Γιαννης Σπυρου
AVClub Fanatic
δεν χρειαζεσαι αλλο καλωδιο για το απλο fast charging των iphone-ipad.
Και αυτο που σου δινει κανει...
φουσκωμα σε Iphone δεν εχω δει, αλλα μπορει να συμβει.
Μου εχει συμβει σε πολλες μπαταριες των τηλ/νων μοντελων, που κοστιζουν μαλιστα οσο ενα συγχρονο απλο smartphone (150 ευρω)!
Μπορει να ωφειλεται σε πολλους λογους... ακομα και στη θερμοκρασια περιβαλλοντος!
Εγω τις μπαταριες αυτες τις φορτιζω και τις συντηρω ,μεσα σε ειδικες "τσαντες" ...
δεν χρειαζεσαι αλλο καλωδιο για το απλο fast charging των iphone-ipad.
Τα πράγματα ειναι πάρα πολυ σαφής και ξεκάθαρα και δεν χωράν αμφισβήτηση και διαφόρων ερμηνειών.
https://www.theverge.com/circuitbre...-iphone-8-x-fast-charging-usb-c-power-charger
GETTING FAST CHARGING ON AN IPHONE X OR IPHONE 8 IS A LITTLE EXPENSIVE
Apple doesn't include any of the required accessories with the phones themselves, opting instead for a regular Lighting-to-USB cable and a 5W USB brick.
So, to take advantage of fast charging on one of the new iPhones, you'll need to buy both a Lightning-to-USB-C cable (Apple sells them for $25), and a USB-C Power Delivery-compatible charger. The cheapest Apple option is the 29W brick for the 12-inch MacBook, which costs $50, but any third-party USB Power Delivery-capable charger should work. (Those aren't particularly cheap either.)
75 δολάρια Αμερική,σε ευρώ εδω κανα 90αρι λογικά.
Και μιλάμε οτι διαχρονικά ειμαι κατά του fast charging και προτιμώ να φορτίζω αργά(απενεργοποιώντας την αντίστοιχη επιλογή και φορτίζοντας με τρίτο φορτιστή με χαμηλότερη ισχύ πχ εχω και 1Α οπου κανω 2.5 ωρες απο 20-100% και 1.5Α οπου κάνω αντίστοιχα λιγο μικρότερο απο 2ωρο) αλλά σε ώρα ανάγκης εννοείται θα ήθελα να εχω αυτήν την επιλογή χωρίς να έχω δώσει έξτρα χρήματα αλλα να υπηρχε out of the box στη συσκευασία.
Θέλεις να πεις ότι η Apple έδωσε στο κοινό της μια τεχνολογία η οποία είναι ακόμα ανώριμη;![]()
Πάντως δεν είμαι σίγουρος αν ισχύει αυτό που γραφει ο Γιάννης ή όντως η apple υποστηρίζει επισήμως πλέον κάποιο πρωτόκολλο Fast charging, κατι που κατά το Verge ισχύει μέχρι σήμερα μονο για τα ipad pro τελευταίας γενιάς:
https://www.theverge.com/circuitbre...-iphone-8-x-fast-charging-usb-c-power-charger
Αpple is using USB Power Delivery β one of the various USB-C charging specifications to provide fast charging on the new phones. It's a feature the company has also offered on its newest iPads as well; both the 10.5-inch iPad Pro and the updated 12.9-inch model supported the option when they were released earlier this year. And it's hard to fault Apple for actually adhering to an industry standard here, instead of coming up with its own proprietary method.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.