[Επίσημο] iPhone 6 | 6 Plus

Κυκλους κανει το topic. Μπαινουν τα trolls λενε epic fails τα iphone 6-6plus (συνεπως και ολα τα smartphones της αγορας ειναι epic fails) τσιμπανε οι αλλοι, ταιζουν τα trolls και φτου και απτην αρχη...

Αυτές οι πολιτισμένες ανταλλαγές απόψεων πολύ μου αρέσουν, ειδικά οι χαρακτηρισμοί σε ο,τι δε γουστάρουμε καθώς και οι τελείως αυθαίρετες συνεπαγωγές ("συνεπώς όλα τα smartphones είναι epic fails".)

Τα ελληνικά μου είναι απλά, και δεν τα ξέχασα ακόμα. Εξηγώ πάντα όταν γράφω κάτι, γιατί το γράφω. Οποίος έχει μάτια διαβάζει, οποίος φοράει οπαδικά γυαλάκια απλώς υποθέτει.

Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

No worries , πάντα θα υπαρχει καποιο εγκυρο site .
Οτι πρεπει επισης να φιλτράρεις , ισχύει και στο παραπάνω κειμενο σου βέβαια αφου αν διαβαζε καποιος "τεχνοκράτης" τα δύο παρακάτω :

"Current LCD Strengths: higher Peak Brightness with high Average Picture Levels, no Peak Brightness variation with Average Picture Level, wide Color Gamuts with Quantum Dots, smaller Color Shifts with Viewing Angle, higher power efficiency with high Average Picture Levels, and much higher worldwide market share."

"Current OLED Strengths: higher Peak Brightness with lower Average Picture Levels, easier to increase screen resolution and ppi, perfect Blacks and infinite Contrast Ratios, wide Color Gamuts, smaller Brightness shifts with Viewing Angle, better Screen Uniformity, faster Response Times and no display motion blur, higher power efficiency with lower Average Picture Levels."

θα του ηταν πολύ εύκολο να καταλάβει ποιο ειναι το ανώτερο.

Δεν υπάρχει καμμια λάσπη απο την μεριά μου Τάκη.Εσυ λιγα ποστ πιο πάνω ανεφερες το ηθος πρώτος.
Καλη καρδιά...

Χρηστο, καλώς ή κακώς υπάρχουν έγκυρα sites (όπως αυτό το DisplayMate του Dr Soneira) και άκυρα sites. Όπως υπάρχουν σχετικοί και άσχετοι χρηστες.
Πάντως, επειδή με την εικόνα ασχολούμαι πάνω από 10 χρονια (όπως γνωρίζεις), ξέρω τι έχει σημασία και σε ποια εφαρμογή (πχ άλλη χρήση ενός display home cinema σε συσκότιση, άλλη χρήση smartphone στο γραφείο με τις λάμπες φθορισμού).
Τεσπα, το κουράσαμε το θέμα...

το κακο ειναι οτι συγχεουμε πολλα πραγματα...

Πχ λεμε οτι ενα τηλεφωνο εχει τη καλυτερη φωτογραφικη και εννοουμε τη καλυτερη εικονα απο αυτην .... που σημαινει τι ακριβως ?
Καλυτερα χρωματα ? Κι αυτο στη συνεχεια τι σημαινει ? Πιο "εντονα" χρωματα ή πιο αληθοφανη ?
Μεγαλυτερη δυναμικη περιοχη ? Λιγοτερο θορυβο ? Καλυτερη ευκρινεια ?

Ετσι και το να πεις "καλυτερη" οθονη ή καλυτερο κινητο ειναι πολυ γενικες εννοιες....

Καλυτερη σε ποιο τομεα ? Για ποιον χρηστη ?

Συνηθιζεται να αναφερόμαστε στον μέσο χρήστη στον οποίο λογικά δεν περιλαμβάνουμε πχ επαγγελματίες φωτογραφους

Στο συγκεκριμενο ζητημα της οθονης, εχει οντως την οθονη με τη καλυτερη χρωματικη αποδοση , κοντραστ , φωτεινοτητα απο ολες τις LCD.
Απο ευκρινεια δε μπορει να εχει καλυτερη απο μια QHD , ειναι λογικο , εχει ομως επαρκη (για το 6 μιλαω) .
Οι amoled εχουν καλυτερο μαυρο, αλλα δεν εχουν ισοδυναμη φωτεινοτητα και χανουν σε εξωτερικους χωρους .

