[Επίσημο] iPhone X

Όλες οι μεγάλες Ελλάδας και εξωτερικού. Στη Deutche Bank που δοκίμασα τώρα, υποστηρίζει κανονικά FaceID.

Όχι ομως αποκλειστικά. Και εμενα ειχε ερθει ειδοποιηση απο 3 τραπεζες για ενεργοποιησω το δακτυλικο, αλλα εφαγαν Χ (ανοητο αστειο με το χ πλεον..).

Ωστόσο διαβάζω πως η χωρα δε θα υποστηρίξει κατηγορηματικά το faceid στο ΒankID (που ειναι σαν κλειδί για όλη τη ζωη καποιου εδω-τραπεζες, εφοριες, αγορές, μισθοί, υγεια, κτλ) και ετσι εχουν στραβωσει πολλοί χρήστες με την αφαιρεση του δακτυλικου.

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Όχι ομως αποκλειστικά. Και εμενα ειχε ερθει ειδοποιηση απο 3 τραπεζες για ενεργοποιησω το δακτυλικο, αλλα εφαγαν Χ (ανοητο αστειο με το χ πλεον..).

Ωστόσο διαβάζω πως η χωρα δε θα υποστηρίξει κατηγορηματικά το faceid στο ΒankID (που ειναι σαν κλειδί για όλη τη ζωη καποιου εδω-τραπεζες, εφοριες, αγορές, μισθοί, υγεια, κτλ).

Πάντως και πάλι, είναι λιγότερο ασφαλές το να ανοίγεις την τραπεζική σου εφαρμογή σου με pin, διότι αυτό μπορεί να το δει κάποιος.

Εδώ παίζει κανονικότατα πάντως το Face ID στην Chase, από Day 1. Και το δαχτυλικό νομίζω τουλάχιστον 2 χρόνια τώρα.

Ασφαλές δεν ξέρω αν είναι, αλλά τίποτα δεν είναι ασφαλές. Τουλάχιστον, σε αντίθεση με το PIN, αυτό προϋποθέτει να είσαι παρών κατά τη συναλλαγή. Ε, τώρα, αν έχεις πιστόλι στον κρόταφο, είτε PIN, είτε touch, είτε face, θα ξεκλειδώσεις το λογαριασμό σου αδιαμαρτύρητα.

Το FaceID ουσιαστικά χρησιμοποιεί το API του TouchID, οποτε όλες οι εφαρμογές που υποστήριζαν TouchID, το υποστηρίζουν αυτόματα από την πρωτη μερα (πχ 1password), εκτος και αν επιλέξουν να μην το υποστηρίξουν (δεν έχω δει κάτι τέτοιο so far).

Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone X

Το FaceID ουσιαστικά χρησιμοποιεί το API του TouchID, οποτε όλες οι εφαρμογές που υποστήριζαν TouchID, το υποστηρίζουν αυτόματα από την πρωτη μερα (πχ 1password), εκτος και αν επιλέξουν να μην το υποστηρίξουν (δεν έχω δει κάτι τέτοιο so far).

Δλδ πχ τα apps των Ελληνικών τραπεζών (τουλάχιστον των 4 συστημικών που υποστηρίζουν touchid) υποστηρίζουν ήδη και faceid;

Γιατί μόλις σκεφτόμουν (πριν μάλιστα διαβάσω την κουβέντα εδώ) ότι η μη υποστήριξη faceid από bank και password manager apps (πχ το keepass touch που χρησιμοποιώ) είναι μεγάλο drawback έως και dealbreaker για την αναβάθμιση από προηγούμενα iPhone (με touchid) στο Χ

Ναι κανονικά, εκτός και αν το έχουν κάνει disable. Πχ η alpha δουλεύει, η Eurobank ζητά pin.
Όλες οι άλλες εφαρμογές που ειχα με touchID δουλεύουν κανονικά.

το pin και το password αν κλαπoύν αλλάζουν,
και επίσης μπορούν να αλλάζουν τακτικά, για όσους είναι πιο παρανοϊκοί με την ασφάλεια

τα άλλα όχι .

και θέμα χρόνου είναι να γίνει δυνατή η κλοπή τους, αν δεν έγινε ήδη, και απλά θα το μάθουμε τελευταίοι

Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone X

Ναι κανονικά, εκτός και αν το έχουν κάνει disable. Πχ η alpha δουλεύει, η Eurobank ζητά pin.
Όλες οι άλλες εφαρμογές που ειχα με touchID δουλεύουν κανονικά.

Nice

Μακάρι να μπορούσα να βρω τι παίζει με το keepass touch που χρησιμοποιώ (όπου το touchID με έχει σώσει, κυριολεκτικά)

το pin και το password αν κλαπoύν αλλάζουν,
και επίσης μπορούν να αλλάζουν τακτικά, για όσους είναι πιο παρανοϊκοί με την ασφάλεια

τα άλλα όχι .

και θέμα χρόνου είναι να γίνει δυνατή η κλοπή τους, αν δεν έγινε ήδη, και απλά θα το μάθουμε τελευταίοι

Αν σε ενδιαφέρει το θέμα, υπάρχουν αναλυτικά White papers που εξηγούν πως λειτουργούν αυτά τα βιομετρικά συστήματά.
Τίποτα δεν είναι 100% secure, αλλά προσθέτουν ένα security layer πολύ υψηλότερο από 4 ψηφία pin που χρησιμοποιείς πχ για τη πιστωτική σου κάρτα.

προσθέτουν ένα security layer σήμερα, όταν θα σπάσει και θα υποκλαπεί, θα γίνει security handicap,
νιώθω πιο άνετα με τους κωδικούς μου

Είτε δακτυλικό, είτε πρόσωπο από εμένα αποκλείονται πάντως. Έχουμε ήδη facebook, φτάνει το φακέλωμα! Δε ξέρω αν έχει ήδη αναφερθεί, αλλά το αφήνω εδώ αυτό να υπάρχει..

https://youtu.be/E1besnW-Oww

Καλά φαγωματα!

Είτε δακτυλικό, είτε πρόσωπο από εμένα αποκλείονται πάντως. Έχουμε ήδη facebook, φτάνει το φακέλωμα! Δε ξέρω αν έχει ήδη αναφερθεί, αλλά το αφήνω εδώ αυτό να υπάρχει..

https://youtu.be/E1besnW-Oww

Καλά φαγωματα!

Πρόβλημα optimization των app να δεις ότι θα είναι, δεν εξηγείται, φταίνε και τα animations, ήταν και ανάδρομος ο ερμής. Αλλά τι σε νοιάζει, χρήσιμα πράγματα στη καθημερινότητα όπως rendering κάνει πιο γρήγορα.

Τους το κάνεις επίτηδες, παραδέξου το :flipout::flipout::flipout:

Πρόβλημα optimization των app να δεις ότι θα είναι, δεν εξηγείται, φταίνε και τα animations, ήταν και ανάδρομος ο ερμής. Αλλά τι σε νοιάζει, χρήσιμα πράγματα στη καθημερινότητα όπως rendering κάνει πιο γρήγορα.

Τους το κάνεις επίτηδες, παραδέξου το :flipout::flipout::flipout:

Προφανώς τα animations είναι πιο αργά στο iPhone όταν στο άλλο απλά δεν υπάρχουν :p
Το αστείο είναι ότι overall πάλι το iPhone είχε καλύτερο χρόνο αλλά ξέχασα, δεν πρέπει να τρέχουμε βαριές εφαρμογές γιατί ένα κινητό είναι πάνω από όλα για Snapchat

προσθέτουν ένα security layer σήμερα, όταν θα σπάσει και θα υποκλαπεί, θα γίνει security handicap,
νιώθω πιο άνετα με τους κωδικούς μου

Όπως αισθάνεσαι καλύτερα.
BTW το touchID υπάρχει χρόνια και είναι εξαιρετικά δύσκολο να το ξεγελάσουν (εκτός και αν είσαι στόχος όποτε θα έπρεπε να χρησιμοποείς ειδικές εφαρμογές).

Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Προφανώς τα animations είναι πιο αργά στο iPhone όταν στο άλλο απλά δεν υπάρχουν :p

Δεν υπάρχουν από επιλογή μας.. ;) Βάλτε και εσείς ένα κουμπάκι / slider να τελειώνουμε.. Αλλά δεν θα συμβεί αυτό ποτέ και το ξέρεις, γιατί η Apple ξέρει καλύτερα. :p

Το αστείο είναι ότι overall πάλι το iPhone είχε καλύτερο χρόνο αλλά ξέχασα, δεν πρέπει να τρέχουμε βαριές εφαρμογές γιατί ένα κινητό είναι πάνω από όλα για Snapchat

Αν είδα καλά στο παραπάνω βίντεο, μόνο στο 4Κ rendering υστερεί το OP, το οποίο rendering δεν το κάνει πρακτικά κανείς ή το κάνει εξαιρετικά σπάνια.

Ακόμα και στα παιχνίδια που ήταν παραδοσιακά πολύ μπροστά τα iPhones, το Χ τρώει ξύλο.

Όλα αυτά είναι ακαδημαϊκά βέβαια, γιατί σε πραγματικές συνθήκες χρήσης όλα ίδια είναι πια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Δεν υπάρχουν από επιλογή μας.. ;) Βάλτε και εσείς ένα κουμπάκι / slider να τελειώνουμε.. Αλλά δεν θα συμβεί αυτό ποτέ και το ξέρεις, γιατί η Apple ξέρει καλύτερα. :p

Αν είδα καλά στο παραπάνω βίντεο, μόνο στο 4Κ rendering υστερεί το OP, το οποίο rendering δεν το κάνει πρακτικά κανείς ή το κάνει εξαιρετικά σπάνια.

Ακόμα και στα παιχνίδια που ήταν παραδοσιακά πολύ μπροστά τα iPhones, το Χ τρώει ξύλο.

Όλα αυτά είναι ακαδημαϊκά βέβαια, γιατί σε πραγματικές συνθήκες χρήσης όλα ίδια είναι πια.

Αν θυμάμαι καλα, σε κάτι web based παιχνίδια το one άνοιξε λίγο πιο γρήγορα, στα βαριά/κανονικα έφαγε σκόνη.
Όντως αν θες να τρέξεις light προγράμματα, όλα καλα είναι, βλέπω ότι τα 8gb του One ξεπερνάνε τα οποια προβλήματα memory optimization του android.
Αν όμως θες να βάλεις κάτι πιο απαιτητικό πχ επεξεργασία εικόνα/video, AR, απαιτητικά παιχνίδια κλπ, εκεί απλα δεν υπάρχει σύγκριση (λογικό λόγω της τεραστιας διαφοράς ισχύος υπέρ του Α11 του iphone).

Σύγκριση δεν υπάρχει σιγουρα στην τιμή (τα μισά (και πολλά μάλιστα / καμία 500αρα) λεφτά), μη το ξεχνάμε αυτό...

Σύγκριση δεν υπάρχει σιγουρα στην τιμή (τα μισά (και πολλά μάλιστα / καμία 500αρα) λεφτά), μη το ξεχνάμε αυτό...

Αυτό είναι αλήθεια. Προφανώς καλύτερο vfm το One.