[ Επίσημο ] iPhone 7 / 7 Plus

Ο καθένας αγοράζει οτι θέλει, βάση των (όποιων) δικών του κριτηρίων.

Το εντυπωσιακό είναι όταν όλοι κρίνουν τους άλλους με βάση τα δικά τους κριτήρια.

Το "γούστο μου και καπελαδούρα μου" ή το "δεν παει να κόψει τον σβέρκο του" δεν λένε σε κανένα τίποτα μάλλον, όλοι κρύβουμε μέσα μας έναν νταβατζή

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone 7 / 7 Plus

Είπα εγώ ότι το έβγαλε για το καλο της ανθρωπότητας;
Απλα θεωρώ τρομερά αφελές να πιστεύει κάποιος ότι η apple αφαίρεσε το jack μόνο και μόνο από καπρίτσιο.
Το παραπάνω άρθρο προσφέρει ορισμένες λογικές εξηγήσεις, άσχετα αν συμφωνεί κάποιος με την απόφαση να φύγει το jack.

Προφανώς αστειεύτηκα με βάση το γεγονός οτι πάντα ψάχνεις μόνο για τις τεχνικές εξηγήσεις (οι οποίες φυσικα και πάντα θα υπάρχουν) για κάθε κίνηση της Apple, αρνούμενος να παραδεχτείς οτι κάποιες απο αυτές (τις κινήσεις) έχουν σαν αποκλειςτικη αιτία το οικονομικό όφελος της Apple και όχι το συμφέρον των αγοραστών των προϊόντων της ή την γενικότερη πρόοδο της τεχνολογίας κλπ

Όπως είπε ο Γιάννης: Το κανει γιατί απλά μπορεί

Το οποίο μεταφράζεται (μεταξύ άλλων) και σε: "Αφού θα το αγοράσουν έτσι κι αλλιώς"

Γενικά παντως, προφανώς ο καθένας αγοράζει οτι γουστάρει και δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν για το τι κανει με την τσέπη του.

Κι εγώ πχ θα μπορούσα να το πάρω (μιας και εμπιπτω στις κατηγορίες που δικαιολογούν την αγορά του (εταιρικό έξοδο) 😋 )

Ωστόσο, δεν θα το κάνω γιατί, αν και πετάω ένα σωρό λεφτά σε αλλα (τα οποία μπορεί και να αξίζουν λιγότερο απο το 7) σκέφτομαι το εξής:

Πιστεύω οτι μη αγοράζοντας το 7, θα πιέσω την Apple να βγάλει ένα πραγματικά νέο iPhone νωρίτερα

Αν το κάναμε όλοι αυτο (εμου συμπεριλαμβανομένου πολλές φορές), θα είχαμε σήμερα πολύ καλύτερο iPhone (και δεν θα βλέπαμε ως καινοτομία ή κίνητρο αγοράς ένα γυαλιστερό μαύρο χρωμα πχ)

Φυσικα αυτο ισχύει για πολλές εταιρίες

Ωστόσο η Apple, έχει μια ιδιαιτερότητα:

Το θράσος / υπεροψία να παρουσιάζει ως καινοτομία κάθε κίνησή της ακόμα κι αν αυτή ειναι μια σαφής υποβάθμιση των παρεχόμενων στους πελάτες της με μοναδικό σκοπό το περαιτέρω άρμεγμα

Ε, αυτο (σε συνδυασμό με την αυξημένη - σε σχέση με άλλες εταιρίες - "πρόβατοσυνη" των πελατών της) προσωπικά με τσιγκλαει ακόμα περισσότερο και με κανει πιο ευαίσθητο στο θέμα της καταναλωτικής συνείδησης

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone 7 / 7 Plus

Προφανώς αστειεύτηκα με βάση το γεγονός οτι πάντα ψάχνεις μόνο για τις τεχνικές εξηγήσεις (οι οποίες φυσικα και πάντα θα υπάρχουν) για κάθε κίνηση της Apple, αρνούμενος να παραδεχτείς οτι κάποιες απο αυτές (τις κινήσεις) έχουν σαν αποκλειςτικη αιτία το οικονομικό όφελος της Apple και όχι το συμφέρον των αγοραστών των προϊόντων της ή την γενικότερη πρόοδο της τεχνολογίας κλπ

Όπως είπε ο Γιάννης: Το κανει γιατί απλά μπορεί

Το οποίο μεταφράζεται (μεταξύ άλλων) και σε: "Αφού θα το αγοράσουν έτσι κι αλλιώς"

Γενικά παντως, προφανώς ο καθένας αγοράζει οτι γουστάρει και δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν για το τι κανει με την τσέπη του.

