[Επίσημο] iPhone 4S

To facetime & το siri φούσκα;;; Αχ βρε Φρανκι, κρατα τουλάχιστον τα προσχήματα... Ειπαμε να είσαι hateboy αλλα εσύ εδώ εκτίθεσαι... :p

Φούσκες και από τις μεγάλες μάλιστα... και δεν είμαι hateboy επειδή μιλάω ξεκάθαρα.
Αν δεν ήταν φούσκα το facetime θα το είχα ήδη στο WINDOWS PC μου.
Άλλα μάλλον SKYPE έχουν ΟΛΟΙ WIN-ANDROID- IPHONE..... case closed.

Οσο για το SIRI, ε οχι να σκέφτομαι σα ΡΟΜΠΟΤ πως θα συντάξω μια πρόταση για να με καταλάβει το SIRI και μάλιστα στα αγγλικά επειδη βαριέμαι πλέον ΚΑΙ να χαϊδεύω την οθόνη. Ο πρώτος που θα φτιάξει Mindreader θα ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ!!!! αλλα φωνητικές εντολες???????

Ως συνηθως οι 2 ακρες....

Το Facetime προφανως ειναι φουσκα.

Το fifi (:p) ακουγεται καλο αλλα θα δουμε...(οι Αγγλοφωνες, οχι εμεις δυστυχως....)

Για την καλυτερη αυτονομία ρε Τακη, εισαι σίγουρος; (I mean dual core -> μεγαλυτερη καταναλωση συνηθως).

Για τα περι οθόνης, μεγέθους, design, OS κλπ μην λεμε τα προφανη: Η Apple ειναι απλως μπροστά.

512 μνημη? τι να το κανω τον Α5.εστω και να ειναι πιο γρηγοροσ απο το sgs2 που απο οτι ειδα δεν ειναι.....
4g? εδω δεν εχουμε 3g στην ελλαδα..το 4g ειναι το θεμα? νεα καμερα? 8Mp εχουν εδω και ενα χρονο καμια 10ρια τηλεφ.
λειτουργικο? για προσπαθησε να στηλεις μια απλη φωτογραφια στο τηλεφ του κολητου σου που δεν ειναι apple και ελα ξαναπες μου.
siri? ναι..δε λεω...αρκει να εξερεις πολυ καλα αγγλικα και να μηλας καθε μερα στο τηλεφωνο σου σε ξενη γλωσσα.

αλλο...?

Σοβαρα τώρα, σου είναι δύσκολο να καταλάβεις ότι σκέτα specs δεν λένε τίποτα αν δεν έχει γινει σωστη υλοποίηση; Τι να κάνεις το 1gb μνήμης αν το λειτουργικό σου δεν την διαχειρίζεται σωστά;
Επισης, είναι τόσο δύσκολο να κατανοήσεις ότι ο αριθμός των μεγαπιξελ σε μια κάμερα δεν λέει τίποτα από μονος του; Σημασια έχει να δούμε ποσο καλες φωτό βγάζει σε σχέση με τον ανταγωνισμό!
Φωτογραφιες στέλνεις πανεύκολα μέσω email ή mms, δεν καταλαβαίνω τι εννοείς.
Siri θα βγει και στα Ελληνικα κάποια στιγμή ελπίζω.

Τι άλλο να σου πω...

Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 4S

Οσο για το SIRI, ε οχι να σκέφτομαι σα ΡΟΜΠΟΤ πως θα συντάξω μια πρόταση για να με καταλάβει το SIRI και μάλιστα στα αγγλικά επειδη βαριέμαι πλέον ΚΑΙ να χαϊδεύω την οθόνη.
Σωστος ο Φρα!

Ελεος ρε σεις, εχουμε καταντησει ζελε πλεον.

Να βαριόμαστε να χαιδέψουμε μια οθόνη;

Έλεος δλδ....

ΟΚ ΟΚ ξερω οτι υπαρχει και αντίλογος αλλα το βλεπω (και) απο μια πιο φιλοσοφημένη (Κούλη σκάσε! :p) πλευρά το θέμα.

