[Επίσημο] iPhone 5S

Όντως.. Εγώ για 32ρι πήγαινα αλλα τελικά πηρα 16 επειδή η cosmote θα παραλάμβανε 32ρια σε 4 βδομάδες..

εγω το μετανοιωσα παντως... καλυτερα να περιμενα λιγο!
Αλλα ποιος εχει υπομονη ? :p

Τι τελειωμένα φανμπουζ που στε ρε σεις....:p

Καλα, σοβαρα τωρα, 1 μηνα για να φερουν ενα 32αρι (οταν μαλιστα εξω κυκλοφορει +1 μηνα) ; Ελεος δλδ...

Καταλαβα, το 128αρι Air θα ερθει κατα Χριστούγεννα μεριά (και το 32αρι 5S που μου χουν παραγγείλει για την εταιρια μαλλον πρεπει να γινει 16αρι για να μην ακουω γκρινιες....)

στον ιδιο χρονο, τα 64bit θα εχουν διπλασια διαμεταγωγη data (εσωτερικα) , νομιζω κι εσυ το καταλαβαινεις αυτο....γι αυτο και δεν προλαβαινει να γεμισει ο buffer στο 5S.
Γι αυτο και δεν μπηκε στο απλο iphone 5-5c αυτο το feature....

Και το πιο περιεργο ειναι , οτι ουτε επαγγελματικες dslr μπορουν να εχουν unlimited jpg burst mode!!!
How cool is that ? :p

Very cool - Οσο cool ειναι και ο 8720 του Γκάλη :p

στον ιδιο χρονο, τα 64bit θα εχουν διπλασια διαμεταγωγη data (εσωτερικα) , νομιζω κι εσυ το καταλαβαινεις αυτο....γι αυτο και δεν προλαβαινει να γεμισει ο buffer στο 5S.
Γι αυτο και δεν μπηκε στο απλο iphone 5-5c αυτο το feature....

Και το πιο περιεργο ειναι , οτι ουτε επαγγελματικες dslr μπορουν να εχουν unlimited jpg burst mode!!!
How cool is that ? :p

το cam interface έχει συγκεκριμένο width
Width x MHz σου δίνουν το bandwidth
Το camera connect εκεί κάτω αριστερά, δεν άλλαξε ταχύτητα επειδή έχουμε 64Bit pointers!!! Καμία σχέση.

Εντωμεταξύ είπα εγώ ότι έχουν Unlimited jpeg οι DSLR? Όχι.
Απλά νομίζω κατάλαβες τι τις περιορίζει περισσότερο σε burst.
Και για αυτό η παρατήρηση μου για τις DSLR. Γιατί αν το αναλύσουμε σε κουτάκια το flow είναι διαφορετικό, και άρα ήταν σα να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα.

to "εκει κατω αριστερα" δε μου λεει τιποτα!
Την ακριβη "ωθηση" που δινουν τα 64bit , τη ξερουν ΜΟΝΟ οι μηχανικοι της apple.
Το ποιος κανει επισης τη συμπιεση και την επεξεργασια , κανεις δε το ξερει ακομη (cpu-gpu ή xmor επεξεργαστης)....

Δεν ειπε κανεις οτι η οποια αυξηση ταχυτητας ωφειλεται ΜΟΝΟ στα 64bit, αλλα ΣΙΓΟΥΡΑ εχουν κι αυτα συμμετοχη.
Η σωστη αξιoποιηση αυτων ειναι πολυ σημαντικη και αυτο το αποδυκνειουν οι εφαρμογες ...

Πχ στο FCPX η ωθηση που υπηρξε απο τη πληρη μεταβαση στα 64βιτ απο το παλιολιθικο 32βιτ FCP7 , ηταν τεραστια! (στο ιδιο μηχανημα ...)

Αλλα ακομη πιο σημαντικο ειναι οτι η Avid (η μεγαλυτερη εταιρεια στο βιντεο editing) , αδυνατει να αξιοποιησει τη μεταβαση στα 64bit.
Παρ ολο που "δηλωνει" την εφαρμογη της 64 bit, μονο αυτο δε δειχνουν οι επιδοσεις της... αρα παιζει ρολο (σημαντικο) η σωστη αξιποιηση των πορων .

Τελος, για τις dslr, προφανως και δεν συγκρινω τιποτα, θα ηταν αδικο για το iphone 5s αλλωστε.
αλλα το αποτελεσμα μετραει, κι αυτο δειχνει ακρως εντυπωσιακο στο iphone 5s, με οτι και να το συγκρινεις!
Απο αποψη ταχυτητας παντα....

Last edited:
Να ρωτήσω κάτι που το έχω απορία, τα 64bit με 1GB RAM μήπως τελικά ειναι περισσότερο κακό παρά καλό?

το εχουμε ξανασυζητησει..... δες προηγουμενα ποστ.

Εδω τα λεει καθαρα... (το εχουμε δει και στη πραξη αλλωστε).
http://www.anandtech.com/show/7335/the-iphone-5s-review/4

http://www.digitaltrends.com/mobile/iphone-5s-64-bit-a7-processor/

http://allthingsd.com/20130913/apples-iphone-5s-the-a7-chip-and-that-64-bit-question/

Δεν ειναι αναγκαιο να εχεις περισσοτερο απο 4 gb ram για να τα εκμεταλλευτεις, υπαρχουν κι αλλοι τομεις που "βοηθιουνται" απο τα 64bit.
Φυσικα , οι μεγαλες βελτιωσεις θα φανουν αργοτερα , στις επομενες εκδοσεις , και με περισσοτερη μνημη.

Kαι δεν ειναι μονο θεμα μνημης, ταχυτητας κλπ, αλλα και θεμα ασφαλειας (touch id) , ευκολοτερης και γρηγοροτερης μετακινησης δεδομενων κλπ.
Πολλα παιχνιδια φορτωνουν πχ σε μικροτερο χρονο και εφαρμογες οπως το imovie "αισθανονται" ηδη πιο ανετα στο νεο περιβαλλον.

Τα οφελη φυσικα , θα τα δουμε σε επομενες εκδοσεις , αλλα η αρχη εγινε...

Last edited:
Να ρωτήσω κάτι που το έχω απορία, τα 64bit με 1GB RAM μήπως τελικά ειναι περισσότερο κακό παρά καλό?

Νταξ , του χρόνου θα βάλουν δύο …
Κάποιοι το θεωρούν λίγο, και ένα από τα λίγα μειονεκτήματα.
Άλλοι δε βλέπουν μειονέκτημα κανένα…

Χαζομάρα θα ήταν να βάλει παραπάνω απο 1 GB, του χρόνου τι θα πουλήσει?

Για όποιον ενδιαφέρει, κυκλοφόρησε στο αμερικανικό apple store το Nike move app που εκμεταλλεύεται τον M7 του iPhone 5s:

http://www.cultofmac.com/252862/nike-move-app-released-in-app-store-for-iphone-5s-m7-chip/

Το Nike+ move app το εχω non-stop εδω και κάποιες μέρες και δεν ρίχνει την μπαταρια παρότι δουλεύει μονίμως στο background. Είναι αρκετά έξυπνο ώστε να ξέρει εάν είσαι σε αυτοκίνητο ή με τα ποδια.
Χθες κυκλοφόρησε και το γνωστό Runkeeper το οποιο και αυτό πλέον υποστηρίζει τον Μ7!

Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5S

Είναι αρκετά έξυπνο ώστε να ξέρει εάν είσαι σε αυτοκίνητο ή με τα ποδια.
Αν ειναι τοσο εξυπνο μαλλον, στην περιπτωση σου, δεν θα ''παρει μπρος'' ποτε....:p

Σήμερα ήρθε και το δικό μου εταιρικό.
Εντάξει, η συσκευή τα ''σπάει'' και έκανα πολύ καλή επιλογή με το Space Gray
Είμαι ενθουσιασμένος με το Touch ID
Σαν πρώτη συσκευή όμως παραμένει προς το παρόν η παντοφλίτσα μου:eviltongue:

The Trouble With Apple’s Touch ID Fingerprint Reader
http://www.wired.com/gadgetlab/2013/12/touch-id-issues-and-fixes/

Εμένα το στάνταρ πρόβλημα μου με σειρά αντιστοίχων βιομετρικών είναι τα ιδρωμένα χέρια. Φυσικά τώρα το χειμώνα και τα όποια γάντια.
Πάντως η κατανόηση της λειτουργίας μπορεί να βοηθήσει όποιον τυχών έχει προβλήματα.

Ας μας πουν οσοι το χουν τι ποσοστο επιτυχίας ανάγνωσης έχει τελικα (χοντρικά έστω).

Μια φιλη που το σεταραμε μαζί παντως, μου παραπονιέται ότι πολλες φορες δεν δουλεύει.

Έχουν κυκλοφορήσει app που να εκμεταλλεύονται το touch ID; Πχ ebanking, ebay, paypal, mail, και γενικά οποίο υπηρεσία προϋποθέτει password..

ή απλα ειναι για να ξεκλειδώνει το κινητο;

Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5S

Ας μας πουν οσοι το χουν τι ποσοστο επιτυχίας ανάγνωσης έχει τελικα (χοντρικά έστω).

Μια φιλη που το σεταραμε μαζί παντως, μου παραπονιέται ότι πολλες φορες δεν δουλεύει.

Πολύ σπάνια δεν αναγνωρίζει τα δάκτυλα μου και όταν γίνει αυτό, αν το ξανά ακούμπησω διορθώνει αμέσως. Ειναι πρακτικά απροβλημάτιστο. Βέβαια του έκανα εκτενές training υπό γωνιές.
Το μόνο πρόβλημα που ήδη ανέφερα ειναι ότι σπάνια δεν θα λειτουργήσει καθόλου (όχι δηλ. Try again ) και θα απαιτήσει ξεκλείδωμα με κωδικό.