[Επίσημο] iPhone X

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPh

Απόλυτη άποψη Τάκη που βασίζεται σε υποκειμενικά κριτήρια. Δεν υπάρχει καλύτερο και χειρότερο όταν μιλάμε για flagship, υπάρχει αυτό που καλύπτει τις ανάγκες σου. Υπάρχουν ωστόσο ορισμένες ποσοτικές μεταβλητές όπως το πόσο γρήγορα θα ανοίξουν οι εφαρμογές σου, πόσο γρήγορα μπορείς να ανοίξεις τη κάμερα κλπ. Η οθόνη πάλι και αυτή μετριέται και τις μετρήσανε, ανάλογα με το περιεχόμενο που θέλεις να δεις πρέπει να έχει διαφορετικό gamut σύμφωνο με αυτό που παράχθηκε το περιεχόμενο. Υπάρχουν επιστήμονες του χώρου εδώ πέρα όπως ο Γιάννης (JL) ο Μανώλης Καστρουνής που θα σε διαβεβαιώσουν ότι gimmicks τύπου tru tone επί της ουσίας αλλοιώνουν την εικόνα.

Τέλος πάντων, τεράστια συζήτηση, που άκρη δεν θα βγάλουμε ακόμα και τελείως επιστημονικά να το πάμε μιας και η apple της καρδιάς μας είναι μια, δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι μια άλλη υλοποίηση μπορεί κατά συνθήκη να είναι ανώτερη. Απλά, προσπάθησε να είσαι λίγο πιο ανοιχτός στο ότι και οι υπόλοιποι μπορεί σε συγκεκριμένους τομείς να έχουν σωστές υλοποιήσεις.

Όχι μιλάω με βάση τις αντικειμενικές μετρήσεις από benchmarks για τον Α11 επεξεργαστή (ισχύς) και του Display Mate (Dr. Raymond Soneira) για την οθόνη.
Και ίσως δεν με ξέρεις, αλλα ασχολούμαι πολλά χρονια με την εικόνα οποτε έχω γνώση επί του αντικειμενου (και ο Γιάννης και ο Μανώλης είναι φίλοι μου).
Και μην βάζεις σε παρακαλώ λογια στο στόμα μου. Δεν είπα πουθενά ότι "δεν έχουν και οι υπόλοιποι σε συγκεκριμένους τομείς σωστές υλοποιήσεις".
Μιλούσαμε για τομείς που το iphone Χ είναι αντικειμενικά ανώτερο του ανταγωνισμού.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ]

Όχι μιλάω με βάση τις αντικειμενικές μετρήσεις από benchmarks για τον Α11 επεξεργαστή (ισχύς) και του Display Mate (Dr. Raymond Soneira) για την οθόνη.
Και ίσως δεν με ξέρεις, αλλα ασχολούμαι πολλά χρονια με την εικόνα οποτε έχω γνώση επί του αντικειμενου (και ο Γιάννης και ο Μανώλης είναι φίλοι μου).
Και μην βάζεις σε παρακαλώ λογια στο στόμα μου. Δεν είπα πουθενά ότι "δεν έχουν και οι υπόλοιποι σε συγκεκριμένους τομείς σωστές υλοποιήσεις".
Μιλούσαμε για τομείς που το iphone Χ είναι αντικειμενικά ανώτερο του ανταγωνισμού.

Κοροιδευόμαστε νομίζω. Σε όλο αυτό το θέμα αν ανατρέξεις λίγο θα δεις ότι παραδοσιακά γράφεις πως ανεξαρτήτως χαρακτηριστικού, η υλοποίηση της apple είναι η ανώτερη κάθε φορά, ανεξαρτήτως αν είναι πρωτοπόρος ή όχι. Τις ποσοτικές μετρήσεις εγώ τις δέχομαι πάντα, ωστόσο τώρα να συζητάμε και να επιμένεις ότι τα swipes είναι πιο γρήγορα από το να πατάς ένα on screen ή capacitive button, τι να πω. Εάν πει κανένας ότι το multitasking και το να κλείσεις apps είναι τραγικά αργή διαδικασία θα του απαντήσετε να μην κλείνει τα apps...άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Παραπάνω γράφεις στο ποστ που σου έκανα quote ότι το Χ είναι η κορυφαία συσκευή ανεξαρτήτως κατασκευαστή. Αυτό είναι απόλυτο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [

Κοροιδευόμαστε νομίζω. Σε όλο αυτό το θέμα αν ανατρέξεις λίγο θα δεις ότι παραδοσιακά γράφεις πως ανεξαρτήτως χαρακτηριστικού, η υλοποίηση της apple είναι η ανώτερη κάθε φορά, ανεξαρτήτως αν είναι πρωτοπόρος ή όχι. Τις ποσοτικές μετρήσεις εγώ τις δέχομαι πάντα, ωστόσο τώρα να συζητάμε και να επιμένεις ότι τα swipes είναι πιο γρήγορα από το να πατάς ένα on screen ή capacitive button, τι να πω. Εάν πει κανένας ότι το multitasking και το να κλείσεις apps είναι τραγικά αργή διαδικασία θα του απαντήσετε να μην κλείνει τα apps...άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Παραπάνω γράφεις στο ποστ που σου έκανα quote ότι το Χ είναι η κορυφαία συσκευή ανεξαρτήτως κατασκευαστή. Αυτό είναι απόλυτο.

Εγώ δεν κοροιδευω κανέναν και φροντίζω να είμαι ακριβής σε αυτά που λέω και να τα υποστηρίζω με επιχειρήματα αλλα και στοιχεια.
Το swipe up στο Χ είναι εξίσου γρήγορο ως διαδικασία με το να πατάς το home button του iphone. Δεν καταλαβαίνω γιατί συζητάμε για κάτι προφανές, το οποιο μάλιστα το αναφέρουν οι χρηστες και reviewers. Έχει ένα learning curve, αλλα ως εκεί.
Και ας μην ξαναπιάσουμε το θέμα υλοποίησης FaceID με ανταγωνισμό. Ακόμα και ο Linus επισήμανε ποσο καλύτερη είναι η υλοποίηση της apple σε σχέση με το retina scan της Samsung.
Όσο για τα kill apps, μπορεί να είναι πιο αργή διαδικασία στο ios, αλλα όπως έχει μαλλιάσει η γλωσσα μας να λεμε, ΔΕΝ είναι απαραίτητη (και μάλιστα πρέπει να αποφεύγεται) ΕΚΤΟΣ και αν σου έχει παγώσει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ εφαρμογή. Το λέει η ίδια η apple στα guidelines μας, οποτε πραγματικά τι συζητάμε; Ότι στο android σκοτώνεις πιο γρήγορα τις εφαρμογές που στο IOS ΔΕΝ πρέπει να σκοτώσεις; Seriously?
Τέλος δεν έγραψα ότι " το Χ είναι η κορυφαία συσκευή ανεξαρτήτως κατασκευαστή" ΓΕΝΙΚΑ άλλα σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ τομείς (πχ οθόνη, ισχύς). Διάβασε πιο προσεκτικά το post μου.
Ελληνικά μιλάμε και είναι απογοητευτικό να εξηγώ τα αυτονόητα.

Σε νυχτερινές λήψεις πως τα πάει το x σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα; Σύγκριση μόνο στο θέμα φωτογραφίας όχι άλλων τεχνικών χαρακτηριστικών.. Το προτείνεται σε κάποιον που ασχολείται με το θέμα της κάμερας στο 90% της χρήσης κινητού;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Οχι δε δινεις τοσα χρηματα για νυχτερινες φωτο. Ιδια καμερα νομιζω με 8 plus, παρα πολυ κοντα σε 7 plus στις νυχτερινες. Ακομη και με 6 plus οι νυχτερινες δεν εχουν καμια τρομερη διαφορα (αλλα εχουν). Αν το κριτηριο σου ειναι ΜΟΝΟ οι νυχτερινες φωτο μακρια απο iphone (που στις νυχτερινες ειναι πισω απτον ανταγωνισμο ακομη και το x).

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

οι νυχτερινες ΟΛΩΝ των κινητων ειναι για κλαματα, ειδικα αν τις συγκρινεις με μια καλη μηχανη.

Για κινητα μονο τωρα, το iphone X ειναι οσο καλο μπορει να ειναι ενα κινητο στη κατηγορια του. Εχει καλη λεπτομερεια, δε την θυσιαζει οπως πχ το Note 8, Που φαινεται πιο καθαρη , αλλα εχει χασει ολες τις λεπτομερειες.
Στο DXO (αν καποιος το δεχεται ) εχει τη καλυτερη βαθμολογια στη φωτο με 101 βαθμους.

Προσωπικα , επειδη ειχα το και 8 plus Και το συγκρινα λιγο και με Νοτε 8, θα στο ξαναπω...καπου κερδιζει το note (ταχυτερη εστιαση) , καπου το Χ (kalytero WΒ και χρωμα, περισσοτερη λεπτομερεια)...αλλα τιποτα σημαντικο.