Μπορεί ο Φρας να ειναι κολλημένος σε πολλά (:p) αλλα πολύ θα θελα να χανε περισσότεροι τις ''ευαισθησίες'' του σε μερικά θεματάκια...

(σορρυ Φρα, εχω δώσει τόσες πάσες στον Τακη με αυτο το post που θα μας σούρνει οσα δεν μπορείς να φανταστείς για κανα 3μηνο πλεον :p :p :p)

Φούσκες και από τις μεγάλες μάλιστα... και δεν είμαι hateboy επειδή μιλάω ξεκάθαρα.
Αν δεν ήταν φούσκα το facetime θα το είχα ήδη στο WINDOWS PC μου.
Άλλα μάλλον SKYPE έχουν ΟΛΟΙ WIN-ANDROID- IPHONE..... case closed.

Οσο για το SIRI, ε οχι να σκέφτομαι σα ΡΟΜΠΟΤ πως θα συντάξω μια πρόταση για να με καταλάβει το SIRI και μάλιστα στα αγγλικά επειδη βαριέμαι πλέον ΚΑΙ να χαϊδεύω την οθόνη. Ο πρώτος που θα φτιάξει Mindreader θα ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ!!!! αλλα φωνητικές εντολες???????

Επειδη προφανώς δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτε το facetime, είναι λογικό να γραφεις και κοτσάνες δεδομένης της αντιπάθειας σου για την apple.
Το Facetime έχει την ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΙΚΟΝΑΣ -ΗΧΟΥ σε video conference σε σχέση με τον ανταγωνισμό (πχ Skype). Period
Και είναι proprietary technology της apple, οποτε γιαυτο δεν το βλέπεις στο pc σου παρα μονο στο Apple οικοσύστημα..
Το χρησιμοποιώ πολύ συχνά με τους φίλους μου από το εξωτερικό και σε πληροφορώ ότι έχει μεγάλη διαφορα από το skype.

Γενικως, θεωρώ τραγικό να κράζουμε κάτι χωρίς να το έχουμε δοκιμάσει...

Απάντηση: Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 4S

Σωστος ο Φρα!

Ελεος ρε σεις, εχουμε καταντησει ζελε πλεον.

Να βαριόμαστε να χαιδέψουμε μια οθόνη;

Έλεος δλδ....

ΟΚ ΟΚ ξερω οτι υπαρχει και αντίλογος αλλα το βλεπω (και) απο μια πιο φιλοσοφημένη (Κούλη σκάσε! :p) πλευρά το θέμα.

Μπορεί ο Φρας να ειναι κολλημένος σε πολλά (:p) αλλα πολύ θα θελα να χανε περισσότεροι τις ''ευαισθησίες'' του σε μερικά θεματάκια...

(σορρυ Φρα, εχω δώσει τόσες πάσες στον Τακη με αυτο το post που θα μας σούρνει οσα δεν μπορείς να φανταστείς κανα 3μηνο τώρα :p :p :p)

Εγω πάντως βρίσκω πολύ χρήσιμο το siri.
Θα του λέω " Call Roulis and tell him to go to hell every five seconds"

:p

Σοβαρα τώρα, σου είναι δύσκολο να καταλάβεις ότι σκέτα specs δεν λένε τίποτα αν δεν έχει γινει σωστη υλοποίηση; Τι να κάνεις το 1gb μνήμης αν το λειτουργικό σου δεν την διαχειρίζεται σωστά;
Επισης, είναι τόσο δύσκολο να κατανοήσεις ότι ο αριθμός των μεγαπιξελ σε μια κάμερα δεν λέει τίποτα από μονος του; Σημασια έχει να δούμε ποσο καλες φωτό βγάζει σε σχέση με τον ανταγωνισμό!
Φωτογραφιες στέλνεις πανεύκολα μέσω email ή mms, δεν καταλαβαίνω τι εννοείς.
Siri θα βγει και στα Ελληνικα κάποια στιγμή ελπίζω.

Τι άλλο να σου πω...

