Σήμερα πήγα στο Fnac εδώ και έριξα μια ματιά στο plus (το 6άρι το έχει εδώ και αρκετό καιρό η γυναίκα μου). Πραγματικά προσπαθούσα να καταλάβω τι ακριβώς θέλει να κάνει η Apple. Το design εκτός από τραγικό, με τα τεράστια bezel είναι παντόφλα του κερατά. Αυτό σε συνδυασμό του πόσο λεπτό το κάνανε (για αυτό κρατήσανε τα bezel?) το κάνει αδύνατο να το λειτουργήσεις.
Ειδικά όταν μετά πήγα και κοίταξα το Note 4, αναρωτήθηκα τι είναι πια αυτό το μέλι που βάζει η Apple για να πουλάει κάτι που είναι όχι πια απλώς ξεπερασμένο αλλά και μη λειτουργικό.
Είμαι σίγουρος ότι θα ακούσω για το καταπληκτικό IOS, την καταπληκτική camera και το πόσο εύχρηστο είναι. Αυτά είναι για αυτόν που του αρέσει το IOS και βαριέται να κάνει οτιδήποτε εκτός από το να βάζει το τηλέφωνο στην πρίζα να φορτίσει.
Καταλήγουμε λοιπόν πάλι στο ίδιο σημείο για μένα. Η Apple επί Jobs ήταν αξεπέραστη στο marketing. Και μαζί με ένα προϊόν που για την εποχή του συνδύασε υπάρχουσες τεχνολογίες από πολλές εταιρείες σε ένα καινοτόμο πακέτο, κατάφερε να δημιουργήσει ένα τεράστιο hype, που ακόμα δεν έχει σταματήσει (αν και βρίσκεται σε επιβράδυνση πια).
Μπορείτε να μου πείτε ότι θέλετε, αλλά θεωρώ πραγματικά ντροπή για κάποιον που θαύμαζε το Iphone και δεν το άλλαζε με τίποτα, να ακουμπήσει καν το 6 plus, πόσο μάλλον να το χρησιμοποιεί. Είναι το απολύτως αντίθετο από όλα όσα μας έχει ταΐσει η Apple τόσα χρόνια.
Προσωπικά μου είναι αδιάφορο σαν τηλέφωνο, καθώς συχαίνομαι το IOS, αλλά δεν το περίμενα τόσο τραγικό.
Άντε με το καλό να βγει το Note 4, να πέσει και η τιμή του αμέσως μέχρι το Δεκέμβρη στα 400 (ευχαριστώ Samsung που δεν έχεις ακόμα το hype και το marketing της Apple) και να έχω το τέλειο τηλέφωνο πάλι (μετά το Note 3).