[Επίσημο] iPhone 5S

Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5S

Αυτό θα μπορούσε να επιβεβαιωθεί ή να διαψευσθεί μόνο αν το iOS ήταν open source.. ;)

Τη στιγμή που δεν είναι, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να εμπιστευτούμε την Apple.

Σόρρυ, αλλά αυτό για πολύ κόσμο είναι απλά αστείο.. ;)

Exactly!

Αντίστοιχο του "Πίστευε και μη ερεύνα"

Όλες οι εταιρίες τα ίδια τάζουν … ασφάλεια …

http://it.slashdot.org/story/13/12/...icrosofts-privacy-and-encryption-announcement

******* has made renewed security promises before. In the end, these promises are meaningless. Proprietary software like ##### is fundamentally insecure not because of ******* 's privacy policies but because its code is hidden from the very users whose interests it is supposed to secure. A lock on your own house to which you do not have the master key is not a security system, it is a jail. ... If the NSA revelations have taught us anything, it is that journalists, governments, schools, advocacy organizations, companies, and individuals, must be using operating systems whose code can be reviewed and modified without ******* or any other third party's blessing. When we don't have that, back doors and privacy violations are inevitable.'"

allyourbase.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5S

Αυτό θα μπορούσε να επιβεβαιωθεί ή να διαψευσθεί μόνο αν το iOS ήταν open source.. ;)

Τη στιγμή που δεν είναι, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να εμπιστευτούμε την Apple.

Σόρρυ, αλλά αυτό για πολύ κόσμο είναι απλά αστείο.. ;)

Αυτό επιβεβαιώνεται και απο ανθρώπους με μεγαλύτερη εμπειρία απο εμάς όπως στο anandtech που το "ξεκοιλιασαν".. ;)
Και δεν αποθηκεύονται τα αποτυπώματα ως εικόνα αλλά ως κρυπτογραφημενα δεδομένα.

Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5S

ο takisot κλασικά νοιώθει ασφαλής μονό με apple >…. Κι ας είναι όλα τα σημερινά προβλήματα μας στα συννεφάκια …
κάποιοι διαβάζουν τα Immessages … φυσικά και τα έχουν …
δε βλέπω πάντως καμία αμερικανική εταιρία να βγάζει τίποτα στα AppStores για ασφάλεια προσοπικών δεδομένων, μυνημάτων κ.ο.κ.

Εντός του SoC υπάρχει όντος ένα μικρό ‛trusted environment’ συνήθως είναι ARM TrustZone http://en.wikipedia.org/wiki/ARM_architecture#Security_extensions_.28TrustZone.29
Όποτε λογικά είναι όντως trusted το μονοπάτι και το περιβάλλον επεξεργασίας σε software τουλάχιστο επίπεδο
Χακιές εύκολα με αλλαγμένο σενισορα και άλλες αηδίες δε πρέπει να γίνονται εύκολα, ευκολότεροι οι κλασικοί τρόποι με πούδρες ξυλομπογιές και εκμαγεία, και αυτό είναι γνωστό από την πρώτη μέρα, αλλά και πάλι σύστημα ασφάλειας είναι
Με θετικά και αρνητικά
Όπως πάντα
ΙΜΗΟ όχι απαραίτητο, αλλά όποιον τον βολεύει , θα το χρησιμοποιεί, όποιον όχι το απενεργοποιεί.

Θα έχεις διαβάσει φαντάζομαι πως κάθε touch id sensor έχει δεθεί αποκλειστικά με τον Α7 του εκάστοτε συγκεκριμένου iphone οποτε αν βάλεις άλλο sensor, απλα δεν δουλεύει..
Όσον αφορα τα cloud services, συμφωνώ πως είναι ο αδύναμος κρίκος όλων μας, αλλα τα πραγματικά ευαίσθητα δεδομένα (πχ πιστωτικές κάρτες) δεν τα βάζουμε εκεί.
Όσον αφορα το θέμα εμπιστοσύνης, αισθάνομαι όντως πιο ασφαλής με την apple επειδή βλέπω πως έχει πάρει το θέμα ασφαλειας δεδομένων πολύ ζεστα.
Κάνω όμως ότι περνα από το χέρι μου για την καλύτερη προστασία των δεδομένων μου.
Για εμενα ισχύει το "Πίστευε αλλα ταυτόχρονα Ερευνα"... ;)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5S

Αυτό επιβεβαιώνεται και απο ανθρώπους με μεγαλύτερη εμπειρία απο εμάς όπως στο anandtech που το "ξεκοιλιασαν".. ;)
Και δεν αποθηκεύονται τα αποτυπώματα ως εικόνα αλλά ως κρυπτογραφημενα δεδομένα.

