[Επίσημο] iPhone X

Απάντηση: Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone X

Security 101, το iris scanning λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο ανεξαρτήτως implementation, αλλάζει μόνο η ανάλυση της κάμερας. Μου αρέσει που κάνουμε και συζήτησε σε security....

Αν όντως ισχύει αυτό (που δεν ξέρω γιατί δεν είμαι expert) προφανώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, αν μπορεί να ξεγελαστεί τόσο εύκολα όπως παραπάνω. Οποτε και προφανώς το FaceID που συνέκρινες αποτελεί πολύ ασφαλέστερη επιλογή so far.

Ακριβώς, ο νοών νοείτο.

Χαίρομαι που συμφωνούμε πάντως τουλάχιστον σε κάτι 😛

Λοιπον σήμερα χρησιμοποιούσα το navigation και απολάμβανα πόσο το καινούριο GPS όντως φαίνεται στην πράξη να δουλεύει καλύτερα (δεν αποκλείω βέβαια το placebo!!)

... και ξαφνικά σκέφτηκα και έφριξα...

...αν πας ταξίδι, και έχεις το navigation να δουλεύει αναμένο για 3-4 ώρες... μετά κλαις την οθόνη σου από burn in?

Αν και έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που είχα κινητό με oled , για τρία χρόνια και με αρκετά χιλιόμετρα στο δρόμο με gps ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα με προσωρινό η μόνιμο αποτύπωμα.
Θεωρώ απίθανο μετά από 4 χρόνια που είχα galaxy οι οθόνες να έγιναν πιο ευαίσθητες .

Μιας και μιλάμε για το gps, είδατε κάποιες διαφορές τώρα με το Galileo?

Μου φάνηκε ότι το στίγμα μου κινείτο πολύ πιο ομαλά στην οθόνη, ειδικά πλησιάζοντας διασταυρώσεις (όπου πριν πολύ συχνά το έβλεπα να κολλάει λίγο πριν και να πηδάει ακριβώς πάνω στη διασταύρωση)

Αν και έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που είχα κινητό με oled , για τρία χρόνια και με αρκετά χιλιόμετρα στο δρόμο με gps ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα με προσωρινό η μόνιμο αποτύπωμα.
Θεωρώ απίθανο μετά από 4 χρόνια που είχα galaxy οι οθόνες να έγιναν πιο ευαίσθητες .

H λογική αυτό λέει... αλλιώς φαντάζομαι ότι τα προγράμματα navigation θα έκαναν κάποιου είδους refresh κάθε 10-15 λεπτά (κάτι σαν screensaver για κλάσματα δευτερολέπτου). Βέβαια, ίσως να το δούμε σαν προσθήκη αν αρχίσουν να ακούγονται burn in reports.

Μου φάνηκε ότι το στίγμα μου κινείτο πολύ πιο ομαλά στην οθόνη, ειδικά πλησιάζοντας διασταυρώσεις (όπου πριν πολύ συχνά το έβλεπα να κολλάει λίγο πριν και να πηδάει ακριβώς πάνω στη διασταύρωση)

Με google maps;

Btw Το είδα σήμερα από κοντά

Πολύ ωραίο, όπως ακριβώς το είχα στο μυαλό μου

Με χάλασε λίγο η αναμενόμενη γνωστή παπαρια του scaling της Apple με τα τεράστια εικονίδια (αντί των πολλών μικρότερων)

Η χρήση με το ένα χέρι πάει μάλλον περίπατο όπως το είδα

Πήγα αντανακλαστικά να κάνω διπλό tap στο home button 😋

btw υπάρχει σχετική λειτουργία πλέον;

Βρε συ... Στις διασταυρωσεις κοιταμε μην ερθει ο καφρος με το F550 να περασει απο πανω μας, οχι την τελιτσα στο GPS! :laugh:
Παντως στο Ν6 με AMOLED του 2015 (ή 2014?) δεν εχω θεμα και χρησιμοποιω πολυ google maps (γιατι οπως ξερεις αν χασεις την εξοδο σε καποιο δρομο, παιζει να βολοδερνεις για κανενα μισαωρο μεχρι να την ξαναβρεις). Εχω την εντυπωση ομως πως η P-LED που φορανε τα X kai Pixel 2 δεν ειναι ακριβως το ιδιο?

Μήλο maps

(Το google maps δεν είναι ακόμα optimized για την οθονη του Χ και δε μ'αρεσει οπτικά :P )

Ε, καλά, με Apple maps;

Φαντάζομαι γι αυτό αναφέρεσαι σε «πηδήματα» κλπ

Όσες φορές έτυχε να τα χρησιμοποιήσω, δεινοπάθησα

Με τα G Maps πάντως δεν έχω παρατηρήσει ποτέ το πρόβλημα που λες

Αυτό έγραψα ρε συ, Google χρησιμοποιώ κατά κανόνα, απλά για την ώρα έχει μπάρες πάνω - κάτω, οπότε έδωσα μια ευκαιρία και στους Apple.

Εδώ δεν είναι τόσο κακό πάντως το Apple Maps, γενικότερα, απλά είμαι συνηθισμένος στους Google.

Μήλο maps

(Το google maps δεν είναι ακόμα optimized για την οθονη του Χ και δε μ'αρεσει οπτικά :P )

Αν οδηγείς για 3-4 ωρες, πάει να πει πως είτε είσαι στην εθνική, είτε είσαι κολλημένος σε κίνηση οπότε η οθόνη δε χρειαζεται να είναι μονιμα ανοικτή. Στο android με σβηστή οθόνη σε ενημερώνει ηχητικά τι πρεπει να κανεις-θα πρεπει να εχει κατι ανάλογο το ios.

...αν πας ταξίδι, και έχεις το navigation να δουλεύει αναμένο για 3-4 ώρες... μετά κλαις την οθόνη σου από burn in?

H λογική αυτό λέει... αλλιώς φαντάζομαι ότι τα προγράμματα navigation θα έκαναν κάποιου είδους refresh κάθε 10-15 λεπτά (κάτι σαν screensaver για κλάσματα δευτερολέπτου). Βέβαια, ίσως να το δούμε σαν προσθήκη αν αρχίσουν να ακούγονται burn in reports.

Εκτός και αν κάποιος παίζει μονίμως με την φωτεινή εκπομπή της οθόνης στο τέρμα, δεν παθαίνουν τόσο εύκολα burn-in οι oled. Διαθέτουν άλλωστε και τον πιο αποτελεσματικό μηχανισμό προστασίας εναντίον του φαινομένου, σε σχέση με τις υπόλοιπες, παλαιότερες αυτόφωτες τεχνολογίες απεικόνισης...

Τα οργανικά LED, σε αντίθεση με τον φώσφορο που χρησιμοποιείται στις LCD, Plasma και CRT τηλεοράσεις, εμφανίζουν γραμμική συμπεριφορά στην πτώση της απόδοσής τους σε σχέση με τη μονάδα του χρόνου, που είναι ανάλογη του ρεύματος που έχει χρησιμοποιηθεί για την οδήγησή τους. Αυτό το χαρακτηριστικό λοιπόν δίνει εξαιρετικές δυνατότητες ελέγχου του θέματος του burn-in σε αυτές τις οθόνες. Όλες οι οθόνες OLED, από κινητά/tablet μέχρι τηλεοράσεις/στουντιακά μόνιτορ, διαθέτουν ένα σύστημα που καταγράφει πως έχει οδηγηθεί το κάθε sub-pixel και βάσει των δεδομένων αυτών, αναπροσαρμόζεται κάθε 4-8 ώρες η τάση οδήγησης τους (το διαβόητο compensation cycle), ωστέ να μην είναι εμφανής κάποια ανομοιομορφία. Αρκεί να επισυμβαίνει σε αυτό το διάστημα μια 10-20λεπτη διακοπή λειτουργίας του πάνελ, ώστε να μπορεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Προσωπικά, έχω στην κατοχή μου 4 οθόνες OLED: μία 4" της Samsung εδώ και 4 χρόνια, μία 8,4" της Samsung εδώ και 3 χρόνια, μία 5,1" της Samsung εδώ και 2 χρόνια και μία 55" της LG εδώ και 1,5 χρόνο. Και οι 4 οθόνες παίζουν συνήθως στα ~150nits, χωρίς κανένα άλλο μέτρο προστασίας. Μέχρι στιγμής, δεν έχω παρατηρήσει burn-in, ούτε image retention σε καμμία από τις 4...

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Αυτό έγραψα ρε συ, Google χρησιμοποιώ κατά κανόνα, απλά για την ώρα έχει μπάρες πάνω - κάτω, οπότε έδωσα μια ευκαιρία και στους Apple.

Εδώ δεν είναι τόσο κακό πάντως το Apple Maps, γενικότερα, απλά είμαι συνηθισμένος στους Google.

Και στην Αθηνα μια χαρά είναι το Apple maps και έχει πολύ καλύτερο interface με vector mapping.

Πάντως είναι όντως ζεστούλι, που και που, σε ψιλοακαθοριστες φάσεις. Όχι αυτό που τηγανίζει αυγό για να θορυβήσει πολύ, αλλά την πλάτη τη νιώθεις ζέστη, ακόμα και πάνω από τη σιλικόνη.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

"Video camera still recording mono audio only"

Είναι αλήθεια αυτό; Δυσκολεύομαι να το πιστέψω.. Παραείναι τραγικό για να είναι αλήθεια.

Ολα τα iphone ετσι δεν ηταν πάντα? Δεν ξερω αν ολα τα android flagships εχουν dual mics σε landscape.