[Επίσημο] iPhone 5

Εχουμε απαντησει σχεδον σε ολα αυτα που αναφερεις...
αν εχεις την υπομονη να διαβασεις τις απαντησεις μας, θα δεις οτι κανεις δεν ειπε "και τι εγινε .... "

Νομίζω ότι δεν επικεντρώθηκες στο ζουμί...
Μου φαίνεται αδιαννόητο στο thread για το iphone 5 του AVCLUB.gr να γίνεται κουβέντα του στυλ "και τι έγινε που γδέρνεται, και τι έγινε που οι χάρτες είναι νηπιακού επιπέδου" κτλ. Δεν γνωρίζω τα άτομα εδω μέσα ιδιαιτερα, αλλά περιμένω κατι πιο εποικοδομιτικό απο παιδιά που ασχολούνται με την τεχνολογία και είναι σε ένα τέτοιο forum και δεν καταλαβαινω τελικά τι έχει κάνει η Apple σε όλους αυτούς. Άτόμα που θα δώσουν 200-1000 ευρω για ένα καλώδιο για να ακούσουν την λεπτομέρεια στον ήχο ξαφνικά σε ότι έχει να κάνει με ένα κινητό να δικαιολογούν τα πάντα.
Καζούρα έχω κάνει, βλακειες έχω γράψει και γω περι android vs iOS κτλ. αλλά το να δικαιολογούμε τα πάντα σε κάτι που δείχνει να μην έχει την ποιότητα που είχε ...μου χτυπάει άσχημα.

Σε άλλα forum το καταλαβαίνω, και είμαι και γω αντιστοιχα "κάφρος" ...αλλα όχι εδω...

Για τους χαρτες, ολοι εκφρασαμε την δυσαρεσκεια μας για το ποσο ανετοιμοι ειναι. Όμως διαβάζω πως υπαρχουν λόγοι που ωθησαν την apple σε αυτό: Ενας βασικός λόγος ειναι ότι η google δεν επετρεψε στην apple να βάλει turn by turn navigation στο google maps του IOS, οπως στο δικό της λειτουργικό, οποτε έπρεπε να βρει αλλη λυση για να μην μειονεκτει σε αυτον τον τομεα. Και επισης, λογω του πολεμου των εταιριών, δεν ειναι δυνατον να εξαρτασαι απο τον μεγαλυτερο σου ανταγωνιστή.
Τωρα, η "ύβρις" της apple ειναι πως πίστεψε πως ενα πολυπλοκο και ιδιαιτερα δυσκολο project οπως των χαρτων, θα το προωθουσε αναίμακτα. Ομως, δεδομενης της οικονομικής της δυναμης, των resources της αλλα και της τεραστιας βασης δεδομένων απο τους εκατομμύρια χρηστες της, πιθανολογω οτι σε συντομο χρονικό διαστημα, οι χαρτες της θα ειναι μια χαρα, διοτι απο τεχνικης άποψης η τεχνολογια που χρησιμοποιεί θεωρείται κορυφαια.
Τωρα, ειναι deal breaker το θεμα των χαρτων για καποιον που ενδιαφέρεται να αγορασει iphone? Θεωρώ πως σε καμια περίπτωση. Αυτο διοτι δεν ξερω ουτε ενα χρηστη iphone ή και android που να μην χρησιμοποιει ενα απο τα δεκαδες σοβαρα προγραμματα πλοηγησης που κυκλοφορουν στα app stores (οπως πχ το navigon, το sygic κλπ) τα οποια μαλιστα δεν χρειαζονται σύνδεση internet για το navigation αφου οι χαρτες ειναι φορτωμενοι ηδη. Και επιπλέον, εαν θελει να χρησιμοποιησει ενας χρηστης iphone τα google maps, δεν του απαγορεύεται. Η θα κατεβασει την εφαρμογη της google (μολις βγει) ή απλα δημιουργεί μια συντομευση της σελιδας του google maps στην επιφάνεια εργασιας του μεσω safari. Με λιγα λογια, γκρινιάζουμε για κάτι το οποιο δεν θα αλλάξει πολύ την καθημερινοτητα μας και με τον καιρο θα βελτιώνεται, ενω φυσικα παραμένει δωρεάν..

Τακη, η επιχειρηματολογια σου με συγκίνησε, ενα δακρυ κυλησε στο μάγουλο μου...

Δεν αντεχω, θα το παρω το 5 βρε κουτό...

:p

Η εμπειρια δεν αγοραζεται, αποκτιεται !
Πρεπει να τολμησεις καποια πρωτα βηματα και να μαθεις απο αυτα.
Δεν υπαρχει ευκολος δρομος.... ειδικα στο software.

Οσοι εχουν ασχοληθει εστω κι ελαχιστα με το προγραμματισμο, αυτο θα το ξερουν ηδη.

Στην Αθηνα που το εχω δοκιμασει αρκετα, δεν εχω βρει μεγαλες διαφορες απο το google maps, ουτε σημαντικες ατελειες.
Σιγουρα θα υπαρχουν , αλλα με το καιρο θα διορθωθουν.... και αλλωστε δεν υποχρεωσε κανεναν να χρησιμοποιησει τους δικους της χαρτες.