Δεν μπορεί να διαπιστωθεί κάτι τέτοιο ούτε από το anandtech ούτε από οποιονδήποτε, εκτός από την ίδια την Apple.

Δεν παίζει ρόλο πως αποθηκεύονται τα αποτυπώματα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5S

Δεν μπορεί να διαπιστωθεί κάτι τέτοιο ούτε από το anandtech ούτε από οποιονδήποτε, εκτός από την ίδια την Apple.

Δεν παίζει ρόλο πως αποθηκεύονται τα αποτυπώματα.

Αν θυμάμαι καλα, διαπιστώθηκε με ερευνα στο κωδικα του iphone. Αν βρω το link θα το ποσταρω.

Για την ώρα πως λειτουργεί το secure enclave:

Secure Enclave

Touch ID does not store any images of your fingerprint. It stores only a mathematical representation of your fingerprint. It isn't possible for your actual fingerprint image to be reverse-engineered from this mathematical representation. iPhone 5s also includes a new advanced security architecture called the Secure Enclave within the A7 chip, which was developed to protect passcode and fingerprint data. Fingerprint data is encrypted and protected with a key available only to the Secure Enclave. Fingerprint data is used only by the Secure Enclave to verify that your fingerprint matches the enrolled fingerprint data. The Secure Enclave is walled off from the rest of A7 and as well as the rest of iOS. Therefore, your fingerprint data is never accessed by iOS or other apps, never stored on Apple servers, and never backed up to iCloud or anywhere else. Only Touch ID uses it and it can't be used to match against other fingerprint databases."

http://support.apple.com/kb/HT5949?viewlocale=en_US&locale=en_US

Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5S

Γνωστά όλα αυτά Τάκη, αλλά για πες μου.. ποιος έχει πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα του Touch ID? ;)

Προφανώς μόνο η apple.. Αλλά σκέψου αν πραγματικά την συμφέρει να ρισκάρει την εμπιστοσύνη των πιστών της πελατών για να δημιούργησει μια αμφιβόλου χρησιμότητας database αποτυπώματων υπό μορφή μαθηματικών δεδομένων (ΑΝ γίνεται).. Έτσι και αλλιώς τα actual αποτυπώματα μας ήδη υπάρχουν σε κυβέρνητικα dbases.
Αν ήθελε η apple να εξαπατήσει έχει ήδη εκατομμύρια πιστωτικές κάρτες. Δεν έχει ακουστεί το παραμικρό μέχρι σήμερα.
Ειναι όμως προφανώς και θέμα εμπιστοσύνης.
Πχ πιο πολύ φοβάμαι την google η οποία τα λεφτά τα βγάζει απο διαφημίσεις άρα τα δεδομένα μας της ειναι πολύτιμα..

Εγω πάντως πιο πολυ απο όλα, φοβάμαι τα άτομα που εμπιστεύονται απόλυτα μια εταιρεία. Οποία και αν ειναι αυτή..

Last edited:
Εσύ μην φοβάσαι τίποτα. Έτσι και αλλιώς χύμα σε κόβω σε σχέση με την ασφάλεια του smartphone σου.. ;)

Ίσα ίσα... δεν αποθηκεύω τιποτα στο κινητο μου, ούτε στο cloud (πέρα απο τις επαφές και κάποιες αδιάφορες φωτο) για αυτό το λόγο αλλα και γιατί δεν μου ειναι αναγκαίο.

Εξάλλου η apple φροντίζει να μην ειμαι χύμα ;)

Last edited:
Καλημέρα σε όλους!!!

...σήμερα είναι η πέμπτη μέρα συμβίωσης με το 5s και θα ήθελα να σημειώσω μερικά πράγματα άξια λόγου για μένα....φυσικά δεν έχει νόημα να πω πόσο εκπληκτικά γρήγορο είναι...

α)..όταν γίνεται η ζωή σου πιο εύκολη στην καθημερινότητά σου...τι εννοώ: όταν τρέχω έχω ανοιγμένες δύο εφαρμογές-το Runkeeper και το Nike + -και ταυτόχρονα ακούω μουσική με κλειστή-πάντα την οθόνη για εξοικονόμηση ενέργειας...κάθε 5 λεπτά ενημερώνομαι για τα στοιχεία της προπόνησής μου...κάποιες φορές-όμως-θέλω να ενημερωθώ(ενδιάμεσα) ανοίγοντας την οθόνη χειροκίνητα...με το 5 καθώς έτρεχα έκανα τρεις κινήσεις(πάτημα Sleep/Wake κουμπιού+σύρσιμο+πληκρολόγηση 4-ψήφιου κωδικού)...κουράστηκα μόνο που το έγραψα...με το Touch ID κάνεις απλά μια κίνηση..πατάς το Home Button...και τέλος...και δουλεύει παρότι έχω ιδρωμένο χέρι και υπάρχεις και κραδασμός....Μπράβο!!! :))

β) εδώ και καιρό τα official ακουστικά που έχω από ένα 3GS-σχεδόν αχρησιμοποίητα-δεν δούλευαν σωστά....απλά άκουγα μουσική...όταν με έπερναν τηλέφωνο και απαντούσα δεν με άκουγαν..ότι κι αν έκανα δεν γινόταν τίποτα...πολύ λογικά υπέθεσα ότι έχουν χαλάσει...και απλά τα χρησιμοποιούσα για να ακούω μουσική μόνο....χθες με πήραν τηλέφωνο την ώρα που έτρεχα και για πλάκα απάντησα με τα ακουστικά (να δω τι θα γίνει..) και δούλεψαν κανονικότατα!!!..αν μου εξηγήσετε γιατί με το 5 δεν δούλευαν και με το 5S δουλεύουν θα σας ήμουν υπόχρεος... :))

γ) για την κάμερα του έχουν γραφτεί διθύραμβοι παντού(και φυσικά και από μας...)...δεν μπορώ-όμως- να μη γράψω και γω για το απίστευτο slo-mo...το Σάββατο ήρθαν κάτι πιτσιρίκια στο σπίτι για να στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο όλοι μαζί...το καλύτερο θέμα για slo-mo....καθώς έτρεχαν και έκαναν τούμπες στον αέρα τα κατέγραφα...όταν είδα το αποτέλεσμα δεν πίστευα στα μάτια μου...ούτε εγώ,ούτε οι ενήλικοι της παρέας!!!...Ε-ΚΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΟ!!! :))

Last edited:
Aυτο εχει τελικα σημασια.... να χαιρεσαι το αποκτημα σου.:SFGSFGSF:

Δεν εχουν σημασια οι επιδοσεις, τα εξωτικα features αν δε σε βοηθουν στη καθημερινοτητα σου.

...συμφωνώ απόλυτα Γιάννη..έτσι είναι....
...παρόλα αυτά συνεχίζω να πιστεύω ότι είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ....άσχετα που εγώ το πήρα,λόγω Αμερικής-σύμπτωσης φτηνότερα...ή μάλλον επειδή θα το έπερνα φτηνότερα το απόκτησα....

Last edited:
Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5S

..γ) για την κάμερα του έχουν γραφτεί διθύραμβοι παντού(και φυσικά και από μας...)...δεν μπορώ-όμως- να μη γράψω και γω για το απίστευτο slo-mo...το Σάββατο ήρθαν κάτι πιτσιρίκια στο σπίτι για να στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο όλοι μαζί...το καλύτερο θέμα για slo-mo....καθώς έτρεχαν και έκαναν τούμπες στον αέρα τα κατέγραφα...όταν είδα το αποτέλεσμα δεν πίστευα στα μάτια μου...ούτε εγώ,ούτε οι ενήλικοι της παρέας!!!...Ε-ΚΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΟ!!! :))

Απο το 5 στο 5S εδώ και δυο μέρες και δεν πίστευα πως θα με άφηνε άφωνο η κάμερα και κυρίως το Slow Mo..!
Ενα μικρό δείγμα απο ενα video slow mo που ετοιμάζω με θέμα την πόλη του Βόλου. Με το imovie επεξεργασία πολύ γρήγορα, export στο vimeo επίσης πολύ γρήγορα και..voila

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.