[Επίσημο] iPhone 5

Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5

Γιαννη μου κανει εντύπωση που δεν βλέπεις ποσο επιτηδευμένα εχουν τοποθετήσει το πράσινο τοξο στο i4 και πως στο S2…
Στο ένα το τοξο πιανει το μπουτον ενώ στο άλλο το εχουν κανει μικροτερο ώστε να μην το καλυπτει η ακτίνα…
Στο i5 φανταζεσαι πως θα βαζανε το τοξο συμφωμα με αυτό που λενε μελετη;;
Δεν προκειται για αναλυση που διεκδικει δάφνες αντικειμενικότητας

Αν τα χερια σου είναι τοσο μικρα όπως υποστιριζεις τοτε δεν θα μπορέσεις να λειτουργήσεις ουτε το i5 ( πραγμα που δεν το πιστευω με τίποτα)

Σου ευχομαι να το αγοράσεις και να ριξεις μια μούντζα στο διαφημιστικό τμήμα της apple που μας κανει κατήχηση περι σωστού μεγέθους.

This is thumb… :a0210:

Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5

Αντρεα, παντως εχεις τεραστιο αντίχειρα! :p

To θεμα το είχαν αναλυσει παλαιοτερα εδω:
iPhone-vs-Galaxy-SII.jpg

http://www.androidauthority.com/why...5-inch-displays-and-probably-wont-ever-30895/

"But, try performing those tasks with phones whose display measures at least 4 inches diagonally. While you can comfortably tap away within the range of your thumb’s reach, there will certainly be remote buttons and whatnot that will have you fidget with your hand–which risks your phone’s falling to the ground. You have no choice but to use your other hand instead. That is what makes large screens ultimately useless, as shown in the image by Calling All Geeks."

Προσωπικά δεν εχω κανει συγκριτικες δοκιμες, αλλα οσες φορες έπιασα smartphone με μεγαλη οθόνη, το βρηκα αβολο στην χρήση...

αντιχειρα υαλοκαθαριστήρα πρωτη φορά βλέπω.....

H διαφορά στο μέγεθος των τόξων του διαγράμματος ''υαλοκαθαριστήρας'' οφείλεται στο διαφορετικό
πλάτος των συσκευών, ο αντίχειρας εννοείται ότι είναι ο ίδιος και στις δύο περιπτώσεις...
Επομένως στο i5 πάλι θα υπάρχει μια σχετική εργονομία μιας και με το τρέχον πλάτος η εμβέλεια
του αντίχειρα καλύπτει ολόκληρη την i4 συσκευή.

οπως ειπα και παραπανω, επιασα ο ιδιος (δεν μ ενδιαφερουν μονο οι μελετες) το S2 και δεν μου εκατσε καλα στο χερι.
Δεν αισθανομουν ανετα να το χειριζομαι , οπως με το Iphone (κυριως λογο πλατους).
Δεν ειπα οτι υπαρχει σωστο και λαθος... ΕΓΩ δεν θα ηθελα ενα τηλεφωνο που να μη μπορω να το χειριζομαι ανετεα.

Οποιος αλλος μπορει και θελει , κανενα προβλημα.

Δεν μιλαω φυσικα για το S3 , ουτε για γυναικες με νορμαλ χερια .... :grinning-smiley-043

H διαφορά στο μέγεθος των τόξων του διαγράμματος ''υαλοκαθαριστήρας'' οφείλεται στο διαφορετικό
πλάτος των συσκευών, ο αντίχειρας εννοείται ότι είναι ο ίδιος και στις δύο περιπτώσεις...
Επομένως στο i5 πάλι θα υπάρχει μια σχετική εργονομία μιας και με το τρέχον πλάτος η εμβέλεια
του αντίχειρα καλύπτει ολόκληρη την i4 συσκευή.

Μετα απο ενα γρηγορο τεστακι που εκανα με πολυ μικροτερο κινητο... διαφωνώ
Το διαφορετικό πλάτος δεν μπορεί να επηρεάσει την κίνηση του αντίχειρα .

Βγήκε το update για το itunes 10.7, έτσι ώστε να υποδεχτούν οι συσκευές μας το ios 6.

