[Επίσημο] iPhone SE @2020

Re: [Επίσημο] iPhone SE

Καθόλου μύθος δεν είναι, ειδικά αν το συγκρίνεις με το android. Δεν είναι fail proof, αλλά έχει τουλάχιστον μια εταιρία που βουλωνει άμεσα με updates τις οποίες τρύπες ασφαλειας ακόμα και σε συσκευές πενταετίας.

Μιας που σε ενδιέφερε το βίντεο του SE, ένα μικρό κουίζ.
Ποιο είναι το 11pro και ποιο το Xs (που έχει την ίδια κάμερα με το SE)?

https://youtu.be/XBIVNwICulM

https://youtu.be/y7xpdx-hWDA

Sent from my iPad using Tapatalk

Μα στο έγραψα σε μέρα έχουν μικρές διαφορές μόνο το βράδυ υπάρχει πιο σημαντική διαφορά και πάλι σίγουρα δεν βγάζεις άκρη με τα συμπιεσμένα αρχεία του Youtube, άλλα πέρα από το βίντεο που είναι το σημαντικότερο με νοιάζει και η φωτογραφία, και εκει υπάρχει σημαντική διαφορά ανάμεσα στο Xs και στο 11. Τέλος πάντων για μένα (αν ισχύει ότι έχει την κάμερα του XS) απορρίπτεται μέχρι νεωτέρας.
Στις φώτος πάλι θα δεις διαφορές το βράδυ, σε σκηνές με έντονο contrast και σκιερά και φωτεινά σημεία, στα υψηλά iso, στην επεξεργασία μετά κλπ. Σε καλό φως μέρα και με όλα φωτεινά ότι φώτο και αν τραβήξεις με οποιαδήποτε μηχανή το ίδιο πάνω κάτω θα βγει είτε είναι μια απλή Compact είτε FF, Πόσο μάλλον στα κινητά που οι διαφορές είναι μικρές.

Και όμως ...
Το iPhone 3GS συνεχίζει να δουλεύει και σήμερα και έχει βολέψει αφάνταστα ηλικιωμένους ανθρώπους όπως πχ την μητέρα μου ,δεν μπορεί με τίποτα να δουλέψει νέας γενιάς κινητό -Android.

Το iphone 6 μοντέλο του 2014 .
Έχει φάει δυο αναβαθμίσεις δικλείδες ασφαλείας .
Υποστηρίζει και πιάνει ταχύτητα 100mbs ,κατοστάρα γραμμή που έχω στο σπίτι μου .
Υποστηρίζει την νέα γενιά ακουστικών .

Έχει μείνει πίσω όμως στην κάμερα ...λογικό .

Δεν είναι μόνο η κάμερα, είναι η οθόνη που είναι και πολύ μικρές και πανάρχαιες τεχνολογικά, και απουσία fast charge, face id, ασύρματη φόρτιση, παλιοί επεξεργαστές, gps δέκτης, η ταχύτητα λειτουργίας της συσκευής που αρχίζει και καθυστερεί, μπαταρία που έχει κλατάρει και άλλα πολλά. Ναι δουλεύει, άλλα όπως σου είπα και το Huawei 3X 6ετίας που έχω πάει μια χαρά και κατεβάζει torrent αβέρτα με σφαίρα ταχύτητα που τα πετάω μετά στην κάρτα μνήμης του που την βάζω στην συνέχεια στο media player μου....πράγματα που δεν μπορείς να τα κάνεις ακόμα και με ένα iphone11...τέλος πάντων, όπως και να έχει αυτό που περιγράφεις είναι η εξαίρεση, σχεδόν κανένας δεν μένει με κινητό πάνω από 2 χρόνια. Και το έγραψα αν είναι να μείνεις με κινητό 4-5-6 χρόνια τότε πας δαγκωτό σε iphone.