Κι εγώ πχ θα μπορούσα να το πάρω (μιας και εμπιπτω στις κατηγορίες που δικαιολογούν την αγορά του (εταιρικό έξοδο) ο˜‹ο˜‹ο˜‹ )

Ωστόσο, δεν θα το κάνω γιατί, αν και πετάω ένα σωρό λεφτά σε αλλα (τα οποία μπορεί και να αξίζουν λιγότερο απο το 7) σκέφτομαι το εξής:

Πιστεύω οτι μη αγοράζοντας το 7, θα πιέσω την Apple να βγάλει ένα πραγματικά νέο iPhone νωρίτερα

Αν το κάναμε όλοι αυτο (εμου συμπεριλαμβανομένου πολλές φορές), θα είχαμε σήμερα πολύ καλύτερο iPhone (και δεν θα βλέπαμε ως καινοτομία ή κίνητρο αγοράς ένα γυαλιστερό μαύρο χρωμα πχ)

Φυσικα αυτο ισχύει για πολλές εταιρίες

Ωστόσο η Apple, έχει μια ιδιαιτερότητα:

Το θράσος / υπεροψία να παρουσιάζει ως καινοτομία κάθε κίνησή της ακόμα κι αν αυτή ειναι μια σαφής υποβάθμιση των παρεχόμενων στους πελάτες της με μοναδικό σκοπό το περαιτέρω άρμεγμα

Ε, αυτο (σε συνδυασμό με την αυξημένη - σε σχέση με άλλες εταιρίες - "πρόβατοσυνη" των πελατών της) προσωπικά με τσιγκλαει ακόμα περισσότερο και με κανει πιο ευαίσθητο στο θέμα της καταναλωτικής συνείδησης

Όπως βλέπω, σου είναι αδύνατο να αποφύγεις το patronizing οποτε κανεις κουβέντα μαζί μου, όπως και το να μου βάζεις λόγια στο στόμα σου στην προσπάθεια σου να επιχειρηματολογήσεις.
Καταρχήν πότε "αρνήθηκα να παραδεχτώ οτι κάποιες απο αυτές (τις κινήσεις) έχουν σαν αποκλειστική αιτία το οικονομικό όφελος της Apple και όχι το συμφέρον των αγοραστών των προϊόντων της ή την γενικότερη πρόοδο της τεχνολογίας κλπ"; Το μόνο που έκανα είναι ότι παρέθεσα ένα άρθρο που αναλύει κάποιους πιθανούς λόγους για τους οποίους η apple αποφάσισε να αφαιρέσει το jack. Προσωπικά, όπως έγραψα και πιο πριν το θέμα αυτό δεν μου κάνει ούτε κρύο, ούτε ζέστη, απλά κατανοώ την λογική πίσω από την απόφαση αυτή. Εσύ ίσως πιστεύεις ότι "αποκλειστική αιτία είναι το οικονομικό όφελος της apple", εγώ πάλι κρίνω την άποψη αυτή το λιγότερο επιφανειακή, ειδικά αν ασχολείσαι με την τεχνολογία και γνωρίζεις δυο-τρία πράγματα για το culture της apple.

Τώρα τα σχόλια σου περί αρμέγματος και προβατοσύνης τα αφήνω ασχολίαστα για να μην ρίξουμε το επίπεδο της κουβέντας..

ΥΓ. Ο Γιάννης όταν λέει "το κάνει επειδή μπορεί" προφανώς δεν εννοεί "αφού θα το αγοράσουν έτσι και αλλιώς", αλλά ότι "έχει την δύναμη να σπρώξει το industry στο να απαλλαγεί από τα καλώδια" όπως έκανε στο παρελθόν με το floppy, το cdrom, το flash κλπ Προσοχή, δεν είναι ο μοναδικός της σκοπός αυτός, αλλά σίγουρα είναι ένας από τους στόχους της κίνησης αυτής. Οι υπόλοιποι αναλύθηκαν πιο πάνω και σε αυτούς περιλαμβάνεται και το κίνητρο επιπλέον κερδοφορίας. Δεν είναι όμως μόνο το κέρδος, είναι αφελές να το πιστεύεις αυτό.