Αρα δεν υπαρχει καλυτερη οθονη "γενικα" , αλλα σε καποιους τομεις ξεχωριστα.
Αν βγει μια amoled με ιδια φωτεινοτητα, χρωματα αντιστοιχα και καλυτερη ενεργειακη διαχειριση , τοτε να πουμε οτι ειναι η "καλυτερη" .

Γιατι δεν ισχύει το αντιστροφο ? Να βγαλει δλδ το iphone μια οθονη με απειρο contrast , μηδενικό μαυρο και εξαιρετική ευκρίνεια για να χαρακτηριστεί "καλύτερη" ?

Ρωτησες επισης για την φωτογραφικη του S5 vs 5S ... μα ισχυουν σχεδον τα ιδια... το S5 ειχε μεγαλη αποθορυβοποιηση και γι αυτο "φαινοταν" καθαροτερη η εκονα , αλλα με επιπτωση στην ευκρινεια.
Αρα, συνολικα δεν ειχε "καλυτερη" φωτογραφικη απο το 5S....

Μπορεί και να είναι ετσι Γιάννη μου , αλλα δυστυχώς το "εγκυρο" site αλλες βαθμολογίες δίνει.Με πιάνεις τώρα?

Με κοκκινάκι αγαπητέ...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αυτές οι πολιτισμένες ανταλλαγές απόψεων πολύ μου αρέσουν, ειδικά οι χαρακτηρισμοί σε ο,τι δε γουστάρουμε καθώς και οι τελείως αυθαίρετες συνεπαγωγές ("συνεπώς όλα τα smartphones είναι epic fails".)

Τα ελληνικά μου είναι απλά, και δεν τα ξέχασα ακόμα. Εξηγώ πάντα όταν γράφω κάτι, γιατί το γράφω. Οποίος έχει μάτια διαβάζει, οποίος φοράει οπαδικά γυαλάκια απλώς υποθέτει.

Ο πολιτισμός καταντησε να ειναι σαν το έλληνικό Συνταγμα ... (δεν εννοώ την πλατεία)
Βιάζεται με ευγένεια και "λογικά επιχειρηματα"

Να ρωτησω κατι τους ανδροιδακιδες; Με ενα ανδροιδ σμαρτφον και με (ως συνηθως) το blackmart εγκατεστημενο, η αντε διχως blackmart, με σπαςμενες εφαρμογες (μην ακουςω καποιον να λεει οτι εκεινος ειναι Ο ηθικος κ δε βαςει σπαςμενα , 9 στους 10 το κανουν) και απλα ξεροντας οτι στο κινητο "μπαινει" οτι θες, νιωθετε ασφαλεις να βαλετε μεσα στο κινητο σας στοιχεια πιστωτικης, κωδικους λογαριασμων κτλ?
Γιατι αυτο ειναι πολυυυυ ποιο σημαντικο απτο αν η μια οθονη ειναι μια τριχα καλυτερη η αν το αλλο ειναι μια γουρουνοτριχα ταχυτερο,.. Προσωπικα κλαιν μαιν για ολα τα benchmarks.... Θελω το μηχανακι μου να ναι ασφαλες, να λειτουργει σωστα διχως lag και κοληματα και προπαντως να αισθανομαι ασφαλεια!

Re: Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

Έλα Γιάννη.....η αντιπάθειά σου για το iPhone βγάζει μάτι...μέχρι σε σημείου να τρολλάρεις....είμαι σίγουρος ότι αν ήταν πιο φτηνό δεν θα είχες κανένα θέμα με τίποτα...όλα τάλλα είναι ιστορίες....ΙΜΗΟ....

Μπράβο Νάσο το πέτυχες , όντως ανήκω στους "φτωχούς" που δεν μπορούν να αγοράσουν iphone (σε αντίθεση με τους "πλούσιους" πιτσαδόρους , ντελιβεράδες και άνεργους που κυκλοφορορουν με "αιφόνια"). Ενημερωτικά πάντως μόνο τον τελευταίο χρόνο αγόρασα 2 laptop , τηλεόραση 55" , 2 τάμπλετ για τα παιδιά , το Note 3 και όλο κάτι άλλο που μπορεί να μου διαφεύγει ΟΛΑ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ. Επίσης δεν έχω καθόλου δάνεια και η πιστωτική μου κάρτα έχει υπόλοιπο μηδέν.

Re: Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

Μπράβο Νάσο το πέτυχες , όντως ανήκω στους "φτωχούς" που δεν μπορούν να αγοράσουν iphone (σε αντίθεση με τους "πλούσιους" πιτσαδόρους , ντελιβεράδες και άνεργους που κυκλοφορορουν με "αιφόνια"). Ενημερωτικά πάντως μόνο τον τελευταίο χρόνο αγόρασα 2 laptop , τηλεόραση 55" , 2 τάμπλετ για τα παιδιά , το Note 3 και όλο κάτι άλλο που μπορεί να μου διαφεύγει ΟΛΑ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ. Επίσης δεν έχω καθόλου δάνεια και η πιστωτική μου κάρτα έχει υπόλοιπο μηδέν.

ρε φιλε ΔΕΝ παλευεσαι ε... πω πω.. απιστευτος...

Να ρωτησω κατι τους ανδροιδακιδες; Με ενα ανδροιδ σμαρτφον και με (ως συνηθως) το blackmart εγκατεστημενο, η αντε διχως blackmart, με σπαςμενες εφαρμογες (μην ακουςω καποιον να λεει οτι εκεινος ειναι Ο ηθικος κ δε βαςει σπαςμενα , 9 στους 10 το κανουν) και απλα ξεροντας οτι στο κινητο "μπαινει" οτι θες, νιωθετε ασφαλεις να βαλετε μεσα στο κινητο σας στοιχεια πιστωτικης, κωδικους λογαριασμων κτλ?
Γιατι αυτο ειναι πολυυυυ ποιο σημαντικο απτο αν η μια οθονη ειναι μια τριχα καλυτερη η αν το αλλο ειναι μια γουρουνοτριχα ταχυτερο,.. Προσωπικα κλαιν μαιν για ολα τα benchmarks.... Θελω το μηχανακι μου να ναι ασφαλες, να λειτουργει σωστα διχως lag και κοληματα και προπαντως να αισθανομαι ασφαλεια!
Ποιος είπε πως επειδή είναι εύκολο να βάλεις σπασμένο το κάνουμε; Έχω εγκατεστημένο το ΧΧΧ πρόγραμμα αλλά δεν το χρησιμοποιώ. Τίποτα δεν μπαίνει αν δε το θελήσω.

Το ότι σου δίνεται η δυνατότητα δε σημαίνει πως θα την ξεσκίσεις. Σαν να μου λες πως επειδή είμαι κυνηγός μου αρέσει να σκοτώνω ανθρώπους.

Και το android μου δεν το αλλάζω ΑΚΡΙΒΏΣ γι αυτό το λόγο. Επειδή με ένα απλό root έχω πρόσβαση παντού. Κανένας δεν μπορεί να με ξεγελάσει διότι με μια απλή διαγραφή πάει για βρουβες. Έχω χύμα πρόσβαση στο σύστημα και όχι μέσω μεσαζόντων.

Ότι ακριβώς κανείς στο iPhone με jailbreak δηλαδή...
Απλά το iOS είναι πολύ πιο ασφαλές από το android όταν δεν είναι jail broken.

Root/jailbreak,πες το όπως θέλεις.Ευθύνη προφανώς εχει αυτος που τα εγκαθιστά.
Το black market δεν ξέρω καν τι είναι αν και φαντάζομαι τι κανει.
Αν θελει κάποιος τις original εφαρμογές,μπορει να τις βρει άνετα χωρίς πληρωμή.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

Γιάννη, μου είναι αδιάφορη η οικονομική σου κατάσταση...ούτε η εφορία είμαι ,ούτε πιστωτής σου είμαι για να ενδιαφέρομαι και να αγωνιώ..ευχάριστο ασφαλώς ότι δεν έχεις οικονομικό θέμα....επίσης δεν είμαι αγενής για να υπονοήσω ότι δεν έχεις τα χρήματα ,άρα είσαι φτωχός ,άρα γι αυτό θάβεις το iPhone επειδή δεν μπορείς να το αποκτήσεις....

απλά λέω το προφανές:ότι για σένα (όπως και για πολλούς άλλους) το iPhone με την τεχνολογία που κουβαλά πάνω του (όποια κι αν είναι αυτή σε software και hardware...) δεν αξίζει πάνω από 300...200..100 ευρώ???...άρα το πρόβλημά σας είναι η τιμή του!!!...αυτό το απλό λέω....τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο....κάθε προϊόν ο καθένας μας το αξιολογεί και αποφασίζει πόσα χρήματα θα έδινε για να το αποκτήσει...απλό δεν είναι???...αν το iPhone6 κόστιζε 300 ευρώ θα γινόταν αυτή η "φαγωμάρα"???...το παράδειγμα του iPad Air2 το αποδεικνύει περίτρανα!!!...αν κόστιζε-με αυτή την τεχνολογία που έχει πάνω του-το εισαγωγικό μοντέλο-αντί για 463 ευρώ (σημερινή τιμή) ,ας πούμε 700 ευρώ δεν θα γινόταν το ίδιο με τα iPhone???...θα γινόταν!!!....αυτό το προφανές ήθελα να πω....

Για την ιστορία κι εγώ πιστεύω -και μάλιστα σαν κάτοχος του iPhone 5S-ότι είναι κοροϊδία τα 729 ευρώ....δεν ψήνομαι με τίποτα!!!..κι ας είμαι γεμάτος με μηλο-συσκευές στο σπίτι μου...από την άλλη σκέφτομαι να το αγοράσω έτσι για να γουστάρω (ο μοναδικός λόγος..) και όχι για την εμπειρία χρήσης ή για την τεχνολογία που έχει,αλλά και γιατί ασφαλώς είμαι από τους λεφτάδες και έχω τα χρήματα....

ΥΓ: το μήνυμα σου μου επιβεβαίωσε το εξής :ότι στις στροφές πας ευθεία....

Φιλε vadergr η συντριπτικη πλειοψηφεια νεων χρηστων βαζει σπασμενες εφαρμογες κ αυτο ειναι ενα τεραστιο κινητρο για καποιον νεο χρηστη να παρει android. Αλλα δεν αναφερομαι μονο σε συτο. Πχ κατεβαζεις μια εφαρμογη εκτος market, σου βγαζει μυνημα αν επιτρεπεις εγκατασταση απο αγνωστη πηγη..πατας ναι... Αυτο το σεναριο το χω δει απειρες φορες.... Πως διαφυλασεται η ασφαλεια μου; Βεβαιως εις γνωση μου το βαζω... Αλλα απο πισω τι τρεχει;...
Αnyway εστιαζω πολυ στην ασφαλεια χρησης...προσωπικα νιοθω αρκετα ασφαλεις με το ios...

Aχχχ ενα πραμα μονο θα ζητουσα... Ενα... Ενα dual sim iphone! Αμα ειχε και 4.3" οθονη, μια 3000mah μπαταρια, θα μουν καλυμενος for ever...

Πολυ ωραια τα πε ο Νασος...αψογα... Και γω θα θελα το 6αρι αλλα το οτι ΔΕΝ μπορω να το αγορασω δε με κανει να νιοθω και χαλια. Η να το θαβω.. Εξακολουθω να απολαμβανω το ταπεινο 4αρακι μου, μεχρι να βρω ενα 5 αρι με 250ε , και με το ipad mini retina μου ξεχαρμανιαζω αψογα!

Last edited:
H τιμή ενός (κάθε) προϊόντως φυσικά και μας ενδιαφέρει πάντοτε, είναι βασικό χαρακτηριστικό. Εννοείται ότι ένα τηλέφωνο μπορεί να θεωρηθεί ως εξαιρετικό αν κοστίζει 200 ευρώ έως και απαράδεκτο αν κοστίζει 800 ευρώ. Δεν υπάρχουν απόλυτα μεγέθη σε τέτοιες κατηγορίες προϊόντων.

Ανεξαρτήτως τιμής κρίνουμε μόνο τα προϊόντα hi-end τα οποία όμως για να ανταπεξέρχονται σε τέτοιο χαρακτηρισμό πρέπει να φοράνε τα απολύτως κορυφαία εξαρτήματα.

Ηi-end κινητά δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν είτε τεχνολογικές κορωνίδες (λέγε με Νote 4) με σχετικά φτηνιάρικο για την τιμή τους φινίρισμα και παλιομοδίτικο λειτουργικό (λέγε με Android <5) , είτε καλοφινιρισμένες average τεχνολογικά προτάσεις με τελευταίας γενιάς λειτουργικό (8.1.1) στην ίδια τιμή.

Το nexus 6 το αφήνω απ'έξω καθώς δεν το'χω πιάσει στα χέρια μου για να ξέρω.

και οι τελείως αυθαίρετες συνεπαγωγές ("συνεπώς όλα τα smartphones είναι epic fails".)

Καθόλου αυθαίρετη συνεπαγωγή, αν θεωρείς epic fail το iPhone 6/6plus τότε θεωρείς όλα τα smartphones epic fails.

Ωχ, ειμαι μέσα στο μυαλό σου:

Ηi-end κινητά δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν είτε τεχνολογικές κορωνίδες (λέγε με Νote 4) με σχετικά φτηνιάρικο για την τιμή τους φινίρισμα και παλιομοδίτικο λειτουργικό (λέγε με Android <5) , είτε καλοφινιρισμένες average τεχνολογικά προτάσεις με τελευταίας γενιάς λειτουργικό (8.1.1) στην ίδια τιμή.

Καλημέρα mr Cooper, Cooper, Cooper. :)

Δεν χρειάζεται να κράζεις σε άλλα νήματα, αρκεί και να παραπληροφορεις η να μειωνεις τους άλλους και στα δικά σου...
Οτι γράφετε κατά κύριο λόγο στην Apple κατηγορία, σαφέστατα και δεν σημαίνει ότι περνάει κάθε γραφομενο σας ως δεδομένο ....

Μάλλον απο άγνοια γράφονται υπερβολές παρα απο παραπληροφόρηση...
Π.Χ. οταν ακομα και πριν λιγες σελιδες διαβάζω πως οι amoled πάσχουν από φωτεινότητα η εχουν ακομα υπερκορεσμενα χρώματα και το display mate στα τελευταία του review για s5 και note γραφει εξαιρετικά θετικα σχόλια αναφερόμενο σε ολους τους τομεις που αφορούν την απόδοση τους όχι μονο σε απεικόνιση αλλα και σε οικονομία, τοτε πιστεύω πως η αντίθετη άποψη προέρχεται απο άγνοια.
Παραπληροφόρηση θα ηταν να τα εχεις διαβάσει όλα αυτά η ακόμα χειροτέρα να τα εχει δεις με τα ιδια σου τα ματια και να επιμένεις πως δεν είναι ετσι αλλα αλλιως.

Φιλε vadergr η συντριπτικη πλειοψηφεια νεων χρηστων βαζει σπασμενες εφαρμογες κ αυτο ειναι ενα τεραστιο κινητρο για καποιον νεο χρηστη να παρει android. Αλλα δεν αναφερομαι μονο σε συτο. Πχ κατεβαζεις μια εφαρμογη εκτος market, σου βγαζει μυνημα αν επιτρεπεις εγκατασταση απο αγνωστη πηγη..πατας ναι... Αυτο το σεναριο το χω δει απειρες φορες.... Πως διαφυλασεται η ασφαλεια μου; Βεβαιως εις γνωση μου το βαζω... Αλλα απο πισω τι τρεχει;...
Αnyway εστιαζω πολυ στην ασφαλεια χρησης...προσωπικα νιοθω αρκετα ασφαλεις με το ios...

Aχχχ ενα πραμα μονο θα ζητουσα... Ενα... Ενα dual sim iphone! Αμα ειχε και 4.3" οθονη, μια 3000mah μπαταρια, θα μουν καλυμενος for ever...

Πολυ ωραια τα πε ο Νασος...αψογα... Και γω θα θελα το 6αρι αλλα το οτι ΔΕΝ μπορω να το αγορασω δε με κανει να νιοθω και χαλια. Η να το θαβω.. Εξακολουθω να απολαμβανω το ταπεινο 4αρακι μου, μεχρι να βρω ενα 5 αρι με 250ε , και με το ipad mini retina μου ξεχαρμανιαζω αψογα!

Εγώ θα έλεγα ότι τα στατιστικά είναι ανάποδα 1:10 πειράζει το κινητό του, οι άλλοι δεν μπλέκουν με root/jb/etc.
Εντωμεταξύ ένα καλό AV σαν το FSecure, προσφέρει προστασία και από τρίτα markets.
Για dual sim 4+οθόνη , 3000 μπαταρία, και φθηνά, πολλοί φίλοι έχουν Cubot, δε λέω ότι θα είναι και η δική σου επιλογή, αλλά τσέκαρε τα έστω για εγκυκλοπαιδικούς λόγους.

Φιλε Τασο δεν ειπα για root κτλ..ειπα για εφαρμογες εκτος μαρκετ, σπασμενες η μη, κοινως απο αγνωστες πηγες... βαλε τωρα να χεις ενα android phone με τα γνωστουλια μικρο Lag, και να του βαλεις και αντιβαιρους.. στο s3 μιας ανηψιας μου ηταν για εμενα απαραδεκτο..

Cubot ε?.. Εγω ειμαι παιδι τηε JIAYU! :2thumb22sup: Γενικα τα κινεζικα τα θεωρω top value εν αντιθεση με samsung Και λοιπες πανακριβες δυναμεις... τους πετας και ενα iphone look like loader και εισαι ταμαμ...

εδωσα ενα κατοσταρικο για ενα Jiayu G3 < για τηλεφωνο δουλειας, και ειναι ζουπερρρρρρ...

Last edited:

Μάλλον απο άγνοια γράφονται υπερβολές παρα απο παραπληροφόρηση...
Π.Χ. οταν ακομα και πριν λιγες σελιδες διαβάζω πως οι amoled πάσχουν από φωτεινότητα η εχουν ακομα υπερκορεσμενα χρώματα και το display mate στα τελευταία του review για s5 και note γραφει εξαιρετικά θετικα σχόλια αναφερόμενο σε ολους τους τομεις που αφορούν την απόδοση τους όχι μονο σε απεικόνιση αλλα και σε οικονομία, τοτε πιστεύω πως η αντίθετη άποψη προέρχεται απο άγνοια.
Παραπληροφόρηση θα ηταν να τα εχεις διαβάσει όλα αυτά η ακόμα χειροτέρα να τα εχει δεις με τα ιδια σου τα ματια και να επιμένεις πως δεν είναι ετσι αλλα αλλιως.

Όντως υπάρχει αγνοια ή και στρουθοκαμηλισμός από ορισμένους εδώ μεσα...
Χρειάζεται όντως να έχεις μια ελάχιστη επαφή με την τεχνολογία για να γνωρίζεις πως οι OLED έχουν σημαντικά χαμηλότερη maximum φωτεινότητα σε σχέση με τις LCD και πως μονο μετά την έλευση του galaxy S5 βελτιωθήκαν τόσο σε φωτεινότητα όσο και σε χρωματική ακρίβεια αφού έγινε σωστή εργοστασιακή ρύθμιση δυο mode (cinema & professional photo) μιας που η out of the box χρωματική συμπεριφορά τους είναι με υπεροκορεσμενα ανακριβή χρώματα. Μάλιστα, μεγάλη φωτεινότητα έχουν υπό συγκεκριμένες συνθήκες μόνο όταν λειτουργούν στο λεγόμενο Adapt Display mode. Το θέμα αυτό, όπως και κάποια ζητήματα απόδοσης των τελευταίων samsung OLED αναλύονται διεξοδικά εδώ για οποιον ενδιαφέρεται:

"Now that we've proven that there's still a lot of work ahead of Samsung with regards to color accuracy, let's take a moment to discuss the company's claim of maximum brightness of up to 698 nits. In short, in 99% of possible usage scenarios, the Galaxy S5 cannot display content with such great brightness. With the phone's 'Adapt display' option switched to on, the Galaxy S5 can go up to about 440 nits while displaying a completely white screen - this is the standard way of testing a display's brightness. Now, 440 nits is a decent output, but it's obviously far from the 698-nit claim. So, how do you achieve such great brightness with this display?

