[Επίσημο] iPhone 5S

Δεν υπάρχει καμια υποτίμηση αλλα για την ασφάλεια που αναφέρεσε υπάρχει ήδη και αλλού απλα υλοποιείται διαφορετικά.
Και οποίος θέλει πραγματική ασφάλεια ξέρει πως να την εξασφαλίσει. Εξάλλου νομιζω και στο iOS είχαν αναφερθεί κάποιο είδος app που έστελνε δεδομένα χωρίς την άδεια του. Στον μέσο χρήστη δεν εχει και μεγάλη χρηστικότητα ούτε τον απασχολεί τόσο η ασφάλεια.

Δεν μίλησα για τον απώτερο σκοπό του touch ID απλα έδωσα ενα παράδειγμα στο οποίο θα εχει χρησιμότητα..

Πάντως όλους τους χρηστες θα έπρεπε να απασχολούν τα θέματα ασφαλειας των ευαίσθητων δεδομένων τους, αφού πλέον ένα smartphone δεν είναι ένα απλό τηλέφωνο αλλα ο "καθρέπτης" της ζωης μας. Σε αυτή τη βάση, το να βάλουμε έστω ένα passlock είναι απαραίτητο, αλλα δυστυχώς οι περισσότεροι δεν βάζουμε ούτε καν το 4ψηφιο για λογους ευκολίας χρήσης. Αυτό είναι το πρόβλημα στο οποιο δίνει άμεσα λύση το touch id το οποιο αφενός ξεκλειδώνει αμέσως με μεγάλη ασφάλεια το iphone και επιπλέον σου επιτρέπει να επιλέξεις ένα μεγάλο (πχ 12 ψηφίο) passlock αντί του 4ψηφιου που με brute force ξεκλειδώνει σε μια ώρα από ένα hacker. Σε συνδυασμό με την υψηλη ασφάλεια που προσφέρει το IOS 7, ένα iphone 5s με touch id στα χερια ενός κλεφτη είναι πρακτικά άχρηστο "τούβλο" αφού δεν μπορεί καν να το "φορμάρει" για να το πουλήσει σαν καινούργιο. Και φυσικά σε θέματα ασφαλειας το IOS παραμένει κορυφη (το app που ανέφερες απαιτεί κάποιος να το εγκαταστήσει παρα την θέληση σου στο κινητό σου το οποιο πρέπει να είναι jailbroken). Στο στρατόπεδο android, ικανοποιητικά ασφαλεις θεωρούνται μονο όσες συσκευές της samsung έχουν το knox.
Φυσικά, κανένα λειτουργικό δεν είναι απροσπέλαστο απέναντι σε hackers με μεγάλη εμπειρία, μεγάλο budget και πολύ χρόνο, όπως και καμια κλειδαριά/συναγερμος στο σπίτι δεν μπορεί να σε προστατεύσει από επαγγελματία κλεφτη. Αυτό όμως που προέχει είναι η προστασία των δεδομένων μας από το 90% των κλεφτρονιων και να κάνουμε την ζωη δύσκολη στους εξπέρ του είδους ώστε να μην αξίζει τον χρόνο τους..

Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5S

passlock αντί του 4ψηφιου που με brute force ξεκλειδώνει σε μια ώρα από ένα hacker

Γιατί ρε φιλέ, δεν είχε χρονοκαθυστέρηση μετά από 3-5 εσφαλμένες προσπάθειες ?

Καλημέρα,
έχω πρόβλημα με την λήψη του panorama view 3D της navigon στο 5S. Πατάω το download link αλλά δεν ξεκινάει καθόλου. Εννοείται πως είμαι σε wi-fi.
Έχει αντιμετωπίσει κανείς το ίδιο?

Απάντηση: Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5S

Γιατί ρε φιλέ, δεν είχε χρονοκαθυστέρηση μετά από 3-5 εσφαλμένες προσπάθειες ?

Έχει, και επιπλέον υπάρχει επιλογή να σου το κάνει wipe μετά από 10 αποτυχημένες προσπάθειες. Η ουσία όμως είναι πως ένα τετραψήφιο είναι εύκολο να το μαντέψεις ή υποκλέψεις (γι' αυτό είναι εξοργιστικό που ακόμα έχουμε 4ψηφια pins στις cash cards/credit cards).