Η διαφορα με το 8 plus ειναι κυριως στη δευτερη καμερα (Portrait) , λογω OIS και λιγο φωτεινοτερου φακου.

Στο βιντεο φυσικα ειναι πολυ μπροστα και σαφως το Χ εχει τη καλυτερη εικονα και το 4Κ 60p που ειναι αποκλειστικοτητα προς το παρον.

Γιαννη υπαρχουν και αλλα κινητα εκτος απτο note/iphone. Προτεινουμε στον φιλο δηλαδη το x των 1200/1400ε για χρηση 90% φωτογραφιες με εμφαση στις νυχτερινες; Δε νομιζω...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Προς θεού δεν συγκρίνω κάμερα κινητών με φωτογραφικές μηχανές απλά μιας και από ότι είπα κάνω συχνά χρήση της κάμερας ιδιαίτερα το βράδυ και θα ήθελα να ξέρω αν μπορώ να βγάζω επιτέλους μια όσο το δυνατόν γίνεται καθαρότερη εικόνα κυρίως μακρινές λήψεις. Είμαι Apple user με 6s plus αλλα οι βραδινές του είναι για κλάματα εντελώς. Έλεγα μήπως με το x και με την πρόοδο των μοντέλων έχει βελτιωθεί η κατάσταση αρκετά, δεν μιλάμε για λίγο καλύτερες.. αλλοως κοιτάζω και αλλου για αυτή τη χρήση

Sent from my iPhone using Tapatalk

Δεν θα βρεις κανένα κινητό με καλή Βραδυνή... Iphone X, 8 plus, note 8 ακόμα και Pixel XL 2 εχουν παραπλήσια εικόνα. Αυτά, μαζί ίσως με το HTC u11 έχουν τις καλύτερες καμερες, αλλά για βραδυνα, καλύτερα να βάλεις τα επιπλέον χρήματα που διαθέτεις για μια καλή compact 1 ίντσας, ή κάποια άλλη μηχανη.

Sent from my SM-T813 using Tapatalk

Περί headphone jack πάντως...
Είμαι σε iPhone από το τρία μέχρι και πριν κάτι μήνες.
Απαράδεκτη η έλλειψη για κολλημένους με τον ήχο και αρκετά ακουστικά στο συρτάρι.Οχι βέβαια πως από ήχο ήταν κορυφή τα προηγούμενα αλλα τουλάχιστον έκανες δουλειά.
Απαράδεκτο επίσης το να.μην έχει την premium αίσθηση που έχουν κάποια φτηνότερα.

Off topic: Ειναι τουλαχιστον τραγικό, τραπεζες να χρησιμοποιουν βιομετρικά χαρακτηριστικά για την ταυτοποιηση των πελατών τους.

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Off topic: Ειναι τουλαχιστον τραγικό, τραπεζες να χρησιμοποιουν βιομετρικά χαρακτηριστικά για την ταυτοποιηση των πελατών τους.

Το Faceid/ touchid είναι πιο ασφαλές από 4ψηφιο pin και φυσικά δεν τίθεται θέμα προσωπικών δεδομένων, αφού αυτά δεν φεύγουν από το secure enclave του iphone.

Στατιστικά μπορει το 1:10^6 να ειναι ισχυρότερο απο το 1:10^4 του pin. (Εχεις καταλάβει πως μου αρεσουν τα μαθηματικά ε ;) ) Ο τραπεζικός κωδικός (αν αυτος ειναι στατικός-που δε θα επρεπε), ειναι διαφορετικός απο το pin του ξεκλειδώματος και ειναι μεταξυ 6 και 8 ψηφίων ( ας πουμε 1:10^6). Οποτε η πιθανότητα να μπορει να προσπελαστεί ενας τραπεζικός λογαριασμός ειναι η ενωση συνόλου (απλά προσθετικά)-πρακτικά αδυνατο. ;)

Ναι, αλλά οι τραπεζικές εφαρμογές αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούν μόνο το δακτυλικό αποτύπωμα για να ανοίξουν, δεν ζητάνε κάποιο pin. Το Δ.Α. είναι αντί του pin.

Βέβαια, για να μεταφερθούν χρήματα απαιτείται και επιβεβαίωση μέσω sms ή token, οπότε μικρό το ρίσκο.

Εχουν γυρισει οι ελληνικές τραπεζες μονο σε δακτυλικό;;; Εκει μας μαρανε η προοδος!! (συγνωμη για το σχολιο!)