Θεμελιωδεις νομοι της φυσικης (και της λογικης) αντιβαινουν με την παραπανω προταση.

θεμελιώδης προσπάθεια δείχνει πως αν κρατήσω το iphone στο πλάι, μπορώ και πάλι με τον αντίχειρα να καλύψω όλη την οθόνη με σχετική άνεση...

Θεμελιωδεις νομοι της φυσικης (και της λογικης) αντιβαινουν με την παραπανω προταση.
Απίστευτα πράγματα.
Πιάσε σε παρακαλώ με το χέρι σου δύο κινητά διαφορετικού πλάτους και αν θες τα ξαναλέμε.
Δεν έχω να συμπληρώσω κάτι παραπάνω ( εκτός του ότι έχω παράλογο αντίχειρα)

Last edited:
Και φυσικά έχω δει ουκ ολίγες φορές κόσμο με iPhone να χρησιμοποιεί και τα δυό χέρια. Μόνο για να πάρεις τηλέφωνο είναι το ένα χέρι. Ποιός σερφάρει , στέλνει email ή παίζει με φωτό κλπ με το ένα χέρι; Πλάκα κάνουμε;

οποιος θέλει μεγάλη οθόνη, κάνει συμβιβασμό και χρησιμοποιεί και δέυτερο χέρι πιό πολλές φορές. Πάντως η πόρωση της μεγάλης οθόνης κάνει ακόμα και τις γυναίκες να ξεχνάνε το ένα χέρι: πήρε και η σύζυγος S3 . Για ρωτήστε την αν το αλλάζει με το iPhone που είχε.......

H διαφορα Τασο, ειναι πως το iphone μπορεις να το χειριστεις με το ενα χέρι και για αλλα πραγματα εκτος τηλεφωνου.. Το samsung δεν μπορεις.
Προσωπικα το χρησιμοποιω συχνά με το ενα χερι οταν ειμαι στο τρένο όρθιος.

Η αλήθεια ειναι ότι στο iPhone κανεις πολλά με το το ένα χερι (email, photos κλπ)

Φυσικά και λίγο πιο φαρδύ να ήταν πάλι ΟΚ θα ήταν.

Το Samsung δεν το εχω δοκιμασει με το ενα χέρι για να ξέρω.

Σε 2 χρονια που η Apple θα φαρδύνει την οθόνη θα τα πούμε.

Δεν νομίζω οτι θα φαρδύνουν το τηλέφωνο, το πολυ να μεγαλωσουν την οθονη σε υψος εντός των ιδιων διαστάσεων. Θα δείξει..

Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5

Δεν νομίζω οτι θα φαρδύνουν το τηλέφωνο, το πολυ να μεγαλωσουν την οθονη σε υψος εντός των ιδιων διαστάσεων. Θα δείξει..
lol, σαν τα αστεια που βγηκαν στο net;

Σιγα μη το κανουν 21/9.

Προφανως θα το φαρδύνουν, τους παίρνει και αυτό ειναι και το λογικό.

Απλως τωρα ακόμα τους παίρνει να το παιξουν το επιχειρημα του φαρδους.

Σε λιγο καιρό προφανως θα ακολουθησουν.

Τα ιδια οπως με την αναλυση παλιότερα.

Ειπαμε, με το σταγανόμετρο / ξεζούμισμα (όπως όλες οι εταιρίες αλλωστε).

Κοινη λογική ειναι αυτα, οχι καμια φιλοσοφια.

Ρε Συριε, το "προφανως" σου μου αρέσει! :p
Αν ηταν τοσο προφανές, θα το ειχαν κανει εδω και καιρο. Υπαρχουν θέματα εργονομιας, τα οποια για αλλες εταιριες ειναι αδιαφορα, οχι ομως για την apple.
Αλλωστε, αν ήθελε, θα ακολουθουσε την λογικη "παντοφλας" πολυ εύκολα, τα κοστη ειναι γελοια σε αυτο το επίπεδο.
Τεσπα, εδω θα ειμαστε σε μερικα χρονια να δουμε..