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5S

Έχει, και επιπλέον υπάρχει επιλογή να σου το κάνει wipe μετά από 10 αποτυχημένες προσπάθειες. Η ουσία όμως είναι πως ένα τετραψήφιο είναι εύκολο να το μαντέψεις ή υποκλέψεις (γι' αυτό είναι εξοργιστικό που ακόμα έχουμε 4ψηφια pins στις cash cards/credit cards).

Την ανακρίβεια διόρθωσα, που αλλοίωνε την ουσία :p

Πάντως όλους τους χρηστες θα έπρεπε να απασχολούν τα θέματα ασφαλειας των ευαίσθητων δεδομένων τους, αφού πλέον ένα smartphone δεν είναι ένα απλό τηλέφωνο αλλα ο "καθρέπτης" της ζωης μας. Σε αυτή τη βάση, το να βάλουμε έστω ένα passlock είναι απαραίτητο, αλλα δυστυχώς οι περισσότεροι δεν βάζουμε ούτε καν το 4ψηφιο για λογους ευκολίας χρήσης. Αυτό είναι το πρόβλημα στο οποιο δίνει άμεσα λύση το touch id το οποιο αφενός ξεκλειδώνει αμέσως με μεγάλη ασφάλεια το iphone και επιπλέον σου επιτρέπει να επιλέξεις ένα μεγάλο (πχ 12 ψηφίο) passlock αντί του 4ψηφιου που με brute force ξεκλειδώνει σε μια ώρα από ένα hacker. Σε συνδυασμό με την υψηλη ασφάλεια που προσφέρει το IOS 7, ένα iphone 5s με touch id στα χερια ενός κλεφτη είναι πρακτικά άχρηστο "τούβλο" αφού δεν μπορεί καν να το "φορμάρει" για να το πουλήσει σαν καινούργιο. Και φυσικά σε θέματα ασφαλειας το IOS παραμένει κορυφη (το app που ανέφερες απαιτεί κάποιος να το εγκαταστήσει παρα την θέληση σου στο κινητό σου το οποιο πρέπει να είναι jailbroken). Στο στρατόπεδο android, ικανοποιητικά ασφαλεις θεωρούνται μονο όσες συσκευές της samsung έχουν το knox.
Φυσικά, κανένα λειτουργικό δεν είναι απροσπέλαστο απέναντι σε hackers με μεγάλη εμπειρία, μεγάλο budget και πολύ χρόνο, όπως και καμια κλειδαριά/συναγερμος στο σπίτι δεν μπορεί να σε προστατεύσει από επαγγελματία κλεφτη. Αυτό όμως που προέχει είναι η προστασία των δεδομένων μας από το 90% των κλεφτρονιων και να κάνουμε την ζωη δύσκολη στους εξπέρ του είδους ώστε να μην αξίζει τον χρόνο τους..

Τάκη...πως βάζεις το 12-ψήφιο passlock???...το ψάχνω και δεν το βρίσκω??...τι δεν καταλαβαίνω??? :hmmmm2:

Settings-General- Touch ID & Passcode-Simple passcode off (ή κάτι τέτοιο). Μπορείς να βάλεις όσο μεγάλο επιθυμείς νομίζω..

Καλα τα γράφεις και συμφωνώ.. εν μέρει, αλλα αμα θέλει καποιος πραγματική ασφάλεια δεν χρησιμοποιεί ios, android, windows mobile κτλ..

Με μια μικρή αναζήτηση σε 1 μόνο site..
Ερευνητές ασφαλείας. "Ναι, η Apple, αν θέλει, μπορεί να διαβάσει τα iMessages σας"
Νομίζεις πως οι ηλεκτρονικές σου επικοινωνίες είναι ιδιωτικές; Sorry, υπάρχει το PRISM
Η NSA πλήρωνε Google, Microsoft, Apple (και τους υπόλοιπους) να συμμετέχουν στο PRISM

Ο Obama δεν μπορεί να έχει iPhone για λόγους ασφαλείας

ps Γνωριζω οτι θα μου παραθέσεις 100 λινκ που λενε ποσο ασφαλες ειναι το ios. :)

Προσωπικά, αλλα και το μεγαλύτερο μερος των καταναλωτών δεν τους ενδιαφέρει η ασφάλεια. Εδω ειναι που συμφωνώ μαζι σου. Οσο ανεχόμαστε PRISM, google, apple και αλλες τέτοιες εταιρίες που παραβιάζουν τα προσωπικα μας δεδομένα καθημερινά, χωρις να δείχνουμε την παραμικρή ενόχληση, τοσο αυτες θα εισβάλλουν στην προσωπική μας ζωη.

