[Επίσημο] iPhone 5

Δημητρη, δεν ηθελα να στο πω αλλα φυρι φυρι το πας για infraction Παρασκευιατικα....:p :p :p

Το επιασα λιγο εδω σε λευκο στο Ανοβερο σε πολυκαταστημα.
Overall μου αρεσε σαν κατασκευη πολυ περισσοτερο απο το 4X οπως κ η μικρη του οθονη ειναι οτι πρεπει για μενα. Οσοι θελουν μεγαλη οθονη για κινητο θα απογοητευτουν ομως. Ειναι παναλαφρο η οθονη ομορφα χρωματα, αναλυση σουπερ και πολυ γρηγορο, αλλα το κουνησα κ μπαταρια οντως ηταν λασκα μεσα..
Γενικα θα το κοιταζα ανετα αλλα damned OS...ferrari απ εξω κ κινητηρα, μεσα το κοκπιτ σκαραβαιος κλασσικ.
Το δινουν μονο με συμβολαιο εδω οχι σκετη συσκευη (ακομα). Γρηγορα το αφησα κ πηγα στο note ii που εχει περισσοτερα να δει κανεις.

Σκαραβαιος το ios; :p
Αν ειναι αυτο το μονο αρνητικό που βρηκε ο φιλτατος Φραπε, ειμαστε σε καλο δρομο :p

έπαιξα κι εγώ μαζί του το σ/κ δίπλα-δίπλα με ένα 4s. κάνει εντύπωση το πόσο ελαφρύ είναι σε συνδιασμό με την μεγαλύτετρη οθόνη. βγάζει πολύ τον αέρα πολυτέλειας, είναι μια κλάση πάνω από όποιο κινητό κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή.
Overall ευχάριστη συσκευή. κατά τη γνώμη μου όποιος έχει 4s χάνει μόνο τη μεγάλη οθόνη σε σύγκριση με το 5. αν η αναβάθμιση μου κόστιζε 100-150 ευρώ θα το έκανα, για περισσότερα δεν θα το σκεφτόμουν.
Το iOS κατά τη γνώμη μου υπερέχει του android σε πολλά σημεία (πχ notifications, updates, apps με διαφημίσεις) αλλά η έλλειψη widgets, μετά από συμβίωση 2,5 χρόνων με htc sense, μου φάνηκε φοβερή απώλεια. το περιβάλλον του iPhone δείχνει μονότονο και υπερβολικά φτωχό.
off-topic: αν η google καταφέρει με κάποιο τρόπο και λύσει το θέμα των updates του android που είναι deal-breaker από μόνο του, νομίζω έχει κερδίσει την μάχη των OS

δε παιρνουν ολες οι συσκευες android τη τελευταια αναβαθμιση προφανως.... ελαχιστες μαλλον το κανουν.
Τουλαχιστον η apple δινει αναβαθμισεις σε iOS 6 ακομη και στο 3GS!

to ιΟΣ 6 εχει ηδη μπει στο 60% των συσκευων, ενω το 4.1.1 ζητημα να εχει μπει στο 15% ..... κατι λεει αυτο.

Προφανως εννοει το θεμα με τις νεες εκδοσεις του Android που η αναβαθμιση γινεται με τραγικα αργό αριθμο στις υπαρχουσες συσκευες.
Στον αντιποδα, διαβαζα χθες πως το IOS 6 εχει ήδη μπει σε πανω απο 60% των υπαρχόντων συσκευων σε ενα μονο μηνα απο τοτε που κυκλοφόρησε!

δε παιρνουν ολες οι συσκευες android τη τελευταια αναβαθμιση προφανως.... ελαχιστες μαλλον το κανουν.

to ιΟΣ 6 εχει ηδη μπει στο 60% των συσκευων, ενω το 4.1.1 ζητημα να εχει μπει στο 15% ..... κατι λεει αυτο.

Και έχει αχρηστέψει το 80% των συσκευών πριν του 4. Να τα λέμε όλα ε?

Ποιος το λεει αυτο ?
Μια χαρα τα παει το ios6 και σε παλιοτερες συσκευες.
Μπορει να υπαρχουν μικρα θεματα, αλλα γι αυτο βγαινουν αναβαθμισεις....

Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5

1. κάθε κατασκευαστής αποφασίζει κατά το δοκούν σε ποιές συσκευές θα δώσει update. και προκειμένου να προωθήσουν τα νέα τους τηλέφωνα, απαξιώνουν συσκευές 6 και 7 μηνών και τις αφήνουν ακόμα με το 2.3 ενώ οι αντίστοιχες νέες με χαμηλότερα specs έρχονται με ICS και πάνω. ειδικά η HTC είναι τραγική, μιλάμε για συσκευές των 400-600 ευρώ που μένουν χωρίς υποστήριξη 6 μήνες μετά την κυκλοφορία τους. όποιος δε είναι τυχερός και πάρει το update, το παίρνει 5-6 μήνες μετά την ανακοίνωση από τη google (εξαιρούνται τα nexus). Η apple είναι έτη φωτός μπροστά στον συγκεκριμένο τομέα.

2. τα notifications του iOS μου αρέσουν περισσότερο από τα αντίστοιχα του android. όταν άλλαξα από iphone σε android ήταν το πρώτο που μου έλλειψε. δεν αναφέρομαι στην μορφή των Notifications αλλά στην αμεσότητα του iOS που σε ειδοποιεί ακαριαία, ενώ το android είναι λίγο κορώνα-γράμματα, ακόμη δεν έχω καταλάβει πότε με ειδοποιεί (άλλοτε στο δευτερόλεπτο και άλλοτε όταν κάνει sync, γενικώς δεν μπορώ να βασιστώ και αναγκάζομαι να ανοιγω τα apps για να βεβαιωθώ.

3. αγαπητέ racer μιλάω απολύτως σοβαρά. ελπίζω να κάνεις αστείο και να μου απευθύνεσαι με τόση ειρωνία, ε?

Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5

Προφανως εννοει το θεμα με τις νεες εκδοσεις του Android που η αναβαθμιση γινεται με τραγικα αργό αριθμο στις υπαρχουσες συσκευες.
Στον αντιποδα, διαβαζα χθες πως το IOS 6 εχει ήδη μπει σε πανω απο 60% των υπαρχόντων συσκευων σε ενα μονο μηνα απο τοτε που κυκλοφόρησε!

Κοίτα, έχω Nexus οπότε παίρνω άμεσα τα updates. Γελάω με αυτά που γίνονται με τους άλλους κατασκευαστές αλλά γι' αυτό φυσικά δε φταίει η Google. Εμείς που έχουμε Nexus είμαστε και θα είμαστε κομπλέ.

3. αγαπητέ racer μιλάω απολύτως σοβαρά. ελπίζω να κάνεις αστείο και να μου απευθύνεσαι με τόση ειρωνία, ε?

Αστείο μου φαίνεται το Notification Center του iOS μπροστά στο JB, ειδικά τώρα που με τα 2 δάχτυλα βλέπω περιεχόμενο χωρίς καν να χρειαστεί να τα ανοίξω. Και έχω instant updates, δεν ξέρω τι παίζει με τη συσκευή σου.

(Βασικά αστείο μου φαίνεται όλο το iOS γενικότερα αλλά ας μη το πιάσουμε εδώ..)

Last edited: