[Επίσημο] iPhone 6 | 6 Plus

Υπάρχει ενα θεματάκι με την κάμερα δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό η όντως πρόβλημα δείτε ενα timelapse που τράβηξα και θα καταλάβετε.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Τα εχω δει αυτά τα posts αλλά δεν βγαίνει άκρη αν είναι φυσιολογικό ή κατασκευαστικό λάθος τεσπα , ασχετα με τον ήλιο το timelapse είναι πολύ καλό

Και γω timelapses τραβηξα σημερα, με το 5s βεβαια. Η συννεφια σε συνδιασμο με τον αερα ηταν ο,τι επρεπε! ;)

Απάντηση: Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

Μα εκεί είναι το θέμα. Η οθόνη είναι ίδια πάνω κάτω. 5.5 ή 5.7 δεν έχει διαφορά. Αλλά άλλο να είναι το 80-90% οθόνη και άλλο το 60%. Από εκεί και πέρα έρχεται το πως το πιάνεις το κινητό γενικά. Το 6άρι με τα τεράστια bezel και αντιθέτως το παραπάνω από όσο πρέπει λεπτό, δεν μπορείς να το κρατήσεις καλά.
Δεν συγκρίνω ούτε οθόνες ούτε λειτουργικό. Μιλάω αποκλειστικά για εργονομία, η οποία χάνεται λόγω των bezel.
Απλά πράγματα και όποιος θέλει καταλαβαίνει. Από εκεί και πέρα, εάν κάποιος όπως ο Μπάμπης θεωρεί όλα τα μεγάλα γελοία, δεν έχει νόημα αυτή η συζήτηση για αυτόν.

Εντάξει Μάριε, μάλλον δεν θα συνενοηθούμε. Το αν μου αρέσουν ή όχι τα μεγάλα τηλέφωνα είναι άσχετο. Εγώ άλλο ρωτάω, μπορείς να μου εξηγήσεις πως εμποδίζουν τα bezels την πρόσβαση στη οθόνη άρα την εργονομία;
Σε τι εμποδίζουν τα μεγάλα bezels να πιάσεις σωστά το τηλέφωνο; Αν το Plus είχε μηδενικά bazels θα έιχε καλύτερο κράτημα; Δεν νομίζω...

το κατω bezel δε γινεται να ¨μηδενιστει" για πολλους λογους (στο Iphone) , το εχουμε ξαναπει.

Το πανω ειναι ασχετο με την εργονομια και εχει σχεση μονο με την "αισθητικη".

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Υπάρχει ενα θεματάκι με την κάμερα δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό η όντως πρόβλημα δείτε ενα timelapse που τράβηξα και θα καταλάβετε.

Ωραιο το timelapse σου... προβλημα εννοεις παλι το flare ?
Το εχουμε ξαναπει... βαλε ενα σκιαστρο ή καποιο πολωτικο φιλτρο .
Οταν ο ηλιος ειναι σε τετοιο σημειο, παντα θα εχεις θεμα, μικροτερο ή μεγαλυτερο.

Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

διαφωνω οριζοντιως και καθετως... ο κολητος μου εχει το G2.. Ναι μου αρεσει πολυ σαν συσκευη..Μου αρεσει οπτικως που χει μικρα μπεζελς...ΑΛΛΑ στο χερι δε βολευει καθολου,. Παταω πολυ περισσοτερες φορες κατι λαθος στην οθονη . με τα μινιμαλ μπεζελς φοβασαι να το πιασεις... παρομοιως με τα κουμπια πισω παλι για να πατησεις πισω κουμπι ,πατας και κατι στην οθονη η βαζεις και το 2ο χερι... αρα θεωρω οτι ειναι ΠΟΛΥ υπερβολικο να λεμε αχρηστα τα bezels... Να μου πεις τα bezel του ipad 2 - 3 -4 που ηταν 1.5εκ να σου πω εχεις δικιο. Το ταμπλετ μοιαζει με πλακακι.. το air και το retina ειναι ΚΟΡΥΦΑΙΑ για μενα, διχως τελειως μινιμαλ bezels..
Αν χρησιμοποιούσες περισσότερο την συσκευη πιστευω πως θα άλλαζες γνωμη.
Αλλωστε δεν μιλαμε για ανύπαρκτα bezels .
Δυο χιλιοστά περιθώριο στις κάθετες πλευρές είναι αρκετά ώστε να μην ακουμπάμε την οθονη και αυτό ειδικα για οθόνες που ξεπερνούν τις 4.7 και φτάνουν τις 5ιντσες είναι πολύ σημαντικό αφου επιτρέπει τον αντίχειρα να εχει μεγαλύτερη εμβέλεια επαφής πανω στην οθονη.
Παρομοίως βοηθα και το κατω μερος να είναι οσο το δυνατόν πιο στενο όπως και οι στρογγυλεμένες γωνιες ώστε η συσκευή να κάθεται πιο βαθια στην χουφτα.
Το πανω πλαισιο δεν εχει σημασία στην χρηση αλλα στην φορητοτητα αφου εάν ξεφεύγει γινεται ενοχλητικό στην τσεπη του παντελονιού ( χώρια που θα σε νομίζουν πως κατι ειδες και χάρηκες)
Αυτά όσον αφορα συσκευές από 4.7 - 5 ιντσες.
Αυτό που περιγραφώ παραπάνω το βλέπω πιο εντονα αυτές τις μερες που δοκιμάζω ένα κινέζικο smartphone 5 ιντσών με διαστάσεις μικρότερες από το s3 μου .
Το s3 εχει διαστάσεις 136.6 x 70.6 x 8.6 και οθονη 4.8 και το άλλο 135.2 x 69.2 x 7.9 και οθονη 5"
Δεν υπαρχει σχεδον καμια διαφορα στην χρηση αφου μιλαμε για το ιδιο κράτημα και το μονο που ισως το φέρνει λιγο πισω στην σύγκριση με το s3 είναι οι λιγότερο στρογγυλεμένες γωνίες που δεν το επιτρεπουν να καθεται πιο βαθια μεσα στο χερι.

βρισκεις κυριως στο εξωτερικο... μπορει να σε βοηθησει σε διαφορες περιπτωσεις, κυριως κοβει αντανακλασεις , αλλα μπορει να φανει χρησιμο και στα Flares.

gia iphone 6 http://dckina.com/index.php?main_page=index&cPath=4_266_268

Eδω υπαρχουν κι αλλα αξεσουαρ για iphone.... http://diffcase.com/

Καλυτερη λυση για τα Flare εινα καποιο σκιαστρο, http://www.fotodioxpro.com/camhoodi...hone-5-greatly-reduces-purple-lens-flare.html
alla νομιζω δεν εχει βγει ακομα για iphone 6.

img_5670_2.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

αν θες κατι πιο "επωνυμο" σε πολωτικο φιλτρο .... http://www.ebay.com/itm/B-W-Smart-P...ablet_eReader_Accessories&hash=item3a8b5796e7

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

Εντάξει Μάριε, μάλλον δεν θα συνενοηθούμε. Το αν μου αρέσουν ή όχι τα μεγάλα τηλέφωνα είναι άσχετο. Εγώ άλλο ρωτάω, μπορείς να μου εξηγήσεις πως εμποδίζουν τα bezels την πρόσβαση στη οθόνη άρα την εργονομία;
Σε τι εμποδίζουν τα μεγάλα bezels να πιάσεις σωστά το τηλέφωνο; Αν το Plus είχε μηδενικά bazels θα έιχε καλύτερο κράτημα; Δεν νομίζω...