Προσωπικά στο κινητο εχω μονο μερικά app, και τις επαφές μου.. φωτογραφίες και μουσική τα εχω στο nas και τις streamaro απο εκει.. για μουσική στο αυτοκίνητο ή on the go εχω ενα ipod 120gb
Το itunes το άνοιξα μονο μια φορα οταν ειχα αγοράσει το κινητό..

Βασικά περιμένω να υλοποιηθεί η υπόσχεση Σαμαρά για free wifi παντού, να βαλω spotify στο αυτοκίνητο και να λύσω ολα μου τα προβλήματα, όπως και κάθε νεος άλλωστε!

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5S

Καλα τα γράφεις και συμφωνώ.. εν μέρει, αλλα αμα θέλει καποιος πραγματική ασφάλεια δεν χρησιμοποιεί ios, android, windows mobile κτλ..

Με μια μικρή αναζήτηση σε 1 μόνο site..
Ερευνητές ασφαλείας. "Ναι, η Apple, αν θέλει, μπορεί να διαβάσει τα iMessages σας"
Νομίζεις πως οι ηλεκτρονικές σου επικοινωνίες είναι ιδιωτικές; Sorry, υπάρχει το PRISM
Η NSA πλήρωνε Google, Microsoft, Apple (και τους υπόλοιπους) να συμμετέχουν στο PRISM

Ο Obama δεν μπορεί να έχει iPhone για λόγους ασφαλείας

ps Γνωριζω οτι θα μου παραθέσεις 100 λινκ που λενε ποσο ασφαλες ειναι το ios. :)

Προσωπικά, αλλα και το μεγαλύτερο μερος των καταναλωτών δεν τους ενδιαφέρει η ασφάλεια. Εδω ειναι που συμφωνώ μαζι σου. Οσο ανεχόμαστε PRISM, google, apple και αλλες τέτοιες εταιρίες που παραβιάζουν τα προσωπικα μας δεδομένα καθημερινά, χωρις να δείχνουμε την παραμικρή ενόχληση, τοσο αυτες θα εισβάλλουν στην προσωπική μας ζωη.

Προσωπικά στο κινητο εχω μονο μερικά app, και τις επαφές μου.. φωτογραφίες και μουσική τα εχω στο nas και τις streamaro απο εκει.. για μουσική στο αυτοκίνητο ή on the go εχω ενα ipod 120gb
Το itunes το άνοιξα μονο μια φορα οταν ειχα αγοράσει το κινητό..

Βασικά περιμένω να υλοποιηθεί η υπόσχεση Σαμαρά για free wifi παντού, να βαλω spotify στο αυτοκίνητο και να λύσω ολα μου τα προβλήματα, όπως και κάθε νεος άλλωστε!

Αν δεν σε ενδιαφέρει η ασφάλεια τότε προφανώς σου ειναι αδιάφορο το touch I'd. Απο εκεί και πέρα υπάρχει τεράστια απόσταση μεταξύ ενός ασφαλούς smartphone για το 99,9% των χρηστών και ενός που πρόωριζεται να προστατεύσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ και να ειναι απροσπέλαστο απο το prism. Το τελευταίο δεν ειναι τόσο δύσκολο απλά απαιτεί ειδικά custom λογισμικα και επικοινωνία μέσω βαριά κπυπτογραφημενων servers. Υπάρχει μια ισραηλινή εταιρεία που έναντι αδράς αμοιβής σου προσφέρει τέτοια υπηρεσία στο iPhone κάνοντας το "αόρατο"...

