[Επίσημο] iPhone 5S

Ενδιαφέρον το θέμα της ακτινοβολίας.

Αν θέλεις Τάκη άνοιξε ένα νέο θέμα με το τι σας είπε ο ακτινολόγος.
Εγώ από συζήτηση με ηλεκτρολογο ΑΕΙ μου είπε ότι πχ τα καλώδια μέσης τάσης της ΔΕΗ ειναι επικίνδυνα λόγω ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, ενώ οι εγκαταστάσεις μετασχηματιστων υψηλής τάσης μπορούν να σκοτώσουν ακαριαία κάποιον που απλά πλησιάζει στα δυο μέτρα.

Προφανώς ειναι ανάλογο με την ισχύ και την απόσταση. Το θέμα ειναι κυρίως εάν οι συνέπειες ειναι σωρευτικες σε βάθος χρόνου.

Είχε δώσει και κάτι μετρήσεις εδώ στην εταιρία, θα δω εάν μπορώ να τα χρησιμοποιήσω παραέξω. Όταν βρω χρόνο, επανέρχομαι.

ετσι ειναι... η καμερα εκμεταλευεται πληρως το νεο επεξεργαστη - 64 Bit.
Μια ακομη εφαρμογη που το κανει αυτο ειναι το νεο imovie... πραγματικα τα "σπαει" !
Το unboxing του ipad air που εκανα γυριστηκε και μονταριστηκε εξ ολοκληρου στο imovie (σε λιγα λεπτα εγινε το μονταζ)!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ωραίο το videaκι John, αλλα λίγο στενάχωρη η μουσικούλα.. Ήθελα κάτι πιο upbeat όπως το δεύτερο κομμάτι.

Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5S

εβαλα οτι ειχα προχειρο !:p
To κακο με τα 16gb ειναι οτι γεμιζουν γρηγορα....

Όντως.. Εγώ για 32ρι πήγαινα αλλα τελικά πηρα 16 επειδή η cosmote θα παραλάμβανε 32ρια σε 4 βδομάδες..

ετσι ειναι... η καμερα εκμεταλευεται πληρως το νεο επεξεργαστη - 64 Bit.
Μια ακομη εφαρμογη που το κανει αυτο ειναι το νεο imovie... πραγματικα τα "σπαει" !
Το unboxing του ipad air που εκανα γυριστηκε και μονταριστηκε εξ ολοκληρου στο imovie (σε λιγα λεπτα εγινε το μονταζ)!

Εγώ συνεχίζω να υποστηρίζω ότι ο Exmor RS κάνει όλη τη δουλεία μόνος του, και μια χαρά θα λειτουργούσε σε 32bit.
Τα αποτελέσματα που βλέπω είναι επακριβώς ότι κάνει η action cam της sony, με embedded επεξεργαστή και σίγουρα όχι 64bit.
Ο sensor είναι ΙΜΗΟ καταπληκτικός, και φυσικά περιμένω να δω και την επόμενη γενιά του.
Είμαι σίγουρος ότι θα τον κατά-ευχαριστηθείτε πάντως με το 5s!

Imovie κ.ο.κ. καλά κάνετε και τα αναφέρετε σαν εφαρμογές Post processing που σίγουρα θα εκμεταλλεύου το νέο ISA, αλλά το πρωτόλειο αποτέλεσμα αυτό θα έχει και κάθε άλλο τηλέφωνο/συσκευή που θα τον ενσωματώσει, φυσικά με τα όποια περιφεριακα τύπου φακος φλας κ.ο.κ. που και εκεί η apple έχει δώσει βάση.

μονο που η sony (οπως και η gopro) δεν εχει απεριοριστο burst mode σε photo mode, οπως και καμια αλλη μηχανη που γνωριζω σε τετοιο fps (10 fps) !
Aκομη και dslr μηχανες , μετα απο μερικες δεκαδες καρε , "γεμιζουν" και πρεπει να περιμενεις πολυ ωρα για να ξανατραβηξεις... μη το ψαχνεις η cpu σε συνεργασια με το software (64 βιτ) ειναι που κανουν τη διαφορα.

Last edited:
μονο που η sony (οπως και η gopro) δεν εχει απεριοριστο burst mode σε photo mode, οπως και καμια αλλη μηχανη που γνωριζω σε τετοιο fps (10 fps) !
Aκομη και dslr μηχανες , μετα απο μερικες δεκαδες καρε , "γεμιζουν" και πρεπει να περιμενεις πολυ ωρα για να ξανατραβηξεις... μη το ψαχνεις η cpu σε συνεργασια με το software (64 βιτ) ειναι που κανουν τη διαφορα.

Πάντως δε βλέπω να διαφωνείς σε αυτά που γράφω.
Το burst mode μέσω του ίδιου διαύλου έρχεται … κάτσε να το βρω… σε φωτο…

New-A7-Floorplan.png

νατο κατω αριστερά

αν μπορουσαν να το ειχαν κανει με 32bit , να εισαι σιγουρος οτι και αλλα κινητα θα το ειχαν ηδη !
Και θα δεις επισης οτι στις επομενες εκδοσεις τους, τα s5 , htc two Κλπ θα διαφημιζουν μαζι με τα 64βιτ και αυτο το "feature" !

αν μπορουσαν να το ειχαν κανει με 32bit , να εισαι σιγουρος οτι και αλλα κινητα θα το ειχαν ηδη !
Και θα δεις επισης οτι στις επομενες εκδοσεις τους, τα s5 , htc two Κλπ θα διαφημιζουν μαζι με τα 64βιτ και αυτο το "feature" !

Υπάρχει άλλο κινητό με αυτό τον αισθητήρα ?

Επίσης, θύμισε μου jpeg δεν είναι το burst mode ?

για jpg μιλαμε παντα... raw burst mode εχουν μονο επαγγελματικες DSLR για λιγα καρε (10-50 το πολυ) .

Το εχουμε ξανασυζητησει... ο συνδυασμος software - hardware ειναι που κανει τη διαφορα.
Και τα 64bit, βοηθανε σ αυτο, φαινεται ανετα στις νεες απαιτητικες εφαρμογες , οπως το imovie.
Αν δεις την νεα desktop kai mobile εφαρμογη , ειναι σχεδον ομοιες... σε 64βιτ kai oi 2!
Το ιδιο συμβαινει και με τις υπολοιπες της σουιτας ilife - iworks!

Ειμαστε πολυ κοντα σε επιδοσεις πια, και στην επομενη εκδοση πιστευω οτι οι εφαρμογες θα ειναι πια ιδιες με τις απλες desktop εκδοσεις.
Παντα θα υπαρχουν οι pro εφαρμογες, αλλα αυτες αφορουν λιγους αλλωστε....

Last edited:
για jpg μιλαμε παντα... raw burst mode εχουν μονο επαγγελματικες DSLR για λιγα καρε (10-50 το πολυ) .

Νομίζω καταλαβαίνεις γατί δεν έχουν τόσο γρήγορο burst mode οι DSLR άρα… το τοπικό buffer κρατά τη RAW πληροφορία,
Στο iphone και αντίστοιχες υλοποιήσεις ο image sensor στέλνει κατευθείαν jpeg / mpeg προς το SoC έχοντας κάνει On the fly συμπίεση.

στον ιδιο χρονο, τα 64bit θα εχουν διπλασια διαμεταγωγη data (εσωτερικα) , νομιζω κι εσυ το καταλαβαινεις αυτο....γι αυτο και δεν προλαβαινει να γεμισει ο buffer στο 5S.
Γι αυτο και δεν μπηκε στο απλο iphone 5-5c αυτο το feature....

Και το πιο περιεργο ειναι , οτι ουτε επαγγελματικες dslr μπορουν να εχουν unlimited jpg burst mode!!!
How cool is that ? :p

Last edited: