Είπα εγώ ότι το έβγαλε για το καλο της ανθρωπότητας;
Απλα θεωρώ τρομερά αφελές να πιστεύει κάποιος ότι η apple αφαίρεσε το jack μόνο και μόνο από καπρίτσιο.
Το παραπάνω άρθρο προσφέρει ορισμένες λογικές εξηγήσεις, άσχετα αν συμφωνεί κάποιος με την απόφαση να φύγει το jack.
Προφανώς αστειεύτηκα με βάση το γεγονός οτι πάντα ψάχνεις μόνο για τις τεχνικές εξηγήσεις (οι οποίες φυσικα και πάντα θα υπάρχουν) για κάθε κίνηση της Apple, αρνούμενος να παραδεχτείς οτι κάποιες απο αυτές (τις κινήσεις) έχουν σαν αποκλειςτικη αιτία το οικονομικό όφελος της Apple και όχι το συμφέρον των αγοραστών των προϊόντων της ή την γενικότερη πρόοδο της τεχνολογίας κλπ
Όπως είπε ο Γιάννης: Το κανει γιατί απλά μπορεί
Το οποίο μεταφράζεται (μεταξύ άλλων) και σε: "Αφού θα το αγοράσουν έτσι κι αλλιώς"
Γενικά παντως, προφανώς ο καθένας αγοράζει οτι γουστάρει και δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν για το τι κανει με την τσέπη του.
Κι εγώ πχ θα μπορούσα να το πάρω (μιας και εμπιπτω στις κατηγορίες που δικαιολογούν την αγορά του (εταιρικό έξοδο) οοο )
Ωστόσο, δεν θα το κάνω γιατί, αν και πετάω ένα σωρό λεφτά σε αλλα (τα οποία μπορεί και να αξίζουν λιγότερο απο το 7) σκέφτομαι το εξής:
Πιστεύω οτι μη αγοράζοντας το 7, θα πιέσω την Apple να βγάλει ένα πραγματικά νέο iPhone νωρίτερα
Αν το κάναμε όλοι αυτο (εμου συμπεριλαμβανομένου πολλές φορές), θα είχαμε σήμερα πολύ καλύτερο iPhone (και δεν θα βλέπαμε ως καινοτομία ή κίνητρο αγοράς ένα γυαλιστερό μαύρο χρωμα πχ)
Φυσικα αυτο ισχύει για πολλές εταιρίες
Ωστόσο η Apple, έχει μια ιδιαιτερότητα:
Το θράσος / υπεροψία να παρουσιάζει ως καινοτομία κάθε κίνησή της ακόμα κι αν αυτή ειναι μια σαφής υποβάθμιση των παρεχόμενων στους πελάτες της με μοναδικό σκοπό το περαιτέρω άρμεγμα
Ε, αυτο (σε συνδυασμό με την αυξημένη - σε σχέση με άλλες εταιρίες - "πρόβατοσυνη" των πελατών της) προσωπικά με τσιγκλαει ακόμα περισσότερο και με κανει πιο ευαίσθητο στο θέμα της καταναλωτικής συνείδησης
εχει αποδειξει οτι διαφερει και προσφερει αυτο που δε μπορουν οι υπολοιποι να προσφερουν.
Σε ολα αυτά που αναφέρθηκαν απο την γνωστή τριπλέτα (Κουλης-Ρουλης-Νουλης) να προσθέσω τα παρακάτω.
1) Η Apple εχει πλέον την δυναμη (χρημα, fan base) και το momentum να δημιουργεί αλλαγές στον τεχνολογικό τομέα ασχέτως αν είναι καλές η οχι. Οι αλλοι θα ακολουθήσουν επειδή δεν θα μπορούν αλλιώς (πχ ακουστικά)
2) Η Apple εκοψε τα ακουστικά για DRM θέματα = χρήματα. Προσωπικά δεν θεωρώ τιποτα παρωχυμένο στην υπάρχουσα θύρα, τη στιγμή κιολας που η χρήση ασυρματων ακουστικών η αντάπτορα χειροτερεύει τοσο τη ποιότητα του ηχου , οσο και την εμφάνιση και ευχρηστία του κινητού. Η κινηση της δεν ειναι ιδια με πχ το κοψιμο του drive το οποίο οντως σταματησε να ειναι χρηστικό η και του flash.
Το αν ακούγεται χειρότερα με τον αντάπτορα έχω την εκτίμηση ότι θα πρέπει να το ακούσουμε .
Ο εξωτερικός αντάπτορας είναι dac...Εξάλλου κάποιοι αρέσκονται να συνδέουν ακόμη και το κινητό με ένα εξωτερικό dac ,τώρα το πως ακούγεται είναι μια άλλη ιστορία .
Δυστυχώς η ευτυχώς ακόμη και ο ασύρματος ήχος έχει εξελιχθεί και δίνει πολύ καλό ήχο ανάλογα όμως την υλοποίηση .
Καλύτερο ηχο σε μικρότερες διαστάσεις δεν μπορείς να εχεις. Δεν αλλαζει κάτι. DAC θα πρεπει να υπάρχει σε κάθε περίπτωση.
Ο ασύρματος ήχος υπήρχε και απο πρίν, δεν χρειαζόταν να κοπεί η θύρα για αυτό.
Ποτέ μην λες ποτέ ...Μην ξεχνάς ότι πίσω απο την Apple υπαρχει μια ολόκληρη μουσική βιομηχανία και πολλοί μουσικόφιλοι είναι και συνδρομητες και αρέσκονται να ακούν από το κινητό τους .
Έχω την εκτίμηση ότι οι κάτοχοι μπορούν να μας πουν αν το 6s ακουγεται καλύτερα από το 7 η το αντίστροφο.
1) Η Apple εχει πλέον την δυναμη (χρημα, fan base) και το momentum να δημιουργεί αλλαγές στον τεχνολογικό τομέα ασχέτως αν είναι καλές η οχι. Οι αλλοι θα ακολουθήσουν επειδή δεν θα μπορούν αλλιώς (πχ ακουστικά)
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.