Σύμφωνα με τα link που παρέθεσα, γίνεται κατανοητό, οτι ασφάλεια στα προσωπικά δεδομένα, δεν υπάρχει.. Ενώ υπάρχει και παρακολουθήσει με την συγκαταβαςη της apple. Την ίδια στιγμή, η apple μπορεί να διαβάσει τα iMessages (πολυ πιθανών να εχει πρόσβαση και στα δαχτυλικα αποτυπώματα, που βεβαια δεν πρόκειται να παραδεχτεί ποτέ)

Η μονη ασφάλεια που παρέχει το Touch iD,
ειναι κατα κύριο λόγο απο το έτερο ήμισυ, όσους έχουν άμεση πρόσβαση στο κινητο μας και τους πιθανούς κλέφτες. Θα μου πεις κατι ειναι και αυτό, οκ δεκτό, αλλα σε καμια περίπτωση δεν υπάρχει η ασφάλεια την οποία εικάζουν/διαφημίζουν. Όλα αυτά μάλιστα, την στιγμή που παραβιάζονται όλο και περιςςοτερο τα προσωπικά μας δεδομένα απο την ίδια την apple, και τις άλλες εταιρίες.

Δεν έχεις καταλάβει. Δεν υπάρχει προστασία, ίσως, όταν έχεις απέναντι σου την NSA, όχι έναν απλό κλεφτη ή ακόμα και έμπειρο hacker. Η apple δεν έχει καμια πρόσβαση στα δακτυλικά σου αποτυπώματα (είναι αποθηκευμένα στο secure enclave του επεξεργαστή) και το imessage είναι κρυπτογραφημένο end to end. Αυτό που γραφει το άρθρο είναι ότι η apple υπό προυποθεσεις θα μπορούσε να διαβάσει τα imessage σου, κάτι που η ιδια το διέψευσε πρόσφατα. Και πρόσεξε, μιλάμε απλα για τα imessages, κάτι σαν τα sms και όχι για κάτι πιο σημαντικό (όπως τα passwords).
Με λίγα λογια, υπάρχουν διαβαθμίσεις στο επίπεδο ασφαλειας. Οσο πιο ασφαλές είναι το smartphone σου, τόσο λιγότερο επικίνδυνο είναι να σου υποκλαπούν δεδομένα.

Η apple δεν έχει καμια πρόσβαση στα δακτυλικά σου αποτυπώματα (είναι αποθηκευμένα στο secure enclave του επεξεργαστή)

Αυτό θα μπορούσε να επιβεβαιωθεί ή να διαψευσθεί μόνο αν το iOS ήταν open source.. ;)

Τη στιγμή που δεν είναι, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να εμπιστευτούμε την Apple.

Σόρρυ, αλλά αυτό για πολύ κόσμο είναι απλά αστείο.. ;)

ο takisot κλασικά νοιώθει ασφαλής μονό με apple >…. Κι ας είναι όλα τα σημερινά προβλήματα μας στα συννεφάκια …
κάποιοι διαβάζουν τα Immessages … φυσικά και τα έχουν …
δε βλέπω πάντως καμία αμερικανική εταιρία να βγάζει τίποτα στα AppStores για ασφάλεια προσοπικών δεδομένων, μυνημάτων κ.ο.κ.

Εντός του SoC υπάρχει όντος ένα μικρό ‛trusted environment’ συνήθως είναι ARM TrustZone http://en.wikipedia.org/wiki/ARM_architecture#Security_extensions_.28TrustZone.29
Όποτε λογικά είναι όντως trusted το μονοπάτι και το περιβάλλον επεξεργασίας σε software τουλάχιστο επίπεδο
Χακιές εύκολα με αλλαγμένο σενισορα και άλλες αηδίες δε πρέπει να γίνονται εύκολα, ευκολότεροι οι κλασικοί τρόποι με πούδρες ξυλομπογιές και εκμαγεία, και αυτό είναι γνωστό από την πρώτη μέρα, αλλά και πάλι σύστημα ασφάλειας είναι
Με θετικά και αρνητικά
Όπως πάντα
ΙΜΗΟ όχι απαραίτητο, αλλά όποιον τον βολεύει , θα το χρησιμοποιεί, όποιον όχι το απενεργοποιεί.