[Επίσημο] iPhone 5S

Re: Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5S

Καθολου αφελης δεν ειμαι, απλα (ως συνηθως) καλυτερα πληροφορημενος απο εσενα..
BTW τις προαλλες ειχαμε εναν ακτινολογο στο γραφειο που εκανε μετρησεις ακτινοβολιας και μας ενημερωσε σε βαθος για το θεμα, αλλα αυτο ειναι για αλλη κουβεντα..

Καλα, Τακη, ότι πεις....

(ως συνηθως) κανεις δεν μπορεί να σου πει ότι μπορεί να μην κάνεις κάτι καλά...

Απλά, when it comes to υγεία και ειδικά των παιδιών, θα περιμένα να εισαι πιο ''διαλακτικός''....

Το γεγονος του πόσο ασφαλής μπορείς να αισθάνεσαι με τα ασύρματα δεν έχει φυσικα να κάνει τόσο με το να το ψάξεις όσο με τη διαθέσιμη πληροφορία που (εσκεμμένως ή όχι...) είναι διαθέσιμη....

Τεσπα, τη στιγμή που ξέρουμε τι έχει γίνει άπειρες φορές στο παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις (και τα κινητά στην αρχή ''ακίνδυνα'' ήταν...και ακόμα και τώρα προσπαθούν να μας πείσουν γι αυτό) και από τη στιγμή που διεθνώς το θέμα (όπως και άπειρα άλλα ιατρικά) ειναι ''εκκρεμές'', αν εσυ πιστεύεις ότι ένας Έλληνας ακτινολόγος (χωρίς να υποτιμώ τον άνθρωπο φυσικά) μπορεί να σε κάνει να νοιώσεις ασφαλής, πάσο.

Προφανως και ειμαι ευαισθητοποιημενος σε αυτο το θεμα λογω των παιδιων. Γι'αυτο ακριβως τον λογο το εψαξα και κρινω πως δεν υπαρχει λογος ανησυχιας για το wifi τουλαχιστον. Εσυ μπορει να τα κλεινεις ολα, δικαιωμα σου. Αυτο ομως δυστυχως δεν σε θωρακιζει απο το wifi του γειτονα..

Δεν ξερω αν ειμαι / εισαι ασφαλης ή οχι.

Πιθανότητα να εχεις κρινει σωστα.

Απλως δεν θα το ρισκαρα, αυτό λέω.

Για το γείτονα: H απειλή ειναι πλεον μηδαμινη (εδω και 2 δωματια διπλα, στο ιδιο σπιτι, ζορίζεται να πιάσει σημα (ακόμα και n)) και σε κάθε περιπτωση παντως, όχι στο χερι μου.

Ε, κλεισε και το 5S τοτε :p

Περαν της πλακας, ελπιζω να μη εισαι τοσο αφελης και εισαι σιγουρος για την ασφαλεια των ασυρματων...

Για όλα αυτα, θα μαθουμε τις συνεπειες τους στην υγεία μας σε πολλα χρονια απο τωρα (αν τις μάθουμε και ποτε δλδ)....

Εγω, αν ειχα παιδια, τα ασυρματα θα τα περιόριζα στο ελαχιστο δυνατό (στη βαφτιστήρα μου πχ εχω πει να κλεινουν το AP του πανω οροδου (υπνοδωμάτια) κάθε βραδυ).
paranoid mode off :p

Ισως δεν ηταν κατανοητό ότι δεν αναφερόμουν στην μικρή του Τακη....:p

Ισως δεν ηταν κατανοητό ότι δεν αναφερόμουν στην μικρή του Τακη....:p
Το καταλαβαμε. Το καταλαβαμε. Ενταξει ηταν λιγο ταραγμενη μετα που εφυγες αλλα καναμε μια κουβεντα και ησυχασε.

Μια ενδιαφέρουσα δικλείδα ασφαλειας στο touch id του 5s:

"Πολλά έχουν γραφεί για τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID του iPhone 5S σχετικά με την ασφάλεια και την αξιοπιστία του. Τα περισσότερα από αυτά είναι ως συνήθως ανακριβείς, οπότε δεν βλάπτει να επαναλαμβάνουμε τις έγκυρες πληροφορίες σε κάθε ευκαιρία.

Το Touch ID είναι απολύτως ασφαλές καθώς το αποτύπωμα του χρήστη αποθηκεύεται και κρυπτογραφείται στο ειδικό Secure Enclave του επεξεργαστή Α7 ως μαθηματική απεικόνιση και όχι ως φωτογραφία. Το Secure Enclave είναι απομονωμένο από τον υπόλοιπο Α7 και το iOS. Ως εκ τούτου τα δεδομένα των αποτυπωμάτων σας δεν διαβάζονται από το σύστημα ούτε από εφαρμογές, δεν αποθηκεύονται στους servers της Apple αλλά ούτε και στο iCloud.

Ως επιπρόσθετη δικλείδα ασφαλείας, μάλιστα, οι χρήστες που θα επιλέξουν το Touch ID θα πρέπει να δημιουργήσουν, επίσης, ένα passcode ως backup. Μόνο αυτό το passcode θα μπορεί να ξεκλειδώσει τη συσκευή εάν γίνει επανεκκίνηση του iPhone ή αν δεν έχει ξεκλειδωθεί για 48 ώρες. Η λειτουργία αυτή έχει δημιουργηθεί έτσι ώστε να εμποδίσει πιθανούς χάκερς να κερδίσουν χρόνο ενώ προσπαθούν να βρουν τρόπο να παρακάμψουν τον Touch ID.

Η ιστοσελίδα iMore μετά από εκτενείς δοκιμές βρήκε και ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό ασφαλείας του Touch ID. Συγκεκριμένα, φαίνεται ότι κάθε μεμονωμένος αισθητήρας Touch ID αντιστοιχεί αποκλειστικά σε συγκεκριμένο επεξεργαστή A7. Αυτό σημαίνει ότι εάν αντικαταστήσετε το Touch ID στο τηλέφωνό σας με ένα άλλο ανταλλακτικό - ακόμα και ολόκληρη την logic board -, τότε πολύ απλά δεν θα λειτουργήσει! Οπότε, όσοι αρέσκεστε σε DIY repairs δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο Touch ID.

Γιατί, όμως, να μπει σε αυτή τη διαδικασία η Apple; Κανείς δεν γνωρίζει με σιγουριά αλλά μπορούμε να υποθέσουμε με ασφάλεια ότι πρόκειται για ένα μέτρο ασφαλείας ώστε εάν κάποιος αποκτήσει πρόσβαση στην συσκευή σας και αλλάξει το Touch ID να μην μπορεί ούτε σε αυτή την περίπτωση να διαβάσει τα δεδομένα σας. Αλλά για να μπει σε όλη αυτή τη διαδικασία ώστε να κάνει τόσο ασφαλή το Touch ID η Apple σίγουρα έχει μεγάλα σχέδια για το μέλλον, τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν - για παράδειγμα - mobile πληρωμές σε συνδυασμό με το Passbook."

Πηγή

Last edited:
Ένα πρόχειρο slow motion video που τράβηξα με τον ηλιο κόντρα:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Και ένα ακόμα "φρέσκο" από μια χτεσινή βάπτιση :

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Τραβα κανα πουλί ή κανα παιδακι να παιζει (εκει μπορει να εχει γελιο το slo mo) και ασε τα μαρτύρια των παιδιών με βασανιστήρια τύπου βαφτισης....:p

Επι του τεχνικου: Μου φαινεται εντελως ημιμετρο....Το περιμενα πολύ περισσότερο εντυπωσιακό....Μαλλον θελει πολύ περισσότερα fps + αλλα θεματα...

Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5S

Τραβα κανα πουλί ή κανα παιδακι να παιζει (εκει μπορει να εχει γελιο το slo mo) και ασε τα μαρτύρια των παιδιών με βασανιστήρια τύπου βαφτισης....:p

Επι του τεχνικου: Μου φαινεται εντελως ημιμετρο....Το περιμενα πολύ περισσότερο εντυπωσιακό....Μαλλον θελει πολύ περισσότερα fps + αλλα θεματα...
Δεν ξέρω πως φαίνεται στον browser σου, αλλα στο iphone/ipad είναι πολύ εντυπωσιακό το slow motion ειδικά της βάπτισης.

ΥΓ. Δεν ξερω αν γινεται καποιο transcoding οταν μεταφερεται στο vimeo ή στο forum.

Last edited:
Τι να σου πω, δεν ξερω αν φταιει κατι αλλο....

Νομιζω παντως οτι το slow mo εχει νοημα σε ''ιδιαίτερα'' θεματα (και οχι σε τοσο ''trivial'' (και βάναυσα) οσο η βάπιτση)

edit Επι πληρωμη μονο, Μπαμπη (αν θες τσαμπα, πάρε, για τα ''περιφερειακά'' την κολλητή σου) :p

Λοιπόν, μετά από μερικές μέρες συμβίωσης με το 5s, οι εντυπώσεις μου:

Καταρχήν εμφανισιακά, το νέο χρώμα space grey είναι υπέροχο. Πολύ πιο όμορφο IMO από το περσινό κατάμαυρο iphone 5 (ο βασικός λόγος που πηρα λευκο τότε).
Το touch id δουλεύει σχεδόν άψογα. Λέω σχεδόν, διότι 2-3 φορές συνολικά από τότε που το αγόρασα, μετά από αρκετα διαδοχικά ξεκλειδώματα, αρνήθηκε να ενεργοποιηθεί και με παρέπεμψε να βάλω passlock code. Με το που το έβαλα, συνέχισε να λειτουργεί κανονικά. Πάντως, σε καθημερινή χρήση είναι μεγάλο πλεονέκτημα και όπως έγραψα, το συνηθίζεις τόσο που μετά ασυναίσθητα πατάς το κεντρικο πληκρο στις άλλες IOS συσκευές και περιμένεις να ξεκλειδώσει..
Σε επίπεδο ταχύτητας είναι όπως αναμενόταν πύραυλος. Σε σχέση με το 5αρι στις καθημερινές εφαρμογές είναι λίγο πιο γρηγορο και η διαφορα μεγαλώνει όσο βαραίνει η εφαρμογή. Δεν είδα όμως σε πραγματική χρήση τις διαφορες που είδα μεταξύ 4s - 5 και αυτό λέει κάτι για το ποσο γρηγορο είναι το 5αρι σε σχέση με τις υπάρχουσες 32bit εφαρμογές του IOS. Επειδή όμως το 5s έχει μετρημένα πολλά "αλογα" στα benchmarks, αναμένω πως όταν βγουν περισσότερες 64bit optimized εφαρμογές να μεγαλώσει το χάσμα στις επιδόσεις.
Αν καπου όμως γίνεται πλήρης εκμετάλλευση της ιπποδύναμης του 5s, είναι στην κάμερα. Είναι σχεδόν αστείο το πόσο γρήγορα τραβα 100 συνεχιζόμενα καρέ σε μερικά δευτερόλεπτα, ή 10 καρέ το δεύτερο, όταν στο 5αρι δεν πρέπει να είναι πάνω από 2-3! Και δεν είναι μονο η ταχύτητα, αλλα το ακαριαίο auto focus, τα 120fps slow motion, το βελτιωμένο panorama. Αν σε αυτά προσθέσεις την βελτιωμένη συμπεριφορά στα σκοτεινα λόγω του νέου sensor και το έξυπνο flash που πραγματικά δίνει αξιοπρεπη χρωματικό τόνο στα πρόσωπα, μιλάμε για μια κορυφαία κάμερα με λειτουργιες που πολύ θα ήθελα να είχε και η ακριβή μου Lumix LX-7...
Σε επίπεδο software, με την έκδοση 7.03 , το IOS είναι πολύ σταθερό και αρκούντως smooth στο 5s. Δεν είχα κρασαρίσματα σε ότι εφαρμογή δοκίμασα εκτος από μια (icam) που με ένα restart δεν με ξαναενοχλησε. Σε επίπεδο των animation όλα είναι ομαλά εκτος από το multitasking bar που αν κανεις browse τις εφαρμογές γρήγορα θα δεις μια υποψία σπασίματος. Θεωρώ ότι ακόμα υπάρχουν περιθώρια fine tuning στο λογισμικό, αλλα και στην υπάρχουσα μορφη του παραμένει απολαυστικό στην χρήση.
Σχετικά με τον Μ7, θεωρώ ότι θα δούμε πολλές εφαρμογές στο άμεσο μέλλον που θα τον εκμεταλλεύονται. Ήδη σήμερα κυκλοφόρησε το Nike Move το οποιο τρέχω από το πρωί και παρατήρησα πως παρότι δουλεύει διαρκώς στο background κάνοντας track τις κινήσεις μου, δεν καταναλώνει μπαταρια..
Σε επίπεδο μπαταριας, είναι λίγο-πολύ σαν το Iphone 5. Την βγάζω την μερα, αλλα οριακά. Εύχομαι στο μέλλον να χρησιμοποιήσουν νέες τεχνολογίες για μεγαλύτερη αυτονομία. Αυτό και αν θα είναι killer feature..
Συμπερασματικά, εάν κάποιος μου έλεγε πως αυτό θα ήταν το τελευταίο smartphone που θα έχω στην κατοχη μου, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα.
Overall και για τις δικες μου ανάγκες, δεν θα μπορούσα να ζητήσω κάτι παραπάνω, εκτος από καλύτερη αυτονομία..