[Επίσημο] iPhone X

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Υπήρχε λόγος που δεν το ανέδειξαν: Θα έθαβαν τις πωλήσεις του plus!

εγω παλι δε καταλαβαίνω γιατί έπρεπε να βγουν 3 συσκευές. ένα απλό 8αρι με μικρη οθονη και το Χ με μια τιμή χαμηλότερη, μιας και οι πωλήσεις δε θα "εσπαγαν" σε 2 κορυφαία μοντέλα που το ένα τρώει το άλλο, ήταν αρκετά.

Ετσι κάνεις και ομαλή μετάβαση στο 9 που θα είναι βασισμένο στο Χ πλέον.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

εγω παλι δε καταλαβαίνω γιατί έπρεπε να βγουν 3 συσκευές. ένα απλό 8αρι με μικρη οθονη και το Χ με μια τιμή χαμηλότερη, μιας και οι πωλήσεις δε θα "εσπαγαν" σε 2 κορυφαία μοντέλα που το ένα τρώει το άλλο, ήταν αρκετά.

Καλυπτει μεγαλύτερο price range με 3 μοντέλα (και δημιουργεί και μια ακόμη πιο ακριβή κατηγορία)

Επίσης, προφανώς το 8 Plus (7S Plus), στην τιμή αυτή, θα έχει πολύ μεγάλο περιθώριο κέρδους (μιας και μιλάμε ουσιαστικά για μοντέλο / σχέδιο 3ετιας)

Αυτά είναι τα εκνευριστικά. Προσπαθείς να μην είσαι hater και χαίρεσαι που επιτέλους έβγαλαν κάτι διαφορετικό (έστω με όλες τις ενστάσεις και χαζομάρες - βλ. σεμεδάκι), αλλά σε εμπαίζουν τόσο πολύ με τις τιμές που ξενερώνεις. Αντί να σου πουν λοιπόν ότι "οκ, φτάσαμε το χιλιάρικο, αλλά εκεί σου δίνουμε τη ναυαρχίδα", σου πετάνε 64 μνήμη. Που δεν είναι κακή (για τις ανάγκες μου), αλλά σε χαλάει να δώσεις τέτοιο τρομακτικό ποσό και να μην πάρεις το μέγιστο δυνατό.

Και μετά, σου δίνουν τη δυνατότητα για το πιο λογικό σε κόστος 8άρι, αλλά στο πουλάνε κι αυτό σε premium τιμή, ενώ όντως, το 8Plus πλέον δεν έχει κανένα πρακτικό νόημα.

ΙΜΗΟ έπρεπε οι τιμές να είναι:

8: 499 - 64GB και μέχρι 699 με δυο εκδοσεις παραπάνω (128 - 256)
8+: 599 - 64GB και μέχρι 799 (αντίστοιχα άλλες δυο παραπάνω)
X: 1000, ένα μοντέλο 256 και τέλος. Δικαιολογείται ως premium, anniversary κλπ κλπ κλπ.

εγω παλι δε καταλαβαίνω γιατί έπρεπε να βγουν 3 συσκευές. ένα απλό 8αρι με μικρη οθονη και το Χ με μια τιμή χαμηλότερη μιας και οι πωλήσεις δε θα "εσπαγαν" σε 2 κορυφαία μοντέλα.

Γιατί αφενός έχουν πρόβλημα supply στις oled οθόνες, αφετέρου οι οθόνες αυτές ειναι ακόμα πολύ πιο ακριβές από τις LCD οποτε αν θέλουν να διατηρήσουν το περιθώριο κέρδους τους, θα ανεβαζαν αναγκαστικά την τιμή (όπως έγινε με το Χ). Η option των 3 συσκευών ειναι πιο safe bet για να μην αποξενώσουν όσους δεν μπορούν/δεν θέλουν να ανεβουν στο χιλιάρικο ενώ παράλληλα θα τους δώσει χρόνο να βελτιώσουν το supply chain των OLED (και πιθανόν άλλων νέων εξαρτημάτων όπως το front camera array).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Κάλυπτε μεγαλύτερο price range με 3 μοντέλα (και δημιουργεί και μια ακόμη πιο ακριβή κατηγορία)

μα θα ειχε μια τιμη αναμεσα στο 8Plus και Χ και θα πούλαγε περισσότερο. αλλο πχ 500 συσκευές 8plus700 + 300 X 1000 κι άλλο 800 X των 850. συν το λιγότερο πονοκέφαλο με λιγότερες συσκευές προς πωληση αναγκη για ιδιες γραμμες παράγωγης (χαμηλότερο κόστος παραγωγής) συν περισσότερο κόσμο ευχαριστημενο που θα πάρει το καλό Χ. απλα κάποιος που εχει χρήμα για το 8 plus γα μένα θα κάνει λάθος αν δε κοιτάξει το Χ σοβαρα...

Γιατί αφενός έχουν πρόβλημα supply στις oled οθόνες, αφετέρου οι οθόνες αυτές ειναι ακόμα πολύ πιο ακριβές από τις LCD οποτε αν θέλουν να διατηρήσουν το περιθώριο κέρδους τους, θα ανεβαζαν αναγκαστικά την τιμή (όπως έγινε με το Χ). Η option των 3 συσκευών ειναι πιο safe bet για να μην αποξενώσουν όσους δεν μπορούν/δεν θέλουν να ανεβουν στο χιλιάρικο ενώ παράλληλα θα τους δώσει χρόνο να βελτιώσουν το supply chain των OLED (και πιθανόν άλλων νέων εξαρτημάτων όπως το front camera array).

το περιθώριο κέρδους σε όλα τα flagship είναι αισχρά πολλαπλάσιο του κόστους παράγωγης τους. Πραγματικά καμια συσκευή flagship με mass production δε κοστίζει πάνω από 150-200 (και πάρα πολλά λέω)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

μα θα ειχε μια τιμη αναμεσα στο 8Plus και Χ και θα πούλαγε περισσότερο. αλλο πχ 500 συσκευές 8plus700 + 300 X 1000 κι άλλο 800 X των 850. συν το λιγότερο πονοκέφαλο με λιγότερες συσκευές προς πωληση αναγκη για ιδιες γραμμες παράγωγης (χαμηλότερο κόστος παραγωγής) συν περισσότερο κόσμο ευχαριστημενο που θα πάρει το καλό Χ. απλα κάποιος που εχει χρήμα για το 8 plus γα μένα θα κάνει λάθος αν δε κοιτάξει το Χ σοβαρα...

Εχει δικιο ο spcav...

Αυτά είναι τα εκνευριστικά. Προσπαθείς να μην είσαι hater και χαίρεσαι που επιτέλους έβγαλαν κάτι διαφορετικό (έστω με όλες τις ενστάσεις και χαζομάρες - βλ. σεμεδάκι), αλλά σε εμπαίζουν τόσο πολύ με τις τιμές που ξενερώνεις. Αντί να σου πουν λοιπόν ότι "οκ, φτάσαμε το χιλιάρικο, αλλά εκεί σου δίνουμε τη ναυαρχίδα", σου πετάνε 64 μνήμη. Που δεν είναι κακή (για τις ανάγκες μου), αλλά σε χαλάει να δώσεις τέτοιο τρομακτικό ποσό και να μην πάρεις το μέγιστο δυνατό.

Αυτό ακριβώς

Τα 64 στο Χ ειναι κοροϊδία / πρόκληση.

Δεν είναι ότι δεν θα έχεις το μέγιστο αλλά ότι θα είσαι με το άγχος ότι συνέχεια είσαι στο όριο και θα πρέπει να μη γεμίζεις με τραγούδια, να σβήνεις φωτό ή βίντεο (ειδικά με τα 4Κ / 60) κλπ)

Αυτές είναι απαράδεκτες γυφτιες για κινητό των 1.000 (1.200 Ευρώπη με ΦΠΑ κλπ)

To X έπρεπε να ξεκινάει από τα 128

Κάπου πρέπει να θέτουμε τα όρια ως καταναλωτές γιατί αλλιώς (όσο κι αν γουστάρουμε κάτι και ακόμα κι αν μπορούμε να το αγοράσουμε) υποθηκεύσουμε το καταναλωτικό μέλλον μας

Δεν νομίζω το θέμα να είναι τα 60FPS αλλά τα 64GB σε κινητό με υποστήριξη 4k και κόστος >1000 .

Για την κατάντια δεν φταίει καμία εταιρία, ο μόνος που φταίει είναι ο καταναλωτής.

Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone X

Το bit rate μεν μπορεί να είναι το ιδιο αλλά για διπλάσια ποσότητα σε frames

Ναι αλλά το bitrate είναι Μegabits per second όχι per frame. Γι'αυτό και λέγεται ότι πχ στo Phantom 4 Pro το 4Κ/60p υστερεί συγκριτικά με το 4K/30p σε ποιότητα, ακριβώς επειδή το ίδιο μέγεθος αρχείο μοιράζεται σε διπλάσια frames. Ίσως να λέω μαλακίες, αλλά αυτό έχω καταλάβει.

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Δεν νομίζω το θέμα να είναι τα 60FPS αλλά τα 64GB σε κινητό με υποστήριξη 4k και κόστος >1000 .

Για την κατάντια δεν φταίει καμία εταιρία, ο μόνος που φταίει είναι ο καταναλωτής.

Αυτό.
Τίποτε άλλο.
Κάθε φορά συζητάμε για το ποσό ανεβαίνουν οι τιμές αλλά οι περισσότεροι πάμε- ή τουλάχιστον πηγαίναμε- και τα σκάμε.
Πρέπει κάποια στιγμή να αποκτήσουμε καταναλωτική συνείδηση.
Οι εταιρίες δεν θα σταματήσουν ποτέ να μας πουλάνε παπάδες..

Μην ξεχνάτε όμως ότι το 4Κ θα το γράφει πλέον σε HEVC αρα μικρότερα αρχεία σε σχέση με H264.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να υπολογίζουμε ανάλογα με τη διάρκεια του βίντεο τα αντίστοιχα MB που χρειάζονται; πχ ένα δεκάλεπτο 4Κ η κάποια αντιστοιχία;

Sent from my iPhone using Tapatalk

στα τωρινα μοντελα , (iphone 6s) με ios 11 GM, ειναι... 350 ΜΒ / minute (4K 30p).

Αρα στα iphone 7 και πανω, θα ειναι τα μισα περιπου (θελει τσιπ Α10 τουλαχιστον το HEVC) .

Last edited:
Εγώ να σας πω την αλήθεια δεν έχω καταλήξει -ειδικά για το smartphone- στο ποια θα πρέπει να είναι η τιμή. Εννοώ, για ποιό λόγο το λάπτοπ είναι λογικό να κάνει ένα χιλιάρικο και το smartphone (που είναι έως και καλύτερο σε προδιαγραφές, πολύ πιο σύνθετη και απαιτητική κατασκευή λόγω μεγέθους, και προέκταση του χεριού μας μέρα-νύχτα) να κάνει 500;

Μιλάμε για έναν φουλ υπολογιστή, που χρησιμοποιείς κατά κανόνα περισσότερο απ'τον προσωπικό σου υπολογιστή, στο σπίτι ή τη δουλειά. Αν δεν το κάνεις, τότε μάλλον κακώς έχεις smartphone, ή, αν μη τι άλλο, κακώς ασχολείσαι με ακριβά smartphones.

1000$ είναι ένα ποσό που, άλλοι δίνουν για έναν φωτογραφικό φακό (ευχαρίστως θα τα'δινα), για μια τσάντα (ούτε γι'αστείο δε θα τα'δινα), για 1/4 δαχτυλιδιού αραβώνων (ούτε γι'αστείο), για 5 μέρες στη Ν. Υόρκη (ίσως όταν ήμουν πιο πιτσιρκάς), για καλώδια ρεύματος για τον ενισχυτή τους, ή για... μια βραδιά κέρασμα γενεθλίων στα μπουζούκια (μπρρρρρ).

Τι θέλω να πω; Προφανώς και θα ήθελα να μπορώ με 500$ να πάρω το κορυφαίο iPhone, αυτό δε σημαίνει όμως ότι υπάρχει συγκεκριμένη τιμή που είναι ή δεν είναι αποδεκτή. Η τιμή καθορίζεται από τη ζήτηση. Και η ζήτηση σε προϊόντα που είναι δυναμικά (δηλαδή καλύπτουν κάθε χρόνο και επιπλέον ανάγκες , πλασματικές ή πραγματικές) μάλλον ανεβαίνει σταθερά.

Άρα, το iPhone είναι πανάκριβο, γιατί απλά κοστίζει παραπάνω από την τιμή που έχει ισορροπήσει την αγορά εδώ και λίγα χρόνια για ναυαρχίδες. (700-900). Και επειδή, στο χιλιάρικο που είναι, ας πούμε, ρεκόρ, ουσιαστικά δε δίνει τη ναυαρχίδα αλλά τον "φτωχό" συγγενή.

Θεωρητικά, σαν καταναλωτές πρέπει να πούμε όχι. Πρακτικά, όπως πάντα και παντού, γνωρίζουμε ότι το iPhone θα μοσχοπουλήσει, οπότε τελικά το ερώτημα είναι αν το αντέχουμε οικονομικά ή όχι.

Εγώ, ανάλογα και τα οικονομικά μου τον Νοέμβρη, είτε θα μείνω στο ψυχολογικό όριο που´χω ορίσει εγώ για κινητό (1Κ), είτε θα πω όχι και θα περιμένω την επόμενη γενιά. Για άλλους, το ψυχολογικό αυτό όριο μπορεί να'ναι 1.2Κ. ή 0.8Κ, κοκ.

Last edited:
Είδα το video που βάλατε πιο πανω με το hands on. Ειλικρινά τώρα. Θα δώσετε 1200 ευρω για να έχετε οθονη με σεμεδακι? Μου κάνετε πλάκα ότι σας αρέσει Έτσι?
Όλα τα υπόλοιπα νέα features προφανώς και συνηθίζονται τα περισσότερα αλλά αυτό με την οθόνη ρε παιδιά δεν τρώγεται. Αν έβγαζε τετοιο πράγμα πχ η samsung θα χτύπαγα κάτι άλλο. Π.χ. LG.
Αλλά εσείς δεν έχετε επιλογή. Η μήπως έχετε αλλά αρνείστε να το παραδεχτείτε?

Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Είδα το video που βάλατε πιο πανω με το hands on. Ειλικρινά τώρα. Θα δώσετε 1200 ευρω για να έχετε οθονη με σεμεδακι? Μου κάνετε πλάκα ότι σας αρέσει Έτσι?
Όλα τα υπόλοιπα νέα features προφανώς και συνηθίζονται τα περισσότερα αλλά αυτό με την οθόνη ρε παιδιά δεν τρώγεται. Αν έβγαζε τετοιο πράγμα πχ η samsung θα χτύπαγα κάτι άλλο. Π.χ. LG.
Αλλά εσείς δεν έχετε επιλογή. Η μήπως έχετε αλλά αρνηστε να το παραδεχτείτε?

Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Είναι για τη μόστρα της OLED οθόνης ρε συ! Θα σβήνουν τα σχετικά πίξελς και θα φτάνει το σεμεδάκι μέχρι άκρη-άκρη :D

Μήπως τα μεγαλοποιεις λίγο με το σεμεδακι; και φυσικά υπάρχει και άλλη επιλογή για όποιον δεν γουστάρει: Το iPhone 8/ 8 plus.

Μήπως τα μεγαλοποιεις λίγο με το σεμεδακι; και φυσικά υπάρχει και άλλη επιλογή για όποιον δεν γουστάρει: Το iPhone 8/ 8 plus.

Ρε συ, παραδέξου ότι είναι τραγικό. δε γίνεται ο ανταγωνισμός να έχει αυτό το design και η Αππλ να έχει το σεμεδάκι.

Εγώ προσωπικά δεν έχω άλλη επιλογή από ios, ειδικά αφού ό,τι android έχω δοκιμάσει, το πολύ σε ένα χρόνο έχει lag και πέφτει η αξία του στο μισό. 2 χρόνια με το 6s, με υπερβολική χρήση, φόρτιση 2 φορές τη μέρα και δεν έχει ούτε το παραμικρό lag πουθενά.

Όσο για την οθόνη με το σεμεδάκι, αν είχε μεγάλα περιθώρια πάνω, πάλι θα σχολιάζατε. Το ίδιο και για το face id, όλες οι αλλαγές που κάνει η apple στα καθιερωμένα πρότυπα πάντα σχολιάζονται αρνητικά και τελικά τις υιοθετούν όλοι οι κατασκευαστές μετά από κάποιο καιρό. Όχι μόνο στα smartphone αλλά και στα laptop.