[Επίσημο] iPhone 6 | 6 Plus

Δεν πειράζει τίποτα, απλά βοηθά στην κουβέντα το να μπορούμε να υποστηρίξουμε με επιχειρήματα τις απόψεις μας.... ;)

Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

Δεν πειράζει τίποτα, απλά βοηθά στην κουβέντα το να μπορούμε να υποστηρίξουμε με επιχειρήματα τις απόψεις μας.... ;)

Βρε βόηθα
Αλλά όσο λες τέτοια,
Τόσο με τσιγκλάς
«θα με ενδιέφερε να αγοράσω και πυρηνικό αντιδραστήρα, γιατί βγάζει πολλά MW, περισσότερα από το δυναμό του ποδηλάτου μου.»
:D

Απάντηση: Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

Βρε βόηθα
Αλλά όσο λες τέτοια,
Τόσο με τσιγκλάς
«θα με ενδιέφερε να αγοράσω και πυρηνικό αντιδραστήρα, γιατί βγάζει πολλά MW, περισσότερα από το δυναμό του ποδηλάτου μου.»
:D

Η δουλεια μου είναι να σε τσιγκλάω :p

Καλά ο Βάτραχος είναι γνωστό ότι θα παινέψει τον βάλτο.

Όσο περί εγκλωβισμένων , κολλημένων κτλ. δείξε μου ένα ποστ που είπες ένα καλό για κινητό πλην Χονχάι και θα δεχτώ ότι μιλάς αντικειμενικά. Ως τότε απλά είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα.

Αν θέλεις πάντως λόγους που ΟΥΤΕ στα 300 δεν θα το αγόραζα υπάρχουν πολλοί , μπαταρία , κάμερα , μη λειτουργικός σχεδιασμός , έλλειψη SD και αποσπώμενης μπαταρίας , κλειστό και βαρετό στην εμφάνιση λειτουργικό , πρόσφατες δηλώσεις Cook περί gay κτλ.

Άλλωστε όποιος θέλει να αγοράσει στα 300 μπορεί να το βρει και μεταχειρισμένο , άλλωστε όλοι οι άνεργοι και οι μισθωτοί των 600 ευρώ το μήνα που νομίζεις ότι τα βρήκαν τα αιφόνια.

Ακριβως. Τοχω ξαναπει, αν το iPhone ειχε 300ε οπως τα ζαμζουνγκ, ολοι θαχαν iphone. Εκτος απο τους εγκλωβισμενους που θα διαβασετε απο κατω μου.

Εντάξει,τώρα με το θέμα gay νομίζω πως είσαι φάουλ.Ο Cook και ο κάθε ceo δεν είναι η apple,αυτό τελείωσε με το θάνατο του μεγάλου.Για εμένα ένα είναι το μεγάλο μείον της εταιρίας,η υπερβολική τιμή των προϊόντων της ως αποτέλεσμα άπληστης οικονομικής πολιτικής.Τα άλλα για εμένα είναι δευτερεύοντα..

Μπορω να σου δειξω αυτα που λεω αρνητικα για το iPhone.

Σε αυτο το topic προφανως δεν αναφερομαι σε αλλα κινητα, ουτε θα μπω σε θεμα απο ζαμζουνγκ κινητο να εξυμνησω το iPhone (o νοων νοειτο).

Ας κανουμε το αλλο ομως αφου το θες ετσι. Βρες εσυ ενα post σου που λες θετικο για το iPhone βρε "τερας" αντικειμενικοτητας. .:flipout:

Όπως έχω γράψει και παλιότερα μια χαρά κινητά είναι τα iphone , απλά δεν είναι στο επίπεδο που θέλουν να μας τα παρουσιάσουν κάποιοι. Δεν βλέπω πχ. το 6 Plus τι έχει να προσφέρει παραπάνω από το One Plus One που κοστίζει τα μισά (για να μην πω ότι το Oneplus είναι συνολικά καλύτερο).

Τώρα αν κάποιος έχει iphone για να κάνουν παρέα με τα mac pro , ipad air κτλ. ή δεν μπορεί να κυκλοφορεί με "υποδεέστερες" μάρκες γιατί θα τον παρεξηγήσουν εννοείται ότι θέλοντας και μη θα τα θεωρεί μονόδρομο (αναγκαστικά).

Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

Όπως έχω γράψει και παλιότερα μια χαρά κινητά είναι τα iphone , απλά δεν είναι στο επίπεδο που θέλουν να μας τα παρουσιάσουν κάποιοι. Δεν βλέπω πχ. το 6 Plus τι έχει να προσφέρει παραπάνω από το One Plus One που κοστίζει τα μισά (για να μην πω ότι το Oneplus είναι συνολικά καλύτερο).

Τώρα αν κάποιος έχει iphone για να κάνουν παρέα με τα mac pro , ipad air κτλ. ή δεν μπορεί να κυκλοφορεί με "υποδεέστερες" μάρκες γιατί θα τον παρεξηγήσουν εννοείται ότι θέλοντας και μη θα τα θεωρεί μονόδρομο (αναγκαστικά).

Συγγνώμη, αν εξαιρέσεις το μέγεθος οθόνης (που είναι θέμα γούστου) σε ποιον ακριβώς τομέα είναι το one plus one καλύτερο ή έστω συγκρίσιμο με το iphone 6/plus;
Στην ταχύτητα cpu/gpu; Στην ποιότητα της κάμερας; Στην ποιότητα κατασκευής; Στην ποιότητα της οθόνης; Στην ποιότητα & ποικιλία του λογισμικού;
Προφανώς είναι καλύτερο value for money, αυτό όμως δεν το κάνει καλύτερο ή έστω ισάξιο smartphone.
Μην τα ισοπεδώνουμε όλα...

Re: Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

Στην ταχύτητα cpu/gpu; Στην ποιότητα της κάμερας; Στην ποιότητα κατασκευής; Στην ποιότητα της οθόνης; Στην ποιότητα & ποικιλία του λογισμικού;

Σε όλα τα παραπάνω και έχει και μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας.

"Paying less than half for this device and getting pretty much the same as the 6 plus in terms of overall functionality" (δες από 20:38 και μετά)...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μπορείς να βρεις και άλλα συγκριτικά στο youtube που λένε πάνω κάτω τα ίδια.

Ρε συ Τακης μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας , one+one ειναι σαφεστατα ενα σκαλι πιο πανω , εγω ξερεις μηλαρακιας ειμαι , αλλα φως φαναρι !

Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

Ρε συ Τακης μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας , one+one ειναι σαφεστατα ενα σκαλι πιο πανω , εγω ξερεις μηλαρακιας ειμαι , αλλα φως φαναρι !

Που το είδες το φως φαναρι βρε συ; :flipout:
Ένα average android ειναι σε πολύ καλη τιμή! Σε επιδόσεις δεν είναι τίποτα αξιόλογο (ίσως εκτος της μπαταριας).
Μην ακούς τον Υπεριωνα, τρολαρει ως συνήθως... ;)

Re: Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

Που το είδες το φως φαναρι βρε συ; :flipout:
Ένα average android ειναι σε πολύ καλη τιμή! Σε επιδόσεις δεν είναι τίποτα αξιόλογο (ίσως εκτος της μπαταριας).
Μην ακούς τον Υπεριωνα, τρολαρει ως συνήθως... ;)

Τάκη το Oneplus One ειναι εξαιρετική συσκευή με οποιοδήποτε κριτήριο (εκτος του status).Ακομα και κατασκευαστικά ειναι πολύ καλο.Το φινιρισμα της sandstone πλάτης δεν το εχεις δει πουθενά.
Απο επιδόσεις ειναι στα top 5 android (μηδενικό lag χωρις bloatware και customization στο μέγιστο χωρις να κανεις root η το παραμικρό) και τραβάει και εξαιρετικές φωτογραφίες με τον 16mp Sony αισθητηρα.
Τέλος, η αυτονομία του ειναι συγκρίσιμη μονο με το Z3 (με το προτελευταιο fw ανεβηκε ακομα πιο πολύ σε σχεση με τα reviews που κυκλοφορούν).
Δεν το λες midrange αυτο.Πιθανότατα δεν το γνωρίζεις,οκ.

Βασικά άλλο ηθελα να γράψω και ειδα το ποστ σου.