Last edited:
εχουμε φαινεται συνηθισει απο τη χωρα μας, που ολα γινονται για το κερδος...προφανως επιχειρηση ειναι και η apple και κοιταει οπως ολες το κερδος.
Αλλα δεν ειναι αυτο που την εφερε στη κορυφη και τη κραταει τοσα χρονια τωρα.
Δε γινεται αυτο αν κοιτας μονο το κερδος.
Χρειαζεται να χτισεις μια σχεση με τους πελατες και μια εμπιστοσυνη... αυτο μας κρατουσε παντα στηνapple , ακομα και οταν ειχε ελαχιστες πωλησεις, ηταν η μειοψηφια, και πηγαινε για "φουντο" !
Αυτο δεν αλλαζει, οτι και να γινει.... γιατι εχει αποδειξει οτι διαφερει και προσφερει αυτο που δε μπορουν οι υπολοιποι να προσφερουν.

σαφως και η μετα-Steve εποχη ειναι διαφορετικη και δε ξερουμε που θα καταληξει, αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια.

Τακη, ημουν πολυ προσεκτικός και ακριβής σε όσα έγραψα.

Αν πιστεύεις ότι εχω διάθεση να σε πατρονάρω ή να σου βάλω λόγια στο στόμα, λυπάμαι αλλά κάνεις λάθος.

Το οτι παιρνω αφορμή καποιες φορες από τα γραφόμενα σου δεν σημαινει ότι εχω καμια διαθεση αντιπαράθεσης μαζί σου.

Απλά βλέπω και διαβάζω (και δεν εννοώ μονο το φορουμ) και καταθέτω τη γνώμη μου.

Αν αυτη σε κανει να νοιωθεις ασχημα, ειλικρινά λυπαμαι αλλά το πρόβλημα δεν ειναι δικό μου (δεν το λέω ''μαγκιόρικα'' αλλά απλώς αντικειμενικά).

Και προφανώς πχ δεν σε θεωρώ πρόβατο.

Σκεψου παντως ότι όλα αυτά παντα προκύπτουν σε θεματα που αφορούν την Apple....

Γιαννη, εξαρτάται πως εννοείς την ''κορυφη''.

Οταν μιλάμε για μια εταιρία, η κορυφη ορίζεται συνηθως μονο με οικονομικα δεδομενα.

Εξαλλου, στην ουσία το λες κι εσυ:

Η Apple ειναι στην κορυφη τα τελευταία χρονια - απο τότε που άρχισε να πουλάει τρελά iPod και iPhone.

Οχι πριν, που πιθανόν να ηταν σε αλλη, τεχνολογική κορυφη

Μιας και εχεις μεγαλώσει με αυτη και ειναι και η δουλεια αλλά και το μερακι σου, τα βλεπεις λιγο ρομαντικα (κατι που ειναι ωραιο φυσικα)

εχει αποδειξει οτι διαφερει και προσφερει αυτο που δε μπορουν οι υπολοιποι να προσφερουν.

Οπως?
Εγώ βλέπω ότι κάθε χρόνο προσφέρει πράγματα που άλλοι προσέφεραν πέρυσι βαφτισμένα με ένα πιασάρικο marketing term.
Ποιο είναι το τελευταίο πραγματικά νέο πράγμα που πρόσφερε η Apple μέσω του iPhone ?

Οι περισσότεροι χρήστες αναβαθμίζουν ψυχαναγκαστικά, ειδικά σε revision εκδόσεις, δεν γίνεται να θαυμάζεις το iPhone 7 και την ταχύτητα του και να λες ότι τα κάνει όλα νερό και να πέφτεις με τα μούτρα σε 6 μήνες στο 7s και να προσπαθείς να πείσεις το νεαυτό σου ότι σου δίνει κάτι που δεν είχε το 7.

Καλημερα σε όλους....
Διαβάζοντας για τη τεράστια καταστροφή της Samsung (που δε λέει να τελειώσει) έχουν δημοσιευτεί έρευνες που προβλέπουν μεγάλη στροφή προς τα iPhone....
Μένει να επαληθευτούν τα σενάρια...κάτι μου λέει ότι στο Cupertino θα ανοίγουν σαμπάνιες .....

Sent from my iPhone using Tapatalk

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το γράφω αυτό γιατί διαβάζω διάφορα μηνύματα για το αν αξίζει η αγορά του 7/7plus (και καλά κάνουμε...) και ο βασικός ανταγωνιστής της "μηλο-εταιρίας" σε παγκόσμιο επίπεδο ,η Samsung, έχει πάθει ιστορικό κάζο...

