[Επίσημο] iPhone SE @2020

Το ίδιο κ εγώ. Είχα το Nexus 6 μέχρι πέρυσι ζ αλλά δεν πρόσεξα να έχει πέσει η φωτεινότητα.

Πάντως η apple δεν είναι η εφευρετρια του smartphone. Είχα 2-3 τέτοια πριν το μηλαρακι

Εξαρτάται πως θεωρείς τα "τέτοια",γιατί είχα και εγώ από δαύτα. Οταν έπιασα στα χέρια μου το iphone 2G όμως και είδα άλμπουμ μουσικής, φωτογραφίες να τις μεγεθύνεις με τα δάχτυλα, χάρτες, μηνύματα chat, browser με τον χειρίζεσαι με δάχτυλα κ.τ.λ, ήταν σαν να αποκαλύφθηκε ένας νέος κόσμος μπροστά μου..οπότε για εμένα, η apple είναι η εφευρέτρια του smartphone όπως το γνωρίζουμε σήμερα.

Όχι ακριβώς. Όταν είδες το 2G που λες, ήμουν Λονδίνο κ είχα ένα HTC με 3g σύνδεση με το οποίο οδηγούσα τη μηχανή μου με τους χάρτες του tomtom ενώ ταυτόχρονα άκουγα ελληνικό ραδιόφωνο μέσω Bluetooth.

Οπότε υπήρχαν smartphones κ πριν την apple. Σας τότε ήταν σε Windows τα οποία η Microsoftδεν φρόντισε να εξελιχθούν μέχρι που ήταν αργά.

Πριν από αυτα, είχα ένα Ericsson με γραφίδα που με έσωσε όταν έκανα ανακαίνιση στο σπίτι το 2001.

Πήρα το 1ο iPhone και πρέπει να ήμουν από τους πρώτους που το πήραμε με τη γυναίκα μου στην Ελλάδα το 2008. Παραγγελία από ebay και με άγνοια κινδύνου για τελωνείο. Είχαμε ενθουσιαστεί πολύ στην αρχή αλλά σε ένα μήνα τα πουλησαμε και τα 2 γιατί υπήρχαν παιδικές ασθένειες χωρίς γιατρικό και εμβόλιο. Μετά βέβαια έστρωσε πολύ το πράγμα και καθιερώθηκε αλλά γνώρισα και την αγορά της Κίνας και κάθε χρόνο είχα καινούργιο κινητό.

Πήρα το 1ο iPhone και πρέπει να ήμουν από τους πρώτους που το πήραμε με τη γυναίκα μου στην Ελλάδα το 2008.

Εγώ το έχω ακόμα... Και μάλιστα πλήρως λειτουργικό.
Το κακό είναι οτι έχω ξεχάσει το pin πλέον και δεν πρόκειται να το ξαναανοίξω, τουλάχιστον εγώ δεν ξέρω πώς.
Δύσκολες εποχές... Το τηλέφωνο για να το σπάσεις δέπρεπε να το εγχειρήσεις, πολύ risky διαδικασία.

και εγώ το έχω ακόμη, πλήρως λειτουργικό, jailbreaked γιατί αλλοιώς δεν έπαιζε σε ελληνικό δίκτυο,

αν και σκέφτομαι να το κάνω reset γιατί ποιος θα το χρησιμοποιούσε σήμερα σαν κινητό ; και να το δώσω , έχω διάφορα και ο χρόνος είναι περιορισμένος

Όχι ακριβώς. Όταν είδες το 2G που λες, ήμουν Λονδίνο κ είχα ένα HTC με 3g σύνδεση με το οποίο οδηγούσα τη μηχανή μου με τους χάρτες του tomtom ενώ ταυτόχρονα άκουγα ελληνικό ραδιόφωνο μέσω Bluetooth.

Οπότε υπήρχαν smartphones κ πριν την apple. Σας τότε ήταν σε Windows τα οποία η Microsoftδεν φρόντισε να εξελιχθούν μέχρι που ήταν αργά.

Πριν από αυτα, είχα ένα Ericsson με γραφίδα που με έσωσε όταν έκανα ανακαίνιση στο σπίτι το 2001.

Είχα και εγώ ένα HTC P3300 που έκανε πολλά λεφτά για την εποχή και πριν από αυτό 2-3 symbian, αλλά μόλις έπιασα το iPhone του Τάσου που είχε παραλάβει από Αμερική σοκαριστικα από το smoothness του OS, το pinch to zoom, τον browser κλπ
Εννοείται ότι το παραγγείλα μέσω eBay και εκ τότε δεν γύρισα ποτε πίσω.
Και εγω θεωρώ το iPhone ως το πρώτο πραγματικό smartphone.

