[Επίσημο] iPhone X

φουσκωμα σε Iphone δεν εχω δει, αλλα μπορει να συμβει.

Μου εχει συμβει σε πολλες μπαταριες των τηλ/νων μοντελων, που κοστιζουν μαλιστα οσο ενα συγχρονο απλο smartphone (150 ευρω)!

Μπορει να ωφειλεται σε πολλους λογους... ακομα και στη θερμοκρασια περιβαλλοντος!

Εγω τις μπαταριες αυτες τις φορτιζω και τις συντηρω ,μεσα σε ειδικες "τσαντες" ...

φουσκωμα σε Iphone δεν εχω δει, αλλα μπορει να συμβει.

Μου εχει συμβει σε πολλες μπαταριες των τηλ/νων μοντελων, που κοστιζουν μαλιστα οσο ενα συγχρονο απλο smartphone (150 ευρω)!

Μπορει να ωφειλεται σε πολλους λογους... ακομα και στη θερμοκρασια περιβαλλοντος!

Εγω τις μπαταριες αυτες τις φορτιζω και τις συντηρω ,μεσα σε ειδικες "τσαντες" ...

Σε 5s δεν δούλευε το digitizer σε μια γωνία, το ανοίγω και η μπαταρία το πίεζε από πίσω. Στα φτηνά android νιώθεις αυτή τη "γλυκία" μυρωδιά όταν φουσκώνει η μπαταρία φόβος και τρόμος είναι πάντως ποιός ξέρει τι χημικά είναι.

δεν χρειαζεσαι αλλο καλωδιο για το απλο fast charging των iphone-ipad.
Και αυτο που σου δινει κανει...

Για το fast charging, όπως το εννοεί / διαφημίζει η Apple, θες και το έξτρα καλώδιο από USB-C σε Lightning

αυτο δοκιμασαν αυτοι, λογω του φορτιστη που ειναι usb-c, αλλιως δε θελεις κανενα αλλο καλωδιο.

Και για το παλιο iphone 6-7 κλπ επισης δε χρειαζεται καποιο αλλο καλωδιο.

Τα πράγματα ειναι πάρα πολυ σαφής και ξεκάθαρα και δεν χωράν αμφισβήτηση και διαφόρων ερμηνειών.
https://www.theverge.com/circuitbre...-iphone-8-x-fast-charging-usb-c-power-charger

GETTING FAST CHARGING ON AN IPHONE X OR IPHONE 8 IS A LITTLE EXPENSIVE

Apple doesn't include any of the required accessories with the phones themselves, opting instead for a regular Lighting-to-USB cable and a 5W USB brick.

So, to take advantage of fast charging on one of the new iPhones, you'll need to buy both a Lightning-to-USB-C cable (Apple sells them for $25), and a USB-C Power Delivery-compatible charger. The cheapest Apple option is the 29W brick for the 12-inch MacBook, which costs $50, but any third-party USB Power Delivery-capable charger should work. (Those aren't particularly cheap either.)

75 δολάρια Αμερική,σε ευρώ εδω κανα 90αρι λογικά.

Και μιλάμε οτι διαχρονικά ειμαι κατά του fast charging και προτιμώ να φορτίζω αργά(απενεργοποιώντας την αντίστοιχη επιλογή και φορτίζοντας με τρίτο φορτιστή με χαμηλότερη ισχύ πχ εχω και 1Α οπου κανω 2.5 ωρες απο 20-100% και 1.5Α οπου κάνω αντίστοιχα λιγο μικρότερο απο 2ωρο) αλλά σε ώρα ανάγκης εννοείται θα ήθελα να εχω αυτήν την επιλογή χωρίς να έχω δώσει έξτρα χρήματα αλλα να υπηρχε out of the box στη συσκευασία.

Last edited:
Εγώ πάντως πάντα φορτίζω τα κινητά μου με τον πιο αργό φορτιστή που υπάρχει κατα την διάρκεια της νύχτας.
Ειναι safe ,δεν ταλαιπωρείται η μπαταρία, φορτίζει καλύτερα και θα αντέξει περισσότερο στον χρόνο.

Το fast charging ειναι χρήσιμο οταν καίγεσαι για λίγο ρεύμα αλλα οχι για καθημερινή χρήση. Το οτι δεν το δίνει σε standard εξοπλισμό η apple ,δεν μου κάνει και μεγάλη εντύπωση, αφού σίγουρα δεν θέλει να αρχίσουν να της γυρνάνε συσκευές με φτυσμένες μπαταρίες.

το fast charge συνήθως λειτουργεί από 15%-85% δηλαδή όχι στα άκρα
μετά το 85% όλοι κάνουν tickle charge (το κύκλωμα του κινητού περιορίζει τη φόρτιση σε μικρούς παλμούς)
κατά τα αλλά εννοείται ότι πολύ φθηνές συσκευές έδιναν μαζί qualcom fast charge φορτιστή εδώ και χρόνια
Το άλλο καλό με τα qualcom etc. είναι ότι ανεβάζουν τα volt από 5V σε 9V και 12V , αυτό για να μην περνάμε τόσο χαμηλό voltage και τόσο υψηλά ampere από λεπτά καλώδια.

Τα πράγματα ειναι πάρα πολυ σαφής και ξεκάθαρα και δεν χωράν αμφισβήτηση και διαφόρων ερμηνειών.
https://www.theverge.com/circuitbre...-iphone-8-x-fast-charging-usb-c-power-charger

GETTING FAST CHARGING ON AN IPHONE X OR IPHONE 8 IS A LITTLE EXPENSIVE

Apple doesn't include any of the required accessories with the phones themselves, opting instead for a regular Lighting-to-USB cable and a 5W USB brick.

So, to take advantage of fast charging on one of the new iPhones, you'll need to buy both a Lightning-to-USB-C cable (Apple sells them for $25), and a USB-C Power Delivery-compatible charger. The cheapest Apple option is the 29W brick for the 12-inch MacBook, which costs $50, but any third-party USB Power Delivery-capable charger should work. (Those aren't particularly cheap either.)

75 δολάρια Αμερική,σε ευρώ εδω κανα 90αρι λογικά.

Και μιλάμε οτι διαχρονικά ειμαι κατά του fast charging και προτιμώ να φορτίζω αργά(απενεργοποιώντας την αντίστοιχη επιλογή και φορτίζοντας με τρίτο φορτιστή με χαμηλότερη ισχύ πχ εχω και 1Α οπου κανω 2.5 ωρες απο 20-100% και 1.5Α οπου κάνω αντίστοιχα λιγο μικρότερο απο 2ωρο) αλλά σε ώρα ανάγκης εννοείται θα ήθελα να εχω αυτήν την επιλογή χωρίς να έχω δώσει έξτρα χρήματα αλλα να υπηρχε out of the box στη συσκευασία.

Το τυρι κουμπαρε... ειπαμε , αντεγραψαν οτι εβαλε η apple στο site της, μεχρι να βγουν στην αγορα τα τηλεφωνα να δουμε.
Τo πιο πιθανο θα ειναι, οπως ισχυει και με τα τωρινα μοντελα, να μπορεις να κανεις fast charge (ατυπα) με καθε φορτιστη μεγαλυτερης ισχυος (πχ του ipad).

H Apple θελει προφανως να φτιαξει το δικο της προτυπο για fast charging, μαλλον μεσω usb-c και να το λανσαρει επισημα αργοτερα, οπως εκανε και με το airpower.

Και τωρα μπορεις να κανεις fast charge σε πολλες συσκευες της , απο αδειο σε 50% σε 30 λεπτα περιπου....απο εκει και περα τι γινεται ομως

Το ζουμί της υπόθεσης δεν είναι αν μπορεί να φόρτιζει με του iPad η Mac το φορτιστή.
Το θέμα είναι πολλοί χρήστες δεν έχουν είτε το ένα είτε το άλλο.
Άρα θα πρέπει να βάλουν extra το χέρι βαθιά στη τσέπη για να απολαμβάνουν μια διαφημιζόμενη υπηρεσία-feature που ενσωματώνει η συσκευή τους.

Και πες ακόμα το είσαι σε κατάσταση που θες να φορτίσεις και τα 2 με 1 μόνο φορτιστή διαθέσιμο.

Που προσωπικά μου έχει τύχη πολλές φορές να χρειάζεται ταυτόχρονο φορτισμα 2 η 3 συσκευές μιας και ζούμε στην εποχή της φορητότητας.

Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση?

Sent from my iPad Pro using Tapatalk

ειναι καρμιρηδες εκει στην Apple... :grinning-smiley-043

περα απο τη πλακα, ουτε εγω θα εδινα τετοιο φορτιστη, αν δεν ειχα ετοιμο καποιο προτυπο που εξασφαλιζει την ασφαλεια και τη μακροζωια της μπαταριας.
Το fast charge ειναι δικοπο μαχαιρι.

Δεν νομίζω ότι υπάρχουν μαγικά στην γρήγορη φόρτιση.
Είναι δεδομένο ότι εφόσον δεν υπάρχουν πολύ ποιοτικές μπαταρίες θα υπάρξει απώλεια της χωρητικότητας του γρηγορότερα όταν φορτίζεις γρηγορότερα απ ότι πιο αργά.

Ούτε είναι πατέντα/δικό της πρότυπο να βρει η Apple να εξισορροπήσει την οποία απώλεια.

Απλά είναι λογικό με το πέρασμα των χρόνων να επιτυγχάνεται μεγαλύτερη μακροχρόνια αξιόπιστη απόδοση σε τεχνολογικό επίπεδο στα της Γρηγόρης φόρτισης.

Θα έλεγα για συσκευές που πρόκειται να κρατήσεις πάνω από 1 χρόνο προτιμότερο με αργή φόρτιση.

Αλλιώς αν είναι να μην κρατήσεις πάνω από χρόνο τότε μπορείς να βάζεις την γρήγορη και να αφήσεις τον επόμενο να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά με αλλαγές μπαταρίας :p

Sent from my iPad Pro using Tapatalk

Last edited:
Θέλεις να πεις ότι η Apple έδωσε στο κοινό της μια τεχνολογία η οποία είναι ακόμα ανώριμη; ;)

Γιαυτο βρε δεν δινει τον ταχυφορτιστή μαζι με τα κινητά. Για να τα προστατέψει.
Αργα η γρήγορα, την βρήκαμε τη λύση εδω στην Ελλαδα. Βγαλτε το και προς τα εξω να γίνουμε διασημοι... :p

Πάντως δεν είμαι σίγουρος αν ισχύει αυτό που γραφει ο Γιάννης ή όντως η apple υποστηρίζει επισήμως πλέον κάποιο πρωτόκολλο Fast charging, κατι που κατά το Verge ισχύει μέχρι σήμερα μονο για τα ipad pro τελευταίας γενιάς:

Αpple is using USB Power Delivery β€” one of the various USB-C charging specifications to provide fast charging on the new phones. It's a feature the company has also offered on its newest iPads as well; both the 10.5-inch iPad Pro and the updated 12.9-inch model supported the option when they were released earlier this year. And it's hard to fault Apple for actually adhering to an industry standard here, instead of coming up with its own proprietary method.

ισχυει το οτι και τα σημερινα ipad-iphone Μπορουν να φορτισουν μεχρι 50% γρηγορα... δεν υπαρχει αμφιβολια γι αυτο.

Αν η apple φταχνει καποιο δικο της προτυπο θα το δουμε στο μελλον (οπως εγινε με το airpower).

Αυτο το λεω, γιατι και στα μικρα γραμματα , στη σελιδα της apple, το λει ξεκαθαρα... μεχρι 50% σε 30 λεπτα, κατι που ισχυει και σημερα.
Αν ηταν ξεκαθαρα καποιο προτυπο fast charging εν λειτουργια δεν θα ειχε καποιο τετοιο οριο .

Η apple απλα, προσπαθει να εχει το κωλο της καλυμμενο , γι αυτο το παει λαου-λαου... θα δει αν πρωτα ειναι αξιοπιστο , αν μπορει να παραγει σε επαρκης ποσοτητες τετοιες μπαταριες-κυκλωματα και αργοτερα θα μας το σερβιρει.

Το ξέρω ότι και τα παλαιότερα iphone/ipad φορτίζουν πιο γρήγορα, απλα το άρθρο παραπάνω λέει πως η apple πλέον ακολουθεί industry standard για fast charging.
Θα δείξει...

Εντάξει, η γρήγορη φόρτιση δεν ειναι κάτι μαγικό, βάζεις έναν μεγαλύτερο φορτιστή κ φορτίζει γρηγορότερα η μπαταρία, σε οτιδήποτε εχει μπαταρία...
Το θέμα ειναι να ειναι έξυπνος ο φορτιστής, να μην δίνει συνέχεια τέρμα ρεύμα, να σταματά όταν γεμίσει, κτλ.
Προσωπικά, κανονικό φορτιστή που δίνει η εκάστοτε εταιρεία κ ας κανει όση ώρα πρεπει.
Μια λύση για ρεύμα εν κίνηση ειναι πχ ένα powerbank.

στο iphone x , ειναι πιθανο, να εχει ενεργοποιησει το κυκλωμα προστασιας-εξισορροπησης και θα δει πως θα παει, σε μικροτερη κλιμακα προφανως.
Αν δεν εμφανισουν προβληματα, μαλλον θα το υιοθετησει και στα μελλοντικα μοντελα.

Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone X

Πάντως δεν είμαι σίγουρος αν ισχύει αυτό που γραφει ο Γιάννης ή όντως η apple υποστηρίζει επισήμως πλέον κάποιο πρωτόκολλο Fast charging, κατι που κατά το Verge ισχύει μέχρι σήμερα μονο για τα ipad pro τελευταίας γενιάς:

Αpple is using USB Power Delivery β€” one of the various USB-C charging specifications to provide fast charging on the new phones. It's a feature the company has also offered on its newest iPads as well; both the 10.5-inch iPad Pro and the updated 12.9-inch model supported the option when they were released earlier this year. And it's hard to fault Apple for actually adhering to an industry standard here, instead of coming up with its own proprietary method.

Οκ αφού είναι PD, κάνει το κλασικό κόλπο με το Voltage, ανεβαίνοντας από 5V -> 9V -> 15V -> 20V (άρα και μικρότερες απώλειες από το καλώδιο και δεν ζεσταίνεται το καλώδιο)

Άρα μια εξήγηση για το 50% σε 30 λεπτά μπορεί να είναι: Από 25% έως 75% σε 35 λετά.

Γενικά το fast charge δεν είναι απαραίτητο ότι θα μειώσει κατά πολύ το προσδόκιμο ζωής της μπαταρίας. Απλά στην Ελλάδα τους καλοκαιρινούς μήνες , με τη ζέστη που έχουμε, το κινητό ζεσταίνεται πολύ. Αυτό όντως επηρεάζει τη ζωή της μπαταρίας θεωριτκά, αλλά δεν σταμάτησε κανέναν μας από το να προτιμά τη γρήγορη φόρτιση.