[ Επίσημο ] iPhone 7 / 7 Plus

Τα έχουμε ξαναπεί, προβλήματα με μπαταρίες υπήρχαν ανέκαθεν σε όλες τις εταιρίες, απλά σε πολύ περιορισμένη κλίμακα. Το ανησυχητικό στην περίπτωση του Note ήταν το μεγάλο ποσοστό failure κάτι που οδήγησε την εταιρία στην παύση παραγωγής του όπως διαβάζω.

Πάντως για να καταλάβετε ποσο αδιάφορο μου φάνηκε το 7αρι (τουλάχιστον το μικρό αφού η παντόφλα ετσι κι αλλιώς δε με αφορά), η AT&T εδω μου έδινε το 32αρι δωρεάν με απόσυρση του 6s, με μοναδικό τίμημα το υποχρεωτικό διετές συμβόλαιο (που θα είχα ετσι κι αλλιώς απλα οχι υποχρεωτικά, οποτε δε θα έχανα τίποτα.)

Η αλήθεια ειναι οτι το σκέφτηκα λιγο. Λόγω μεταπωλητικής αξίας κλπ κλπ. Παρόλα αυτά τελικά δεν ασχολήθηκα. Κοινώς, για όποιον έχει το 6s, για μένα δεν αξίζει ούτε καν το στήσιμο στην ουρά, για λεφτά ούτε συζητηση.

Μα αν είναι να το πάρεις δωρεάν, που κολλάς; Προφανώς θα είναι καλύτερο από το 6s (και μονο το stabilization στην κάμερα αρκεί), απλά αν είσαι κάτοχος του 6s και πρέπει να πληρώσεις, ΟΚ . Αν όχι, που είναι το πρόβλημα; Εκτος και αν θες να περιμένεις για το 7s και να μην δεσμευτείς με συμβόλαιο...

και αφηνοντας λιγο στην ακρη τις αντιπαραθεσεις....

τι γινετε με αυτη την εταιρεια δεν μπορω να καταλαβω....λανσαρισμα συσκευης λεει, επισημες ημερομηνιες κυκλοφοριας λεει και απο το απλο 7αρι ηρθαν καμποσα απο το plus σκοταδι....μα καλα ποσα εστειλε? καμια 100αρια?

δηλαδη τοσο καιρο τι παραγωγη ειχε προγραμματισει? η το παει βλεποντας και κανοντας, σιγια σιγα μη μας μεινουν και στα ραφια. ρωτωντας σε διαφορα καταστηματα μου εδωσαν για το plus διαθεσιμοτητα τελος νοεμβρη!!! τι τις θελει τις ημερομηνιες διαθεσης και κυκλοφοριας? εε? ας ελεγε στη ελλαδα πχ θα κυκλοφορησει χριστουγεννα, να πεσει και μεσα και στις ημερομηνιες και να αφησει τα γνωστα, ανακοινωση τωρα και κυκλοφορια μετα απο 1-2-3 βδομαδες (αναλογως την περιοχη). θα ηταν πιο τιμιο και πιο λογικο παρα τωρα που δεν υπαρχει ουτε δειγμα.

Μια από τα ίδια και εγώ. Και να φανταστείτε ότι αυτός που έχει το Γερμανό ( και 2 καταςτηματα κιόλας ) είναι Φιλος μου , ούτε για τον γιο του δεν μπορεί να το βρει , ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ !! Μιλάω για το plus 128 ,με το ζόρι έρχεται ,που να πούμε για το jet black; θα φάμε και ξύλο από πάνω !

Sent from my iPad using Tapatalk

Last edited:
Κλασσικά στην Ελλάδα έφεραν μετρημένα στα δάχτυλα κινητά τηλέφωνα και ανάλογα με τις παραγγελίες του κόσμου, παραγγέλνουν με την σειρά τους από το εξωτερικό για να τα φέρουν.

Πρέπει να ήρθαν κάποια κομμάτια. Το δικο μου Jet black 128 έρχεται αύριο ενώ με πήραν και από Public που είχα κάνει μια προπαραγγελια.

Πρέπει να ήρθαν κάποια κομμάτια. Το δικο μου Jet black 128 έρχεται αύριο ενώ με πήραν και από Public που είχα κάνει μια προπαραγγελια.

Καλησπερα,απο που το περιμένεις ? ποιο κατάστημα ?

Last edited:
Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone 7 / 7 Plus

Μα αν είναι να το πάρεις δωρεάν, που κολλάς; Προφανώς θα είναι καλύτερο από το 6s (και μονο το stabilization στην κάμερα αρκεί), απλά αν είσαι κάτοχος του 6s και πρέπει να πληρώσεις, ΟΚ . Αν όχι, που είναι το πρόβλημα; Εκτος και αν θες να περιμένεις για το 7s και να μην δεσμευτείς με συμβόλαιο...

Αυτό λέω, ότι με άφησε τόσο "κρύο" το καινούριο που μόνο και μόνο η δέσμευση του συμβολαίου (που έτσι κι αλλιώς θα έχω και πληρώνω, απλά με την επιλογή όποτε θέλω να το κόψω) με φρέναρε. Σε αντίστοιχες φάσεις παλιών κινητών (πχ 3, 4 , 5s) όχι απλά δε με πείραζε το κλειστό συμβόλαιο αλλά μαζί πλήρωνα και σεβαστή "συμμετοχή".

Την ιστορία την έγραψα απλά σαν ένδειξη του πόσο το wow factor έχει καταρακυλήσει τα τελευταία χρόνια, ακριβώς επειδή πλέον κάθε επόμενη έκδοση επί της ουσίας δεν προσφέρει τίποτα καινούριο (στον χρήστη, όχι στα benchmarks) .

Εντάξει, τι περίμενες, να μεταμορφωθεί σε drone και να πετάξει;Καλώς η κακώς έχει ωριμάσει η τεχνολογία και οι ετήσιες διάφορες είναι incremental. Απλά αν ήταν να το πάρεις τσάμπα και δεν σε νοιάζει το συμβόλαιο, δεν βλέπω τον λόγο να πεις όχι.

Εντάξει, τι περίμενες, να μεταμορφωθεί σε drone και να πετάξει;Καλώς η κακώς έχει ωριμάσει η τεχνολογία και οι ετήσιες διάφορες είναι incremental. Απλά αν ήταν να το πάρεις τσάμπα και δεν σε νοιάζει το συμβόλαιο, δεν βλέπω τον λόγο να πεις όχι.

Αν το συμβόλαιο ειναι κλειστό διετές, θα προτιμούσα και εγω να περιμένω το επετειακό μοντέλο που θα ερθει σε ενα χρόνο.

Και εγώ το ίδιο θα έκανα, απλα θεώρησα από τα λεγόμενα του ότι δεν τον πολυενδιεφερε:

Πάντως για να καταλάβετε ποσο αδιάφορο μου φάνηκε το 7αρι (τουλάχιστον το μικρό αφού η παντόφλα ετσι κι αλλιώς δε με αφορά), η AT&T εδω μου έδινε το 32αρι δωρεάν με απόσυρση του 6s, με μοναδικό τίμημα το υποχρεωτικό διετές συμβόλαιο (που θα είχα ετσι κι αλλιώς απλα οχι υποχρεωτικά, οποτε δε θα έχανα τίποτα.).

Το ίδιο λέμε κι οι τρεις ρε παιδιά. Δε θα μου δημιουργούσε κανενός είδους έξτρα επιβάρυνση (συνεχίζω το συμβόλαιο σε "αορίστου χρόνου" έτσι κι αλλιώς, με το ίδιο μηνιάτικο), απλά, θεωρητικά, αν έκανα την αλλαγή τώρα, θα σήμαινε ότι για 2 χρόνια δε θα είχα άλλου έιδους τέτοια 100% επιδότηση. Οπότε δε θα το θυσίαζα για την σχεδόν αμελητέα αναβάθμιση που προσφέρει το 7.

'Ισως, αν άντεχα να κυκλοφορώ με παντόφλα να το θυσίαζα για το plus, αλλά δεν.

Μιλώντας για το τι να αλλάξει, ας ξεφορτωθεί με κάποιον τρόπο το home button, επιτρέποντας στο μέγεθος του απλού 5-5.3" οθονάρα. Περιμένω πως και πως να δω σε ανακοίνωση ότι "we reinvented the way you interact your phone. We replaced the home button with blah blah blah".

Τα state of the art μυαλά παγκοσμίως έχουν στο payroll τους, ας βρουν τον τρόπο. Με παράλληλο διπλασιασμό του χρόνου χρήσης (αφού υποθέτω ότι είναι δύσκολο να επνεφεύρουν τις μπαταρίες αυτές καθαυτές, ας βρουν τρόπο να διπλασιάσουν το efficiency της λειτουργίας).

ΟΚ, οποτε απλα πας για 2 years' upgrade cycle. Ίσως του χρόνου γινουν πραγματικότητα αυτά που ζητάς. Ίσως όμως και του παραχρονου :p

και το χομ μπατον εχουν βρει πως θα εξαφανισουν και τα μπεζελ να μικρυνουν και μπαταριες με τεραστιες χωρητικοτητες εχουν εφευρεθει.
Αλλα η μεγαλυτερη εφευρεση απ'ολες,ειναι το αρμεγμα.

Υ.Γ ποια ειναι η απαντηση των καταναλωτων;
Αντε γ...τε κι οταν μας δωσετε αυτο που θελουμε εμεις κι οχι αυτα που θελετε εσεις,ξαναγοραζουμε.

και το χομ μπατον εχουν βρει πως θα εξαφανισουν και τα μπεζελ να μικρυνουν και μπαταριες με τεραστιες χωρητικοτητες εχουν εφευρεθει.

Αντε γ...τε κι οταν μας δωσετε αυτο που θελουμε εμεις κι οχι αυτα που θελετε εσεις,ξαναγοραζουμε.

Μακάρι να ηταν αυτη η απάντηση των καταναλωτών.Και δεν αναφέρομαι μονο στην Apple.

Sorry, αλλα δεν λειτουργεί έτσι η οικονομία, ειδικά όταν χρειάζονται να πέσουν οι τιμές εξαρτημάτων όσο χρειάζεται ώστε ένα προϊόν να είναι βιώσιμο οικονομικά και κερδοφόρο. By the way, οι μονες κερδοφόρες εταιρίες στα smartphones είναι η apple και η samsung. Όλες οι υπόλοιπες μπαίνουν μέσα.
Επίσης, μην ξεχνάμε πως οι εταιρίες είναι κερδοσκοπικές και όχι φιλανθρωπικά σωματεία.

Τακη μου ομως δεν ειναι το κοστος των εξαρτηματων. Εχει απλοποιηθει και ελαχιστοποιηθει το κοστος των εξαρτηματων (οπως εχουν αποδειξει μαλιστα καποιες κινεζικες κατασκευαστριες με τα πολυ ποιοτικα προιόντα τους). Το R&D, το πανυψηλο overhead και το brand name της καθε εταιριας πληρωνουν οι καταναλωτες.