Last edited:
Εγώ πολύ θα ήθελα μια μικρογραφία του 11pro αλλά δεν βλέπω να βγαίνει.
Από την άλλη γερνάω και έχω πλέον πρεσβυωπία..

Θα βγει φέτος, λογικά (το απλό 12αρι).

Αλλά δεν θα το πάρεις γιατί (όπως όλοι μας) έχεις καλομάθει με τις μεγάλες οθόνες (αλλά θα λες ότι θα σου λείπει η μια κάμερα 😋 )

Είχα και εγώ ένα HTC P3300 που έκανε πολλά λεφτά για την εποχή και πριν από αυτό 2-3 symbian, αλλά μόλις έπιασα το iPhone του Τάσου που είχε παραλάβει από Αμερική σοκαριστικα από το smoothness του OS, το pinch to zoom, τον browser κλπ
Εννοείται ότι το παραγγείλα μέσω eBay και εκ τότε δεν γύρισα ποτε πίσω.
Και εγω θεωρώ το iPhone ως το πρώτο πραγματικό smartphone.

Θυμάμαι σπίτι σου να προσπαθώ να σε πείσω για την αξία της υψηλότερης ανάλυσης οθόνης (του HTC που είχα τότε) και να βλέπω (έντρομος) να πρώτα στάδια της μεταμόρφωσης (πρέπει να ήταν το πρώτο iPhone σου). Θυμαμαι να ανοίγουμε το in.gr και μετά από λίγο αποχώρησα προσπαθώντας να διασφαλίσω τη σωματική μου ακεραιότητα 😋 (και ένα χρόνο μετά πήρα το πρώτο μου iPhone (4) που είχε σοβαρή ανάλυση οθόνης)

Απάντηση: Re: [Επίσημο] iPhone SE @2020

Θα βγει φέτος, λογικά (το απλό 12αρι).

Αλλά δεν θα το πάρεις γιατί (όπως όλοι μας) έχεις καλομάθει με τις μεγάλες οθόνες (αλλά θα λες ότι θα σου λείπει η μια κάμερα )

Θυμάμαι σπίτι σου να προσπαθώ να σε πείσω για την αξία της υψηλότερης ανάλυσης οθόνης (του HTC που είχα τότε) και να βλέπω (έντρομος) να πρώτα στάδια της μεταμόρφωσης (πρέπει να ήταν το πρώτο iPhone σου). Θυμαμαι να ανοίγουμε το in.gr και μετά από λίγο αποχώρησα προσπαθώντας να διασφαλίσω τη σωματική μου ακεραιότητα (και ένα χρόνο μετά πήρα το πρώτο μου iPhone (4) που είχε σοβαρή ανάλυση οθόνης)

Έγραψα μικρογραφία του 11pro, άρα ακριβώς με τις ίδιο εξοπλισμό, όχι κουτσουρεμένο.
Επίσης σε θυμάμαι τότε να ισχυρίζεσαι ότι το HTC σου ήταν εξίσου γρήγορο στο να ανοίξει μια σελίδα στον browser και την έντρομη φάτσα σου όταν δεν τα κατάφερε.. Τελικά αγόρασες iPhone

Είναι πολύ δελεαστική λύση ακόμα και με εμένα που είμαι ορκισμένος androidας. Το μόνο που με προβληματίζει είναι η οθόνη, που φοβάμαι ότι θα μου μοιάζει μικροσκοπικής μπροστά στην 6.3 ιντσών του τωρινού μου τηλεφώνου.

Από τιμή και λοιπά specs είναι μια χαρά πάντως. Έχω λίγο τις αμφιβολίες μου για την μπαταρία αλλά διαβάζει κανείς τις εμπειρίες χρηστών και ενημερώνεται.

Σιγά σιγά που θα το αγοράσουν όλο και πιο πολλοί και γνωστές θα έχουμε καλύτερη άποψη.
Η αλήθεια είναι ότι όσο πιο μεγάλη οθόνη έχεις συνηθίσει τόσο πιο δύσκολα γυρνάς πίσω.