φυσικα και σκετα Specs δε λεεν τιποτα..αυτο λεω και εγω,,,πρεπει πρωτα να δεις τι γινεται στην πρταξη..και επειδη στην πραξη δεν ξερει κανεις τι γινεται βασιζομαι στις ανακοινωσεις και στο ντορο για το νεο Iphone που μονο νεο δεν ειναι.
αν δεις τι ξοδευει ενα τηλεφ για να λειτουργησει οπως και καθε pc στο θεμα της ταχυτητας ειναι η Ram... τον επεξεργατη τον θες οταν τρεχεις για παραδειγμα photoshop η κανεις μετατροπες video και τετοια.
δηλαδη για να στηλεις μια φωτο οταν εισαι καπου εκτος σπιτιου για σενα ειναι προτημοτερο να συνδεθεις στο ιντερνετ και να στηλεις mail η να στηλεις mms και να χρεωθεις για κατι που ολοι οι αλλοι κατασκευαστες το κανουν εδω και χροοονια τζαμα και μεσα σε 2 sec....ok...dekto

Επειδη προφανώς δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτε το facetime, είναι λογικό να γραφεις και κοτσάνες δεδομένης της αντιπάθειας σου για την apple.
Το Facetime έχει την ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΙΚΟΝΑΣ -ΗΧΟΥ σε video conference σε σχέση με τον ανταγωνισμό (πχ Skype). Period
Και είναι proprietary technology της apple, οπότε γι αυτο δεν το βλέπεις στο pc σου παρα μονο στο Apple οικοσύστημα..
Το χρησιμοποιώ πολύ συχνά με τους φίλους μου από το εξωτερικό και σε πληροφορώ ότι έχει μεγάλη διαφορα από το skype.

Γενικως, θεωρώ τραγικό να κράζουμε κάτι χωρίς να το έχουμε δοκιμάσει...

Τι να την κάνω την Ποιότητα όταν ΔΕΝ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΕΙ ΚΑΝΕΙΣ????????
ολοι skype εχουν, τουλάχιστον ΟΣΟΙ θέλουν videochat. Είχε εξάλλου 1.5 έτος προθεσμία να μπει στη ζωή μας άλλα απέτυχε.
Kαι μάλιστα το skype μπορείς να το έχεις παντού σε κάθε πλατφόρμα και δε κοστίζει υπέρογκο mac- εξοπλισμό η εξαπλωση ορίζει τον νικητη...δυστυχώς η ευτυχώς.

το Siri θα ΜΠΟΡΟΥΣΕ να ήταν χρήσιμο με τα σημερινά δεδομένα ΜΟΝΟ σε οδηγούς και μόνο ΥΠΟ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ (οτι δουλεύει σωστά ΚΑΙ με ambient θόρυβο και ότι δε σε κάνει να νιώθεις μετανάστης στον τόπο σου).

Last edited:
φυσικα και σκετα Specs δε λεεν τιποτα..αυτο λεω και εγω,,,πρεπει πρωτα να δεις τι γινεται στην πρταξη..και επειδη στην πραξη δεν ξερει κανεις τι γινεται βασιζομαι στις ανακοινωσεις και στο ντορο για το νεο Iphone που μονο νεο δεν ειναι.
αν δεις τι ξοδευει ενα τηλεφ για να λειτουργησει οπως και καθε pc στο θεμα της ταχυτητας ειναι η Ram... τον επεξεργατη τον θες οταν τρεχεις για παραδειγμα photoshop η κανεις μετατροπες video και τετοια.
δηλαδη για να στηλεις μια φωτο οταν εισαι καπου εκτος σπιτιου για σενα ειναι προτημοτερο να συνδεθεις στο ιντερνετ και να στηλεις mail η να στηλεις mms και να χρεωθεις για κατι που ολοι οι αλλοι κατασκευαστες το κανουν εδω και χροοονια τζαμα και μεσα σε 2 sec....ok...dekto

Μιλας για το blutooth προφανώς.. Οκ, αυτό είναι κόλλημα της apple το οποιο παρακάμπτεται εύκολα με πολλές εφαρμογές που κυκλοφορούν.
Παντως, μεταξύ συσκευών apple δεν τίθεται θέμα επικοινωνίας. Και φυσικά, το να στείλω μια φωτό μέσω email είναι γελοία εύκολο, ακόμα και από 3g.
Παντως, αυτό που λέω είναι το εξης: ας το δουμε από κοντα και μετά αν δεν είναι όπως τα υποσχέθηκαν, ας το κράξουμε...
Η apple όμως είναι από τις λίγες εταιρίες που ότι τάζουν, ισχύει, οποτε είμαι αισιόδοξος..

Last edited:
Τι να την κάνω την Ποιότητα όταν ΔΕΝ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΕΙ ΚΑΝΕΙΣ????????
ολοι skype εχουν, τουλάχιστον ΟΣΟΙ θέλουν videochat. Είχε εξάλλου 1.5 έτος προθεσμία να μπει στη ζωή μας άλλα απέτυχε.
και μάλιστα μπορείς να το έχεις παντού σε κάθε πλατφόρμα και δε κοστίζει υπέρογκο mac- εξοπλισμό.

το Siri θα ΜΠΟΡΟΥΣΕ να ήταν χρήσιμο με τα σημερινά δεδομένα ΜΟΝΟ σε οδηγούς και μόνο ΥΠΟ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ (οτι δουλεύει σωστά ΚΑΙ με ambient θόρυβο και ότι δε σε κάνει να νιώθεις μετανάστης στον τόπο σου).

Δεν το χρησιμοποιεί κανεις ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ σου... Εμενα, οι περισσότεροι φίλοι μου έχουν iphone/ipad/ipod touch οποτε... -bye-
Και μην ξεχνάς ότι το iphone 4 είναι το ν.1 smartphone σε πωλήσεις στον κόσμο..

Δεν το χρησιμοποιεί κανεις ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ σου... Εμενα, οι περισσότεροι φίλοι μου έχουν iphone/ipad/ipod touch οποτε... -bye-
Και μην ξεχνάς ότι το iphone 4 είναι το ν.1 smartphone σε πωλήσεις στον κόσμο..

έχω πολλούς διαφορετικούς κύκλους και συναναστρέφομαι με πάρα πολύ κόσμο και πραγματικά και διαδικτυακά.... αλλά τα αποτελέσματα δείχνουν SKYPE και πάλι....

Νο1 στο 5% του marketshare, great!!!! ε και?

Όλος ο κόσμος έχει απογοητευτεί και εδώ υμνούμε το SIRI.... :bigcry:

Για την καλυτερη αυτονομία ρε Τακη, εισαι σίγουρος; (I mean dual core -> μεγαλυτερη καταναλωση συνηθως).

Αν είναι νεότερη γενιά … δεν ισχύει απαραίτητα αυτό που λες.
Το άνω όριο κατανάλωσης είναι το ίδιο σε όλα αυτά τα chip συνήθως.
Αλλά με μικρότερη λιθογραφία επιτυγχάνουμε μεγαλύτερη απόδοση / watt.
Κάπου εκεί παίζει η μπαλα κάθε χρόνο… είναι ένας αγώνας… συμηκρινση και μεγαλήτερες επιδώσεις στην ίδια κατανάλωση.

Ενώ φυσικά όσο περνά ο καιρός όλο και καλύτερα διαχειρίζονται την ενέργεια τα τσιπ πέφτοντας πιο συχνά σε ύπνο, ή κάνοντας το κόλπο της πάπιας, που κοιμάται με το ένα μάτι ανοιχτό.

Μιλας για το blutooth προφανώς.. Οκ, αυτό είναι κόλλημα της apple το οποιο παρακάμπτεται εύκολα με πολλές εφαρμογές που κυκλοφορούν.
Παντως, μεταξύ συσκευών apple δεν τίθεται θέμα επικοινωνίας. Και φυσικά, το να στείλω μια φωτό μέσω email είναι γελοία εύκολο, ακόμα και από 3g.
Παντως, αυτό που λέω είναι το εξης: ας το δουμε από κοντα και μετά αν δεν είναι όπως τα υποσχέθηκαν, ας το κράξουμε...
Η apple όμως είναι από τις λίγες εταιρίες που ότι τάζουν, ισχύει, οποτε είμαι αισιόδοξος..