Σκέψου τώρα να εμφανιζόμουν εγώ με το 3GS :flipout:
Αναρωτιέμαι αν με τον κορονοιό αν προσγειώθηκαν κάποιοι .

Εχω να δω iphone από το 5 και κάτω κυριολεκτικά χρόνια, το 3gs δεν θυμάμαι καν πως είναι εμφανισιακά!!χαχα

Σκέψου τώρα να εμφανιζόμουν εγώ με το 3GS :flipout:
Αναρωτιέμαι αν με τον κορονοιό αν προσγειώθηκαν κάποιοι .

Και κάτι άσχετο, χωρίς παρεξήγηση, εκτός αν έχεις συγκεκριμένο κόλλημα ή κάποια συγκεκριμένη ανάγκη, δεν βρίσκω κανένα λόγω να έχεις πλέον το 3gs, μπορείς με μόλις 150 ευρώ να πάρεις ένα π.χ. Xiaomi note 8 και πίστεψέ μα θα πάθεις πολιτισμικό σοκ. Μπορείς να βρεις στα 100 ευρώ ή και λιγότερα μεταχειρισμένα κινητά που θα είναι κλάσεις καλύτερα από το 3gs στα πάντα.

Απάντηση: Re: [Επίσημο] iPhone SE

Μα στο έγραψα σε μέρα έχουν μικρές διαφορές μόνο το βράδυ υπάρχει πιο σημαντική διαφορά και πάλι σίγουρα δεν βγάζεις άκρη με τα συμπιεσμένα αρχεία του Youtube, άλλα πέρα από το βίντεο που είναι το σημαντικότερο με νοιάζει και η φωτογραφία, και εκει υπάρχει σημαντική διαφορά ανάμεσα στο Xs και στο 11. Τέλος πάντων για μένα (αν ισχύει ότι έχει την κάμερα του XS) απορρίπτεται μέχρι νεωτέρας.
Στις φώτος πάλι θα δεις διαφορές το βράδυ, σε σκηνές με έντονο contrast και σκιερά και φωτεινά σημεία, στα υψηλά iso, στην επεξεργασία μετά κλπ. Σε καλό φως μέρα και με όλα φωτεινά ότι φώτο και αν τραβήξεις με οποιαδήποτε μηχανή το ίδιο πάνω κάτω θα βγει είτε είναι μια απλή Compact είτε FF, Πόσο μάλλον στα κινητά που οι διαφορές είναι μικρές.

Ευχαρίστως να ανεβάσω και τα αρχεία στο cloud να τα δεις στον υπολογιστη. Το bottom line ειναι πως, αν το θες για video, οι διαφορες απο το 11pro που εκθειαζες πριν ειναι μικρες και παντως το SE ειναι by far καλυτερο απο τον ανταγωνισμο στο price point που βγαινει. Στις φωτος, προφανως στα σκοτεινα ειναι καλυτερο το 11pro ενω επισης δεν εχει και το deep fusion. Οταν ομως μιλαμε για συσκευη που κανει 400 USD δεν μπορουμε να απαιτουμε κορυφαιες επιδοσεις σε ολους τους τομεις.

Εχω να δω iphone από το 5 και κάτω κυριολεκτικά χρόνια, το 3gs δεν θυμάμαι καν πως είναι εμφανισιακά!!χαχα

Εντάξει κακά τα ψέμματα είμαι τους χρήστες που δίνουν ιδιαίτερη βάση στην αξιοπιστία του λογισμικού και την υποστήριξη του σε βάθους χρόνου ,σίγουρα αυτό είναι προσωπικό .

Από την άλλη θυμάμαι όταν έπιασα στα χέρια μου το 3GS , το πόσο μπροστά ήταν πάντα για την εποχή του .
Torrent δεν θα κατεβάσω ποτέ από το κινητό αλλά ούτε και από την τηλεόραση -Android που έχω .
Θα προτιμήσω αυτήν την δουλειά να την κάνει το pc για ευνόητους λόγους .

Θα αλλάξω κινητό (προσωπικά ) όταν θα δω μεγαλύτερη διαφορά δηλαδή όπως έκανα από το 3GS στο 6.
Και ίσως να περιμένω λίγο (πάνω από όλα υγεία ) για να πάω στο iPhone 12 .

Εντάξει κακά τα ψέμματα είμαι τους χρήστες που δίνουν ιδιαίτερη βάση στην αξιοπιστία του λογισμικού και την υποστήριξη του σε βάθους χρόνου ,σίγουρα αυτό είναι προσωπικό .

Από την άλλη θυμάμαι όταν έπιασα στα χέρια μου το 3GS , το πόσο μπροστά ήταν πάντα για την εποχή του .
Torrent δεν θα κατεβάσω ποτέ από το κινητό αλλά ούτε και από την τηλεόραση -Android που έχω .
Θα προτιμήσω αυτήν την δουλειά να την κάνει το pc για ευνόητους λόγους .

Θα αλλάξω κινητό (προσωπικά ) όταν θα δω μεγαλύτερη διαφορά δηλαδή όπως έκανα από το 3GS στο 6.
Και ίσως να περιμένω λίγο (πάνω από όλα υγεία ) για να πάω στο iPhone 12 .

Οπως σου αρέσει, είναι σημαντική η υποστήριξη αν κρατάς την συσκευή χρόνια, δεν το συζητάμε, τώρα για τις διαφορές ο καθένας τις αντιμετωπίζει με άλλο τρόπο. π.χ. στο βίντεο από την στιγμή που είδα 4Κ60p δύσκολα θα κρατήσω συσκευή στα χέρια μου που δεν έχει 4Κ όσο καλή υποστήριξη και αν έχει...όλα θέμα προσωπικών γούστων είναι!!!
Πάντως και σε Iphone μπορείς να βρεις παλιά Iphone πιο καινούρια από το 3gs σε τιμές χώμα πλέον.

Re: Απάντηση: Re: [Επίσημο] iPhone SE

Ευχαρίστως να ανεβάσω και τα αρχεία στο cloud να τα δεις στον υπολογιστη. Το bottom line ειναι πως, αν το θες για video, οι διαφορες απο το 11pro που εκθειαζες πριν ειναι μικρες και παντως το SE ειναι by far καλυτερο απο τον ανταγωνισμο στο price point που βγαινει. Στις φωτος, προφανως στα σκοτεινα ειναι καλυτερο το 11pro ενω επισης δεν εχει και το deep fusion. Οταν ομως μιλαμε για συσκευη που κανει 400 USD δεν μπορουμε να απαιτουμε κορυφαιες επιδοσεις σε ολους τους τομεις.

Κοίταξε δεν διαφωνώ, το έγραψα και εγώ, σε βίντεο 4Κ60p το se έστω και με την παλιά κάμερα του xs είναι καλύτερο σχεδόν από οτιδήποτε υπάρχει εκει έξω σε κινητό (με ερωτηματικό μόνο τα galaxy s10 που έχουν και αυτά πολύ καλό βίντεο).
Στην τιμή κρίνουμε με τιμές στην Ελλάδα που η συσκευή κάνει 500 ευρώ και όχι 400$, στην Αμερική που έχει λοιπόν 400$ είναι τρομερό VFM, εδώ στην Ελλάδα με τα 500 έτσι και έτσι και ανάλογα τις ανάγκες του καθενός. Αν κάποιος δεν έχει ή δεν χρησιμοποιεί Tablet π.χ. για Browsing, η οθόνη 4,7 του se δεν παλεύεται, είναι πάρα πολύ μικρή για τις μέσες ανάγκες ενός χρήστη, εκει λοιπόν είναι προτιμότερο ένα κινητό με 6 - 6,5 ίντσες και ας μην είναι τόσο γρήγορο. Για αυτό βλέπεις και γκρίνια για αυτό το τηλέφωνο λόγω της οθόνης, άλλο που εμένα προσωπικά (λόγω 10ρια tablets Ipad και Samsung tabs5e) δεν με απασχολεί.