Re: Απάντηση: Re: [Επίσημο] iPhone SE @2020

Επίσης σε θυμάμαι τότε να ισχυρίζεσαι ότι το HTC σου ήταν εξίσου γρήγορο στο να ανοίξει μια σελίδα στον browser και την έντρομη φάτσα σου όταν δεν τα κατάφερε.. Τελικά αγόρασες iPhone

Η κουβέντα τότε ήταν περί ανάλυσης (και όχι ταχύτητας) και αυτό που έλεγα ήταν το προφανές:

Ότι με τη μεγαλύτερη ανάλυση βλέπεις περισσότερο περιερχόμενο στο ίδιο μέγεθος οθόνης και δε χρειάζεται scroll / zoom (όσο ομαλό και να είναι αυτό). Εξ ου και ανοίγαμε το in.gr που ήταν πάντα φορτωμένη σελίδα.

Τότε η ανάλυση του iPhone ήταν αστεία εξ ου και οπως είπα, περίμενα λίγο να πάρω το επόμενο (ήταν τότε που η Apple έβγαλε κινητό με σοβαρή ανάλυση και επομένως αποφάσισε ότι μπορούσε πλέον να παραδεχτεί τη προφανή σημασία της / ακόμα θυμάμαι την παρουσίαση του Jobs με το 4αρι να εξηγεί την σημασία της ανάλυσης και να πετάει στα σκουπίδια όλα τα επιχειρήματα της εταιρίας του το προηγούμενο έτος περί του αντιθέτου).

Αντίστοιχα έγιναν και μετά με το μέγεθος οθόνης κλπ.

Αλλά την κουβέντα αυτή την έχουμε κάνει ήδη πολλές φορές 😉

ΥΓ Το point μου πάντως ήταν η μεταμόρφωση και ο Dr. Frankestein ήταν ο Γιάννης και όχι ο Τάσος 😋

η apple κανει κατι πολυ εξυπνο (και παλι) ...παρεσυρε ολους τους κατασκευαστες στην ανοδο τιμων (ακομα και τη xiaomi) και τωρα βγαζει κατι πολυ πιο οικονομικο (ειδικα για αμερικη ).

Κανεις δεν εχει τωρα αντιστοιχο τηλεφωνο με τετοια αποδοση σ αυτη τη τιμη και φυσικα το ονομα μετραει επισης.

Αλλα οπως ειπα....αυτο το τηλεφωνο δεν ειναι για καποιον που εχει κατι νεοτερο....κυριως ειναι για κατοχους παλαιοτερων κινητων iphone, που δεν μπορουν να πανε (λογω τιμης) στα νεοτερα.
Και με τη κριση που εχει τωρα ο κοσμος, αποδειχτηκε σοφη κινηση....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [Επίσημο] iPhone SE @2020

Η κουβέντα τότε ήταν περί ανάλυσης (και όχι ταχύτητας) και αυτό που έλεγα ήταν το προφανές:

Ότι με τη μεγαλύτερη ανάλυση βλέπεις περισσότερο περιερχόμενο στο ίδιο μέγεθος οθόνης και δε χρειάζεται scroll / zoom (όσο ομαλό και να είναι αυτό). Εξ ου και ανοίγαμε το in.gr που ήταν πάντα φορτωμένη σελίδα.

Τότε η ανάλυση του iPhone ήταν αστεία εξ ου και οπως είπα, περίμενα λίγο να πάρω το επόμενο (ήταν τότε που η Apple έβγαλε κινητό με σοβαρή ανάλυση και επομένως αποφάσισε ότι μπορούσε πλέον να παραδεχτεί τη προφανή σημασία της / ακόμα θυμάμαι την παρουσίαση του Jobs με το 4αρι να εξηγεί την σημασία της ανάλυσης και να πετάει στα σκουπίδια όλα τα επιχειρήματα της εταιρίας του το προηγούμενο έτος περί του αντιθέτου).

Αντίστοιχα έγιναν και μετά με το μέγεθος οθόνης κλπ.

Αλλά την κουβέντα αυτή την έχουμε κάνει ήδη πολλές φορές 😉

ΥΓ Το point μου πάντως ήταν η μεταμόρφωση και ο Dr. Frankestein ήταν ο Γιάννης και όχι ο Τάσος 😋

Έχεις επιλεκτική μνήμη. Η κουβέντα ήταν για πολλές παραμέτρους, όχι μόνο την ανάλυση. Πχ το πάνελ που φορούσε το HTC ειχε μεν υψηλοτερη αναλυση, αλλα χειροτερη overall εικονα (χαμηλοτερο κοντραστ, χειροτερα χρωματα κλπ). Μαλλον ξεχνας ποσο χειροτερες φαινονταν οι φωτος στο υψηλοτερης υποτιθεται αναλυσης HTC σε σχεση με το iPhone. Να μην μιλησουμε για το capacitive touch που ειχε το HTC vs το πραγματικο multi touch interface του πρωτου iPhone...
Αλλά σε συγχωρώ, άλλωστε είσαι πλέον κάποιας ηλικίας... :p