Σιγουρα θα χαιρονται, μιας και οχι μονο το Note brand καταστραφηκε παντελως, αλλα η αξιοπιστια ολης της εταιριας εχει πληγει για τα μελλοντικά μοντελα. Ωστόσο, κακά τα ψέμματα, ο τωρινός ανταγωνιστης ειναι το S7 Edge, το οποιο ειναι κλασεις ανωτερο vfm. Αν γινει στροφη προς την apple, δε θα ειναι επειδη η αγορά στερεψε απο αστραφτερες και επωνυμες λύσεις. Ωστόσο, το S8 κατα πασα πιθανότητα θα ειναι ό,τι καλυτερο εχει δει ανθρωπινο ματι ever, οπότε ισως το τσουναμι να εξομαλυνθει καπως..

Σημασία φίλτατε έχει να μη σου βγει το όνομα....αλλιώς από μηχανάρες όλοι βγάζουν ( και οι Κινέζοι πλέον..)

Σε ολα αυτά που αναφέρθηκαν απο την γνωστή τριπλέτα (Κουλης-Ρουλης-Νουλης :p ) να προσθέσω τα παρακάτω.

1) Η Apple εχει πλέον την δυναμη (χρημα, fan base) και το momentum να δημιουργεί αλλαγές στον τεχνολογικό τομέα ασχέτως αν είναι καλές η οχι. Οι αλλοι θα ακολουθήσουν επειδή δεν θα μπορούν αλλιώς (πχ ακουστικά)
2) Η Apple εκοψε τα ακουστικά για DRM θέματα = χρήματα. Προσωπικά δεν θεωρώ τιποτα παρωχυμένο στην υπάρχουσα θύρα, τη στιγμή κιολας που η χρήση ασυρματων ακουστικών η αντάπτορα χειροτερεύει τοσο τη ποιότητα του ηχου , οσο και την εμφάνιση και ευχρηστία του κινητού. Η κινηση της δεν ειναι ιδια με πχ το κοψιμο του drive το οποίο οντως σταματησε να ειναι χρηστικό η και του flash.

Σε ολα αυτά που αναφέρθηκαν απο την γνωστή τριπλέτα (Κουλης-Ρουλης-Νουλης :p ) να προσθέσω τα παρακάτω.

1) Η Apple εχει πλέον την δυναμη (χρημα, fan base) και το momentum να δημιουργεί αλλαγές στον τεχνολογικό τομέα ασχέτως αν είναι καλές η οχι. Οι αλλοι θα ακολουθήσουν επειδή δεν θα μπορούν αλλιώς (πχ ακουστικά)
2) Η Apple εκοψε τα ακουστικά για DRM θέματα = χρήματα. Προσωπικά δεν θεωρώ τιποτα παρωχυμένο στην υπάρχουσα θύρα, τη στιγμή κιολας που η χρήση ασυρματων ακουστικών η αντάπτορα χειροτερεύει τοσο τη ποιότητα του ηχου , οσο και την εμφάνιση και ευχρηστία του κινητού. Η κινηση της δεν ειναι ιδια με πχ το κοψιμο του drive το οποίο οντως σταματησε να ειναι χρηστικό η και του flash.

Το αν ακούγεται χειρότερα με τον αντάπτορα έχω την εκτίμηση ότι θα πρέπει να το ακούσουμε .
Ο εξωτερικός αντάπτορας είναι dac...Εξάλλου κάποιοι αρέσκονται να συνδέουν ακόμη και το κινητό με ένα εξωτερικό dac ,τώρα το πως ακούγεται είναι μια άλλη ιστορία .

Δυστυχώς η ευτυχώς ακόμη και ο ασύρματος ήχος έχει εξελιχθεί και δίνει πολύ καλό ήχο ανάλογα όμως την υλοποίηση .

Το αν ακούγεται χειρότερα με τον αντάπτορα έχω την εκτίμηση ότι θα πρέπει να το ακούσουμε .
Ο εξωτερικός αντάπτορας είναι dac...Εξάλλου κάποιοι αρέσκονται να συνδέουν ακόμη και το κινητό με ένα εξωτερικό dac ,τώρα το πως ακούγεται είναι μια άλλη ιστορία .

Δυστυχώς η ευτυχώς ακόμη και ο ασύρματος ήχος έχει εξελιχθεί και δίνει πολύ καλό ήχο ανάλογα όμως την υλοποίηση .

Καλύτερο ηχο σε μικρότερες διαστάσεις δεν μπορείς να εχεις. Δεν αλλαζει κάτι. DAC θα πρεπει να υπάρχει σε κάθε περίπτωση.
Ο ασύρματος ήχος υπήρχε και απο πρίν, δεν χρειαζόταν να κοπεί η θύρα για αυτό.

Καλύτερο ηχο σε μικρότερες διαστάσεις δεν μπορείς να εχεις. Δεν αλλαζει κάτι. DAC θα πρεπει να υπάρχει σε κάθε περίπτωση.
Ο ασύρματος ήχος υπήρχε και απο πρίν, δεν χρειαζόταν να κοπεί η θύρα για αυτό.

Ποτέ μην λες ποτέ ...Μην ξεχνάς ότι πίσω απο την Apple υπαρχει μια ολόκληρη μουσική βιομηχανία και πολλοί μουσικόφιλοι είναι και συνδρομητες και αρέσκονται να ακούν από το κινητό τους .

Έχω την εκτίμηση ότι οι κάτοχοι μπορούν να μας πουν αν το 6s ακουγεται καλύτερα από το 7 η το αντίστροφο.

Ποτέ μην λες ποτέ ...Μην ξεχνάς ότι πίσω απο την Apple υπαρχει μια ολόκληρη μουσική βιομηχανία και πολλοί μουσικόφιλοι είναι και συνδρομητες και αρέσκονται να ακούν από το κινητό τους .

Έχω την εκτίμηση ότι οι κάτοχοι μπορούν να μας πουν αν το 6s ακουγεται καλύτερα από το 7 η το αντίστροφο.

Εδω δυστυχως η ευτυχως δεν υπάρχει θέμα προς συζήτηση.Ειπαμε, dac απαιτείται και πλέον θα υπάρχει λιγοτερος διαθέσιμος χώρος για αυτό (μεσα στα ακουστικά)

Η πρώτη εταιρεία που παρουσίασε smartphone χωρίς headphone jack ήταν η Motorola με το Moto Z.

Το λέω σε περίπτωση που γίνει μόδα να μην πεταχτεί κανείς να πει ότι αντιγράφουν την Apple.:p

ΥΓ. Για τις σάπιες μνήμες των 32 GB δεν είδα και πολλά σχόλια.

Δεν ειναι τοσο αμεση η συγκριση, αλλα συγκρίναμε τον ηχο στο αρκετά καλό ηχοσυστημα του αυτοκινητου, σε ιδιο κομμάτι mp3 μεταξύ σε ενα iphone 7 και S7E συνδεδεμενα και τα 2 με το 3.5". Υπήρχε διαφοροποιηση ακομη και σε ενα απαιδευτο αυτί. Σε συνδεση μεσω usb, δεν υπηρχε διαφοροποιηση. Δε δοκιμασαμε με BT, αλλα δε περιμενω να υπαρχει διαφοροποιηση ουτε ετσι.

Ένα πολύ ωραίο και κατατοπιστικό συγκριτικό κάμερας.
http://www.gsmarena.com/camera_shootout_iphone7_galaxy_s7_xperia_xz_lg_g5-review-1509.php
Κλασικά η Apple τελευταία και καταϊδρωμένη από τα android flagship όπως πάντα τα τελευταία χρόνια.

Φαντάζομαι πίσω και από HTC 10 και Google Pixel/Nexus phone που εξίσου έχουν top of the top επίπεδο κάμερα

Στα ίδια επίπεδα με την ντροπή του Android την Sony(αν αναλογιστούμε την τεράστια τεχνογνωσία και εμπειρία στο τομέα της κάμερας) όπου παραδόξως είχε την καλύτερη απόδοση σε selfies σε συνθήκες ημέρας έναν τομέα που ο μάγειρας θα έπρεπε να είναι πρωτοπόρος με τις χαζογκομενες που τραβάμε όπου βρεθούν και σταθούν.:p

Πήρε την ταυτότητα του μαγείρα η Sony ανέλπιστα θα έλεγα και παράδοξα.:flipout:

Ο μόνος τομέας που διακρίνεται η Apple είναι σε εγγραφή 4K video.

Τι dual setup κάμερα και κουραφέξαλα απέτυχε οικτρά η Apple με την επιλογή της.
Και η 12αρα κάμερα σε mp αποδεικνύεται λίγη για την Apple τουλάχιστον διότι ο ανταγωνισμός με 12αρα εξίσου έχει καλύτερες συνολικά επιδόσεις.

Sent from my iPad using Tapatalk

Last edited: