[Επίσημο] iPhone SE @2020

Re: [Επίσημο] iPhone SE

Νίκο τά εύσημα τά δίνουμε όχι μόνο στό βίντεο καί στήν ποιότητα κατασκευής άλλά στό ξεχωριστό λογισμικό πού τούς έχει όλους άπέναντι καί τήν μιμούνται σέ πολλά.Πάντως οί πλούσιοι Κινέζοι έχουν iphone καί πανάκριβο φωτογραφικό έξοπλισμό άπό τήν canon.Δοκίμασα iphone καί λαπτοπ τής apple καί δυσκολεύομαι...ή δύναμη τής συνήθειας.

Απάντηση: [Επίσημο] iPhone SE

Δε έχει άλλα, χάλασε μόλις η μηχανή του ποπκορν.
Πότε θα έρθει Ελλάδα το εργαλείο, να έχουμε μια ολοκληρωμένη άποψη από τους αγοραστές;

Από όσο ξέρω 4/5 θα είναι διαθέσιμο. Από το Plaisio που έχω ''άκρες'' έμαθα ότι η απλή έκδοση είναι οριακά sold out και μέχρι αύριο-μεθαύριο δεν θα έχουν μάλλον άλλα.
Το θέμα με τα Iphnes είναι ότι λίγο πολύ δεν κρύβουν εκπλήξεις και ξέρεις τι να περιμένεις, χοντρικά θα έχουμε ένα iphone 8 με την κάμερα του XR Και την ταχύτητα λειτουργίας του 11. Δεν χρειάζεται καν ολοκληρωμένη άποψη. Για όσους θέλουν ένα Iphone και δεν τους ενοχλούν τα μεγάλα Bezels Και η μικρή και χαμηλής ανάλυσης οθόνη ενώ παράλληλα δεν έχουν και πολλά λεφτά να διαθέσουν είναι super πρόταση. Θα έχει και ένα ενδιαφέρον για κατόχους Android για όσους θέλουν να δοκιμάσουν το Ios χωρίς να ξοδευτούν πολύ και φυσικά για όσους ενδιαφέρονται για το 4Κ βίντεο και την ταχύτατη λειτουργία του κινητού.

Υ.Γ. Για να λέμε και την αλήθεια ένα καλό με την Apple είναι ότι με το που ανακοινώνει ένα νέο Iphone/Ipad κλπ. συνήθως κυκλοφορεί σχεδόν άμεσα σε όλες τις αγορές και ξέρουμε εξαρχής το πότε θα γίνει, κάτι που δεν συμβαίνει στα περισσότερα Android τηλέφωνα.

4K video που βλέπεται μόνο σε καλές συνθήκες φωτισμού.
Δεν έχω δει ακόμη νυχτερινό βίντεο από κινητό να μπορεί να σταθεί απέναντι σε φωτογραφική με βίντεο 4Κ ακόμη και με 1 ίντσα αισθητήρα.

Re: Απάντηση: [Επίσημο] iPhone SE

4K video που βλέπεται μόνο σε καλές συνθήκες φωτισμού.
Δεν έχω δει ακόμη νυχτερινό βίντεο από κινητό να μπορεί να σταθεί απέναντι σε φωτογραφική με βίντεο 4Κ ακόμη και με 1 ίντσα αισθητήρα.

Βράδυ το ξεχνάς το βίντεο με τα κινητά, το πιο καθαρό βίντεο που έχω δει βράδυ είναι με το P30 pro λόγω μεγάλου αισθητήρα, φαντάζομαι καλά θα είναι εκει και τα νέα Android τηλέφωνα με τους μεγάλους αισθητήρες. Εδώ υπερέχουν τα καλά android τηλέφωνα άλλα και πάλι όπως είπες χάνουν εύκολα ακόμα και από 1 ίντσα μηχανή. Κάναμε άλματα με τα κινητά άλλα προφανώς δεν μπορούν ακόμα να φτάσουν φωτογραφική μηχανή. Στα του SE σκέψου βέβαια ότι όχι μόνο σε μέρα άλλα και σε νύχτα έχεις φώτος πλέον (σχεδόν) σε επίπεδο mirrorless με κιτ φακό και σε βίντεο σε μέρα μάλλον και καλύτερο 4Κ από την πλειοψηφία των μηχανών εκει έξω και με καλή σταθεροποίηση φυσικά, όχι και άσχημα, ένας μέσος χρήστης καλύπτεται 100% φωτογραφικά και σε βίντεο με το Iphone Se.

Για αυτό δεν βλέπω φως στο τούνελ για τις μηχανές, εδώ το Iphone SE ένα μέσο κινητό τραβάει 4Κ60p, χωρίς crop, με άριστη εστίαση, με άριστη καταγραφή ήχου, με άριστη σταθεροποίηση και εξαιρετικά χρώματα, contrast, dynamic range, sharpness κλπ. πόσες φωτογραφικές μηχανές το κάνουν αυτό? Σχεδόν καμία, εδώ παλεύουμε ακόμα με crop, contarst εστίαση κλπ. καλά για 60p ούτε λόγος ελάχιστες μηχανές έχουν 4Κ60p. Γνωρίζω και χρήστες εδώ στο Avclub (μην αναφέρω ονόματα) που έχουν αφήσει τις μηχανές στην άκρη καθώς τραβάνε πλέον φώτος και βίντεο σχεδόν αποκλειστικά με το Iphone τους.

https://www.youtube.com/watch?v=KRrsIp1kNtc

Δεν τα παει ασχημα.
Προφανώς οχι για να ειναι διαρκώς σε λειτουργια στο χέρι, αλλα για να κανει ολες τις δουλειές του ταχύτατα οποτε χρειαστεί.

Καλά δεν τα πάει και πολύ καλά, σύμφωνα με το video παραπάνω εχει πάει στο 0 η μπαταρία και τα υπόλοιπα έχουν ζουμί ακόμα, το iphone 11 PRO και το galaxy είναι στην μέση περίπου η μπαταρία και το Onpelus είναι στο 62%...βασικά τώρα που το ξανασκέφτομαι ψιλοχάλια τα πήγε, αν το δουλεύεις αρκετά μέσα στην μέρα δεν την βγάζεις όλη την μέρα χωρίς φορτιστή. Κακό αυτό. Επρεπε να είχαν βάλει τουλάχιστον καμία 2.500 μπαταρία. Τουλάχιστον θα φορτίζει γρήγορα!!!

5th: iPhone SE (2020) / 3hrs 46 mins
4th: iPhone 11 / 5 hrs
3rd: Galaxy S20 / 6 hrs 31 mins
2nd: iPhone 11 Pro / 6 hrs 56 mins
1st: OnePlus 8 / 7 hrs 55 mins

Μόλις είδα το video, απογοήτευση η μπαταρία αλλά είδα και τα άλλα iPhone δεν έχουν την αυτονομία των Android, περίεργο για το τόσο διαφημισμένο ios.
Τώρα με την καραντίνα δεν κρύβω ότι έλιωσα στο κινητό. Sot 7+ ώρες για το Note 8 δεν μπορώ να πω ότι με άφησαν απογοητευμένο. Βέβαια τις 10+ ώρες του Note 8 Pro της συζύγου δεν τις έχω ξαναδεί πουθενά και μιλάμε για τεράστια και φωτεινή οθόνη.
Τελικά το μέγεθος της μπαταρίας μετράει πολύ.

μα τα συγκρινει με ναυραχιδες των 1000 ευρω.... κι εννοειται οτι θα θες φορτιση μεσα στη μερα με βαρια χρηση.

Συγγνώμη Γιάννη πιο το νόημα να έχεις μικρό τηλέφωνο και να κουβαλάς powerbank μαζί, και δεν φταίνε οι ναυαρχίδες, θες να σου πω πόσο κρατάει η μπαταρία του Note 8 pro με 6,6 ιντσών οθόνη και τιμή 200 ευρώ???

Μόλις είδα το video, απογοήτευση η μπαταρία αλλά είδα και τα άλλα iPhone δεν έχουν την αυτονομία των Android, περίεργο για το τόσο διαφημισμένο ios.
Τώρα με την καραντίνα δεν κρύβω ότι έλιωσα στο κινητό. Sot 7+ ώρες για το Note 8 δεν μπορώ να πω ότι με άφησαν απογοητευμένο. Βέβαια τις 10+ ώρες του Note 8 Pro της συζύγου δεν τις έχω ξαναδεί πουθενά και μιλάμε για τεράστια και φωτεινή οθόνη.
Τελικά το μέγεθος της μπαταρίας μετράει πολύ.

Το note 8 pro το φορτίζω σχεδόν κάθε 2 μέρες και με αρκετή χρήση καθημερινή, κυριολεκτικά φεύγεις για 2ήμερο χωρίς φορτιστή.

Last edited by a moderator:

το εχουμε πει.... το τηλεφωνο αυτο ειναι για εκεινους που εχουν παλιοτερα iphone (απο το 4 μεχρι το 8) και θελουν κατι νεοτερο και φτηνοτερο....οχι για εσας βρε παιδια.
Πχ η γυναικα μου που εχει το 5SE και θα ηταν ιδανικη αναβαθμιση γι αυτην.

Ειναι επισης για καποιους που θελουν να δοκιμασουν ενα iphone χωρις να ξοδευτουν πολυ (οχι στην ελλαδα και παλι).

Προφανως υπαρχουν κινητα πιο οικονομικα (στην Ελλαδα ειδικα) που εχουν μεγαλυτερη οθονη, καλυτερη μπαταρια κλπ....δεν καταλαβαινω τη συγκριση.

το εχουμε πει.... το τηλεφωνο αυτο ειναι για εκεινους που εχουν παλιοτερα iphone (απο το 4 μεχρι το 8) και θελουν κατι νεοτερο και φτηνοτερο....οχι για εσας βρε παιδια.
Πχ η γυναικα μου που εχει το 5SE και θα ηταν ιδανικη αναβαθμιση γι αυτην.

Ειναι επισης για καποιους που θελουν να δοκιμασουν ενα iphone χωρις να ξοδευτουν πολυ (οχι στην ελλαδα και παλι).

Προφανως υπαρχουν κινητα πιο οικονομικα (στην Ελλαδα ειδικα) που εχουν μεγαλυτερη οθονη, καλυτερη μπαταρια κλπ....δεν καταλαβαινω τη συγκριση.

Η σύγκριση γίνεται Γιάννη γιατί μας ''φλόμωσαν'' με το πόσο γρήγορος είναι ο επεξεργαστής σε σχέση με τα Android κλπ. με την ίδια λογική βλέπουμε και συγκρίσεις και σε άλλους τομείς, όχι μόνο σε ότι μας συμφέρει, στα τις μπαταρίας λοιπόν είναι αρκετά κακή και δεν ξέρω αν υπάρχει άλλο σύγχρονο τηλέφωνο με τόσο κακή μπαταρία. Αν το δουλεύεις αρκετά μέσα στην μέρα έχεις πρόβλημα, αν όχι δεν έχεις πρόβλημα μεν άλλα τότε πιο το νόημα να πάρεις τηλέφωνο με τέτοιο ισχυρό επεξεργαστή, μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή.

μα δεν βγηκε για να ειναι καλυτερο σε οτι θελει ο καθενας....ειναι αυτο που ειναι.

Ενα πολυ γρηγορο iphone, σε καλη τιμη (Αμερικη παντα) , αδιαβροχο, ασυρματη φορτιση , με καλη καμερα , μπαταρια που θα βγαλει τη μερα τους περισσοτερους οπου απευθυνεται κλπ

Ειναι επισης για χρηστες που θελουν εμπειρια ios και αναβαθμισεις για αρκετα χρονια.

τα iphone που ειχαν πολυ καλη μπαταρια ηταν παντα τα μεγαλα iphone (plus, max κλπ)
Τα μικρα δεν ηταν ποτε δυνατα σ αυτο το τομεα και δεν εβγαζαν ποτε μερα σκληρης χρησης.

Last edited by a moderator:

Απλά στο κομμάτι της μπαταρίας και ύστερα από τόσα χρόνια θα μπορούσαν να κάνουν κάτι παραπάνω νομίζω, βέβαια ο σκοπός ήταν να κρατήσουν το κόστος και το R & D όσο γίνεται πιο χαμηλά, γνώμη μου είναι ότι θα ήταν καλύτερη πρόταση αν είχαν βάλει τον Α10 μέσα και τα λεφτά που γλίτωναν να τα έριχναν στην μπαταρία και την οθόνη ή και σε μια δεύτερη κάμερα (τηλεφακός ή ευρυγώνιος).

Απλά στο κομμάτι της μπαταρίας και ύστερα από τόσα χρόνια θα μπορούσαν να κάνουν κάτι παραπάνω νομίζω, βέβαια ο σκοπός ήταν να κρατήσουν το κόστος και το R & D όσο γίνεται πιο χαμηλά, γνώμη μου είναι ότι θα ήταν καλύτερη πρόταση αν είχαν βάλει τον Α10 μέσα και τα λεφτά που γλίτωναν να τα έριχναν στην μπαταρία και την οθόνη ή και σε μια δεύτερη κάμερα (τηλεφακός ή ευρυγώνιος).

Έχουν τα iphone xr και 11 για αυτά που αναφέρεις.

Έχουν τα iphone xr και 11 για αυτά που αναφέρεις.

Ναι άλλα με πολύ υψηλές τιμές, 770 το πρώτο και 870 το δεύτερο επίσημες τιμές στις μεγάλες αλυσίδες, εγώ μιλάω για τηλέφωνο με επίσημη τιμή 500 ευρώ με τον Α10 και με τα χαρακτηριστικά που ανέφερα.

ειπαμε, για Ελλαδα ειναι ακριβο.

ειδικα αν εχεις μαθει με κινεζικα των 200....

μονο αν θες ios και γενικα ενα iphone το παιρνεις αυτο.

Ναι άλλα με πολύ υψηλές τιμές, 770 το πρώτο και 870 το δεύτερο επίσημες τιμές στις μεγάλες αλυσίδες, εγώ μιλάω για τηλέφωνο με επίσημη τιμή 500 ευρώ με τον Α10 και με τα χαρακτηριστικά που ανέφερα.

Δεν γινοταν αλλιώς, διαφορετικά θα τα κανιβαλιζε.

Για εμένα το μονο τίμημα ειναι η αυτονομία.
Δεν ειναι κακή, αλλα ειναι σίγουρα μέτρια και δεν ταιριάζει σε ολοήμερη heavy duty χρήση.
Απο την αλλη, όποτε το χρειαστείς, θα ειναι ταχύτερο απο οτιδήποτε άλλο.

Πρακτικά, εχει ανώτερη αυτονομία απο το απλό 8αρι. Απλά απο τότε έχουν γινει της μόδας οι 3500+ μπαταρίες.

Ακομα και το form factor θα αρέσει σε πολλούς. Πχ, ο Τακης μου είπε οτι ο μονος λόγος που δεν αλλάζει το 11 pro του με το νεο SE ειναι το camera setup.

Ειναι το ιδανικό τηλέφωνο για το "ασθενές" φυλο.

ακριβως... εμενα η γυναικα μου πολυ θα το ηθελε, δεν την απασχολουν αυτα που συζηταμε εμεις.

Εχει τωρα το 5 SE που ειναι καλο αλλα λογω πρεσβυωπιας θελει κατι λιγο μεγαλυτερο, αλλα οχι παντοφλες.
Και φυσικα μονο iphone... οποτε αυτο θα ηταν η καλυτερη επιλογη...αλλα ας οψεται η κατασταση !