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [Επίσημο] iPhone SE @2020

Έχεις επιλεκτική μνήμη. Η κουβέντα ήταν για πολλές παραμέτρους, όχι μόνο την ανάλυση. Πχ το πάνελ που φορούσε το HTC ειχε μεν υψηλοτερη αναλυση, αλλα χειροτερη overall εικονα (χαμηλοτερο κοντραστ, χειροτερα χρωματα κλπ). Μαλλον ξεχνας ποσο χειροτερες φαινονταν οι φωτος στο υψηλοτερης υποτιθεται αναλυσης HTC σε σχεση με το iPhone. Να μην μιλησουμε για το capacitive touch που ειχε το HTC vs το πραγματικο multi touch interface του πρωτου iPhone...
Αλλά σε συγχωρώ, άλλωστε είσαι πλέον κάποιας ηλικίας... :p

Η μεγαλοψυχία / συγχώρεση που επιδεικνύεις μου ξαναφέρνει στο μυαλό το ένστικτο επιβίωσης που είχα νοιώσει τότε (έβλεπα εκείνα τα αμπέλια κάτω από το μπαλκόνι και σκεφτόμουν ότι αν επιβίωνα του πηδου μπορεί και να γλύτωνα) 😋😋😋

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [Επίσημο] iPhone SE @2020

Η μεγαλοψυχία / συγχώρεση που επιδεικνύεις μου ξαναφέρνει στο μυαλό το ένστικτο επιβίωσης που είχα νοιώσει τότε (έβλεπα εκείνα τα αμπέλια κάτω από το μπαλκόνι και σκεφτόμουν ότι αν επιβίωνα του πηδου μπορεί και να γλύτωνα)

Και εμενα μου θυμίζει τις παλιές-καλές εποχές που όταν εκνευριζόσουν έχανες τα λόγια σου και άρχιζες τα ακατάληπτα μουμπλε-μουμπλε..
Good times..
giphy.gif

Ότι δηλαδή συγκρίνουμε μια συσκευή 4,7'' με μια 6,5; Μια CPU για τα πανηγύρια και σύγκριση στη μπαταρία σε ένα διπλάσιο σασί;

Εγώ πάντως περιμένω ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ να επιστρέψω από 6αρα οθόνη στην ανθρώπινη 5αρα.
Βέβαια εγώ είμαι εγώ, εχω τάμπλετ, έχω λάπτοπ, έχω καλή φωτογραφική μηχανή, έχω osmo pocket και έχω και πολύ δυνατό pc, οπότε το κινητό, το χρησιμοποιώ απλά ως κινητό και το μικρό ανθρώπινο μέγεθος είναι κάτι που με βολεύει, ξέρω άλλους που έχουν μόνο κινητό ως συσκευή σερφαρίσματος, φωτογράφισης και δουλειάς, αυτοί ορθώς πάνε σε 6+ οθόνες, δεν το συζητώ.
Βασικά είναι καθαρά θέμα τι χρήση κάνεις.
Επίσης η LCD οθόνη για εμένα είναι χαρακτηριστικό που αν δεν υπάρχει, δεν το συζητώ καν για αγορά (και είχα αρχίσει να απογοητεύομαι γιατί πλέον βάζουν αμολεντ ακόμα και στις φθηνές συσκευές).
Οπως προείπα αλλάζω συσκευή μόνο αν σταματήσει η προηγούμενη να δουλεύει (ή πλέον έχει γίνει τόσο αργή ωστε να σου σπάει τα νεύρα), συνήθως 3-5 χρόνια.
Οι αμολέντ με την δραματική πτώση φωτεινότητας που έχουν πάνω στη 2ετία, βολεύουν αποκλειστικά μόνο τους χρήστες που βρέξει χιονίσει αλλάζουν τηλέφωνο κάθε χρόνο, όχι εμένα.
Οπότε το καινούργιο SE είναι σαν να σχεδιάστηκε για μένα, και όπως προείπα, δεν βλέπω την ώρα να φύγω από την κατάρα που λέγεται android. Λίγο με το ipod που έχω παίζω και μετά καταριέμαι την ώρα και την στιγμή όταν πιάνω το samsung στα χέρια μου....και κάθε φορά συμπεραίνω το ίδιο, πόσο ΚΑΚΗ απομίμηση του IOS είναι το android σε ΟΛΑ τα επίπεδα...