[Επίσημο] iPhone SE @2020

Απάντηση: [Επίσημο] iPhone SE

Εγώ πολύ θα ήθελα μια μικρογραφία του 11pro αλλά δεν βλέπω να βγαίνει.
Από την άλλη γερνάω και έχω πλέον πρεσβυωπία..

Re: [Επίσημο] iPhone SE

Δεν θα κάνετε κάθε θέμα ακριβού κινητού vs με τα κινέζικα με συμπέρασμα ''τα ίδια κάνω και εγώ με το xiaomi μου με 200 ευρώ''.

Ένα προιόν για να υπάρχει, υπάρχει και το αγοραστικό του κοινό. Μέρος του γράφει και εδώ μέσα.
Υπάρχει κόσμος που επιθυμεί μικρή οθόνη, ή το συγκεκριμένο form factor. Επίσης, προσωπικά τουλάχιστον,
γνωρίζω αρκετό κόσμο που δεν αντικαθιστά το κινητό του κάθε ένα ή δύο έτη.

Η υλοποίηση είναι αξιόλογη για τα χρήματα της. Για οτιδήποτε παραπάνω πρέπει είτε να ξεφύγεις από το form factor είτε, για flagship εκ των μεγάλων, να δαπανήσεις περί τα διπλάσια χρήματα.
Δεν γίνεται στις 4,7'' να απαιτείτε μεγάλη χωρητικότητα στη μπαταρία. Ούτε ''σάντουιτς'' PCB για μεγαλύτερη μπαταρία σε αυτό το price range.

Re: [Επίσημο] iPhone SE

ειπαμε, για Ελλαδα ειναι ακριβο.

ειδικα αν εχεις μαθει με κινεζικα των 200....

μονο αν θες ios και γενικα ενα iphone το παιρνεις αυτο.

Πολυ σωστα τα λεει ο Γιαννης. Παντως και για τους κολλημενους αντι-απλ μια χαρα εχει πλεον πολλες επιλογες στα 1000-1500ε χωρις δαγκωμενα μηλα, αρα τα ιδια ισχυουν και εκει.

Και ο καλυτερος επεξεργαστης να προσθεσω βοηθαει σε παρα πολλα σημεια αρα καλως μπηκε, καλυτερη αυτονομια, φωτογραφικη αποδοση (εκει ξερουμε πως πλεον το παιχνιδι παιζεται στο σοφτγουερ),κοκ.

Sent from my iPhone using Tapatalk

iPhone SE 2020: Αυτά είναι τα μέρη του iPhone 8 που ίσως χρησιμοποιεί

Πριν μερικές ημέρες, ένας YouTuber τεχνολογίας άνοιξε το iPhone SE 2020 και αποκάλυψε πόσο μοιάζουν μεταξύ τους
το νέο οικονομικό smartphone της Apple και το iPhone 8.​

Τώρα, το iFixit δημοσίευσε την λεπτομερή αναφορά του για τον εσωτερικό κόσμο του SE 2020. Μάλιστα, η ιστοσελίδα
επισημαίνει με λεπτομέρειες ποια κομμάτια του iPhone 8 μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο νεότερο μοντέλο του
τεχνολογικού κολοσσού με έδρα το Cupertino.

Σχεδόν ίδια, αλλά διαφέρουν στα σημεία

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα, οι κάμερες, η υποδοχή της SIM, η Taptic Engine, και η οθόνη του iPhone 8
μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο iPhone SE 2020, και το αντίστροφο. Ωστόσο, η αλλαγή της οθόνης σε οποιοδήποτε
iPhone χωρίς τη συνδρομή ενός screen programmer οδηγεί στην απώλεια του True Tone.

Επιπλέον, το iFixit αναφέρει ότι παρά το γεγονός πως αρκετά κομμάτια των δύο smartphones είναι παρόμοια,
δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το ένα το άλλο. Για παράδειγμα, το home button του SE 2020 δεν
μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο iPhone 8, και το αντίθετο.

iPhone-SE-2020-Teardown-000.jpg

^Εικόνα από τα κομμάτια του iPhone SE 2020

Επίσης, αν και οι μπαταρίες των δύο smartphone είναι πανομοιότητες, η ιστοσελίδα αναφέρει ότι ο logic board connector
του iPhone SE 2020 διαφέρει αρκετά από αυτόν του iPhone 8. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί η μπαταρία του ενός
smartphone να χρησιμοποιηθεί στο άλλο.

Τέλος, το iFixit δήλωσε εντυπωσιασμένο με το γεγονός ότι το SE 2020 χρησιμοποιεί αρκετά από τα ανταλλακτικά που ήδη
υπάρχουν στα services της Apple.

iPhone-8-Teardown-000.jpg

^Εικόνα από τα κομμάτια του iPhone 8

[via] . [via]
(Sent from iPhone XS)

Last edited:
Φανταστικό βίντεο, όλα τα λεφτά το slow mo με την παντόφλα.
Για τους μη ψαγμένους που θέλουν μήλο "φτηνή" αγορά και θα τρέξουν σίγουρα, για τους ψαγμένους όμως των selfies η αντίστοιχη κάμερα μου φάνηκε πολύ μέτρια και ίσως να είναι λόγος απόρριψης.

Βασικά είναι αυτό που λέω για τα Iphone, προβλεπόμενα αποτελέσματα χωρίς εκπλήξεις, (δεν το λέω αρνητικά). Προφανώς εξαιρετικό βίντεο και πολύ καλές φώτος σε μέρα, και προφανώς κακή selfie κάμερα και μέτριο το βράδυ....το βράδυ βέβαια με την neuralcam θα βελτιώνεται σημαντικά.
Πάντως με τον Moment Anamorphic lens θα έχεις και εξαιρετικό ''κινηματογραφικό'' βίντεο....μόνο και μόνο για αυτό αξίζει για μας τους ''κολλημένους'' με φωτογραφία/βίντεο!!!χαχα
https://www.shopmoment.com/shop/anamorphic-lens

Γι αυτό είμαστε εδώ...να ενημερώνουμε!

Η κινηματογραφική αίσθηση, περνάει και από τους αναμορφικους φακούς και την αίσθηση που δίνουν.

Έχω κι εγώ έναν θαμμένο κάπου.... θα τον βρω και θα βάλω κάνα δείγμα

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Last edited by a moderator:
Η οθόνη με απέτρεψε από το να γίνω πελάτης. Δυστυχώς. Έχω το MI max 3 το οποίο έχει 7" οθόνη και τεράστια μπαταρία. Στην μπαταρία οκ θα το βάζω κάθε βράδυ για φόρτιση αντί για δεύτερο. Αλλά η οθόνη είναι μείον.

Το άσχημο με εμένα είναι πως θέλω "καθαρές" λύσεις και αυτή τη στιγμή δεν μου τις παρέχει κανένας. Τα φτηνά τηλέφωνα είναι γεμάτα bloat και η Nokia που βγάζει με Android one είναι χάλια σε χαρακτηριστικά. Εννοείται πως δε δίνω 1000 που κοστίζει το oneplus 8 με καθαρό Android ούτε τα αντίστοιχα iPhone. Μακάρι να είχε μια 6" και αύριο πρωί θα το έπαιρνα.

Re: Απάντηση: [Επίσημο] iPhone SE @2020

Η οθόνη με απέτρεψε από το να γίνω πελάτης. Δυστυχώς. Έχω το MI max 3 το οποίο έχει 7" οθόνη και τεράστια μπαταρία. Στην μπαταρία οκ θα το βάζω κάθε βράδυ για φόρτιση αντί για δεύτερο. Αλλά η οθόνη είναι μείον.

Το άσχημο με εμένα είναι πως θέλω "καθαρές" λύσεις και αυτή τη στιγμή δεν μου τις παρέχει κανένας. Τα φτηνά τηλέφωνα είναι γεμάτα bloat και η Nokia που βγάζει με Android one είναι χάλια σε χαρακτηριστικά. Εννοείται πως δε δίνω 1000 που κοστίζει το oneplus 8 με καθαρό Android ούτε τα αντίστοιχα iPhone. Μακάρι να είχε μια 6" και αύριο πρωί θα το έπαιρνα.

Αν θες ιφον υπαρχουν και αλλα με μεγαλυτερες οθονες παντως.

Για τα υπολοιπα νομιζω υπαρχουν τοπικς σχετικα με αντροιντς.

Απάντηση: Re: Απάντηση: [Επίσημο] iPhone SE @2020

Αν θες ιφον υπαρχουν και αλλα με μεγαλυτερες οθονες παντως.

Για τα υπολοιπα νομιζω υπαρχουν τοπικς σχετικα με αντροιντς.

Μα το θέμα όπως έγραψα είναι τα χρήματα που ζητάνε οι κατασκευαστές ανεξαρτήτως μάρκας. Ειδικά για να έχεις "καθαρό" λειτουργικό. Γενικά τα περισσότερα παράπονα που διαβάζω είναι για το σασί. Κατά τα άλλα είναι δελεαστικότατο καθώς έχεις το πιό σύγχρονο εσωτερικό με εγγυημένη υποστήριξη.

επιτέλους!το τηλέφωνο που περίμενα από την apple να φύγω από τη κατάρα το android κάποια στιγμή. Μικρό, με LCD οθόνη που είναι αθάνατη (η amoled του samsung μου έχει χάσει κοντά στο 70% της φωτεινότητας σε 2 και κάτι χρόνια, σε λίγο δηλαδή το πετάω εξαιτίας της οθόνης, το υπόλοιπό τηλέφωνο δουλεύει ακόμα μια χαρά, ΠΟΤΕ ξανά amoled γιατί δεν αλλάζω τηλέφωνο κάθε χρόνο), σωστή τιμή, και με το κορυφαίο λειτουργικό φυσικά!Θα περιμένω μπας και πέσει λιγάκι και βουρρρρρρ...επιστροφή στην εφευρέτρια εταιρία του smartphone!:firstprize:

Re: Απάντηση: [Επίσημο] iPhone SE @2020

Όντως έχουν τέτοιο θέμα οι amoled,αλλά και πάλι ποιος κρατάει κινητό πάνω από 2 χρόνια.

εγώ...αν δεν χαλάσει, και κάνω την δουλειά μου μια χαρά, ποιος ο λόγος να το αλλάξω?

Το ίδιο κ εγώ. Είχα το Nexus 6 μέχρι πέρυσι ζ αλλά δεν πρόσεξα να έχει πέσει η φωτεινότητα.

Πάντως η apple δεν είναι η εφευρετρια του smartphone. Είχα 2-3 τέτοια πριν το μηλαρακι