης.
δηλαδη παρε ενα applepoco σε τρελα χρωματα για να πω οτι καπου ξεχωριζω..
ο αδερφος απο την αλλη,ξετρελαθηκε και θα παρει το πορτοκαλι μαλλον(τον εκραξα..)
με τιποτε ομως...

Θα σου πω το απλό, τα παλιά τα χρόνια με Nokia, Erickson κλπ που ήταν τα κινητά πλαστικούρες, ούτε gorila glass Κλπ. βάζαμε θήκες?? Προφανώς όχι, ε τώρα αν είχε και καμιά γρατζουνιά ε δεν έγινε και κάτι...ε πως από αυτό πήγαμε στο μόνο με θήκη σε συσκευές με ατσάλια, τιτάνια, αύθαρτα τζαμάκια κλπ. Προσωπικά το βρίσκω εντελώς παράλογο..χάνεται το όλο νόημα της Premium κατασκευής...το μόνο που μπορεί να σου σπάσει είναι η οθόνη άλλα και τζαμάκι να έχει αν πέσει δυνατά σε κατάλληλο σημείο πάλι θα σου σπάσει, το όλο άλλο κέλυφος δεν παθαίνει τίποτα μόνο γρατζουνιές, πρέπει να είναι κάποιος απίστευτα τσαπατσούλης για να σπάσει το κέλυφος. Οπότε με άντε ένα τζαμάκι μπροστά καθάρισες!!

Οπως ειπα, συμφωνώ (ψυχολογικό ειναι το θέμα).

Ένσταση μονο για το τζαμακι: Πολύ δυσκολο να σπάσει η οθόνη αν το έχεις

Οπως ειπα, συμφνώ (ψυχολογικό ειναι το θέμα).

Ένσταση μονο για το τζαμακι: Πολύ δυσκολο να σπάσει η οθόνη αν το έχεις
Ισως να έχεις δίκιο, άλλα και πάλι δεν σπάει εύκολα η οθόνη, ο μικρός μου έχει ένα Iphone 14 και το έχει ρίξει κάτω σε δρόμο, πλακάκια, μάρμαρα, πατώματα δεκάδες φορές, έχει γρατζουνιές μεν (όχι πολλές) άλλα κανένα σπάσιμο...οπότε πρέπει να είσαι πολύ γκαντέμης και πολύ μανταλάκιας για να σπάσεις πλέον την οθόνη σε καλό premium τηλέφωνο.

Ισως να έχεις δίκιο, άλλα και πάλι δεν σπάει εύκολα η οθόνη, ο μικρός μου έχει ένα Iphone 14 και το έχει ρίξει κάτω σε δρόμο, πλακάκια, μάρμαρα, πατώματα δεκάδες φορές, έχει γρατζουνιές μεν (όχι πολλές) άλλα κανένα σπάσιμο...οπότε πρέπει να είσαι πολύ γκαντέμης και πολύ μανταλάκιας για να σπάσεις πλέον την οθόνη σε καλό premium τηλέφωνο.
Δεν εχω ιδία πείρα σε αυτό αλλά είμαι πάρα πολύ επιφυλακτικός για το ποσο δυσκολα σπάει.....(δε λέμε να γίνει κομμμάτια, φυσικά, αλλά να αποκτήσει ένα ωραιο ράγισμα)

Εχω δει πολλές πάντως σε κακά χάλια.....

Αυτα τα gorilla glass κλπ τα ακουω βερεσε, βασικά....

Δεν εχω ιδία πείρα σε αυτό αλλά είμαι πάρα πολύ επιφυλακτικός για το ποσο δυσκολα σπάει.....(δε λέμε να γίνει κομμμάτια, φυσικά, αλλά να αποκτήσει ένα ωραιο ράγισμα)

Καλά για το τζαμάκι στο είπα οκ, συμφωνώ σε έναν βαθμό παρόλο που εγώ δεν βάζω ποτέ...στις θήκες είμαι αρνητικά κάθετος!!

Αυτα τα gorilla glass κλπ τα ακουω βερεσε, βασικά....

Αυτό ισχύει. Το γυαλί, όσο ενισχυμένο και να είναι, ανάλογα το που και από τι θα χτυπηθεί, ακόμη και στο ίδιο μέτρο δύναμης, μπορεί από το να μην πάθει τίποτα μέχρι και να γίνει θρύψαλα.

Απορώ που βγήκε και είδηση πως το αλουμίνιο γρατζουνιέται εύκολα. Όταν ξεκίνησαν με το ατσάλι, αυτό και η ανθεκτικότητα σε παραμορφώσεις μετά από πτώσεις ήταν τα key points και εν αντιθέσει με τα μαρκετινίστικα που αντιπαθώ με πάθος, είχαν βάση και πρακτική εφαρμογή.

Τιμές στο Αγγλικό Amazon (Τελικές τιμές μαζί με εκτελωνισμό)

Pro
256: 1.231
(από 1.349 ελλάδα)
512: 1.452 (από 1.599 ελλάδα)

Pro Max
256: 1.253€ (από 1.349 ελλάδα)
512: 1.555 (από 1.599 ελλάδα)
1 tb: 1.775 (από 2.019 ελλάδα)
2tb: 2.216 (από 2.549 ελλάδα)

Pro
256: 1.150€ (από 1.349 ελλάδα)
512: 1.356€ (από 1.599 ελλάδα)