Δεν το συζητάω καν ότι ο κάθε χρήστης έχει προσωπικά γούστα .

Αλλά το 4K 60p και όχι fake το απολαμβάνεις πάντα στις μεγάλες ίντσες ,ιδιαίτερα αν ο λόγος αντίθεσης είναι μεγάλος .

Δεν το συζητάω καν ότι ο κάθε χρήστης έχει προσωπικά γούστα .

Αλλά το 4K 60p και όχι fake το απολαμβάνεις πάντα στις μεγάλες ίντσες ,ιδιαίτερα αν ο λόγος αντίθεσης είναι μεγάλος .

Με τις τιμές των τηλεοράσεων που έχουν πιάσει πάτο, βρίσκεις πλέον με 700 ευρώ ή και λιγότερα 65αρα 4Κ, εδώ δίνουμε περισσότερα για τα κινητά μας που θα τα αλλάξουμε σε ένα χρόνο, στην τηλεόραση αξίζει 100% την στιγμή μάλιστα που θα την έχεις και για 10 χρόνια αν θες.
Προσωπικά στο σπίτι έχω 2 τηλεοράσεις 4Κ και μόνιτορ για τον υπολογιστή 4Κ, ενώ σκέφτομαι να αλλάξω και τον βιντεοπροβολέα κάποια στιγμή και να πάρω και εκει 4Κ.

Απάντηση: [Επίσημο] iPhone SE

Το 4Κ πια είναι παντού.
Στο editing βέβαια έχει ακόμη μια δυσκολία αλλά στην αναπαραγωγή έτοιμου υλικού είναι εύκολα τα πράγματα.

Απάντηση: [Επίσημο] iPhone SE

Το 4Κ πια είναι παντού.
Στο editing βέβαια έχει ακόμη μια δυσκολία αλλά στην αναπαραγωγή έτοιμου υλικού είναι εύκολα τα πράγματα.

Το 4Κ editing παντως παει νερακι στις τελευταιες 2-3 γενιες iPhone και iPad.

Re: Απάντηση: [Επίσημο] iPhone SE

Το 4Κ editing παντως παει νερακι στις τελευταιες 2-3 γενιες iPhone και iPad.

Ισχύει, στο απλό ipad με τον Α10 επεξεργαστή είναι πιο γρήγορο σε 4Κ editing από το laptop μου με i7 επεξεργαστή. Από την άλλη καλή υπομονή να κάνεις editing στις μικροσκοπικές οθόνες των κινητών, για μένα δεν παλεύεται, οριακά την παλεύω με το ipad, μόνο σε εξωτερική οθόνη. Από την άλλη στο Pc παρόλο που είναι πιο αργό έχω άλλες ευκολίες, πληθώρα προγραμμάτων που τα έχω μάθει, άπλετο αποθηκευτικό χώρο κλπ.

Αλήθεια το SE θα συνδέεται σε εξωτερική οθόνη? Πληκτρολόγιο/ποντίκι θα παίρνει?? Αν τα κάνει αυτά θα είναι super.

Αλήθεια το SE θα συνδέεται σε εξωτερική οθόνη? Πληκτρολόγιο/ποντίκι θα παίρνει?? Αν τα κάνει αυτά θα είναι super.

Βιάζεσαι. Μεγεια το S20. :flipout:

Βιάζεσαι. Μεγεια το S20. :flipout:

Κανένα δεν θα πάρω έτσι και αλλιώς για μένα δεν αξίζει κανένα κινητό πάνω από 300 άντε 400 ευρώ το πολύ ότι και αν κάνει είτε λέγεται Galaxy είτε Iphone είτε P40 κλπ.
Από εκει και πέρα μπαίνει στα υπόψην το SE περιμένω να διαβάσω και σωστά αναλυτικά Reviews + DXO mobile Και αν είναι θετικά (ειδικά με την κάμερα) και το βρω σε καλή τιμή με διάφορους τρόπους (όχι πάνω από 300) γιατί όχι.

Υ.Γ. Καλά δεν περίμενα να παίρνει πληκτρολόγια, ποντίκια κλπ. καθώς θα κανιβάλιζε το Ipad, άλλα ρώτησα μπας και, τώρα όσο super και αν είναι ο επεξεργαστής, άντε να κάνεις σοβαρό editing σε οθόνη 4,7....θέλει πραγματικά τρελή υπομονή!!!!

[Επίσημο] iPhone SE

Παναγιώτη μην ακούς βλακείες ...

Δες εδώ κάνα σοβαρό reviewer, στο 2:30 περίπου αν βαριέσαι, που το se έχει ακριβώς τις ίδιες επιδόσεις με το iPhone 11 Pro Max και ρίχνει στ αυτιά σε φετινές ναυαρχίδες όπως το s20 ultra 5g!

https://youtu.be/rxcePZTwqnc

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Τι κρίμα βρε συ, overkill είναι η CPU για το τηλέφωνο αυτό.

Ελα Τάκη δεν είναι έτσι, ρίξε και λίγο νερό στο κρασί σου, λίγο αντικειμενικότητα δεν βλάπτει, μας πουλάνε ένα κινητό με τα 2 μεγάλα ατού του (γιατί από οθόνη, design και bezels είναι κλάφτα) που είναι ο επεξεργαστής και η κάμερα που είναι ίδια με του 11 pro...και σιγά σιγά μας τα βγάζουν στην φόρα, η κάμερα δεν έχει αρχικά Nightmode (ντροπή) και στην συνέχεια αποδεικνύεται ότι είναι η κάμερα του XR Και όχι του 11 και τώρα ο επεξεργαστής ναι μεν Α13 άλλα με επιδόσεις του XS. Ανεξάρτητα αν και πάλι είναι καλά, είναι κοροϊδία μέσα στα μούτρα. Αν είναι έτσι ας δώσει κάποιος 200 ευρώ παραπάνω να πάρει το 11 και να ησυχάσει ή κανένα μεταχειρισμένο XS και τέλος.

Παναγιώτη μην ακούς βλακείες ...

Δες εδώ κάνα σοβαρό reviewer, στο 2:30 περίπου αν βαριέσαι, που το se έχει ακριβώς τις ίδιες επιδόσεις με το iPhone 11 Pro Max και ρίχνει στ αυτιά σε φετινές ναυαρχίδες όπως το s20 ultra 5g!

https://youtu.be/rxcePZTwqnc

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Καλά σφαίρα θα πάει Γιάννη άλλα το θέμα είναι ότι όταν διαφημίζεις κάτι π.χ. στην συγκεκριμένη περίπτωση τον επεξεργαστή Α13 τότε περιμένω και απαιτώ να έχεις ακριβώς τις ίδιες μετρήσεις και να είναι και συνολικά το τηλέφωνο και πιο γρήγορο από το Iphone 11 pro που έχει και οθόνη με μεγαλύτερη ανάλυση, τόσα απλά.
Στα τις κάμερας δεν το συζητώ τα έκανε σαλάτα, όπως στο Ipad pro 2020 που μας έκρυψε ότι δεν έχει OIS Παρόλο που διαφημίζεις ότι είναι ίδια με του 11....

Να σου θυμίσω ότι το s20 έχει οθόνη ανάλυσης 1.440 Χ 3.200 και το SE 750 Χ 1.334, ουδε μια σχέση δηλαδή, αν βάλουν και οθόνη 3,5 in. retina VGA εκει να δεις τι έχει να γίνει ΧΑΜΟΣ...