Μπάμπη δεν έχει καμία σχέση με πρόσβαση στην οθόνη. Ο τρόπος που το κρατάς είναι το θέμα. Λόγω λοιπόν των τεραστίων bezels αλλά και το ότι είναι πιο λεπτό από ότι πρέπει σε αυτό το μέγεθος, δεν μπορείς να το κρατήσεις όπως πρέπει και σου φεύγει. Επίσης δεν βοηθάει καθόλου η matte μεταλλική πλάτη.
Με το Note δεν είχα ποτέ πρόβλημα, ούτε αισθανόμουν ότι θα μου πέσει. Μάλιστα όταν διάβαζα βιβλία, το έκανα με το ένα χέρι.
Προσπάθησα το ίδιο στο plus και αισθανόμουνα κάθε στιγμή ότι θα μου πέσει.
Τα bezels που κάθομαι και ακούω ότι είναι αναγκαία, είναι απλά γελοίο. Αυτό το χαζό στρογγυλό home button θα μπορούσε άνετα να είναι λίγο μικρότερο ή πιο αυγό και τα bezels άνετα μικρότερα.
Βέβαια μετά δεν ξέρω από μέσα τι θα γινόταν με πλακέτες και μπαταρία. Εκεί πιστεύω ότι είναι το πρόβλημα. Η Apple λόγω του ότι δεν έχει εμπειρία σε μεγάλα τηλέφωνα, έτσι ώστε να έχει καλή αυτονομία, έβαλε τεράστια μπαταρία (4.7 x 1.9 in) η οποία είναι στο μέγεθος του 5S. Εάν υπολογίσεις ότι το plus είναι 6.22 x 3.06in καταλαβαίνεις ότι όλο σχεδόν το τηλέφωνο, είναι μια μπαταρία.
'Όλα αυτά λίγη σημασία έχουν. Το θέμα είναι τι βολεύει τον καθένα. Και εμένα το design (όχι το μέγεθος) του plus δεν με βολεύει καθόλου. Απλά πράγματα και όποιος θέλει το καταλαβαίνει.

Μπάμπη δεν έχει καμία σχέση με πρόσβαση στην οθόνη. Ο τρόπος που το κρατάς είναι το θέμα. Λόγω λοιπόν των τεραστίων bezels αλλά και το ότι είναι πιο λεπτό από ότι πρέπει σε αυτό το μέγεθος, δεν μπορείς να το κρατήσεις όπως πρέπει και σου φεύγει. Επίσης δεν βοηθάει καθόλου η matte μεταλλική πλάτη.
Με το Note δεν είχα ποτέ πρόβλημα, ούτε αισθανόμουν ότι θα μου πέσει. Μάλιστα όταν διάβαζα βιβλία, το έκανα με το ένα χέρι.
Προσπάθησα το ίδιο στο plus και αισθανόμουνα κάθε στιγμή ότι θα μου πέσει.
Τα bezels που κάθομαι και ακούω ότι είναι αναγκαία, είναι απλά γελοίο. Αυτό το χαζό στρογγυλό home button θα μπορούσε άνετα να είναι λίγο μικρότερο ή πιο αυγό και τα bezels άνετα μικρότερα.
Βέβαια μετά δεν ξέρω από μέσα τι θα γινόταν με πλακέτες και μπαταρία. Εκεί πιστεύω ότι είναι το πρόβλημα. Η Apple λόγω του ότι δεν έχει εμπειρία σε μεγάλα τηλέφωνα, έτσι ώστε να έχει καλή αυτονομία, έβαλε τεράστια μπαταρία (4.7 x 1.9 in) η οποία είναι στο μέγεθος του 5S. Εάν υπολογίσεις ότι το plus είναι 6.22 x 3.06in καταλαβαίνεις ότι όλο σχεδόν το τηλέφωνο, είναι μια μπαταρία.
'Όλα αυτά λίγη σημασία έχουν. Το θέμα είναι τι βολεύει τον καθένα. Και εμένα το design (όχι το μέγεθος) του plus δεν με βολεύει καθόλου. Απλά πράγματα και όποιος θέλει το καταλαβαίνει.

Αυτό το θέμα με τα bezel το θεωρώ την πιο ανούσια συζήτηση που απασχολεί κάποιους χρήστες εδώ και ένα-δύο χρόνια. Κάτω από αυτές τις επιφάνειες υπάρχουν πράγματα. Αν αφαιρεθούν - μειωθούν αυτές οι επιφάνειες αυτά που περιέχουν ακριβώς από κάτω τους που θα πάνε; Επίσης, συσκευές με μικρότερα bezel στα πλαϊνά είναι περισσότερο ευαίσθητες στις πτώσεις. Τα περιθώρια πάνω κάτω προσφέρουν ευκολότερο κράτημα. Το μακρόστενο home button της Samsung είναι λιγότερο εύχρηστο και το μικρότερο bezel κάτω δημιουργεί λανθασμένες ενέργειες, αντί να πατήσει κανείς το home button πατά συχνά την οθόνη.

Αυτό το θέμα με τα bezel το θεωρώ την πιο ανούσια συζήτηση που απασχολεί κάποιους χρήστες εδώ και ένα-δύο χρόνια. Κάτω από αυτές τις επιφάνειες υπάρχουν πράγματα. Αν αφαιρεθούν - μειωθούν αυτές οι επιφάνειες αυτά που περιέχουν ακριβώς από κάτω τους που θα πάνε; Επίσης, συσκευές με μικρότερα bezel στα πλαϊνά είναι περισσότερο ευαίσθητες στις πτώσεις. Τα περιθώρια πάνω κάτω προσφέρουν ευκολότερο κράτημα. Το μακρόστενο home button της Samsung είναι λιγότερο εύχρηστο και το μικρότερο bezel κάτω δημιουργεί λανθασμένες ενέργειες, αντί να πατήσει κανείς το home button πατά συχνά την οθόνη.

Μαλλον γράφεις απλά για να γράφεις

1)Υπάρχουν λοιπόν εταιρείες που τις 5.5" τις χωράνε σε πολύ μικρότερα σώματα.Νομιζω το αντιλαμβάνεσαι αυτό.
2)Καλύτερο κράτημα δεν εχεις με μεγάλο σε μήκος κινητό και πολύ λεπτό σώμα οπως το iphone 6+
3)Δεν ισχύει ουτε στο ελάχιστο αυτο που γράφεις για τα samsung και το κεντρικό τους κουμπί.Hardware button ειναι, δεν το μπερδεύεις ποτε με την οθόνη (κατοχος s3/s4/note2/note3)

με αυτην την λογικη,θα πρεπει να επιστρεψουν και οι κατασκευαστες τηλεορασεων στις συσκευες με μεγαλο πλαισιο περιμετρικα..
καποια κυκλωματα δεν ειχαν και αυτες προτου τις αφαιρεθουν?
επειδη ομως η τεχνολογια προχωραει και δινουμε χωρο σε αυτο που ζηταει το αγοραστικο κοινο(μεγαλυτερη οθονη στις ιδιες διαστασεις,ντιζαιν)
κλεινουμε την τεχνολογια σε μικροτερες διαστασεις.
οταν βλεπεις τωρα μια ρακετα στις 5.5 ιντσες και μοιαζει λες και ειναι 7 ιντσες,δεν το λες και τεχνολογικο επιτευγμα..!

Last edited:
Είναι τόσο απλό και το συζητάμε για τόσες σελίδες...

... ο στόχος είναι οι περισσότερες δυνατές ίντσες στο μικρότερο δυνατό μέγεθος. Και από κει και πέρα, το πάχος προσαρμοσμένο στο μέγεθος για να έχει το ιδανικό grip.

Όποιος το κάνει, θα έχει φτιάξει το υπέρτατο τηλέφωνο. Όποιος κάνει το αντίθετο, θα έχει φτιάξει μια μάπα τηλέφωνο. Εκτός αν αυτός ο κάποιος είναι η Apple οπότε θα έχει φτιάξει το υπέρτατο τηλέφωνο. :flipout:

Όποιος το κάνει, θα έχει φτιάξει το υπέρτατο τηλέφωνο. Όποιος κάνει το αντίθετο, θα έχει φτιάξει μια μάπα τηλέφωνο. Εκτός αν αυτός ο κάποιος είναι η Apple οπότε θα έχει φτιάξει το υπέρτατο τηλέφωνο. :flipout:

Looooool

Αρκει να εχει σημα το μηλαράκι και εχει μεταλλικό σώμα για να χαρακτηριστει ως η κορυφή του design και της χρηστικότητας/εργονομίας :p

το κατω μερος δε γινεται να μικρυνει , μη τα ξαναλεμε. ο αισθητηρας του tοuch id δε μικραινει ουτε γινεται οβαλ, γιατι θα καταληξει σα του sammy s5 που φυςικα ειναι αβολος και αναποτελεσματικος (swipe)