Αλλωστε για πλοηγηση , ακομη και προγραμματα επι πληρωμης , εχουν πολυ σημαντικες ελλειψεις....

Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5

.....
ΓΟΥΣΤΟ και καπέλο του καθενα που θα χαλάσει τα λεφτά του, αυτό που ενοχλεί είναι ότι προσβάλετε κάποιοι την νοημοσύνη μας και αδικείτε και τον εαυτό σας στην τελική.

που είναι το thanks button να το πατήσω 100 φορές ?
απλά +1000% και

respect.jpg

καλά μη λέμε ότι θέλουμε...

σιγά μην κάτσω να ανοίγω το κάθε πρόγραμμα gps αν θέλω να βρω κάτι στον χάρτη...

κάνουν 2 ώρες να φορτώσουν, αναζήτηση χάλι μαύρο κλπ...

ανοίγεις το google maps και σε δευτερόλεπτα έχει βρει και που είσαι και ότι ψάχνεις να βρεις...

τεράστιο fail στους χάρτες... γενικά όσο τους χρησιμοποίησα στο ipad, ένα μαύρο χάλι... αργούν να φορτώσουν και με wifi...

τραγικό...

to gps το ανοιγεις για να εχεις navigation, οχι χαρτες.

Και μαλλον πρεπει να δεις το wifi του σπιτιου σου... εμενα ειναι τοσο γρηγορο οσο ειναι και το google maps.
Και στην Αθηνα οπως ειπα, μονο fail δεν το λες.
Εγω δεν ειδα σχεδον καμια διαφορα....

οριστε και η αποδειξη...
Google Maps απο τη περιοχη μου.

google maps2.jpggoogle maps1.jpg

Αpple maps....

apple maps.jpgapple maps2.jpg

Oπως βλεπεις, οι χαρτες της apple , στην απλη απεικονηση, εχουν περισσοτερη λεπτομερεια.

Για ποια λεπτομέρεια λες, για το κολυμβητήριο?
Με πρώτη ματιά, λείπουν ονόματα δρόμων και κατευθύνσεις ->

καλά μη λέμε ότι θέλουμε...

σιγά μην κάτσω να ανοίγω το κάθε πρόγραμμα gps αν θέλω να βρω κάτι στον χάρτη...

κάνουν 2 ώρες να φορτώσουν, αναζήτηση χάλι μαύρο κλπ...

ανοίγεις το google maps και σε δευτερόλεπτα έχει βρει και που είσαι και ότι ψάχνεις να βρεις...

τεράστιο fail στους χάρτες... γενικά όσο τους χρησιμοποίησα στο ipad, ένα μαύρο χάλι... αργούν να φορτώσουν και με wifi...

τραγικό...

Εχεις συνειδητοποιήσει οτι μπορεις ακομα να δεις google maps έτσι; Και μαλιστα με ενα dedicated εικονιδιο στην επιφάνεια εργασίας;

photo.jpg

Κανεις δεν ειπε οτι δεν θελουν δουλεια..

Δεν λειπουν ονοματα , απλα το Apple maps τα δειχνει οταν τα χρειαστεις (οταν κανεις zoom) και οχι παντα , προφανως για λογους ευχρηστιας και καλυτερης απεικονησης (δεν σε αποσπα με ολα τα ονοματα , εκτος κι αν κανεις καποιο ζοομ σ αυτα).
Το εχω δοκιμασει ενα μηνα τωρα ,κι επαναλαμβανω δεν εχω βρει σημαντικες ελλειψεις, το αντιθετο μαλιστα (Αθηνα παντα).

Φυσικα κι εχει ελλειψεις, πχ δεν εχει σχεδον καθολου απεικονηση του χωριου μου, αλλα δε μπορω να κατηγορησω μια πρωτη εκδοση γι αυτο (χωριο με 20 κατοικους στο πουθενα).

Last edited:
Χμμμ… δε χρησιμοποιεί Openstreetmap έτσι ?
Εκεί είχα περάσει κάποιες περιοχές.

με τα παραπανω δε λεω οτι το apple maps ειναι καλυτερο , ουτε οτι καν πλησιαζει (σε πολλες περιοχες) το google maps.
Θυμηθειτε ομως πως ηταν το google maps οτων βγηκε, ηταν πολυ χειροτερο.

Τωρα βρισκεται στην ν-οστη εκδοση του, ενω το apple maps , μολις στη πρωτη.

με τα παραπανω δε λεω οτι το apple maps ειναι καλυτερο , ουτε οτι καν πλησιαζει (σε πολλες περιοχες) το google maps.
Θυμηθειτε ομως πως ηταν το google maps οτων βγηκε, ηταν πολυ χειροτερο.

Τωρα βρισκεται στην ν-οστη εκδοση του, ενω το apple maps , μολις στη πρωτη.

Ναι βρε , ρωτάω για να μαθαίνω.
Γενικά εάν υπάρχει και site για user-mapping , ακόμα καλύτερα, προσωπικά δε με πειράζει να περάσω και κάνα στενό της γειτονιάς μου.
Έχω κάνει αρκετές “αποστολές χαρτογράφησης” σε διάφορες πλατφόρμες :D