Σήμερα στη δουλειά είχα την ευκαιρία να παιξω για αρκετή ωρα με το 6 plus (μαύρο).
Κατασκευαστικά και σχεδιαστικά είναι απλά υπέροχο (το μαύρο) και ειναι κάτι σαν κόσμημα :p
Η απόκριση του άμεση και γενικά σφαιράτο σε όλα του.
Η οθόνη απολαυστική και ευπρόσδεκτο το landscape rotation.
Αν και σε σχέση με τα ανταγωνιστικά phablets ειναι στα χαρτιά πιο μεγάλο , στην πράξη δεν με χάλασε το μεγεθος του (για phablet) στο χέρι μου , ουτε για να μιλάω απευθείας στο αφτί μου.

Με χάλασε πολύ ομως κάτι σημαντικό που αφορά την εργονομία και δεν εννοώ σχεδιαστικα/hardware-ικά.
Στα λοιπά ανταγωνιστικα android phablets ,και βασικά σε καθε android smartphone , υπάρχει η δυνατότητα στον browser να κανεις με το ενα δάχτυλο pinch to zoom σε οποιοδήποτε βαθμό εσυ επιθυμείς.Δεν αναφέρομαι σε double tap πχ σε κείμενο , αλλά πραγματικό zoom σε οποια περιοχή της σελίδας επιθυμείς.
Αυτη δυνατότητα λοιπόν σου επιτρέπει το browsing κυριολεκτικά με το ένα χέρι/δακτυλο.Αυτο στο 6 plus δεν το είδα , που σημαίνει οτι για web browsing αναγκαστικά θες και τα δύο χέρια , κάτι που σε συνδυασμό με το hardware button χαμηλά εκτός οθόνης κάνει την χρήση πολύ δύσκολη (τουλάχιστον σε εναν κάτοχο κορυφαίου android phablet ).
Ηταν τρελό deal breaker για μένα , εκτός φυσικά αν υπάρχει τέτοια λειτουργία και γίνεται με άλλο τρόπο (με το ένα δάχτυλο πάντα).
Σε μικροτερα κινητά , αυτη η δυνατότητα δεν εχει τόσο μεγάλη αξία μιας και το δαχτυλο καλύπτει το μεγαλύτερο μερος της οθονης , σε phablet ομως ειναι απαραίτητο.

Ενα αλλο αρνητικό ειναι οτι γλιστράει ΠΟΛΥ το ρημάδι.Δεν νομίζω να οφείλεται στο οτι ειναι πολύ λεπτό ,αλλα πιο πολυ στην επιλογη του υλικού στο πλαι.Δεν θα μπορουσα να το εχω χωρις θηκη/bumper με καλό grip.

Κατα τα άλλα , και καλή αυτονομία φάνηκε να είχε μέσα στην ημέρα (4ωρες οθόνη σίγουρα), και οι φωτογραφίες ηταν εξαιρετικές (χωρίς να ειμαι φωτογράφος)

Θεωρώ οτι αν τα επόμενα phablets της apple εστιάσουν λίγο πιο πολύ στο κομμάτι της ευκολίας , θα τα πάνε ακόμα καλύτερα (δεν αναφέρομαι σε πωλήσεις φυσικά), ειδικά αν μπορέσουν και προσθέσουν καποιο extra χαρακτηριστικό που να ενισχύει το productivity τυπου wacom digitizer spen οπως στα Note.

Αν ντε και καλά ηθελα κάποιο κορυφαίο phablet , θα πηγαινα σε android (Note 4),χωρις βεβαια αυτο να σημαινει οτι γενικα το 6 plus δεν ειναι πολύ καλή συσκευή.Αν ημουν φίλος της Apple , απλά θα διάλεγα το "απλό" 6.

ΥΓ.Οχι, δεν δοκίμασα να το λυγίσω :p

Last edited:
αυτό που έχει το android ston browser, είναι γιατί δεν έχει τον ίδιο τρόπο που κανεις double tap to zoom.

Δεν κάνει δηλ. zoom στο "αντικείμενο" που βρίσκεται κάτω από το δάχτυλο σου , αλλα στη περιοχή που κανεις double tap(είναι διαφορετικό πράγμα).
Γι αυτό και βρήκανε το pinch to zoom με το ένα δάχτυλο.... καλη λύση, αλλα για μένα είναι πιο βολική αυτή του iphone.

Το έχω δοκιμάσει σε όλα τα κινητα android που είχα πάρει και ποτε δε το βολεύτηκα.
Είναι για μένα το αντίστροφο deal breaker που λες κι εσύ ...:p

ΥΓ... αυτό αποτελεί "πατέντα" της google , και γι αυτό θα το δεις σε αρκετές εφαρμογές της, ακόμα και στο ios πχ στο Google Maps.

Last edited:
αυτό που έχει το android ston browser, είναι γιατί δεν έχει τον ίδιο τρόπο που κανεις double tap to zoom.

Δεν κάνει δηλ. zoom στο "αντικείμενο" που βρίσκεται κάτω από το δάχτυλο σου , αλλα στη περιοχή που κανεις double tap(είναι διαφορετικό πράγμα).
Γι αυτό και βρήκανε το pinch to zoom με το ένα δάχτυλο.... καλη λύση, αλλα για μένα είναι πιο βολική αυτή του iphone.

Το έχω δοκιμάσει σε όλα τα κινητα android που είχα πάρει και ποτε δε το βολεύτηκα.
Είναι για μένα το αντίστροφο deal breaker που λες κι εσύ ...:p

ΥΓ... αυτό αποτελεί "πατέντα" της google , και γι αυτό θα το δεις σε αρκετές εφαρμογές της, ακόμα και στο ios πχ στο Google Maps.

Double tap γινεται κανονικά στο android Γιάννη με εστίαση στο κείμενο.
Με μονο αυτον τον τρόπο δεν μπορείς πχ να κανεις zoom στην πχ πανω αριστερη γωνια αν εισαι δεξιοχειρας γιατι απλά δεν φτάνει το δαχτυλο σου.Ασε που μπορεις να κανεις zoom και σε ενα σημειο πχ φωτογραφιας χωρις να κανεις το λαθος και να την επιλέξεις.
Στο android αυτο ειναι εφικτό και μαλιστα με εξαιρετική ταχύτητα απο την στιγμή που θα το μάθεις.
Δεν καταλαβα τι εννοείς οτι δεν γινεται στον chrome και σου αποτελει deal breaker. Ετσι και αλλιώς , οπως εγραψα , σε νορμαλ οθονες (μεχρι 4.7-5 ιντσες) δεν ειναι τοσο αναγκαία αυτη η λειτουργια και γιαυτό δεν σε ένοιαζε μέχρι τώρα.
Πατέντα ξεπατέντα, ειναι μια υπαρκτή κατάσταση στην οποια πολύ απλά αναγκάζεσαι να χρησιμοποιείς δύο χερια για να σερφάρεις , ενω στον chrome ένα.
Αυτο που δεν γνωρίζω ειναι φυσικά αν ο chrome του ios εχει την αντιστοιχη επιλογή (δεν μου εκοψε να τον κατεβασω και να δοκιμάσω)

οχι δεν εχει ο chrome, αγνωστο γιατι, ενω αλλες εφαρμογες της google το εχουν.
εμενα δε με βολεψε ποτε και γι αυτο δε το χρησιμοποιω.
ετσι κι αλλιως σε ipad kai phablets χρησιμοποιω 2 χερια, και ειναι και ο λογος που δε κατεληξα τελικα στο iphone 6 plus και σε αλλα παρομοια κινητα.

οχι δεν εχει ο chrome, αγνωστο γιατι, ενω αλλες εφαρμογες της google το εχουν.
εμενα δε με βολεψε ποτε και γι αυτο δε το χρησιμοποιω.
ετσι κι αλλιως σε ipad kai phablets χρησιμοποιω 2 χερια, και ειναι και ο λογος που δε κατεληξα τελικα στο iphone 6 plus και σε αλλα παρομοια κινητα.

Ε, αν αναγκάζεσαι να χρησιμοποιείς και τα δυο χερια καθε στιγμή λογικό ειναι.
Ειμαι σιγουρος οτι σε μελλοντικό ios θα το φτιάξουν...

δε θα το φτιαξουν γιατι δε γινεται, λογω πατεντας.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

στα phablets ετσι κι αλλιως θες 2 χερια, για πολλους λογους, δε σε σωζει αυτο το τρικ. οπως δε με εσωσε και το reachability sto iphone 6 plus.
βοηθαει αλλα θελει αλλη αντιμετωπιση ο χειροσμος τους.

Εμενα μια χαρά με σώζει, και μαλιστα καθημερινά on the go.

Δεν καταλαβα γιατι να μην το φτιάξουν/προσθέσουν.Ειναι κατοχυρωμένη πατέντα της Google ?