Here's the answer - the brightness output of the AMOLED display depends on the content that's being shown at the moment. If it's just a white page, then all the power that the display has access to is distributed across the whole panel, allowing it to reach a maximum brightness output of 440 nits. If part of the displayed content becomes black or very dark, though, then those darker areas consume less power, allowing the Adapt display feature to route more power towards the brighter areas. This way, the brightness of those brighter areas can get over the 500-nit mark. As you can imagine, if we leave just a very small white area on the screen, with the rest being just black, this would allow for very high brightness for that area. Well, that's it! That's how you can get over 600 nits on the Galaxy S5, but, naturally, more often than not, your content will hopefully consist of more than a mostly black screen, which is why you'll rarely enjoy such high brightness output with the GS5. Most of the time, your real maximum brightness will be between 440 and 500 nits when outdoors, which is still very good. In comparison, quality IPS LCD screens, deliver comparable brightness output, which is why they exhibit similar visibility outside. An exception here is the iPhone 5s, which can crank the brightness up to about 580 nits, positioning itself in the lead."

Βεβαια, το αστείο είναι πως και ένας άσχετος μπορεί να διαπιστώσει τουλάχιστον τα default υπερκορεσμένα χρώματα δια γυμνου οφθαλμού αλλα είπαμε, στρουθοκαμηλισμός...

ΥΓ. Για πολλοστή φορα: Δεν υπάρχει τέλειο display: Αλλου έχουν προτερήματα οι LCD αλλου οι OLED. Επιλεγουμε βάσει των αναγκών μας αλλα και της χρήσης που προορίζουμε να κάνουμε..

έχοντας δει διπλα - διπλα τα S5 kai iphone 6 , όταν η οθόνη του σαμυ είναι στο Cinema mode (που είναι σωστά καλιμπραρισμενο χρωματικά ) είναι εντελώς "ψόφια" σε σχέση με του iphone! Αν τη βάλεις στο adpative mode, συνέρχεται λίγο , αλλα φυσικά πανε περίπατο τα χρώματα ..... δεν γίνεται (προς το παρόν) να τα έχεις και τα 2. Γι αυτό λεμε ότι δεν υπάρχει "συνολικά" καλύτερη οθόνη ...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ποτε κανενας δεν έγραψε πως οι amoled εχουν την υψηλότερη φωτεινότητα και ουτε πιστευω πως μπορει ποτε να υπάρξει οθονη με περισσότερο φως από αυτό που δινουν οι LCd.
Βεβαια αυτό είναι άλλο από το να λεμε πως οι amoled παραμένουν οθονες χαμηλης φωτεινότητας ( όπως λέγεται συχνα ) ή είναι σκοτεινές ( όπως πχ στο s3 ) πραγμα που δεν ισχύει εδώ και καιρο , πραγμα που δεν πιστεύω πως ίσχυε 100% ουτε παλιότερα αφου υπαρχουν παραδείγματα από την Nokia που δεν παρουσίαζαν την εικονα που γνωρισαμε στο s3.
Από την άλλη μπορει μεν αυτή η ανοδος της φωτεινότητας να μην έχει φτάσει στα επίπεδα των πολύ φωτεινων LCd ( άλλωστε δεν είναι ολες το ιδιο φωτεινές) αλλα η αυξηση είναι τοσο μεγαλη που είναι υπεραρκετή ακομα και για συνθήκες σαν αυτές της χώρας μας με την πλουσια ηλιοφάνεια.
Στα επιπλέον θετικα αποκτήθηκε και η εξισορρόπηση των χρωμάτων ώστε να μην είναι ενοχλητικά σε οσους προτιμούν πιο γήινες αποχρώσεις .
Αν βλέποντας όλα τα παραπάνω σε μια νεα οθονη amoled υπαρχει καποιος που να επιμένει για το αντίθετο τοτε δεν τίθεται θεμα άγνοιας ,παραπληροφόρησης η στρουθοκαμηλισμου.
Είναι σίγουρο πως πρόκειται για ατομο με υπέρογκη επαφη και σχέση με την τεχνολογία :tongue: