[Επίσημο] iPhone 6 | 6 Plus

Διαβάζω τώρα τελευταία οτι λόγω μικρού πάχους, κάποιοι που το έχουν πάρει και το είχαν στην τσέπη του παντελονιού τους, μετά από οδήγηση κάποιων ωρών το κινητό στράβωσε, είχε μια κάμψη δλδ. Εχει κανείς άλλος διαβάσει κατι παρόμοιο;;;

Eδω γινεται "τρωικος πολεμος" και δε πηρες χαμπαρι ? :p
http://avclub.gr/forum/showthread.php/119127-09-09-2014?p=1057184518#post1057184518

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

iPhone 6& 6 Plus vs Samsung S5
The iPhone 6 and 6Plus are very well rounded device without any strong weaknesses, so the great autofocus that is clearly leading today’s competition directly translates into a lead in the overall score. It is also worth noting that Apple is making great use of the 8 MPix with only a slight loss in texture score (details preservation) compared to competition with 13 Mpix, 20MPix or 36 MPix that don’t prevent them from taking the lead in overall score.

Photo:
- Overall, the 3 smartphones scores are very close but autofocus make the difference: with same technology (autofocus with phase detect pixels) the Apple devices provide a more reliable and faster system.
- As usual, color is one of the Apple’s smartphones strength
- The drawback is the texture preservation which struggle to compete with Samsung S5’s higher resolution images

s5-photo.png

VIDEO similar score, different strength between Apple and Samsung
- The 3 cameras score the best 3 autofocus rating but there is a gap between Apple and Samsung systems (10 points of difference between the 2 scores)

s5-video.png

Αφού η Apple δεν μας λέει
Υπάρχει πάντα η Chipworks
http://www.chipworks.com/en/technic...s/blog/inside-the-iphone-6-and-iphone-6-plus/

Πίσω Κάμερα :
Sony RS
Αν και γράφει μετά 1.5μm pixels
Οπότε είμαι λίγο μπερδεμένος εάν πρόκειται όντος για τον Sony RS IMX134 που είναι 1.2μm
Γιατί 1.5 είναι ο R ΙΜΧ135

Μπρός Κάμερα:
Πάλι sony, Sony CIS

CPU pr0n
a8.jpg

Ακομα:
Texas Instruments DRV2604 haptic driver
InvenSense MP67B 6-axis accelerometer and gyroscope

το αποτελεσμα μετραει Τασο... και ειναι οπως τα λεγαμε (και δεν ακουτε φυσικα) .

Less is More ! :p

Kala θα κανουν και οι υπολοιποι να σταματησουνε το κυνηγι των Mp ( και των specs) και να φτιαξουν λιγο το software .

Oπως η Sony , που εβγαλε τη καλυτερη φωτογραφικη-βιντεοκαμερα της Sony A7s με 12 Mp μονο (σε Full frame αισθητηρα) !

https://www.youtube.com/watch?v=OmhX-l57lLk

Last edited:
το αποτελεσμα μετραει Τασο... και ειναι οπως τα λεγαμε (και δεν ακουτε φυσικα) .

Less is More ! :p

Kala θα κανουν και οι υπολοιποι να σταματησουνε το κυνηγι των Mp ( και των specs) και να φτιαξουν λιγο το software .

Oπως η Sony , που εβγαλε τη καλυτερη φωτογραφικη-βιντεοκαμερα της Sony A7s με 12 Mp μονο (σε Full frame αισθητηρα) !

Προσωπικά δεν έχω διαφωνήσει για τα MP … ΙΣΑ ισα συμφωνώ απόλυτα , και το γράφω χρόνια για κάτι φθηνές κάμερες με αστρονομικά μεγαπιξελ και Noise χειρότερο από αναλογικής tv συντονισμένης σε ‛χιόνια’

Φυσικά και το αποτέλεσμα μετράει

Αλλά χωρίς τον stacked της Sony , θα ήμασταν αρκετά πιο πίσω σε ποιότητα.
Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές έχουν ενσωματώσει sony sensors στις τελευταίες τους γενιές
Και μάλιστα τώρα πια η apple και στην μπροστά κάμερα, που είναι σημείο που χρόνια τώρα γίνονται εκπτώσεις ποιότητας από όλους τους κατασκευαστές
Oι stacked στην ουσία μας δίνουν στα ίδια τετραγωνικά μεγαλύτερα Pixel καθώς το ‛καλωδιομάνι’ πηγαίνει σε άλλο Layer. Μεγαλύτερα pixel = θεωρητικά έστω, περισσότερο φώς, λιγότερο noise.