ναι το bloutooth εννοω..εγω με το 3gs που ειχα ποτε δεν μπορεσα να στειλω τιποτα σε αλλη apple συσκευη...και στο κατω κατω..δεν εχουν ολοι apple..parakamptetai οταν το σπασεις...μα γιατι πρεπει να τα κανω ολα αυτα...? 3g kai mms σε χρεωνουνε..!!
συμφωνω..να το δουμε...αλλα με τοσο ντορο και αναμονη..τοθλχιστον σε επιπεδο marketing...ειναι τεραστια πατατα..ολοι περιμενανε κατι καινουργιο..γιαυτο

Αν είναι νεότερη γενιά … δεν ισχύει απαραίτητα αυτό που λες.
Το άνω όριο κατανάλωσης είναι το ίδιο σε όλα αυτά τα chip συνήθως.
Γι αυτο εγραψα ''συνηθως''

ή κάνοντας το κόλπο της πάπιας, που κοιμάται με το ένα μάτι ανοιχτό.
Σε ποιον από τους 2 αναφέρεσαι; Στον Τάκη ή στον Φρα.Πε.; :p

Ναι αξιζει (για μενα) , γιατι του χρονου που θα βγει το 5, το δικο μας 4αρι, δε θα πιανει πολλα και αρα θα χασεις 200-300 ευρω.
Εγω το βλεπω σαν επενδυση... οχι λογω specs κλπ.

Φυσικα , μεχρι του χρονου μπορει να μην εχουμε να φαμε... οποτε η συζητηση αποκτα σουρεαλιστικο ενδιαφερον !-bye-

δεν πειράζει αν έχουμε να φάμε αλλά σωστά το θέτεις περί μεταβατικής αξίας από το 4S στο 5

άμα το βλέπεις σαν επένδυση..και βάζεις τον παράγοντα "αξία μεταπώλησης" το καταλαβαίνω...αλλιώς δεν...

εντάξει επένδυση είναι παρατραβηγμένο για μένα
αλλά λογικά όταν είναι να βγεί το 5 το απλό 4 δεν θα μπορεί να τρέχει το ios5 με τις αναβαθμίσεις που θα τρέχει μέχρι του χρόνου .........καλά να μαστε:music-smiley-005:

Απιστευτο.. αλλα το iphone 4S εχει τον νεο σενσορα της Omnivision ικανη για 4K 4:3 Video !!!

φυσικα , μιας και τραβα 16/9 βιντεο η αναλυση "πεφτει" στα 3Κ, και κατοπιν , λογω του image stabilization , στα 2K...

http://www.eoshd.com/content/4362/iphone-4s-camera-sensor-actually-capable-of-4k-24p-video

Features

1.4 µm OmniBSI-2 technology
2/4-lane MIPI serial output interface
Support scalar, 2x2 binning, re-sampling filter
Supports alternate row HDR timing
Embedded 4K bits one-time programmable (OTP) memory
Context switching
Image quality controls: 2D-DPC and lens shading correction
Automatic black level calibration (ABLC)

Programmable controls for frame rate, mirror and flip, cropping, windowing, and scaling
Supports horizontal and vertical subsampling
Supports images sizes: 8 MP, 6 MP, EIS1080p, 1080p, EIS720p, EISQ 1080p, Q1080p, EISVGA, VGA, QVGA, etc.
Standard serial SCCB interface
Two on-chip phase lock loop (PLL)
Programmable I/O drive capability
Built-in 1.2V regulator for core
Built-in temperature sensor

Last edited:
επισης λογω του μεγεθους του αισθητηρα και του ανοιχτου διαφραγματος , μπορεις (με λιγη προσπαθεια) να παρεις εικονα που να μοιαζει με DSLR (blurred backgound)!

attachment.php

Ισως με το iphone 5, να πεταξω τη NEX!:grinning-smiley-043

http://www.apple.com/iphone/built-in-apps/camera.html

Attachments

• camera_optics.jpg
    camera_optics.jpg
    42.6 KB · Views: 169
Last edited: