[Επίσημο] iPhone 17 Pro | 17 Pro Max

Πανέμορφη η θήκη (πράσινη φυσικά ώστε μαζί με το περτικαλί να έχουμε το Halo look 🤣), αλλά από grip καμία σχέση με τη σιλικόνη, όπως φοβόμουν.

Το ωραίο είναι ότι επιτέλους έφτιαξαν τις διαστάσεις της ώστε να χαίρεσαι έστω και ελάχιστα το χρωματάκι όσο τη φοράει.

IMG_2117.jpeg

Πανέμορφη η θήκη (πράσινη φυσικά ώστε μαζί με το περτικαλί να έχουμε το Halo look 🤣), αλλά από grip καμία σχέση με τη σιλικόνη, όπως φοβόμουν.

Το ωραίο είναι ότι επιτέλους έφτιαξαν τις διαστάσεις της ώστε να χαίρεσαι έστω και ελάχιστα το χρωματάκι όσο τη φοράει.

View attachment 257913

1758299555016.png

Λοιπόν πήγα να δω από κοντά νέο iPhone μετά από πολλά χρόνια και μπορώ να πω ότι δε μου άρεσε καθόλου η νέα πλάτη, αναμενόμενο βέβαια. Το βάρος επίσης στο pro max είναι στα 230+ γραμμάρια και αν προσθέσεις και τη θήκη πάμε σε βάρος κανονικού τούβλου. Θα περιμένω να δω τι γίνεται στο θέμα με τις γρατσουνιές στο αλουμίνιο καθώς το demo έδειχνε κάπως ταλαιπωρημένο από την πρώτη μέρα. Το ίδιο αρνητική και η αίσθηση στο χέρι σε σύγκριση με το 15 pro max , δε νιώθεις ότι κρατάς μια πραγματικά premium συσκευή πλέον χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι προσεγμένη όπως όλα τα προϊόντα apple. Απλά δεν υπάρχει πλέον αυτό το κάτι. Για μένα καθαρό πισωγύρισμα στον τομέα σχεδίασης , υλικών,βάρους.

• Like
Reactions: karamela
Λοιπόν πήγα να δω από κοντά νέο iPhone μετά από πολλά χρόνια και μπορώ να πω ότι δε μου άρεσε καθόλου η νέα πλάτη, αναμενόμενο βέβαια. Το βάρος επίσης στο pro max είναι στα 230+ γραμμάρια και αν προσθέσεις και τη θήκη πάμε σε βάρος κανονικού τούβλου. Θα περιμένω να δω τι γίνεται στο θέμα με τις γρατσουνιές στο αλουμίνιο καθώς το demo έδειχνε κάπως ταλαιπωρημένο από την πρώτη μέρα. Το ίδιο αρνητική και η αίσθηση στο χέρι σε σύγκριση με το 15 pro max , δε νιώθεις ότι κρατάς μια πραγματικά premium συσκευή πλέον χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι προσεγμένη όπως όλα τα προϊόντα apple. Απλά δεν υπάρχει πλέον αυτό το κάτι. Για μένα καθαρό πισωγύρισμα στον τομέα σχεδίασης , υλικών,βάρους.
Τους χτύπησε αλύπητα η Snapdragon και για να μην μείνουν πίσω σε δύναμη τον ζορισαν στα άκρα τον επεξεργαστή και για να το σηκώνει το σασί το γύρισαν στο αλουμίνιο, ανέβασαν βάρος με υλικά για καλύτερη ψύξη κλπ. Σε συνδιασμό με το αποτυχημένο design έδεσε το γλυκό. Ας ελπίσουμε του χρόνου να επανέλθουν στον σωστό δρόμο. Εγώ μετά τα σημερινά το πήρα απόφαση δεν θα τον πάρω φέτος, ή θα μείνω με το 16pro ή θα πάω στο Air έτσι για την αλλαγή.

καπου διαβασα δεν ξερω αν ηταν εδω οτι αν παρει καποιος το πορτοκαλι θα χασει σε μεταπωληση ...και η πλακα ριναι οτι τελικα το πορτοκαλι πουλαει σαν τρελλο

Sent from my iPhone using Tapatalk

καπου διαβασα δεν ξερω αν ηταν εδω οτι αν παρει καποιος το πορτοκαλι θα χασει σε μεταπωληση ...και η πλακα ριναι οτι τελικα το πορτοκαλι πουλαει σαν τρελλο

Προσωπικά την κωλοτούμπα την έκανα λόγω χρώματος. Από τότε που ξεκίνησαν να βγαίνουν χρωματάκια (νομίζω στο 11 Pro), περίμενα πότε θα βγάλει πορτοκαλί. Κι έτυχε τη μοναδική φορά που ήμουν καταλαγιασμένος ότι δε θα κάνω upgrade. Εντάξει, βοήθησε και η μεγαλύτερη μπαταρία, αλλά η κρίσιμη λεπτομέρεια ήταν το χρωματάκι :P

Σιγά μη χάσει, ανάρπαστο θα είναι. Εξάλλου, αν αγόραζα μεταχείρα, το πρώτο που θα κοιτούσα είναι κατάσταση/μπαταρία, το χρώμα θα ήταν δευτερεύον.

Και όμως, το χρώμα έχει σημασία στη μετάπωληση. Από τη δική μου εμπειρία πιο εύκολα φεύγουν τα σκουρόχρωμα και λιγότερο εύκολα τα πιο έντονα χρώματα.

• Like
Reactions: karamela
Και όμως, το χρώμα έχει σημασία στη μετάπωληση. Από τη δική μου εμπειρία πιο εύκολα φεύγουν τα σκουρόχρωμα και λιγότερο εύκολα τα πιο έντονα χρώματα.

Ναι έχει αλλά από τις έως τώρα παραγγελίες βλέπουμε ότι το περτικαλι πουλάει σάν ζεστό ψωμί

Correlation is not causation. Το τεράστιο ( :D) δείγμα σου επίσης μάλλον δεν αρκεί για συμπεράσματα.

Ναι έχει αλλά από τις έως τώρα παραγγελίες βλέπουμε ότι το περτικαλι πουλάει σάν ζεστό ψωμί

Θα πουλήσει σίγουρα καλά. Δεν ξέρω όμως αν «κουράσει» σαν χρώμα με τον καιρό.

• Like
Reactions: vadergr

Όπως πουλούσε και το ροζ , το χρυσό , κλπ.
Πουλάνε αρχικά καθώς υπάρχει το hype του νέου χρώματος αλλά μετά ξεχνιούνται και δεν είναι στην πρώτη επιλογή των αγοραστών μεταχειρισμένων…

To μόνο που με χαλάει στο πορτοκαλί συγκεκριμένα είναι ότι κάνει μπαμ πως είναι "το καινούριο". Οπότε εκεί που στα meetings το άφηνα με την πλάτη πάνω για να μη μου αποσπά την προσοχή, τώρα θα κάνω το ανάποδο.

Εδώ οι διαφορές χωρητικότητας των μπαταριών των εκδόσεων με SIM με αυτές χωρίς. Στο 17 pro η διαφορά στη χωρητικότητα της μπαταρίας αγγίζει το 19% οπότε μεγάλη προσοχή τι διαβάζετε στα reviews που κάνουν battery test.

Η μπαταρία στο Air είναι πραγματικά αστεία και νομίζω θα είναι το χειρότερο iPhone σε αυτονομία των τελευταίων ετών , ειδικά όταν φοράει το pro chip.

Πάντως πως έχουν καταφέρει να φτάσουν στα 230+ γραμμάρια και ακόμα δεν καταφέρνουν να χωρέσουν μια μπαταρία 5000mAh χωρίς να πετσοκόψουν features όπως η φυσική SIM είναι άξιο απορίας.

Πάντως πως έχουν καταφέρει να φτάσουν στα 230+ γραμμάρια και ακόμα δεν καταφέρνουν να χωρέσουν μια μπαταρία 5000mAh χωρίς να πετσοκόψουν features όπως η φυσική SIM είναι άξιο απορίας.

Σιγά την τραγωδία όμως...:)

Σιγά την τραγωδία όμως...:)

Ας μην ξαναμπούμε στην ίδια άσκοπη κουβέντα φίλε μου. Είτε το θέλουμε είτε όχι είναι ένα standard feature ΟΛΩΝ των κινητών τηλεφώνων.

Εντάξει είναι άλλο το μέγεθος της Apple σήμερα, και υπάρχουν μέτοχοι κλπ. Δεν μπορούν έτσι να κόψουν την sim και να χαντακωσουν το προϊόν τους με τις μεγαλύτερες πωλήσεις…γιατί κακά τα ψέματα, τα χοντρά φράγκα στην Apple έρχονται από τα iPhones και τις προμήθειες από τα Apps που αγοράζουν οι χρήστες για αυτά. Η παγκόσμια αγορά δεν είναι έτοιμη ακόμα για να φύγει η φυσική sim…δες μόνο τι προβλήματα θα δημιουργήσει στην Ελλάδα που είμαστε 10 χρόνια πίσω όπως και σε άλλες χώρες ανάλογου βεληνεκούς…δεν είναι χαζοί στην Apple τα βλέπουν αυτά…θα το κάνουν κάποια στιγμή αλλά όταν η παγκοσμια αγορά και οι providers θα είναι έτοιμοι για αυτή την αλλαγή.
Μην εισαι σίγουρος...αλλαζουν οι εποχες (και ο ανταγωνισμός).....

Κι όμως, αν το καλοσκεφτείτε, αυτό που έκανε ο Jobs με την κατάργηση πχ του serial port ήταν ακόμα πιο τολμηρό. Γιατί, σε αντίθεση τώρα που υπάρχουν κάποιες μικρές γκρίνιες σε χώρες όπως η Κίνα, (γιατί οι Ελλάδες δε μετράνε ως αγορά, κακά τα ψέμματα) τότε κατάφερε και εξόργισε πρακτικά ολόκληρο το κοινό του (που ήταν τότε κατά 90% επαγγελματικό, οι πιο hardcore γραφίστες/κινηματογραφιστές/μουσικοί) αναγκάζοντάς τους να επενδύσουν από το πουθενά σε καινούρια περιφερειακά. Όμως, ήταν οραματιστής, και πραγματικά άλλαξε το κομπιουτερικό σύμπαν με αυτό. Πιστεύω και τώρα θα το' κανε. Θα έτρωγε πολλαπλάσια γκρίνια ίσως, αλλά θα το'κανε. Κι ακριβώς επειδή η εταιρεία έχει το μέγεθος που έχει, θα τρέχανε όλοι οι υπόλοιποι να προλάβουν.