Το AF Κάνει τη διαφορά στην βαθμολογία του DXO περισσότερο από ότι άλλο από όσο κατάλαβα, μπράβο τους.
Ενώ τελικά καταλήγω ότι το OIS είναι 2-axis γιατί αν ήταν 3-axis a. κάποιος θα το είχε αναφέρει b. θα χρειαζόταν μεγαλύτερο βάθος.
Εδώ που τα λέμε το ΧΥ είναι το πιο σημαντικό και όχι το Ζ στο OIS. To Z είναι για πολύ πιο απαιτητική λήψη και δύσκολες συνθήκες, λ.χ εσύ με το Χκοπτερο πιθανά να έχεις λόγο να βάλεις κανονικά εξωτερικά γυροσκόπια. Αλλά νομίζω στις συνηθισμένες λήψεις με κινητό το σφάλμα του Ζ ενοχλεί λιγότερο και είναι περισσότερο σαν λίγο out-of-focus, ενώ το πραγματικά εκνευριστικό είναι το XY που τρέμει το χέρι μας μαζί με όλο το πλάνο.

Γενικότερα μικρές οι διαφορές όπως αποτυπώνονται στο DXO , +3 από την προηγούμενη γενιά, ενώ και πέρσι κάτι του στιλ +3 ήταν πάλι. Το AF έκανε την μεγαλύτερη διαφορά, και σίγουρα η αποθορυβοποίηση είναι καλύτερη σε νυχτερινά.
Αλλά σε αυτά δεν είμαι και τόσο καλός, οπότε θα σας διαβάσω και περισσότερο :-)

τη διαφορα οντως την εκανε η καλυτερη διαχειριση θορυβου (ειδικα στα νυχτερινα) , το καλυτερο χρωμα (πιο αληθοφανες) , και φυσικα η εστιαση .
Τη δουλεια ανελαβε ο νεος DSP της Apple kai fysika o αισθητηρας της Sony.

Τι αλλο να ζητησεις απο ενα κινητο ?

Εχει φυσικα πολυ δρομο ακομα, και θα δουμε διαφορες υλοποιησεις στο μελλον.

Μακαρι εννεοιται ν ανεβουν λιγο τα Mp, ισως στα 12Mp να ειναι η χρυση τομη, αλλα χωρις να γινουν εκπτωσεις στη ποιοτητα της εικονας.

ΥΓ... και το LG G3 που ειχα για λιγο , ειχε πολυ καμερα, αλλα επασχε απο τα ιδια "συμπτοωματα" ... λιγο τουμπανο χρωματα και κυριως ΠΟΛΥ αποθορυβοποιηση.
Εκανε τα προσωπα ειδικα, να φαινονται σαν ελαιογραφιες (λιγο υπερβολικος ειμαι , αλλα με τη φωτο εχω πορωση ).

τη διαφορα οντως την εκανε η καλυτερη διαχειριση θορυβου (ειδικα στα νυχτερινα) , το καλυτερο χρωμα (πιο αληθοφανες) , και φυσικα η εστιαση .
Τη δουλεια ανελαβε ο νεος DSP της Apple kai fysika o αισθητηρας της Sony.

Τι αλλο να ζητησεις απο ενα κινητο ?

Εχει φυσικα πολυ δρομο ακομα, και θα δουμε διαφορες υλοποιησεις στο μελλον.

Μακαρι εννεοιται ν ανεβουν λιγο τα Mp, ισως στα 12Mp να ειναι η χρυση τομη, αλλα χωρις να γινουν εκπτωσεις στη ποιοτητα της εικονας.

ΥΓ... και το LG G3 που ειχα για λιγο , ειχε πολυ καμερα, αλλα επασχε απο τα ιδια "συμπτοωματα" ... λιγο τουμπανο χρωματα και κυριως ΠΟΛΥ αποθορυβοποιηση.
Εκανε τα προσωπα ειδικα, να φαινονται σαν ελαιογραφιες (λιγο υπερβολικος ειμαι , αλλα με τη φωτο εχω πορωση ).

Οπως είπα κάθε χρόνο βλέπουμε βελτιώσεις. Δηλαδή εάν συγκρίνεις το G3 / S5 / iphone 6 με τις προηγούμενες γενιές υπήρξε εξέλιξη. Αλλά και η προγουμενά γενιά δεν ήταν για πέταμα. Κάθε χρόνο προοράμε.

Από όσο ξέρω πάντως RS me 1.5μm pixel δεν έχει κυκλοφορήσει , πιθανά να είναι κάποια custom έκδοση για apple, ή και κάποιο λάθος από την chipworks
Και γενικά όλοι οι R/RS που είναι πάνω από 8MP (λ.χ. 13MP)έχουν μικρότερα Pixel ~1.2μm, με τα όποια θετικά και αρνητικά συνεπάγεται αυτό.
Θα δούμε μες τη χρόνια και τι άλλο νέο μπορεί να προκύψει.

Tασο το συμπερασμα ειναι απλο και το λεμε καθε χρονο τετοια εποχη.
Δεν ειναι θεμα ποιο ειναι "καλυτερο" κινητο, ουτε πιο εχει τη καλυτερη καμερα κλπ.... δεν υπαρχει τετοιο πραγμα.

Εχει να κανει με το οτι οι εταιρειες πρεπει να προσεχουν περισσοτερο την σωστη υλοποιση απο τα specs, το software απο το hardware.
Οχι οτι η Apple τα κανει ολα σωστα, εχει κι αυτη τις αδυναμιες της... και φυσικα το παραδεχομαστε αυτο.

Σε μερικα πραγματα εχει δικιο ομως κι αυτο αποδικνυεται.

τώρα μάλλον θα πω μαλακία αλλά θα τη πω... ο οθόνη πως γίνεται να μην σπάει? γυαλί δεν είναι?

Tασο το συμπερασμα ειναι απλο και το λεμε καθε χρονο τετοια εποχη.
Δεν ειναι θεμα ποιο ειναι "καλυτερο" κινητο, ουτε πιο εχει τη καλυτερη καμερα κλπ.... δεν υπαρχει τετοιο πραγμα.

Εχει να κανει με το οτι οι εταιρειες πρεπει να προσεχουν περισσοτερο την σωστη υλοποιση απο τα specs, το software απο το hardware.
Οχι οτι η Apple τα κανει ολα σωστα, εχει κι αυτη τις αδυναμιες της... και φυσικα το παραδεχομαστε αυτο.

Σε μερικα πραγματα εχει δικιο ομως κι αυτο αποδικνυεται.

Κοίτα αν λές για ένα δυο χρήστες που επιμένουν στα MP, νομίζω αν δεν ήξεραν (που θα ήξεραν) έμαθαν.

Κατά τα αλλά, εγώ ακόμα δε καταλαβαίνω γιατί πρέπει να μαθαίνουμε τα specs από την chipworks …

εγω παλι , αν και "ανθρωπος της τεχνολογιας" δεν με νοιαζουν τα specs, εφοσον κανει τη δουλεια που υποσχεται.

ενα ακομα παραδειγμα, ειχα στη κατοχη μου το LG G3, που αν και ειχε 2GB RAM, εκανε συνεχως reload τα tabs σε browser (ειχα ανοιξει 4 tabs -mobile versions - σε stock browser, chrome κλπ) , χωρις να εχω ανοιχτες αλλες εφαρμογες.

Τι να τα κανω λοιπον τα specs σ αυτη τη περιπτωση ?

Last edited:
ειχα στη κατοχη μου το LG G3

Και το κρατησες πόσο; 1 μέρα;

Ελα ρε Γιάννη, αφού αγαπας τα Apple, δικαιωμα σου φυσικα και τα αλλα τα παίρνεις απλως για λίγες μερες, μεχρι να ξαναπάρεις Apple...

(προσεξες; δεν ειπα ''για να τα θάψεις'' :p)

Σε κάθε αλλαγη, πρεπει να δινεις χρονο (και διαθεση)

Όταν ξερεις ότι θα ξαναγυρίσεις σε iPhone, προφανως δεν δινεις καμία σοβαρή ευκαιρία σε άλλη λύση.

Κατά τα αλλα, αν οτως το 6 (δεν μιλαω για το Plus) λυγιζει με χρηση στην μπροστινή τσέπη, είναι μέγιστο fail.

Αλλα μου φαινεται πραγματικα υπερβολικό (αν και όχι αδυνατο)

Αυτή η ηλιθια εμμονή της της Apple με το παχος.

Ας ηταν πιο χοντρο και πιο κοντο - Καλύτερα απ όλες τις αποψεις.

εγω ειπα κατι πολυ απλο για το G3 (πολυ καλο κινητο σε γενικες γραμμες και αριστη τιμη).

Τσεκαρα αναλυτικα τη καμερα και ειπα αυτα που ειδα , εχω και δειγματα αν χρειαστει (αν και ειναι προσωπικα) .

Τσεκαρα επισης , επιτηδες , το θεμα μνημης.... μας εχετε πρηξει γιατι η aplle δε βαζει 2 GB RAM και ανεφερα οτι σε επανηλλειμενα τεστ , σε ολους τους γνωστους browser , εκανε εκριβως το ιδιο (και μετα απο reboot, καθαρο , χωρις root και αλλες επεμβασεις κλπ).

Τι απο αυτα ειναι μεροληπτικο ?

ΥΓ... το G3 το πηρα για να το κρατησω 1-2 μηνες (μεχρι να ερχοταν Ελλαδα το ι6) , αλλα βρεθηκε ο καλος φιλος Μαριος και μου βρηκε iphone 6 στη Γαλλια !
Τα αλλα κινητα android τα ειχα 1-2 μηνες τουλαχιστον το καθενα.

Last edited:
Μπράβο στην Apple για την κορυφαία κάμερα (αν και πρέπει να πάρει μέρος της δόξας και η Sony προφανώς που φτιάχνει τον αισθητήρα) , για να μην λέμε μόνο τα αρνητικά.

Πάντως θεωρώ ότι είναι αρνητικό που δεν μπορεί να τραβήξει 4K όπως ανταγωνιστικά κινητά.

Επίσης κάπου διάβασα ότι έμεινε μικρός ο αισθητήρας για να μην πιάνουν οι φωτογραφίες πολύτιμο χώρο (μια και η επιπλέον μνήμη στα iphone κοστίζει ακριβά) , δεν ξέρω όμως αν ισχύει αυτό.

Last edited:
εγω παλι , αν και "ανθρωπος της τεχνολογιας" δεν με νοιαζουν τα specs, εφοσον κανει τη δουλεια που υποσχεται.

ενα ακομα παραδειγμα, ειχα στη κατοχη μου το LG G3, που αν και ειχε 2GB RAM, εκανε συνεχως reload τα tabs σε browser (ειχα ανοιξει 4 tabs -mobile versions - σε stock browser, chrome κλπ) , χωρις να εχω ανοιχτες αλλες εφαρμογες.

Τι να τα κανω λοιπον τα specs σ αυτη τη περιπτωση ?

Δε καταλαβαίνω τι λες για το browser, άλλα όποτε θες κάνουμε ένα συγκριτικό με τις σελίδες που θες στον browser.
Τέλειος browser δεν υπάρχει και δεν θα έλεγα τα καλύτερα ούτε για τον safari ούτε για τους υπόλοιπους

Τα specs δε ξέρω γιατί δε σε νοιάζουν (άλλη εντύπωση έχω) άλλα λ.χ. γιατί να μην ξέρεις τι CCD φοράει? Σοκολάτα αγοράζεις και λέει αν έχει γάλα. Σαν καταναλωτής στα ηλεκτρονικά πάντα κοιτάζω και τα τεχνικά όπως κοιτώ τι περιέχει και η σοκολάτα.